Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, continuă disputa cu șefa instanţei supreme. El susține că Cristina Tarcea este cea care ar trebui să dea tonul demisiilor și să plece de la conducerea Înaltei Curți, pentru că face de râs justiția.Tăriceanu a reacționat astfel după ce Tarcea a afirmat că există o coadă mare la care sunt aliniate persoane care să-şi dea demisia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat ce părere are despre răspunsul Cristinei Tarcea privind demisia, președintele Senatului a spus că "ea ar trebui să dea tonul, pentru că ea face de râs Justiția”.

"Ea ar trebui să dea tonul, că ea face de râs Justiția. Ar trebui să își dea demisia doamna Tarcea, pentru că, din păcate, altă modalitate nu există. Puterea legislativă sau executivă, ținând cont de independența justiției nu are cum să intervină. Singurul gest salutar este să își dea demisia. E o rușine că în fruntea justiției în România tronează cineva care spune că România a aderat prea devreme la Carta Drepturilor Omului. Eu cred că este declarația anului. Este o declarație care se înscrie în linia lansată de doamna Prună (Raluca Prună, fost ministru al Justiției – n.r.), cea care spunea că drepturile omului sunt un lux", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Disputa a pornit după ce Tăriceanu a criticat, într-o postare pe Facebook, o declaraţie a Cristinei Tarcea potrivit căreia "România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-şi asume nişte obligaţii internaţionale”, ea exemplificând cu Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, despre care a spus că ţara noastră a ratificat-o "de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei”, fără un studiu de compatibilitate și fără a vedea în ce măsură legislația noastră poate să facă față tuturor garanțiilor și exigențelor Convenției.Tăriceanu a spus că şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, ar trebui să demisioneze și să lase locul "cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21”. El susținea că declarațiile acesteia "devoalează mentalitățile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcții-cheie ale statului".

Vineri, șefa instanței supreme i-a răspuns liderului ALDE, spunând că există o coadă mare la care sunt aliniate persoane care să își dea demisia și că atunci când îi va veni rândul va renunța la funcție.