Ministrul Justiției propune revocarea procurorului general Augustin Lazăr: Prin managementul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public / Cele 20 de motive invocate de Tudorel Toader

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:02 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Facebook
 documente
(24 Oct 2018) PDF, 16MB
Ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a prezentat, în sinteză, raportul de evaluare de 63 de pagini, în care a identificat 20 de motive pentru care, în opinia sa, Lazăr nu mai poate continua în funcția de procuror general. 

Minsitrul Justiției a susținut că faptele reținute în sarcina procurorului sef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general, punând totodată între capetele de acuzare declarațiile publice ale lui Lazăr în cazul legilor justiției, precum și presatția publică a acestora în cazul protocoalelor încheiate de instituții din justiție cu SRI. „Prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate, de netolerat, demonstrează că activitatea contravine obligațiilor constituționale. Nu se mai poate sustine exercitarea funcției de conducere din cadrul Minsiterului Public. Prin managementul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public.  Pentru aceste acte și fapte, declanșez procedura de revocare”, a spus Toader. 

Potrivit procedurii, secția de procurori a CSM trebuie să se pronunțe asupra propunerii care ulterior ajunge la președintele Klaus Iohannis. Șeful statului este însă obligat să dea curs propunerii ministrului Justiției, fapt statuat de Curtea Constituțională în decizia referitoare la revocarea șefei DNA. 

Cele 20 de motive invocate de Ministrul Justiției: 

1.  Procurorul general a susținut vehement lipsa unui temei legal pentru evaluarea procurorului șef de la DNA. A avansat ideea unui conflict între procurori și ministru pentru a încerca să împiedice evaluarea procurorului șef al DNA. 

2. Din dosarul de candidatură la funcția de procuro general lipsea evaluarea. 

3. Faptele reținute în sarcina procurorului sef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general. 

4. Ignorarea situațiilor de criză. 

5. Susținerea deciziei secției de procurori a CSM de a scoate din raportul privind DNA pasaje critice din raportul Inspecției Judiciare

6.  Discursuri publice cu caracter politic, acuzații fără precedent la adresa autorităților statului, ale puterii legislative, executive. 

7.  Practicarea și încurajarea unor comportamente contrare obligatiilor constituționale și legale. Folosirea cu plăcere a sintagmei niște inculpați de rang înalt. 

8. Abdicarea de la garanții constituționale: prezumția de nevinovăție

9. Contestarea deciziilor CCR, în sensul nerespectării. 

10. Neîndeplinirea obiectivelor asumate prin proiectul de management, reducerea delegărilor. 

11. Neîndeplinirea obiectivelor asumate prin proiectul de management, scăderea operativității în activitatea Ministerului Public. 

12. Neîndeplinirea obligațiilor legale în îndeplinirea politicii penale. 

13. Contestarea legilor justiției, ulterior controlului de constituționalitate. 

14. Criticarea hotărârilor judecătorești și a judecătorilor. 

15. Tergiversarea prcedurilr în cazul propunerii pentru șefia DNA, Adina Florea.

16. Deciziile luate în cazul dosarului privind protestul din 10 august, încălcarea unui ordin privind mutarea procurorilor de la Tribunal la Parchet.  Anularea propriului ordin

17. Acreditarea unui alt statut constituțional al ministerului public și al procurorilor.

18.  Încălcarea legii prin semnarea unor protocoale, crearea unor premise pentru o justiție paralelă.

19. Ascunderea adevărului privind respectivele protocoale. 

20. Inadvertența în discursul public în cazul protocoalelor. A fost un gest de sfidare, după părerea mea. 

Cele mai importante declarații ale ministrului Justiției:

- Voi prezenta într-o scurtă declarație de presă raportul privind activitatatea managerială a procurorului general. Raportul e structurat pe 5 capitole. Prima parte se referă la baza juridică, a doua la premisele acestui raport, a treia la evaluarea în sine, a patra concluzii, a cincea propuneri. Raportul are 63 de pagini. 

- Temeiul legal se raportează la art. 132 din Constituție. 

- Față de cadrul legal, analiza subsumată evaluării se referă la organizarea eficientă a activității, comportamentul, comunicarea, asumarea responsabilităților, aptitudinele manageriale. 

- Fac referire la rolul constituțional pe care îl are Ministerul Public: în activitatea judiciară reprezintă interesele generale ale societății, apără ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor. 

- Vă citez un paragraf dintr-un discurs al procurorului general: Noi, instituția de azi, vom fi esența Minsiterului Public de mâine, care va avea același rol, misiune. 

- Partea a doua se referă la etapele instituționale, premergăptoare evaluării. 

- Vă aduceți aminte că, în 2017, am făcut o prezentare pe 20 de puncte, dar spuneam că nu e oportună luarea unei măsuri. Spuneam că se impune instituirea unei atente monitorizări. Spuenam că rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuție pe viitor oportunitatea revocării conducătorilor instituțiilor vizate. revenind în 2018, declanșarea și finalizarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA. 

- Declanșarea procedurii de evaluare a procurorului general. În august anunțam public intenția. Era un moment în care 16 martie mă aflam în biroul de rector, dădeam un interviu, și spuneam că luni voi cere procedura de desecretizare a unui protocol din 2009. Luni dimineață i-am transmis în scris, am primit a doua zi disponibilitatea procedurii de desecretizare. 

- Vreau să subliniez că din 2017 până în august 2018, am înregistrat evoluții pe care le-am considerat de natură de a declanșa procedura de evaluare. 

- Evaluarea propriu -zisă: nu din motive de simetrie, evaluarea cuprinde 20 de puncte câte au fost și la procurorul șef al DNA. Puteau să fie și mai multe. 

- Primul lucru pe care aș vrea să-l subliniez, faptul că procurorul general a susținut vehement lipsa unui temei legal pentru evaluarea procurorului șef de la DNA. A avansat ideea unui conflict între procurori și ministru pentru a încerca să împiedice evaluarea procurorului șef al DNA. procurorul General nu a dispus nicio măsură de verificare a celor apărute în spațiul public.

- Procurorul general contesta temeiul legal pentru evaluarea procurorului șef al DNA.

- Întrebarea era de ce se împotrivea evaluării? Cred că voia să preîntâmpine o eventuală evaluare a domniei sale. Procedând la evaluarea sa ne punem cel puțin două semne de întrebare. Primul se referă chiar la legalitatea numirii sale în această înaltă demnitate. 17 februarie 2016, MJ declansa procedura de selectare a candidatului. Criteriile și condițiile prevedeau printre altele și calificativul foarte bine la ultima evaluare. 15 martie 2016 se înregistrează candidatura, 21 aprilie, sectia de procurori de la CSM avuzează favorabil. 

- Lipsea o piesă din dosar, calificativul de la ultima evaluare. 

- Am transmis pe 19 septembrie 2018 la CSM solicitarea de a ne pune la dispoziție rapoartele de evaluare. Ni se răspunde: prezentul raport de evaluare a fost întocmit astăzi 21 aprilie 2016. La acea dată președintele a semnat numirea deși nu exista în dosar documentul. Ministrul Justiției de la aceadată a făcut propunerea de numire cu nerespectarea criteriilor legale. La data respectivă, președintele nu a verificat regularitatea procedurii.

- Din documentele pe care le avem nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justiției a transmis propunerea fără ca dosarul să fie complet, președintele a semnat fără verificarea legalității, nu credem că are vreo legătură numirea fără toate documentele cu un document în care apare o soluție de clasare referitaore la președintele României în funcție. 

- Evaluarea 2014-2016: cel evaluat a luat cunosștință de evaluare pe data de 20 septembrie 2018, înainte ca răspunsul în scris să fie remis de CSM Minsiterului Justiției. 

- Al treilea punct pe care l-am reținut: faptele reținute în sarcina procurorului sef DNA sunt în aceeași măsură imputabile procurorului general. 

- Nu numai că procurorul general nu a luat nicio măsură, dar prin declarații publice a aprobat activitatea DNA. Este evident necesar să verifici cele apărute în spațiul public sunt adevărate.

- În al patrulea rând: ignorarea situațiilor de criză. 

- S-a vorbit, se vorbește faptul că multe cauze sunt soluționate după împlinirea termenului de prescripție. Aceste fapte sunt extrem de grave.

- Aș mai da un exemplu: trei conflicte juridice de natură constituționale generate de procurorul general. 

- Al 5-lea punct: Inspecția Judiciară a întocmit un raport privind activitatea managerială la DNA. A ajuns la secția de procurori la CSM se referea la deficiențe de ordin managerial. Ce face secția de procurori: îl aprobă după ce extrage pasaje din raportul Inspecției Judiciare. 

- Ce ne spune procurorul general: să avem încredere în secția de procurori că va da o soluție temeinică

- Al șaselea punct: am reținut discursuri publice cu caracter politic, acuzații fără precedent la adresa autorităților statului, ale puterii legislative, executive. 

- Al 7-lea rând: practicarea și încurajarea unor compotamente . Sintaga cu plăcere folosită când spunea niște inculpați de rang înalt. 

- Există legislații penale din Europa care sancționează inclusiv penal fapta de a-i spune cuiva că a fost condamnat cândva. 

- Dacă cineva spunea niște penali, procurorul niște inculpați de rang înalt. 

- Al 8-ea randAbdicarea de la garanții constituționale: prezumția de nevinovăție

- În al 9-lea rând: Contestarea deciziilor CCR, în sensul nerespectării. 

- În al 10-le rând: neîndeplinirea obiectivelor asumate prin proiectul de management. Scrie că va lua măsurile pentru reducerea delegărilor, în realitate, dacă ne uităm pe statistică, constatăm contrariul. În mandatul său a crescut numărul delegărilor. 

- În al 11 rând: neîndeplinirea obiectivelor asumate prin proiectul de management, scăderea operativității în activitatea Ministerului Public. 

- În al 12-lea rând: neîndeplinirea obligațiilor legale în îndeplinirea politicii penale. 

-  În al 13-lea rând: contestarea legilor justiției, ulterior controlului de constituționalitate. 

- În al 14-lea rând: critica hotărârilor judecătorești și a judecătorilor. 

- 15: o dublă măsură, tergiversarea procedurilor. Eu am propus ca ministru, procurorii șefi DNA și DIICOT. Când să o audiem pe dna Florea, procurorul general a făcut o sesizare cu o zi înainte și a zis că trebuie să vedem profilul etic al candidatei care are o sesizare

- În al 16-lea rând: 10 august 2018, protestul din Piața Victoriei cu acele evenimente și se deschide un dosar. Dosarul e la Tribunal, după care urcă la Parcehetul General. exista un ordin care spunea că dacă ei un dosar nu poți să iei și un procuror. Doi-trei procurori au fost mutați contrar ordinului care îi interzicea. La câteva zile ulterioare delegării, procurorul își anulează propriul ordin. Probabil a fost din nebăgare de seamă.

- 18: ajungem la protocoale. Protocolul din 2016 abrogă protocolul din 2009. Încălcarea legii prin semnarea unor protocoale, crearea unor premise pentru o justiție paralelă.

- Punctul 19 se referă la faptul de ascundere a adevărului privind respectivele protocoale. 

- 20: Am trecut tot legat de protocoale, inadvertența în discursul public. A fost un gest de sfidare, după părerea mea. 

- Concluzia generală este aceea a necesității de revenire la normalitate: cunoasterea si respectarea competențelor constituționale, legale și o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale. 

- Loaialitatea e definită, dezvoltată foarte frumos printr-o bogată jurisprudență a CCR. Mai există o concluzie aceea de a rămâne în limitele competenție, loailității și a bunei cuviințe. Prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate, de netolerat, demonstrează că activitatea contravine obligațiilor constitușionale. Nu se mai poate sustine exercitarea fucnției de conducere din cadrul Minsiterului Public. Prin managementul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public. 
 
- Pentru aceste acte și fapte, declanșez procedura de revocare. 
- - - -Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16647 vizualizari

 • -49 (63 voturi)    
  spre Patima Sa (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:03)

  cucuveauamov [utilizator]

  “Lazăre, vino afară!“
  • +50 (54 voturi)    
   Lazar era revocat de PSD inca din 2016 (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:02)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Lazar e vanat de PSD inca de cand a fost propus procuror general

   a venit SLUGAREl de la Iasi sa se se prefaca, in ticalosia lui de neam prost, ca a gasit acum motive pt demiterea lui Lazar
   • +17 (19 voturi)    
    puturel vrea niste placute de inmatriculare (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:28)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    cred ca din acest motiv le-a confiscat ministresa de la interne.
   • +2 (2 voturi)    
    Tudorel e disperat... (Joi, 25 octombrie 2018, 11:44)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    in guvern bate vantul remanierii....ca sa nu fie remaniata, sluga e in stare de orice.
    Toader concureaza la Ciorbea la lipsa de caracter...nici nu stii care e mai fara caracter.
  • +37 (41 voturi)    
   Pe Tudorel o sa-l ievalueze poporul! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:17)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Un procuror ceausist nu putea fi altceva decat un avocat al borfasilor. Acest tradatori de neam a eliberat proxeneti, violatori pentru a scoate si mafioti ai PSD-ALDE. Acest ticalos va pleca in istorie ca cel care a incercat sa apere mafia PSD-ALDE care a facut tara praf pentru a-si scapa liderii de puscarie pentru ca au devalizat Romania.
   • +21 (25 voturi)    
    Care popor? (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:09)

    Caligula [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Romanii s-au obisnuit sa li se fure tara pe bucati. Acum dispare ultima parte. Pe 1 decembrie hotii vor
    sarbatorii o tara care le apartine in intregime si care intamplator se numeste Romania. Decembrie 1989 a disparut, nu mai conteaza.

