Peste 14.000 de deținuți din penitenciarele din țară au votat la referendumul de sâmbătă și duminică, au declarat pentru Mediafax reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, precizând că votul din închisoare s-a încheiat.

PenitenciarFoto: Agerpres

14.109 de deținuți din închisorile din Administrația Națională a Penitenciarelor au votat la referendum, informează reprezentanții ANP, care mai precizează că urna mobilă a fost solicitată de 45 de centre de detenție. Votul din penitenciare s-a încheiat, potrivit reprezentanților ANP.

„Un număr de 14.678 de persoane private de libertate au formulat cereri pentru a-și exercita acest drept”, a mai precizat pentru Mediafax Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al Administrației Penitenciarelor.

Referendumul are la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 5.483.548 persoane cu drept de vot. Inițiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soți", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită "între un bărbat și o femeie".

Întrebarea adresată românilor este: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?". Urnele se vor închide la ora 21:00.