DNA anunță oficial că trezorierul PSD este urmărit penal pentru delapidare / Și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului / Ce spune Mircea Drăghici

de MH     HotNews.ro
Marţi, 2 aprilie 2019, 17:05 Actualitate | Esenţial


Mircea Draghici
Foto: Facebook - Mircea Draghici
DNA a anunțat oficial marți că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.

DNA a anunțat printr-un comunicat de presă începerea urmăririi penale "față o persoană, trezorier al unui partid", fără a-i menționa numele, pentru infracțiunile de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și delapidare.

Acuzațiile procurorilor la adresa lui Mircea Drăghici, trezorier al PSD și coordonator al campaniei electorale a partidului pentru alegerile europarlamentare:
 • "În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil.
 • Concret, suspectul îndeplinește funcția de trezorier al unui partid, exercitând, în această calitate, atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și sumelor de bani provenite din fonduri publice sau private. În exercitarea funcției de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, suspectul împreună cu o persoană din familie, a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.
 • Promisiunea de vânzare-cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil.
 • Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani ( începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni.
 • În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni, din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

 • După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia suspectul îndeplinea funcția de trezorier a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului".

  Mircea Drăghici: Să fii pus sub acuzarea pentru că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlament mi se pare mult exagerat

"Să fii pus sub acuzarea pentru că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlament și ești cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi mi se pare mult exagerat și cred cumva că are legătură cu coordonarea campaniei, că suntem în buza campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală, am fost chemat la DNA", a declarat Drăghici, întrebat de jurnaliști dacă a fost pus sub acuzare.

HotNews a scris în februarie că DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate, potrivit ordonanței consultate de HotNews. Dosarul constituit de procurorii anticorupție vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații că trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi folosit bani din subvenția partidului pentru achiziționarea unor mașini pe care le folosesc el și soția sa.

Potrivit ordonanței procurorilor DNA, obținută de HotNews.ro, pe 8 februarie s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de „utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice” , prevăzută de legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

În cauză, procurorii DNA au cerut Autorității Electorale Permanente, la șefia căruia PSD a vrut să-l instaleze pe Mircea Drăghici, mai multe documente vizând:
 • modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în 2017 Partidului Social Democrat
 • virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20541 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  na poftim, aia sint bani de tigari (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:24)

  linarel [utilizator]

  ... si-l chinuiti pe bietul om vre-o 5 ani pt un mizilic, ca pina la urma sa primeasca binemeritatul - cu suspendare

  dar daca partidul la pus sa "imprumute" temporar
  • +1 (3 voturi)    
   Jmekeria folosita (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:26)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   in aparare este ca Draghici nu indelineste o functie de conducere in Partid. Si atunci poate sa fure.
 • +41 (45 voturi)    
  Asa! (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:32)

  ber [utilizator]

  Acuma sa ii interzica sa vorbeasca cu presa, sa nu comunice cu niciun membru psd, sa il puna sub control judiciar. Si la urma, Adina Florea sa-l ancheteze pe procurorul care a indraznit sa-l puna sub urmarire penala.
 • +41 (45 voturi)    
  Abia acum poate deveni ministru (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:34)

  strelka [utilizator]

  Dupa primul tun cu 6 cifre si un dosar penal pt. furaciune acest derbedeu se califica pt avansare. Poate chiar la o functie mai serioasa de politruc: secretar de stat, ministru....
  • +25 (29 voturi)    
   la Catedrala Furaciunii Neamului din (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:59)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui strelka

   kiseleffzece cand depozitam feshtilele functionale ?
  • +12 (14 voturi)    
   nu e primul tun! (Marţi, 2 aprilie 2019, 21:36)

   trandafil [utilizator] i-a raspuns lui strelka

   Omul are experienta. De-aia l-a propus dragnea ministru. Citez din wikipedia:
   "În martie 2014, fostul președinte al consiliului județean Argeș, Constantin Nicolescu, și Mircea Drăghici au fost urmăriți penal într-un dosar privind atribuirea mai multor contracte unei firme conduse de o rudă a parlamentarului.[1][2] În aceeași cauză, 38 de primari și viceprimari din județul Argeș dau declarații la DNA, fiind acuzați de abuz în serviciu.[1] Ei ar fi semnat atribuirea unor contracte de aproape 3,8 milioane de lei unei firme controlate de Mircea Drăghici"
 • +29 (35 voturi)    
  hahahaha (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:43)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  Hahaha, mai mare ironie decat asta nu poate fi: PSD furat de PSD.

