Augustin Lazăr, după ce Toader a propus revocarea sa: Concluziile ministrului reprezintă un demers de a destabiliza Ministerul Public / Sunt ziceri penibile

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 24 octombrie 2018, 19:25 Actualitate | Esenţial


Augustin Lazar
Foto: Agerpres
Procurorul general, Augustin Lazăr, reclamă un demers de destabilizare a Ministerului Public din partea Ministrului Justiției, Tudorel Toader, ale cărui concluzii din raportul prin care propune revocarea procurorului general sunt „ziceri penibile”. 

„Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția. (...) Raportul prezentat azi e modul în care Executivul, prin Ministrul Justiției, înțelege să respecte autoritatea Ministerului Public ca parte a justiției din România. Cu privire al declarațiile ministrului Justiției îmi rezerv dreptul de a răspunde zilele următoare. Respectarea principiilor și valorilor constituționale a stat la baza mandatului meu”, a spus Lazăr, calificând concluziile din raportul lui Toader drept „ziceri penibile” și „exagerări”. 

Procurorul general a precizat că în 36 de ani de carieră a primit doar calificativul „foarte bine” și nu a existat „nicio conspirație” între fostul ministru al Justiției, CSM și președinte așa cum insinuează Tudorel Toader când afirmă că nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru numire. 

„La sfârșitul anului trecut Inspecția Judiciară a efectuat un control: concluziile au fost pozitive. După mai puțin de un an, nemulțumit de concluziile IJ, dnul ministru înțelege să pună sub semnul întrebării competența. În acest an, evaluarea a fost efectuată de CSM, concluziile au fost pozitive. În condițiile în care atât controlul IJ  cât și controlul CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul justiției este un demers de natură a destabiliza Ministerul Public”, a spus Lazăr. 

Augustin Lazăr a spus că nu îi este indiferent ce se întâmplă.

"Cum să facă dosarele dacă la fiecare câteva luni se destructurează o echipă de profesioniști care lucrează? După câteva luni e destructurată. Și această este o întâmplare, între ghilimele. Doresc să transmit un semnal ca oamenIi să aibă încredere în procurori. Constituția e a noastră, a tuturor. Vom rămâne fideli spiritului Constituției, în sensul de a reprezenta drepturile și libertățile cetățenilor. Vă rog să scuzați starea emoțională, dar nu mi-e indiferent ce mi se întâmplă, mă simt într-un moment special al carierei mele și al României. Iar făclia o să aibă surpriza trecând de la vechea generație la noua generație. Vom transmite făclia independenței magistraților. Și așa să ne ajute Dumnezeu", a spus Augustin Lazăr.  

Procurorul general a făcut declarațiile cu lacrimi în ochi, iar la final a refuzat să răspundă vreunei întrebări, prima care s-a auzit din sală fiind legată tocmai de dosarul de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis și care s-ar fi aflat în dosarul său de candidatură la funcția de procuror general, așa cum a afirmat Tudorel Toader.

Cele mai importante declarații ale lui Augustin Lazăr:

- Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de procedura de revocare. Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția.

- Cu referire la conscluziile și exagerările vizibile și interesate îmi rezerv dreptul de a răspunde în zilele următoare.

- Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO. Am nu numai drepturi dar și obligația de a vorbi în apărerea ordinii de drept. 

- La sfârșitul anului trecut Inspecția Judiciară a efectuat un control: concluziile au fost pozitive. După mai puțin de un an, nemulțumit de concluziile IJ, dnul ministru înțelege să pună sub semnul întrebării competențelor.

- În acest an, evaluarea a fost efectuată de CSM, concluziile au fost pozitive. 

-În condițiile în care atât controlul IJ și controlul CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul justiției este un demers de natură a destabiliza Ministerul Public. 

- Sunt ziceri penibile.

- În zilele următoare voi preciza punctual cât de clare sunt exagerările ministrului Justiției. Vă voi da două exemple: mai întâi pentru liniștea celor care sunt interesați, procurorul pe care îl aveți în față a fost notat 36 de ani cu „foarte bine”. Conform legii, cine candidează, la ultima evaluare trebuie să fi avut „foarte bine”. E foarte ușor de înțeles că nu a fost nicio conspirație între fostul ministru, CSM și președinte că nu observă. 

- Spune analiza că procurorul general nu a luat nicio atitudine, ba chiar a încurajat comportamentele de indisciplină. Din 16 sesizări pe care le-am făcut, două privesc procurori din DNA. 

- De ce spun autorii acestei lucrări că procurorul general a încurajat aceste fapte?

- Le transmit cetățenilor României să aibă încrederi în procurori. Vom rămâne fideli spiritușui Constituției în sensul de a apăra ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor. 

- Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci un moment special al României. 

-


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


8742 vizualizari

 • +22 (32 voturi)    
  ICCJ (Miercuri, 24 octombrie 2018, 20:28)

  ptolemeu [utilizator]

  Nu se vor opri... urmeaza Cristina Tarcea... Iohanis nu face nimic, noi nu facem nimic... cand ne v-om trezi, va fi prea tarziu...
  Noapte buna, democratie!
  • +13 (19 voturi)    
   PSD (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:20)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui ptolemeu

   Partidul Sodomizarii Democratiei !
   • -2 (2 voturi)    
    Mai nou au transpus in practica (Joi, 25 octombrie 2018, 11:57)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    batraneii cu tinereii, di(n)rect la sediu.
    cand e sa se frictioneze, le plac tinerii liberi si frumoshi.
    ce sa mai zici de grijea lor pentru fami(g)lie ?
  • +11 (13 voturi)    
   Cum scapi de capuse ? (Miercuri, 24 octombrie 2018, 22:41)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui ptolemeu

   .
   Mai ales dupa ce le_ai lasat la ceafa ?
 • +15 (25 voturi)    
  Cu durere.... (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:33)

  Nonidem [utilizator]

  Cu durere in suflet constat ca Romania nu mai este o tara respirabila, nu mai este o tara a bunului simt!Aici au adus-o criminalii,banditii care au incalecat-o si care-si bat joc de ea si de o natiune intreaga,de un parcurs de secole al acesteia.Atunci cand un om de calibrul moral si profesional al domnului Augustin Lazar este umilit de un ticalos, atunci o natiune intreaga este umilita.Atunci cand un om nevinovat este condamnat de un ticalos, atunci oricare dintre noi poate fi o victima a nedreptatii!Lacrimile din ochii domnului Procuror General sunt lacrimile unei natiuni violate si batjocorite!
 • -14 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 octombrie 2018, 21:48)

  [anonim]

  • +5 (13 voturi)    
   da deja vu... (Joi, 25 octombrie 2018, 8:52)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   revenim la comunism!

   and you are happy about it!
  • +1 (5 voturi)    
   dai in dragnea si mafioti (Joi, 25 octombrie 2018, 10:53)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui

   in ce dai ? Ian hai sa te vedem
 • +6 (20 voturi)    
  un om demn (Miercuri, 24 octombrie 2018, 23:38)

  anonim3 [utilizator]

  „Doresc să transmit un semnal ca oamenIi să aibă încredere în procurori. Constituția e a noastră, a tuturor. Vom rămâne fideli spiritului Constituției, în sensul de a reprezenta drepturile și libertățile cetățenilor. Vă rog să scuzați starea emoțională, dar nu mi-e indiferent ce mi se întâmplă, mă simt într-un moment special al carierei mele și al României. Iar făclia o să aibă surpriza trecând de la vechea generație la noua generație. Vom transmite făclia independenței magistraților. Și așa să ne ajute Dumnezeu".
  Ce diferenta fata de leprele PSD!
 • -12 (24 voturi)    
  un om demn si-ar da demisia (Joi, 25 octombrie 2018, 0:05)

  Coco Whistle [utilizator]

  de fapt nu ar fi partasi genocidului la care asistam. dar cine stie ce 'drepturi' pierde prin demisie? luati aminte, pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. pa augustin, altii la 62 stau la -2m, din cauza a tot ce faceti voi.
  • +11 (17 voturi)    
   ce genocid? (Joi, 25 octombrie 2018, 7:34)

   ati [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Tu ai macar idee ce sens au cuvintele pe care le folosesti? Cum poti ma sa te uiti in oglinda cand aplauzi asa lepre? 
  • +2 (12 voturi)    
   serios?! (Joi, 25 octombrie 2018, 8:53)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   legile lui tudorel facute PRAF de comisia de la venetia!
   dragnea condamnat penal
   etc etc etc

   sio tu vb. de demisie?!

   juma din parlamentul psd ar trebui sa-si fi dat demisia!

   also d c sa-si dea demisia?! ca o sluga psdista vrea sa-l dea afara pt ca nu pupa ind os partidul de hoti condus de un condamnat penal?!
 • +5 (13 voturi)    
  un om demn (Joi, 25 octombrie 2018, 0:50)

  anonim3 [utilizator]

  „Doresc să transmit un semnal ca oamenIi să aibă încredere în procurori. Constituția e a noastră, a tuturor. Vom rămâne fideli spiritului Constituției, în sensul de a reprezenta drepturile și libertățile cetățenilor. Vă rog să scuzați starea emoțională, dar nu mi-e indiferent ce mi se întâmplă, mă simt într-un moment special al carierei mele și al României. Iar făclia o să aibă surpriza trecând de la vechea generație la noua generație. Vom transmite făclia independenței magistraților. Și așa să ne ajute Dumnezeu". Ce diferenta fata de leprele PSD!
 • -9 (15 voturi)    
  inapoi la SMA (Joi, 25 octombrie 2018, 1:49)

  srpc [utilizator]

  iar daca nu mai este SMA, la sapa
  • -1 (3 voturi)    
   te referi la bossu tau, dracanea ? (Joi, 25 octombrie 2018, 11:59)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   nu mai bine ar deschide iarasi birturi ilegale ?
   Arda-v-ar focul de borfasi.
 • +12 (24 voturi)    
  Peste tot in tara asta (Joi, 25 octombrie 2018, 3:44)

  Jan2016 [utilizator]

  Peste tot in tara asta, oamenii corecti, cinstiti, buni profesionisti sunt vanati, dati jos de lepre slugarnice si de arivisti cu facultati faculte la buticul din colt.

  Ce s-a intamplat azi nu e decat oglinda sistemului. Hotii isi bat joc de o tara.

  Tudorel sluga perfecta are obraznicia, tupeul sa isi permita sa ceara sa ii fie respectat concediul

  Iti doresc un concediu perfect la puscarie, limaxule
 • +1 (9 voturi)    
  Sarut mina sefu (Joi, 25 octombrie 2018, 9:02)

  vodatepes [utilizator]

  Sarut mina sefu. Eu sunt ala care ti-am clasat dosarul................
  • +1 (5 voturi)    
   si daca raman la alba.... (Joi, 25 octombrie 2018, 11:03)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   poate il redeschid
 • +4 (14 voturi)    
  gargamel impusca 2 iepuri (Joi, 25 octombrie 2018, 9:05)

  barba-neagra [utilizator]

  Primul iepure este job-ul lui;
  Al doilea este anihilarea dosarelor:
  - 10 august

  - furtul Adinei Florea din Procuratura Constanta

  - dosarele lui Dragnea.

  In plus, ne-am intors in anii '50, cand nu indraznea nimeni sa iasa in fata sa-si spuna parerea, sa-si apere colegii, sa apere principiile institutiei, justitiei.
 • -1 (11 voturi)    
  Nea Lazarica, dar despre hartia de casare, (Joi, 25 octombrie 2018, 9:36)

  xrogo [utilizator]

  aia care-i pus-o in dosarul de evaluare la numirea ca sef nu spui nimic?
 • +1 (7 voturi)    
  La revedere domnule Lazar! oamenii onesti (Joi, 25 octombrie 2018, 11:05)

  ilex2013 [utilizator]

  te saluta si te respecta. Ai avut coloana vertebrala si ti-ai fact datoria cu cinste . Bun venit lepre si escroci! Asa cum a fost anihilat ANAF - care nu a reusit sa recupereze niciodata nimic din ce s-a furat, au anihilat DNA care mai prindea cate un " infractor de rang inalt" acum este anihilata si procuratura ....Legile au fost modificate, probe nu se mai pot administra, justitia e pe butuci, bun venit in Paradisul hotilor undee Dragnea e rege si Gargamel bufonul regelui!!!!
  • -3 (5 voturi)    
   Pai Ghita ce-a furat (Joi, 25 octombrie 2018, 12:00)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   I se cuvine totul, fiind agent sovietic, plus avand nevestica shi copilashi.
   e shi normal sa fie multimiliardar la 30 de ani chiar daca-i tampit sadea.
 • -1 (5 voturi)    
  nu te mai supara degeaba!! (Joi, 25 octombrie 2018, 14:54)

  revo [utilizator]

  Este vorba despre karma.
  Acum este timpul ca poporul imbecil sa plateasca. 30 de ani in care ne-am batut joc de noi insine, am ratat fereastra de oportunitate care nu apare decat o data la cateva mii de ani, trebuie sa platim. Cu saracie lucie, mizerie, neputinta, disperare, foamete, boala, jaf si crima.
  Dumneata ti-ai facut datoria, este timpul sa iesi la pensie si sa traiesti linistit. Cu pensia pe care o ai, te poti refugia in Vest.

  Tineri, nu mai pierdeti timpul!!!! Daca nu faceti pasul ACUM, sa va croiti o viata decenta si demna, intr-o tara normala, atunci puteti sa va puneti streangul de gat, pe loc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by