Noile completuri de 5 judecători de la instanța supremă au amânat miercuri, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care și cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului și al lui Victor Ponta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noile completuri au fost trase la sorți în 13 decembrie, însă componența lor rămâne valabilă doar în acest an. Pentru anul 2019, Înalta Curte va organiza o altă tragere la sorți.

Completul numărul 1 de 5 judecători a amânat pentru 14 ianuarie dosarul în care Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam au fost condamnați în primă instanță la câte doi ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, unul dintre apărători fiind în imposibilitate de prezentare.

La același complet, dosarul "Turceni-Rovinari", în care Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați pe fond, a fost amânat pentru 14 ianuarie. Amânarea a fost solicitată de avocatul lui Victor Ponta, Florian Șurghie. Pentru aceeași dată a fost amânat dosarul în care Cristian Rizea a fost condamnat pe fond la 4 ani și 8 luni de închisoare, motivul fiind lipsa de procedură cu acesta din urmă, potrivit Mediafax.

De asemenea, completul numărul 3 de 5 judecători de la instanța supremă a amânat pentru 28 februarie dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pe fond pentru mărturie mincinoasă. Avocatul lui Tăriceanu, Dan Apostol, a solicitat amânarea cauzei pentru a putea pregăti apărarea, având în vedere că procurorii au depus motivele de apel abia marți.

Tot pe rolul acestui complet a fost și procesul în care DNA contestă achitarea lui Toni Greblă. Avocatul acestuia a arătat că Toni Greblă este la Curtea Constituțională și nu se poate prezenta, miercuri, în fața instanței. Un alt inculpat din dosarul lui Toni Greblă, care locuiește în Târgu Jiu, nu a reușit să ajungă la proces, astfel că dosarul a fost amânat pentru 28 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: O nouă amânare în procesul lui Liviu Dragnea, pentru luna ianuarie, când va fi tras din nou la sorți completul de judecători