  Made my day.
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 aprilie 2019, 5:59)

   [anonim] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

  • +8 (10 voturi)    
   Gresesti (Miercuri, 3 aprilie 2019, 6:56)

   Acidutu [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

   PSD a furat din banii nostrii nu de la PSD. Daca ar fi furat din cotizatia membrilor lor sau din banii lui dragnea, deabia atunci ar fi furat de la PSD.
   • +2 (2 voturi)    
    neah (Miercuri, 3 aprilie 2019, 13:46)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Acidutu

    Oricum primeau banii aia, chiar daca a avut asta blat intern sa-si traga un piscotel.

    TOATE partidele primesc prea multi bani de la buget, mai ales de cand s-a schimbat legislatia.
 • +24 (28 voturi)    
  Este absolut normal ca Trezorierul (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:46)

  Rescator [utilizator]

  Mafiei Roșii,Cupola Ciumei Roșii să fie el insuși un
  mare mafiot.Cred că și-a muiat ciocul mult mai mult decât cei 380.000 de euro și a făcut parte marelui
  Dictator Liv Jong UNU.Ăștia se țin strâns uniți,pentru
  că se șantajează in cerc.Furtul,șmenul,tâlhăria sunt
  inscrise adânc in codul genetic al bolșevicilor de rit
  stalinist.LA VOT CETĂȚENI!
 • +27 (31 voturi)    
  Un hot, ca orice P$D-ist. Asta fura banii de o (Marţi, 2 aprilie 2019, 17:47)

  cartofil [utilizator]

  casa cum ar fura unul un pix de la birou si-l duce acasa. Probabil astea-s dimensiunile la care fura ciuma rosie. O casa, un mizilic. Pai daca Dragnea are un palat la Fortalezza, are si banii sa mearga acolo de 6 ori pe an, de ce n-as fura si eu o casa, ca-mi trebuie pentru nepoti sau stranepoti.
 • +11 (17 voturi)    
  Asta zici ca e Voldemort din Harry Potter (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:01)

  un_bun_cetatean [utilizator]

  .
 • +25 (29 voturi)    
  uite băi (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:03)

  nahir [utilizator]

  hamstere cum DNA-ul ăsta s-a prostit. Te chinui tu degeaba cu Codruța, cu Lazăr, sau cu gargamel ăsta care nu vrea în ruptul capului să facă pușcărie pentru tine.
  Apropo, shaideh ce mai face? Sănătoasă bine? Poate face pușcărie, nu? Ei atunci, o să poți face și tu. Chiar dacă înțepenești de mijloc, au ăia la Jilava sau la Rahova niște ”dormeze” de te îndrepți instant.
 • +11 (13 voturi)    
  Ecce PSD-istus (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:17)

  Habermas [utilizator]

  Adevarata natura a PSD-istului este hotia.
 • +12 (14 voturi)    
  Poate a fost un (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:17)

  Observatory [utilizator]

  Împrumut temporar pentru Sefu !
  • +4 (4 voturi)    
   eh, un mizilic (Miercuri, 3 aprilie 2019, 7:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   n-avea cariatul niște mărunțiș, că abia ce i-a luat o păpușă Barbie lui aia mică, lui irinuca, și nu avea și căsuță la păpușa aia.
 • +11 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 aprilie 2019, 18:30)

  [anonim]

 • +10 (12 voturi)    
  mariti poza de mai sus! (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:04)

  trandafil [utilizator]

  Figura mai sinistra n-am vazut nici macar in psd. Oricum, asta a furat 300 k (dovedit pana acum) pe cand dragnea vrea sa fure 50 tone aur. Nimic de zis despre asta?
 • +11 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:11)

  [anonim]

 • +12 (14 voturi)    
  argumentul idiotului (Marţi, 2 aprilie 2019, 19:38)

  AliKimiku [utilizator]

  Dupa logica lui faptul ca si-a dat cu votul pe o lege presupune ca e in vreun fel deasupra ei.
 • +9 (11 voturi)    
  Caz tipic (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:11)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Caz tipic de hot care face legi pentru hoti. Parlamenul HOTIEI NATIONALE asta a facut - legi pentru hoti, adica pentru clientela politica psd+slde+udmr
 • -3 (7 voturi)    
  Comunicat (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:21)

  DanTeo [utilizator]

  Draghici va fi anchetat de mine. AL
 • +10 (12 voturi)    
  Auzi la asta... (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:22)

  morometu [utilizator]

  Se mira ca trebuie sa respecte o lege...Pai mai nene, banul public e luat din munca mea, din munca miilor de cetateni romani pentru niste subventii carora eu chiar nu le inteleg rostul, in loc de spitale, sosele, autostrazi, scoli ! Nu am facut cheta ca matale sa iti faci proprietatii.
 • +9 (11 voturi)    
  hot (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:31)

  Ilidia [utilizator]

  Logica de hot. Daca "eu"am votat o lege, atunci nu trebuie s-o si respect !
 • +12 (14 voturi)    
  Asta e calificat sa se ocupe de Rezerva de Aur (Marţi, 2 aprilie 2019, 20:51)

  Parzivall [utilizator]

  Delapidarea asta marunta fu doar un Test, Hamsterul e multumit.
 • +11 (13 voturi)    
  Orice procuror (Marţi, 2 aprilie 2019, 22:04)

  mopsu [utilizator]

  care va trimite dosarul în instanță va fi anchetat de arătarea sinistră din Constanța , la ordinul hamsterului.... Rău tare am ajuns...Se aude că la votul din mai prezența va fi mică,mică,mica.... Apoi dacă nici acum nu ne trezim, vorba figurii peneliste,, ciocul mic, noi suntem la putere ,, va trebui să le înghițim pe corinegrapineplumbiavrame și lista-i lungă....
 • +9 (11 voturi)    
  Un alt mafiot (Marţi, 2 aprilie 2019, 22:32)

  n.dumiritu [utilizator]

  Era sub ancheta din nov.2018, dupa ce AEP se invredniceste sa ancheteze dupa un articol de presa, dar partidul il voia ministru si sef AEP. Asta daca mai aveati vreo indoiala ca puterea e in miinile unui clan de mafioti. Suspect pe fata, partidul il propune in fruntea tarii. N-au nici un scrupul. Ba, care o tii langa ca in PSD gasesti si insi decenti, ca daca pleaca Dragnea se poate recupera ceva? Clan de mafioti, fura tot ce ating. Dragnea e esenta de partid, din partid, pentru partid. Partidul il justifica pe Dragnea si nu invers. Scoaterea lui Dragnea va aduce Draghici, Oprisani, Badalai si alti mafioti la suprafata, pentru ca partidul este clan de mafioti.
 • +6 (6 voturi)    
  dupa 30 de ani de CW (Miercuri, 3 aprilie 2019, 2:24)

  Coco Whistle [utilizator]

  se va prescrie fapta, sau va fi legalizata mai curind.
 • +2 (2 voturi)    
  BAGATELIZARE (Miercuri, 3 aprilie 2019, 12:40)

  anonim_2017 [utilizator]

  problema de fapt este ca vor spune ca nu a furat, ca s-au dus in alt cont, etc, gasesc ei o scuza, si astfel vor spune iar, uite, l-au pus pe saracul om sub urmarire penala degeaba...!!! si uite asa, tot ce face DNA si in general toti magistratii, se va bagateliza, va deveni atat de nesemnificativ, ca vor cere desfiintarea lor...
  ma doare sufletul de ce a ajuns tara mea, este doar tara HOTILOR si a borfasilor!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by