Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, urmărit penal pentru o nouă faptă de delapidare, susține că autoturismul Mercedes a fost cumpărat de PSD din "fonduri private", și nu din subvenția primită de la stat și că el a cumpărat mașina la același preț, dar pentru că nu a fost "pregătit" pentru o astfel de achiziție, a plătit-o în mai multe tranșe. Potrivit DNA, PSD a cumpărat prin Mircea Drăghici un autoturism Mercedes în valoare de aproximativ 68.000 de euro, după care mașina ar fi fost vândută unei persoane din familia acestuia, însă contravaloarea nu a fost încasată de partid la momentul tranzacției.

Mircea DraghiciFoto: Camera Deputatilor

Mircea Drăghici a reacționat printr-un mesaj pe Facebook, la o zi după ce DNA a anunțat că acesta este urmărit penal pentru încă o faptă de delapidare.

El susține că mașina Mercedes GLE a fost achiziționată second-hand de PSD din fonduri private, nu din subvenție, și "nu a mai servit scopului inițial pentru care a fost cumpărată".

"Singurul <> pentru a o cumpăra la același preț a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziție, plata a fost făcută în mai multe tranșe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înțeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!", susține trezorierul PSD.

În ceea ce privește imobilul din Pipera la care fac referire procurorii DNA, Mircea Drăghici susține că acesta nu a fost niciodată în proprietatea sa și nici nu este. El spune că acolo s-au desfășurat activități ale departamentului PSD online și au fost cazați temporar cei care s-au ocupat de acest proiect.

Mai mult, el susține că locuiește cu chirie, la ultimul etaj al unui bloc: "Dacă imobilul este al meu, așa cum repetă unii cu îndârjire în spațiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din București la ultimul etaj?".

Potrivit DNA, în calitate de trezorier al PSD, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și banilor partidului, Mircea Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

De asemenea, la începutul acestei luni DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.