Dosarele repartizate în 13 decembrie completurilor de cinci judecători de la instanța supremă vor fi judecate de aceiași magistrați și anul viitor, fără a mai fi făcută o nouă tragere la sorți, a decis miercuri Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). La unul dintre completurile de cinci judecători, mai exact la completul 2, se află și dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. De asemenea, completul 3 judecă dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat pe fond pentru mărturie mincinoasă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Membrii Secției pentru judecători a CSM au decis, miercuri, ca toate dosarele repartizate în data de 13 decembrie la completurile de 5 judecători de la instanța supremă să continue să fie judecate de aceleași completuri și anul viitor, au precizat, pentru Mediafax, surse din CSM. Astfel, aceste dosare nu vor mai fi incluse în tragerea la sorți de la începutul lui 2019.

Potrivit acelorași surse, decizia Secției pentru judecători a CSM se menține chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunțate amânări și nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcționează în materie civilă și penală.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis, la ședința de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie.

CITEȘTE ȘI:O nouă amânare în procesul lui Liviu Dragnea, pentru luna ianuarie, când va fi tras din nou la sorți completul de judecători

Completul care judecă dosarul lui Dragnea este format din magistrații Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida.

Noile completuri de 5 judecători de la Instanța supremă au amânat miercuri, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care și cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului și al lui Victor Ponta.