Sorin Dumitrașcu, președintele sindicatelor din penitenciare, spune că propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiției, ar putea fi o „manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma.

Sorin DumitrascuFoto: Agerpres

„Sper că desemenarea lui Eugen Nicolicea ca înlocuitor potențial al lui Tudorel Toader este doar o manevră politică și că vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri pentru funcția de ministru al Justiției”, a spus Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), într-o declarație dată Mediafax.

Dumitrașcu mai spune despre Nicolicea că este „unul dintre artizanii subminării justiției” și amintește de „prieteniile acestuia cu infractori de calibru, începând cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Dobreta Turnu Severin în 2006”.

Liderul FSANP spune că la acea vreme directorul penitenciarului a fost demis tocmai „pentru aceste ilegalități”. El pune sub semnul întrebării și studiile în Drept ale lui Nicolicea și credibilitatea celui care „a început să fie interesat apoi de influențarea justiției”.

De asemenea, liderul de sindicat spune că „doi ani mai târziu, în 2008, Eugen Nicolicea, profitând de aceeași calitate de parlamentar, citea fără drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea, care-i era naș și pentru care se cerea la acea vreme urmărirea penală în Parlament, după care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apăra”.

Dumitrașcu face referire la „istoria recentă” care-l privește pe cel propus la Justiție și spune despre el că „sunt ușor de dovedit acțiunile pro-infractori și anti-justiție ale acestuia”, fiind „toate semnele că Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori în politică”, mai spune șeful FSANP.

„Nu știu dacă și cu cât a fost plătit pentru asta, dar, prin comportament, amintește de politicienii care în anii '70 sprijineau mafia italiană”, mai spune Dumitrașcu.

Citește și:

PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader / Vot în Cex: Eugen Nicolicea, susținut pentru Ministerul Justiției

Secretele din CV-ul lui Eugen Nicolicea, susținut de PSD pentru Justiție: unde a făcut Facultatea de Drept și cum a obținut certificatul de revoluționar