După ce sâmbătă, în prima zi a minivacanței de Rusalii, au avut loc mai multe accidente rutiere soldate cu persoane decedate sau rănite, ziua de duminică a fost una și mai „neagră” pe șosele românești, cel puțin zece persoane pierzându-și viața în accidente petrecute în mai multe județe ale țării.

Accident A2Foto: ISU Dobrogea

UPDATE 21.57 Doi morți și doi răniți în urma impactului dintre două mașini, în Maramureș (Mediafax)

Două persoane au murit și două au fost rănite, duminică seara, pe DN 18, între localitățile Petrova și Leordina, din județul Maramureș, în urma impactului frontal dintre două mașini. Una dintre persoanele decedate este un copil.

„Două victime sunt decedate. Una are în jur de 40 de ani și una 12 ani. Alte două persoane sunt duse la spital. Una e în drum spre CPU Vișeu, cea de a doua e în ambulanță, iar după ce va fi stabilizată se va începe deplasarea către CPU”, a transmis ISU Maramureș.

UPDATE 17.10 Doi bărbaţi şi o femeie răniţi la Tulnici, în județul Vrancea, în urma coliziunii frontale dintre două motociclete (Agerpres)

"Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că, la circa 5 km de satul Greşu spre Ojdula, a avut loc un accident de circulaţie. Poliţia a stabilit că un bărbat de 35 ani, din municipiul Râmnicu - Sărat, în timp ce conducea o motocicletă pe DN 2D, direcţia de deplasare Greşu-Ojdula, la km 87+300 m, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o motocicletă care circula din sens opus", a precizat IPJ Vrancea.

UPDATE 16.25 Poliţiştii arădeni au reuşit să îl identifice pe biciclistul victimă a accidentului produs pe DN 79, fiind vorba de un tânăr de 21 de ani din Vaslui, în continuare fiind derulate activităţile pentru găsirea autorului accidentului, care a fugit de la locul faptei. (Agerpres)

Referitor la acest accident, pe reţeaua de socializare Facebook a fost distribuit un apel către şoferi pentru identificarea celui care l-a lovit pe biciclist. Textul a fost postat de către un poliţist şi se menţionează că la locul accidentului au rămas elemente din caroseria maşinii, care indică faptul că modelul maşinii implicate ar putea fi VW Passat de culoare "gri-vernil".

UPDATE 15.29 Un bărbat de 54 de ani a decedat duminică, după ce a căzut de pe bicicletă, pe un drum forestier din staţiunea Păltiniş

UPDATE 15.08 Un motociclist în vârstă de 58 de ani, din Valea Lungă, a decedat duminică după ce, din cauza vitezei, a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-o stivă de traverse, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. (Agerpres)

UPDATE 14.45Trafic restricționat pe Valea Prahovei, din cauza unui accident între trei mașini

UPDATE 12.09 Poliţiştii arădeni au mobilizat echipaje care caută, duminică, un şofer care a accidentat mortal un biciclist pe DN 79, iar apoi a fugit de la locul faptei, victima nefiind identificată pentru că nu avea acte asupra sa. (Mediafax)

UPDATE 11.38 Două persoane au murit, duminică, într-un accident produs de un polițist de 35 de ani aflat în timpul liber, care a încercat să evite un câine ce i-a apărut în față, pe Drumul Național 25, în localitatea gălățeană Drăgănești. Mașina agentului a lovit frontal un alt vehicul. În urma impactului au murit, din cealaltă mașină, șoferul de 50 de ani și pasagerul, un bărbat de 70 de ani.

UPDATE 11.06 O persoană a murit și trei au fost rănite grav, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un șofer care circula cu viteză pe DE 581, în Galați, a lovit o mașină, apoi a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit de un vehicul în care era și un copil. Accidentul a avut loc în apropiere de localitatea Țepu din județul Galați.

Citește și:

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a murit, duminică dimineața, în urma unui accident care s-a produs pe DN 7, în comuna Budești, județul Vâlcea, după ce două mașini s-au lovit frontal. În cazul accidentului, ambii șoferi au rămas blocați în mașini, transmite Mediafax.

„Pe raza comunei Budești (DN 7) a avut loc o coliziunea între două autoturisme, rezultând două victime încarcerate. Am intervenit cu un echipaj SMURD și unul de descarcerare Ambele victime au fost descarcerate. Din nefericire, una dintre victime nu mai prezinta semne vitale, ce de-a doua a fost transportată la spital de un echipaj SAJ”, a transmis ISU Vâlcea.

Polițiștii rutieri au stabilit că șoferul care a provocat accidentul era băut.

„Conducătorul unui autoturism, înmatriculat în Ilfov, aflat în tranzit, pe direcția Pitești-Sibiu, la km 167+600 ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturim, înmatriculat în Timiș, care circula din sens opus. Din impact a rezultat decesul conducătorului autoturismului înmatriculat în județul Timiș și rănirea gravă a conducătorului auto înmatriculat în Ilfov. În urma testării conducătorului autoturismului înmatriculat în Ilfov, a reieșit o alcoolemie de 1,08 alcool pur în aerul expirat”, a transmis Poliția Vâlcea.

De asemenea, o tânără în vârstă de 18 ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce mașina în care se afla, condusă de un bărbat de 23 de ani, a lovit un stâlp, în localitatea Chirpăr, județul Sibiu. Ea a suferit o fractură deschisă la picior, iar în timpul primirii îngrijirilor medicale a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

„S-a acordat asistență medicală pentru două victime conștiente, femeie, aproximativ 18 ani cu fractura deschisă membru inferior și un bărbat, aproximativ 23 ani cu traumatism toracic. În timpul primirii de îngrijiri medicale una din victime, femeia, a întrat în stop cardio-respirator și a necesitat efectuarea manevrelor de resuscitare”, a transmis ISU Sibiu.

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Polițiștii din Sibiu au spus că accidentul din Chirpăr s-a produs după ce șoferul autoturismului, un tânăr de 23 de ani, din Agnita, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp.