Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Mediafax.

JustitieFoto: media.defense.gov

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea şi înfiinţarea unor servicii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (...) desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în ordinea de zi soluționată a ședinței Secţia pentru procurori de joi.

Amintim că modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care au intrat în vigoare, prevăd înființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Parchetul General).

Ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție a fost publicată joi în Monitorul Oficial.