Cei trei bărbați acuzați că l-au omorât pe tânărul de 25 de ani, din Mediaș, au fost arestați preventiv, luni seara, anunță Mediafax. Toți sunt recidiviști, unul dintre ei fiind eliberat în baza Legii privind recursul compensatoriu cu doi ani înainte de termen.

Crima MediasFoto: Captura video

Potrivit reprezentanților Poliției Sibiu, instanța a dispus arestarea preventive pentru 30 de zile a celor trei suspecți de uciderea tânărului de 25 de ani, din Mediaș.

„Este vorba de RM, de 30 de ani, din județul Alba, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, OOI, de 38 de ani, din județul Sibiu, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor, și AP, de 34 de ani, din județul Alba, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a transmis luni seară Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Cercetările continuă la nivelul IPJ Sibiu, Serviciul de Investigații Criminale, sub stricta supraveghere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că toți cei trei care au participat la uciderea tânărului de 25 de ani sunt recidiviști, unul dintre ei fiind eliberat în baza Legii privind recursul compensatoriu, cu mai bine de doi ani înainte de termen. Acesta fusese condamnat pentru crimă. Altul, despre care s-a crezut că a fost eliberat în baza aceleiași legi, a fost eliberat cu un an mai devreme, dar înainte de intrarea în vigoare a legii.

Potrivit prim-procurorului Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii din Sibiu au fost sesizaţi că în noaptea de duminică F.M.A. a murit în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş, ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către trei bărbați, agresiune petrecută pe calea de acces a unui club de noapte din Mediaş.

Din cercetări a rezultat că numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii au mers la clubul respectiv.

Un grup format din 10 bărbați a intrat, la rândul său, în club și s-a îndreptat către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani). Imediat între cele două grupuri a avut loc o altercaţie în cadrul căreia au fost loviți doi tineri.

„Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane. În continuare, victima F.M.A. alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către R.M. şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce R.M. şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului”, se arată în comunicatul citat.

Moartea tânărului a fost violentă şi cauzată de o hemoragie externă.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I. și A.P. pentru 24 de ore, pentru omor şi lovire sau alte violenţe.