    Foarte trist.
   • +11 (13 voturi)    
    Pana la judecata istoriei, (Joi, 25 octombrie 2018, 7:48)

    nickart [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    va manca o pensie babana, plus ca este si platit din bugetul statului pentru tot ce face.
  • +22 (24 voturi)    
   sper ca va fi trimis in judecata Toader... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:36)

   viziru [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   sper ca va fi trimis in judecata Toader... s-au adunat destule capete de acuzare, in principal abuz in serviciu, distrugerea sistematica a sistemului juridic cu favorizarea evidenta a unor infractori dovediti recte daddy si chiar inalta tradare,,,, cred ca omu e psihopat probabil asta va fi salvarea lui internarea la Socola,,,, dar trebuie trimis in judecata,,,, probe sunt destule,,,,,
  • +4 (4 voturi)    
   ce fericiti sunt postacii.... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:51)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   voi nu realizati ce inseamna asta...
   dar na... nu sunteti platiti sa ganditi!
 • +60 (68 voturi)    
  scenariul (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:15)

  loveparade [utilizator]

  vocabularul, atitudinea sunt copy-paste de la Kövesi.
  acest vierme are datorii mari de tot la stapanii lui si placutele suedeze il vor urmari toata viata, ideal, sil intalneasca in trafic
  • -39 (45 voturi)    
   Kovesi & Lazar (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:18)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

   nu vor putea refuza viitorul loc de muncă. s-a dat lege!
   • +12 (16 voturi)    
    Hehehehe, a avut de ales: ori Lazar ori tu (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:26)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    si Tudorel a ales . . .
   • +2 (2 voturi)    
    nici tu... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:49)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    cel putin daca psdistii chiar stiu sa faca un contract de postac!
  • +24 (28 voturi)    
   Ce se poate face (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:15)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

   Dacă Iohannis mai visează un nou mandat (și a declarat că da!) și vrea să păstreze și aparența conformării deciziilor CCR (inclusiv decizia 358/2018 care se referea la Kövesi) are, spun eu, la îndemână o variantă bună:

   să ceară modificarea legilor ticăloase (acum are și susținerea Comisiei de la Veneția, și CCR-ul a mai dat înapoi, Comisia Europeană pândește și ea, etc. pe lângă sprijinul popular) și până atunci SĂ AȘTEPTE. Poate aștepta nedefinit de mult!!
   Asta e lecția care trebuie învățată post-Kövesi.
   • +4 (8 voturi)    
    Pionul - șmecheria e simpla (Joi, 25 octombrie 2018, 6:56)

    Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Observator roman

    S au dezis de Toader și spun că vor să l demită ca sa nu plătească prețul electoral pentru ce face el.
    • +4 (6 voturi)    
     vă înșelați (Joi, 25 octombrie 2018, 7:47)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

     trădiceanu a susținut cu două zile în urmă, în direct, că ministru al justiției mai bun ca gargamel, nu a existat vreodată până acum. Că e foarte bine pregătit profesional, că a avut curaj, că, etc., etc., etc. Nu mai contenea cu laudele.
 • +40 (48 voturi)    
  sinistru justitie, ca sa scrie 63 de pagini (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:20)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  si-a luat concediu.
 • +36 (42 voturi)    
  Jabba the Hutt (alias TT) is back. (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:29)

  Habermas [utilizator]

  E timpul sa-l evaluam.
  • +7 (9 voturi)    
   corectare (Joi, 25 octombrie 2018, 6:39)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   ievaluam*
 • +46 (54 voturi)    
  Mda, stim cam ce fel de "ievaluari" (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:30)

  midufi [utilizator]

  faci matale.
  Exact la comanda politica a infractorilor Draknea si Tarliceanu
  A, da, si am vazut si cazul Kovesi, un raport lung, fara cifre, fara dovezi, dar cu citate din antena3.
  Nu e nicio surpiza cu privire la "ievaluare".
  Surpriza ar fi sa dispari tu din scena, sa ti se faca si tie o evaluare, corecta de data aceasta.

  Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • +34 (44 voturi)    
  Rapanel (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:37)

  Kosmos [utilizator]

  A concluzionat ca Lazar s-a impotrivit evaluarii sefei DNA
  Mai tineti minte dupa Revolutie cand repetentii clasei erau mutati la alte scoli si se intorceau comandanti de detasamenti si grupe?
 • +47 (57 voturi)    
  . (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:48)

  theo667 [utilizator]

  Urat la chip urat la suflet...ce meschin josnic ipocrit narcisist si demn de dispret om este tudorel
 • +32 (46 voturi)    
  bubosul raios (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:51)

  mirceacr [utilizator]

  loveste iar !
 • +39 (51 voturi)    
  Forme fara fond (Miercuri, 24 octombrie 2018, 18:59)

  Gabu [utilizator]

  Acestea sunt considerente de ordin subiectiv, foarte asemenatoare celor din cazul Codrutei Kovesi, impresii, senzatii... Mr. Gargamel, se platesc scump asemenea alegatii!
 • +40 (52 voturi)    
  Lasitate (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:04)

  sipu [utilizator]

  a aruncat bomba si a fugit , mare JIGODIE
  • +8 (12 voturi)    
   I-ai gasit (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:37)

   VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   cuvantul care il caracterizeaza perfect: JIGODIE
   • +4 (8 voturi)    
    Scarnavie (Joi, 25 octombrie 2018, 7:57)

    CRIZA [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

    Eu l-as numi scarnavie
  • +3 (7 voturi)    
   ievaluare... (Joi, 25 octombrie 2018, 6:40)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui sipu

   ... tactica se numeste fumigena. da-o si tireaza-te.
 • +43 (53 voturi)    
  Tudorele, (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:05)

  ostrogotul [utilizator]

  ai grija ce faci, caci Comisia de la Venetia nu iti da dreptate. Ba' chiar aiincercat sa o fentezi. Ai trimis acolo o traducere "ajustata". Daca ramanea-i asistent la facultate, puteai sa traiesti bine. Da' te-a mancat in c*r, sa te faci profesor (vai de pita ta.....ce ii inveti pe studenti, ma prapaditu-le), si nici asta nu ti-a ajuns....ai vrut ministru....O sa vina vremea cand o sa platesti pt. abuzurile tale....
  • +20 (24 voturi)    
   A fost facut profsor (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:14)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui ostrogotul

   A fost țimpins in cariera de securistii la care turna inca de pe cand era procuror la Panciu. Si a ajuns rector pentru ca in Univ. din Iasi majoritatea sunt turnatori sau progenituri de turnatori - mediocritati si nulitati asemenea acestei lapadaturi ce care au ales-o prin vot
  • -26 (30 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:44)

   [anonim] i-a raspuns lui ostrogotul

   • +10 (16 voturi)    
    Mai bine slugi decat idioti ca tine (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:51)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

    1. Comisia de la Venetia e organism CONSULTATIV al Consiliului European pe probleme de drept. Deci are specialisti in acest domeniu, recunoscuti,
    2. E organ consultativ, deci numai recomanda, nu hotaraste cum spui tu. Dar de, pentru cine nu are minte e mai greu de priceput...
    3. Asa cum ziceam, e mai bine sclav sa sluga decat idiot, unii sclavi (sau slugi) o duceau chiar foarte bine.
   • +13 (15 voturi)    
    creiere spalate (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:54)

    unuldincei14milioane [utilizator] i-a raspuns lui

    mai bine hotarasc pentru Romania hotii nostri inculti dar vicleni, decat niste oameni educati occidentali, nu-i asa ?

    Mai bine sa fim tarani liberi in RO si sa fim furati zilnic de dragii nostri conducatori decat sclavii unora care ne si platesc pentru munca/efort (vezi diaspora) ?

    Enumera cateva hotarari facute de dragii tai conducatori pentru Romania.
    Hai sa vedem cate sunt benefice pentru majoritatea romanilor si cate sunt hotarari dedicate pentru un grup tinta?
   • +13 (15 voturi)    
    Iar o dai ... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:08)

    blackarrow [utilizator] i-a raspuns lui

    cu bata in balta ?! Nu ti s-a explicat ca suntem membri UE, si trebuie sa respectam toate obligatiile asumate prin tratat , anume principiile statului de drept , care vin la pchet cu independenta justitiei ? Esti atat de redus incat dai curs manipularilor ...mai nene, noi nu suntem slugi , noi trebuie sa respectam jurisprudenta UE , ca de-aia ...vrem sa fim o societate normala la cap, sa scapam de borfasi, banditi si sa progresam , ca daca nu ne luminam si ramanem prosti ca tine, peste inca 30 de ani tot despre banditi din astia discutam si rahatul tot ala va fi ...
   • +10 (10 voturi)    
    Cine esti ? (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:48)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui

    si cu ce treburi pe la noi ?
   • +7 (7 voturi)    
    De cand esti in UE (Miercuri, 24 octombrie 2018, 23:15)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui

    But cheers mai H P, la MosCow e agreat ce se intampla...doar e la indicatiile mujicilor. Stii de cand se asculta de MosCoW? De prin 45.
   • +2 (4 voturi)    
    (Miercuri, 24 octombrie 2018, 23:57)

    unuldincei14milioane [utilizator] i-a raspuns lui

    mai bine hotarasc pentru Romania hotii nostri inculti dar vicleni, decat niste oameni educati occidentali, nu-i asa ?

    Mai bine sa fim tarani liberi in RO si sa fim furati zilnic de dragii nostri conducatori decat sclavii unora care ne si platesc pentru munca/efort (vezi diaspora) ?

    Enumera cateva hotarari facute de dragii tai conducatori pentru Romania.
    Hai sa vedem cate sunt benefice pentru majoritatea romanilor si cate sunt hotarari dedicate pentru un grup tinta?
   • +5 (5 voturi)    
    mai trebuia sa te semnezi: (Joi, 25 octombrie 2018, 0:24)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui

    sluga rusilor
   • +4 (4 voturi)    
    comisia de la vcenetia (Joi, 25 octombrie 2018, 8:48)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

    verifica daca institutiile unui stat respecta legile inernationale...
    astia sunt!

    si aici sluga psdista (ca tot zici sa nu fim slugi , dar tu pupi in dos un puscarias), nu e vorba de ne invatam sa fim slugi, e vorba de dictatura psdista. Tocma ca NU vrem sa fim slugi!
    Also orice om care NU e de rea credinta si care gandeste singur realizeaza ca si Lazar si Kovesi sunt demisi nu din cauza incompetentei, ci din cauza ca nu fac jocurile PSD!
    deci nu-mi vb. tu mie de sclavi, sclavule!
  • -1 (1 vot)    
   Da' gramatica ce-ti facu, vere? (Joi, 25 octombrie 2018, 10:59)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui ostrogotul

   Da' gramatica ce-ti facu, vere?

   Inteleg ca esti suparat pe Toader - stii tu de ce - da' gramatica ce-ti facu?
 • +8 (8 voturi)    
  povesti (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:17)

  traiang [utilizator]

  Povesti consultarile pe justitie de la Cotroceni.Cum sa gasesti consens cu infractorii Parsivenie maxima Toti stiau ca va fi demis Procurorul General si Dragnea si Tariceanu care ne-au umplut capul o saptamana ca va fi remaniat jigodia de Tudorel Ba mai mult si batista pe tambal de la Bruxelles a lui Johannis Sa fie clar cu acest fel de specimene nu se lucreaza cu manusi ca altfel de'' fac '' cum vor ei ba mai mult iti si rad in nas
  • +1 (1 vot)    
   Le maire du palais (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:50)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui traiang

   cracanea dezvolta tzarishoara cu brio si cu sa.
   Dar, vai, istoria i-a luat-o deja inainte.
 • +12 (12 voturi)    
  fost-a ce au pohtit stapanii.... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:17)

  Jandy28 [utilizator]

  Dormiti bine romani in noaptea asta ?!
  Trageti jaluzelele si prgatiti-va de iarna care vine!!daca aveti noroc o sa fiti treziti din somn de altii peste 50 de ani!!
  Maurule magister, ti-ai facut treburile murdare, partidul iti multumeste ! du-te si bucura-te de pensiile si salariile de merit ca colegul ciorbea!!
  iesenii tai te asteapta cu flori in gara!! ca si toti romanii care mai gandesc din tara asta!!
 • +10 (10 voturi)    
  ........ (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:21)

  Andpr [utilizator]

  Parca-l si vad pe motocicleanu spunandu-i pedofilului de dragnea: ti-am spus eu ca bubosu' asta poate, ti-am adus omul potrivit, acu ma crezi?
 • +9 (9 voturi)    
  livache... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:22)

  Jandy28 [utilizator]

  mai tine-l ma un tur ca a dovedit ca serveste cauzei!
  oricum e mai cultivat decat nicolicea, niculae sau iordache!
  si are si aspect sarmant!
  da-i ievaluare satisfacatoare ca stie sa "comunice" cu ieuropa1 mai ales la traduceri!
 • +13 (13 voturi)    
  cand il aud (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:27)

  zot [utilizator]

  vorbind, acum si cu prilejul demiterii dnei Kovesi,
  simt peste 20 de stari de greata fata de acest individ.
 • +7 (7 voturi)    
  Lazăr, Kovesi si Horodniceanu ... PA ! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:28)

  Velma Kelly [utilizator]

  Un fleac ! I'a curuit ! :))))
  Robotul intră în revizie, i s-au defectat circuitele. :))))
 • +8 (8 voturi)    
  tudorel pasa hassan al justitiei romane... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:33)

  Jandy28 [utilizator]

  "Stai, paşă, o vorbă de-aproape să-ţi spun
  Că nu te-am găsit nicăierea" -
  Dar paşa-şi pierduse şi capul şi firea!
  Cu frâul pe coamă el fuge nebun,
  Că-n gheară de fiară şi-n gură de tun
  Mai dulce-i pierirea.
 • +11 (11 voturi)    
  Revocare pocuror general (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:36)

  Bradisor [utilizator]

  Sluga lui Dragnea va propune o sluga si la Parchetul General.Vor sa stopeze toate anchetelle importante :dosareledei ,revolutiei,mineriadelor, 10august,insula Belina<teldrum etc.
  • +3 (3 voturi)    
   pina la capat (Joi, 25 octombrie 2018, 0:26)

   Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui Bradisor

   ca de poporul e imbecil.
 • +9 (9 voturi)    
  ! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:45)

  tudorr [utilizator]

  Pfai ce puscarie faci tu tu doreleeee!
 • +8 (8 voturi)    
  “Folosirea cu placere a sintagmei”... halucinant! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:49)

  V. Istina [utilizator]

  Asta nu e guvernul Romaniei, asta nu este ministrul Justitiei, asta e Romania captiva.

  Romania incalecata de hoti, de tradatori si cretini.

  Este pur si simplu... un alt fel de razboi.

  Dar viitorul copiilor nostri se joaca in zilele astea la televizor si pe facebook.
 • -16 (20 voturi)    
  Oare ne descarcam ura pe cine trebuie? (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:06)

  ww [utilizator]

  Pe cine a revocat Taica Precistu? Pe nimeni. Pe Kovesi a revocat-o marele aparator al democratiei, herr Klaus, prin purtatoarea sa de cuvant. Da stiu, pentru unii e greu sa accepte realitatea, dar premierul de la Grivco isi indeplineste cu zel misiunea pentru care a fost pus acolo.
  • +5 (5 voturi)    
   Minti, baiete (Joi, 25 octombrie 2018, 0:28)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui ww

   te-ai molipsit de la licheaua de tt...
   Sau chiar crezi ce spui ? In cazul asta nu mai e nici un leac.

   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • +10 (10 voturi)    
  Jos justitia, sus coruptia institutionalizata (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:17)

  Plagarus [utilizator]

  Ce-l mana in "lupta " pe acest sinucigas tuDorel,carpa penalilor din politica ???
  • +1 (1 vot)    
   ce (Joi, 25 octombrie 2018, 10:47)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Cum ce? Remanierea. Gargamel vrea sa ramana ministru...
 • +13 (13 voturi)    
  conceptele guvernarii PSD-ALDE (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:21)

  opinius [utilizator]

  guvernarea e contradictorie in tot ce face si ce spune.
  Parca am fi in bancurile sovietice.

  1) Vorbeste de cooperare loiala institutionala, de "fire neconflictuala", dar ce inteleg ei prin acestea? Inteleg de fapt supunerea totala a unor institutii sau persoane.

  Grindeanu si Tudose, n-au fost buni, pentru ca au fost conflictuali si nu ascultau de ordine. Au adus-o pe Viorica care e "fire neconflictuala". Kovesi si acum Lazar, au generat conflicte (iarasi termenul de conflict? cat de previzibili sunt oamenii astia...) constitutionale, adica nu au ascultat de ei... Asta este independenta magistratilor?

  2) ii reclama pe altii ca au incalcat Constitutia (Johannes, Kovesi, Lazar, totata lumea). Dar cand CCR-ul lor a constatat ca multe dintre modificarile la legile justitiei sunt neconstitutionale, cum e? Nu demisioneaza nimeni? N-a incalcat nimeni Constitutia? nu trebuie evaluate?

  3) dar cand Comisia de la Venetia critica modificarile, nu raspunde nimeni? Nu trebuie nimeni evaluat (Nicolicea, Iordache, Serban Nicolae, Tudorel)?

  4) ii reclama pe altii ca nu respecta prezumtia de nevinovatie. Dar ei respecta prezumtia de nevinovatie a procurorilor? S-a pronuntat macar Inspectia lor Judiciara pe asa zisele "abuzuri"?

  5) Tudorel Toader zicea despre HG-ul cu insula Belina ca se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme nu a fost anulata in contencios administrativ. Dar cu protocoalele cum ramane? Astea nu se bucura de prezumtia de legalitate?

  6) Cica sub Lazar a scazut operativitatea Ministerului Public. Dar in temeiul noilor prevederi privind pensionare anticipata si limitare a delegarilor (in cazul procurorilor cu mai putin de 10 ani vechime), va creste sau va scadea operativitatea? Nu cumva tocmai Tudorel cauzeaza scaderea operativitatii, si cresterea sanselor ca unele dosare sa se prescrie din lipsa de personal?
 • +10 (10 voturi)    
  La urmatoarele alegeri (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:36)

  ipolitic [utilizator]

  voi vota cu partidul care va promite o lege anti-anti-justiție:
  toti care au contribuit la subminarea si slabirea luptei anticoruptie, condamnati in procedura de urgenta la taierea bubelor, a mustatilor, operatie estetica de mutare a buzelor pe partea dorsala si obligati sa scrie de un milion de ori "Dobitoc am fost, dobitoc sunt, alta intrebare"
  • +1 (1 vot)    
   Mare atentie! (Joi, 25 octombrie 2018, 8:52)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   La urmatoarele alegeri chiar nu va mai conta cu cine votati. PSD are intreaga logistica la dipozitie , precum si pe cei pusi sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor.
   PSD va decide cu majoritate de voturi cu ce procent va castiga alegerile.
   Oricum pana atunci, asa cum propunea dl Mitraliera, Nicolicea si Dna Elvira Sindrila, vor fi arestati toti cei care posteaza sau protesteaza.
 • +8 (8 voturi)    
  Bravo (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:37)

  Lake123 [utilizator]

  Bravo moșsulică, revocații voi pe toți, c-o să vă vie și vouă rându, curând.
 • +10 (12 voturi)    
  Cel mai ticalos ministru al Romaniei (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:48)

  aniod [utilizator]

  Ai castigat! Esti din nou premiant! Esti cel mai josnic si cel mai ticalos! Ce complexe de inferioritate ai tu datorita fizicului de trebuie sa te razbuni asa!
  Urata fire! ce-or zice parintii tai acuma, de pe lumea cealalta de unde sunt: iata am crescut un ticalos.
 • +7 (9 voturi)    
  guvernarea nu are credibilitate (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:53)

  opinius [utilizator]

  guvernarea e contradictorie in tot ce face si ce spune.
  Parca am fi in bancurile sovietice sau in anii 90. Ni se cere liniste si consens (inclusiv de la procurori).

  1) se vorbeste de cooperare loiala institutionala, de "fire neconflictuala", dar ce inteleg ei prin acestea? Inteleg de fapt supunerea totala a unor institutii sau persoane.

  Grindeanu si Tudose, n-au fost buni, pentru ca au fost conflictuali si nu ascultau de ordine. Au adus-o pe Viorica care e "fire neconflictuala". Kovesi si acum Lazar, au generat conflicte (iarasi termenul de conflict? cat de previzibili sunt oamenii astia...) constitutionale, adica nu au ascultat de ei... Asta este independenta magistratilor? Iarasi apare tema "linistii" si "consensului".

  2) ii reclama pe altii ca au incalcat Constitutia (Johannes, Kovesi, Lazar, totata lumea). Dar cand CCR-ul lor a constatat ca multe dintre modificarile la legile justitiei sunt neconstitutionale, cum e? Nu demisioneaza nimeni? N-a incalcat nimeni Constitutia? nu trebuie evaluate?

  3) dar cand Comisia de la Venetia critica modificarile, nu raspunde nimeni? Nu trebuie nimeni evaluat (Nicolicea, Iordache, Serban Nicolae, Tudorel)?

  4) ii reclama pe altii ca nu respecta prezumtia de nevinovatie. Dar ei respecta prezumtia de nevinovatie a procurorilor? S-a pronuntat macar Inspectia lor Judiciara pe asa zisele "abuzuri"?

  5) Tudorel Toader zicea despre HG-ul cu insula Belina ca se bucura de prezumtia de legalitate cata vreme nu a fost anulata in contencios administrativ. Dar cu protocoalele cum ramane? Astea nu se bucura de prezumtia de legalitate?

  6) Cica sub Lazar a scazut operativitatea Ministerului Public. Dar in temeiul noilor prevederi privind pensionare anticipata si limitare a delegarilor (in cazul procurorilor cu mai putin de 10 ani vechime), va creste sau va scadea operativitatea? Nu cumva tocmai Tudorel cauzeaza scaderea operativitatii, si cresterea sanselor ca unele dosare sa se prescrie din lipsa de personal?
 • +14 (18 voturi)    
  Prost si razbunator (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:00)

  aniod [utilizator]

  Adina Florea alta jurista proasta- nu a fost numita pe buna dreptate.
  Pici tu deacolo de unde te-ai cocotat, piticule.
  Ai luat apararea criminalilor Carmen Dan, Dragnea si camarila- caci dupa 10 august nu mai este vorba doar de furt, ci de tentativa de omor si omor- caci a murit un om ca urmare a ceea ce s-a intamplat in Piata Victoriei.
  Nimic nu este vesnic- vei ajunge alaturi de Dragnea la inchisoare.
 • +5 (5 voturi)    
  gargamel (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:11)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Cetatene GARGAMEL,vei intra in istorie ca cel mai prost ministru de justitie pe care l-a avut tara asta,un slugoi infam,de care o sa-i fie rusine si fiului tau.(ala care e tot jurist) Vorba raposatei,o sa te judece colegii tai...cacademicienii.Rusine,pacat ca de la 2000 de km nu te pot scuipa pe obrax.
 • +5 (5 voturi)    
  revocarea procurorului general (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:45)

  louienl [utilizator]

  Acest Ministru este un bolsevic imputit...
 • +5 (5 voturi)    
  Nemernicie! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:49)

  123nelu [utilizator]

  Oameni buni, nu stim ce vremuri vor urma, dar sa nu uitam sa-i condamnam pe acesti nemernici si tradatori de neam(dragnea,tudorel, iordache).
  Sigur vor incerca sa se piarda in anonimat, Dumnezeu sa-i ajute pe cei care mai pot decide soarta neamului nostru sa-i aduca la judecata!
 • +6 (8 voturi)    
  Daca mai aveati vreun dubiu (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:57)

  daneko365 [utilizator]

  Ticalosul de Toader tocmai s-a sters la fund cu recomandarile Comisiei de la Venetia
 • +8 (8 voturi)    
  Constitutia lui Iliescu (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:37)

  ww [utilizator]

  In situatii de genul acesta ar trebui sa ne intrebam: oare ce sistem constitutional este acela in care noua basinosi, numiti politic, interpreteaza legea fundamentala cum ii taie capul si dau hotarari cu dedicatie pe persoana fizica? Ce sistem constitutional e acela in care atributiile puterilor din stat se schimba de la un mandat parlamentar si presidential la altul, CC fiind cea care decide (de exemplu, "cine e mai tare", ministrul sau presedintele), cum are chef?
  Ce sistem constitutional este acela in care guvernul modifica orice are chef prin ordonante si hotarari care, la randul lor pot fi atacate exclusiv de un Frankenstein plecat prin concedii pe alte planete?
  Pana la urma, ce Constitutie e aceea in care totul e vag si poate fi interpretat dupa ureche de cei noua dumnezei ai Romaniei, acestia nefiind obligati sa tina minte nici macar ce au spus/decis in urma cu o luna?
  Am fost dresati sa spunem cu smerenie: "Asa a spus CC, nu se mai poate face nimic". Ba da, daca dorim sa iesim vreodata din mlastina in care ne-a bagat Iliescu, se poate schimba si CC si Constitutia. Nu doar ca se poate, ci TREBUIE!
 • +3 (5 voturi)    
  Obstructionarea justitiei (Miercuri, 24 octombrie 2018, 23:27)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Toata situatia e critica atunci cand politicieni inculpati sau infractori dicteaza direct orientarea anchetelor penale. Cat de ticalos poti sa fii sa vii in fata publicului cu un simulacru de raport si sa-l executi pe procurorul general al Romaniei cu sange rece ? Cum poti spera ca aceasta poveste se va termina cu happy-end pentru Dragnea/Tariceanu/Iordache/Toader ?
  Insasi modalitatea de pregatire si indeplinire a intregului ritual imi pare de origine bolsevica / kgbista.
 • +5 (5 voturi)    
  Ce personaj! (Miercuri, 24 octombrie 2018, 23:52)

  n.dumiritu [utilizator]

  Ce caraghios plin de sine e acest Toader! Ce autosuficienta balonata si lesne ultragiabila cara cu el peste tot! Ce hipertrofie a glandei orgoliului isi expune fara jena in public! Ce cauta in serviciul public asemenea creaturi inamorate lubric de propriile fapturi cariate moral si serios limitate intelectual? De unde isi extrag ele auto-incuviintarea? Poate din faptul ca au devenit majoritare pe culoarele puterii. Pudoarea unui "poate ma insel, ia sa intreb si pe altii" a fost ucisa in consimtamintul general. Te uiti la ei si poti paria pe inversunarea lor distructiva. Orice om cu demnitate si cu onoare va fi detectat si exclus cu satisfactie nedisimulata. Noua directiva este "loialitatea". Regimul actual este nu numai al coruptiei si al imposturii, ci este al decaderii umane, al promovarii gogomanilor obedienti si prea plini de ei.
  Si noi stam si asistam neputinciosi la jalnicul spectacol la care se deda acest fanfaron. Presedintele ales de 6,3 mil. dintre noi nu-i poate forta demisia, ba mai mult va trebui sa i se supuna. Traim vremuri nasoale pt. dramul de glagore din dotarea fiecaruia, bai neamule!
 • +2 (2 voturi)    
  nr 6 e f important (Joi, 25 octombrie 2018, 0:11)

  Coco Whistle [utilizator]

  daca nu e din clica care rapsunde cu sa traiti am inteles ca la partid nu e bun sa slujeasca romaniei. acest ministru ar trebui arestat pe loc.
 • -3 (5 voturi)    
  Afara!!! (Joi, 25 octombrie 2018, 0:52)

  dan_costea [utilizator]

  Afara cu romanii din UE! Au murdarit prea mult Europa.
 • +5 (5 voturi)    
  Pfff (Joi, 25 octombrie 2018, 1:12)

  bogdanrech [utilizator]

  Sper doar că țara stă pe ca pe jar gata să rabufnească, altfel, adio RO. Nu știu dacă o să mai rămână ceva până la următoarele alegeri, dacă o să mai fie.
 • +5 (5 voturi)    
  Turd Dorel shtrudel model (Joi, 25 octombrie 2018, 1:58)

  Parzivall [utilizator]

  Va fi *acat in gropa de gunoi a istoriei. Deocamdata face rau, ca diareea.
 • -3 (7 voturi)    
  Rusine! (Joi, 25 octombrie 2018, 2:42)

  Hahha [utilizator]

  Ar trebui sa comentati despre Dn Tudorel Toader, atunci cand aveti si voi macar jumatate din cunostintele dansului. Pana atunci, pararea mea este ca tara asta e asa datorita oamenilor care locuiesc in ea si nu datorita unui partid sau altul pe care tot voi astia de comentati pe aici il votati.
  • 0 (2 voturi)    
   Esti neavenit ... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:13)

   bubalacap [utilizator] i-a raspuns lui Hahha

   Ce te bagi si tu pe aici, nu vezi ca nu ai loc? Te mananca pielea?
   Tu ai alta parere, esti de partea cealalta (vezi pozitia cucuveauamov) si avem doua oferte pentru tine: ,,minusuri,, sau ,,lături,,.
  • -1 (1 vot)    
   Taci... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:34)

   sim18 [utilizator] i-a raspuns lui Hahha

   Unii chiar au pregatire, si nu din vremurile ceausiste, securiste!
  • 0 (0 voturi)    
   Si de unde stii tu ce cunostiinte avem? (Joi, 25 octombrie 2018, 17:04)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Hahha

   Ma refer la cele stiintifice, nu persoane, ca sa intelegi clar!
   In partea a doua, din pacate ai dreptate. Astia au fost alesi legal, nimeni nu poate contesta asta, deci populatia ii vrea.
 • +3 (3 voturi)    
  Pana cand (Joi, 25 octombrie 2018, 3:37)

  Jan2016 [utilizator]

  Gargamel strikes again.
  Ca orice sluga, executa foarte sarguinicios sarcinile trasate. Soldatul perfect. Asta a fost profesor universitar? Si cand l-am mai auzit si pe Tariceanu cum il lauda....noroc ca am avut antivomitive in casa.
  Jos cu viermii astia
 • +3 (3 voturi)    
  E totul conform planului (Joi, 25 octombrie 2018, 5:50)

  DLX [utilizator]

  Acest Gargamel vrea să subjuge justiția pentru clica de viermi din care face parte
 • +9 (9 voturi)    
  treziti-va, Romani! (Joi, 25 octombrie 2018, 6:53)

  kthor7 [utilizator]

  Avem dictatura din 2016. Voi sunteti cei care ati ales-o, cei care ati votat PSD. Va place. Sunteti comunistii prosti de pe vremuri, agramati, analfabeti, pentru care viata in familia traditionala are unice scopuri de procreere, betiveala, violenta, furt, crima, viol. Asta e Romania mare care nici mare nu mai e, desi isi sarbatorieste un centenar numai pe hartie si in discursuri. In zeci de ani, slugareala voastra, lasitatea voastra revoltatoare, nu a fost in stare sa produca o unire, o recuperare a bucatilor de Romanie furata. Sunteti viteji numai pe hartie si in discursuri, sabia milogului de Stefan cel Mare e la turci, acolo unde mergea sa pupe mana sultanului pentru a fi lasat, in continuare, la domnie, tradand poporul roman. A castigat o lupta doar si a fost infrant in razboi. La voi totul e numai pe hartie si in discurs. Un discurs fals, la limita derizoriului. Acum ati fost din nou la pasa, sa va sprijine in actiunea voastra de analfeti, de prosti, care are ca scop tradarea Romaniei. Romani, cat timp veti mai accepta ca niste talibani ai moralitatii sa va macelareasca idolii? Cat timp veti mai accepta compromisuri si va veti mai imbaia in sangele celor care s-au sacrificat pentru libertate si drepturi? Cat timp veti mai accepta sa va moara copiii in spitale din cauza necompetentei? Cand plange un om, faceti misto de el. De asta sunteti in stare, de misto-uri de prost gust. Voi nu aveti sentimente, romanilor, voi nu aveti suflet. Ati murit de mult si nu stiti!
  • -1 (1 vot)    
   Propui cumva sa ne modernizam (Joi, 25 octombrie 2018, 8:42)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   ciocanind barbati ca ala din sediul partidului ?
 • 0 (0 voturi)    
  inca putin... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:45)

  liviu_ [utilizator]

  si totul o sa apartina psd ura ura...
  dictatura se intoarce!
 • -1 (5 voturi)    
  La punctul doi HN a uitat un element esential (Joi, 25 octombrie 2018, 9:34)

  xrogo [utilizator]

  care arata profilul moral al evaluatului, a "scapat" printre hartii o decizie de clasare a unui dosar a lui Johann, aratandu-i acestuia ca desemnarea este un contraserviciu!
  Ca nici cu Johann nu mi-e rusine asta-i alta treaba, pe Livia Stanciu a numit-o la CCR dupa ce aceasta ii inchisese dosarul cu ANI si pe Lazar la numit la PICCJ tot dupa casarea unui dosar!
  A, si era sa uit ceva esential, alo, Johanne, cum era cu penalii, cum era cu faptul ca tu n-ai avut niciodata nici un dosar penal?
 • 0 (0 voturi)    
  articol (Joi, 25 octombrie 2018, 10:07)

  carcotas2 [utilizator]

  Acum vor fi unii care vor sari in apararea lui Lazar cu „respect” pentru a-l „invia” dupa „uciderea” lui de catre Toader pe baza unor documente incendiare scoase la lumina in aceste zile. Scenariu cunoscut si de la Kovesi. Un lucru este clar. Justitia trebuie sa se reformeze,dar nu prin cazuri punctuale. Aceasta metoda il inculpa si pe Ministrul Toader.
  Timpul luat cu aceasta metoda dovedeste ca si reforma aceasta este dictata, partinitoare, si criminala ca si pana acum pentru populatie. Justitia -ca si alte sectoare- cu o apartenenta totala la securitate inainte de 1989, apoi cu arhiva SIPA inca cercetata de oricine, nu se poate reforma decat printr-un pact la nivel de societate politica civila,dar dupa devoalarea totala a implicatiilor cu securitatea si SRI actual. Nu mai exista arhive de stat care nu pot fi desecretizate. Asumarea raspunderii in Justitie de catre toti membrii ei, nu se poate concepe fara egalitatea in fata legii a tuturor cetatenilor romani .
  Altfel avem un mic haos colosal de general. La 10 August unii au cerut libertate si li s-au dat gaze de lupta, grenade si bastoane Au fost acuzati de.catre altii de lovitura de stat. Dar ulterior s-a deovedit ca singurul civil care comanda o unitate miltara nu era de fapt civil, ci militar, care a avut o jena in privinta uniformei, el, ca si comandant mare, fiind luat prin surprindere de evenimente. Ori, cum nici un manifestant n-a putut sa creada asa ceva, caci evenimentul fusese anuntat si pregatit atat de manifestanti cat si de institutile statului cu mult inainte, ei civilii, au sarit in apararea statului cand au vazut un „civil” preluand controlul unei unitati militare. Acum cei pe care militarul respectiv a vrut sa-i dea jos, vor sa-l faca general, sa-i dea distinctii iar pe manifestanti sa-i amendeze pentru delict de judecata corecta. Frumos, nu? Si in acest timp Justitia pritoceste adevarul care va veni cam atunci cand ni se va acri complet.
 • +2 (2 voturi)    
  ...mesaj important pentru johannis... (Joi, 25 octombrie 2018, 12:05)

  mitocanu [utilizator]

  ...stimate d-nule profesor de fizica (pentru mine, nu mai esti presedintele tarii de la revocarea codrutei kovesi)...daca si acum semnezi ca primarul (sau notarul, cum doresti sa te numesti) decizia de revocare a lui augustin lazar-procuror general, inseamna ca ai fost si, inca esti, un neconflictual de talia veoricai-vasilica...ti-e teama sa iesi la lupta contra caracatitei psd-alde si te poftesc sa-ti iei catrafusele din controceni si sa te duci invartindu-te la primaria sibiului...eu, si cred ca si altii, nu avem nevoie de o menajera stergatoare de praful lasat de psd-alde, la cotroceni...ne-ai imbatat cu gestul de participa, in luna ianuarie 2017, la sedinta guvernului grindeanu, unde s-a discutat oug pe justitie, si am crezut ca avem un presedinte luptator....aiurea...esti aidoma lui constantinescu, pe care l-au invins structurile...tara are nevoie de un presedinte bataios (unde esti basescule, cu toate limitele tale), nu de o mamaliga cu coaja ca tine
  ...de ce?...pentru ca lupta se duce impotriva unei gasti de infractori, care numai dupa regulile lor joaca...nu au scrupule si nu au limite...deci sau iesi la lupta sau te cari imediat la sibiu...
 • +1 (3 voturi)    
  slugarel a uitat sa invoce cel mai tare motiv (Joi, 25 octombrie 2018, 12:28)

  marius67 [utilizator]

  nu are sapca domne !
  • -2 (4 voturi)    
   Da, dar are parul vopsit in galben-pai, (Joi, 25 octombrie 2018, 13:33)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui marius67

   ceea ce compenseaza lipsa sepcii!
 • 0 (4 voturi)    
  :) (Joi, 25 octombrie 2018, 15:02)

  Gigi Kent [utilizator]

  Tudorele nici nu stii, cat de simpatic incepi sa fii!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by