Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este urmărit penal pentru încă o faptă de delapidare, a anunțat, luni, DNA. Potrivit procurorilor, PSD a cumpărat prin trezorier un autoturism Mercedes în valoare de aproximativ 68.000 de euro, după care mașina ar fi fost vândută unei persoane din familia lui Mircea Drăghici, însă contravaloarea nu a fost încasată de partid la momentul tranzacției.

Mircea DraghiciFoto: Facebook - Mircea Draghici

DNA a anunțat, luni, că procurorii au extins urmărirea penală în cazul lui Mircea Drăghici, pentru încă o infracțiune de delapidare.

Anchetatorii spun că, în calitate de trezorier al PSD, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și banilor partidului, Mircea Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Potrivit procurorilor DNA, în 10 iulie 2017, PSD, prin trezorier, a cumpărat autoturismul, iar opt zile mai târziu, mașina ar fi fost vândută unei persoane din familia lui Mircea Drăghici, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia în 23 august 2018.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au fost audiați luni la DNA, în legătură cu modul în care au fost folosiți banii din subvenția primită de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă. Ștefănescu și Drăghici au susținut că ancheta procurorilor este "abuzivă și pe lângă Constituție".

La începutul acestei luni, DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, acuzat că și-ar fi însușit în scop personal 380.000 de euro din subvenția acordată partidului.