Reprezentanții Secției pentru anchetarea magistraților au depus o plângere față de decizia Secției pentru procurori din CSM de a cere Inspecției Judiciare un control la această structură, care să vizeze dosarul Timmermans, a informat pentru Mediafax șeful Secției, Gheorghe Stan.

Gheorghe Stan si Adina FloreaFoto: Captura Antena 3

Procurorul-șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, a confirmat pentru Mediafax că a depus o plângere prealabilă la CSM față de o decizie din 4 aprilie a Secției pentru procurori a Consiliului.

Demersul vine după ce Secția pentru procurori a CSM a hotărât, pe 4 aprilie, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a fi verificate eventualele nereguli în înregistrarea şi soluţionarea la Secția de anchetare a magistraților a dosarului care-l viza pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au clasat dosarul penal denumit generic "Timmermans", pe motiv că nu a fost găsit niciun indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista.

În februarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a înregistrat un dosar penal în urma plângerii depuse de luju.ro, plângere în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiţie Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzați de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Inițial, denunțul a fost depus la DIICOT, însă a fost trimis apoi către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, care a deschis dosar penal in rem.

Citește și: