Manifestanții au revenit duminică seară în Piața Victoriei din Capitală, pentru un nou miting de protest împotriva Guvernului și a Puterii PSD-ALDE. Mulțimea a scandat intens: "M**e,**e PSD!", "Demisia!" și "Analfabeta!". Au impresionat din nou formele de protest pline de umor (foto în articol).

Protest Piata Victoriei 12 augustFoto: Hotnews

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT desfășurarea protestului:

________________

23:45Protestatarii care se deplasau pe Calea Victoriei s-au reîntors in Piața Victoriei. Sub 200 de persoane mai sunt prezenți in Piață. În ciuda numărului mic de oameni, circulația rămâne blocată.

23:05 In Piaţa Victoriei protestul se stinge încet, încet. Câteva sute de oameni încă mai protestează, iar circulatia în continuare e închisă peste tot. Protestatarii care se deplasau pe Calea Victoriei se reîntorc în Piața Victoriei.

22:40Un mic grup de protestatari a plecat pe Calea Victoriei. În Piață sunt mai puțin de 1.000 de persoane

22:20 Lumea începe să plece din Piaţa, dar în continuare sunt câteva mii care încă protestează. Unii manifestanți s-au prins într-o horă

22:13 Un bărbat a fost ridicat de jandarmi, după ce a fost indicat de ceilalți protestatari ca fiind suspect

22:00 La fix, manifestanții aprind din nou luminile telefoanelor, fluieră și scandează

21:53 Numărul protestatarilor a scăzut ușor. Cei prezenți în Piață continuă să scandeze împotriva PSD și a Guvernului. Sunetele de vuvuzele și de tobe asigură fundalul sonor

21:23 În Piață au revenit tinerii cu tobele care întrețin ritmul. Alți protestatari suflă la vuvuzele pe ritm, iar lumea scandează "M**e, m**e PSD!"

21:20Peste 12.000 de oameni în Piață la momentul aprinderii luminițelor. Mulțimea se întinde pe o suprafață de cel puțin 15.000 de metri patrați, dar unele zone nu sunt foarte dens populate.

21:07 Mulțimea scandeză intens. S-a strigat "M**e, m**e PSD!", "Demisia!" și "Analfabeta!"

21:01 E momentul luminițelor în Piață. Manifestanții au aprins lanternele telefoanelor

20:48 Sunt peste 10.000 de manifestanți în piaţă acum.

20:47 Un protestatar a venit în piaţă cu două găini în lesă. "Mesajul e pentru Viorica Dăncilă, să îi arătăm că ar trebui să facă și ea ceva mai la nivelul ei, să crească găini de exemplu", a explicat protestatarul.

20:25 Ce mai transmit manifestanții din Piața Victoriei

20:20 În continuare lumea vine în piaţă, de pe bulevardele adiacente sau de la metrou. În acest moment sunt circa 7.000 de oameni la protest. Mulțimea răsfirată în piaţă ocupă o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, cu multe grupuri de oameni care privesc dinafara acestei zone și cu locuri mai aglomerate în centrul pieţei.

19:50 Jandarmii au înlăturat unele garduri amplasate dinainte și au lărgit perimetrul unde poate sta mulțimea. Din ce în ce mai multă lume vine dinspre gurile de metrou. În acest moment sunt peste 3.000 de oameni în piaţă.

19:35 Politia a închis traficul în mare parte din Piaţa Victoriei. Nu se mai circula dinspre Kiseleff și Aviatorilor, dinspre Lascăr Catargiu spre Titulescu și dinspre Buzesti spre Lascăr și Calea Victoriei.

Numărul protestatarilor crește continuu. La acest moment sunt peste 2.000 de oameni.

19:20 Circa 1.000 de persoane protestează acum în Piaţa Victoriei, iar numărul crește constant. Oamenii strigă "Demisia!", "Nu vrem să fim o naţie de hoți!" și "PSD, ciuma roșie!"

19:11 În mijlocul pieţei, între unii protestatari a izbucnit un conflict pe tema scandării "Toate partidele, aceeași mizerie" și pe tema folosirii sau nu a goarnelor. Câțiva jandarmi de la Dialog au intrat în Piaţă și discută cu protestatarii.

19:06Imagini din Piață

18:56 În continuare există o dezbatere aprinsă între unii dintre manifestanți dacă să folosească goarnele sau nu.

18:50 Circa 500 de persoane se află în acest moment în piaţă, în continuare majoritatea alegând trotuarele umbrite dinspre Antipa. Atmosfera este calmă, din când în când putând fi auzite vuvuzele sau scandări.

Prezența jandarmilor în piaţă este mult redusă fată de celelalte două seri.

În jurul orei 18.20, circa 300 de persoane protestau în Piaţa Victoriei. Majoritatea oamenilor stau în zona cu umbră de pe trotuarul din fața muzeului Antipa.

Din piaţă au dispărut duba și rulota care stăteau parcate serile trecute. Acestea au fost ridicate de poliția locală - detalii aici.

Deși unii oameni prezenți au la ei vuvuzele, alți protestatari fac apel să nu le mai folosească, pentru a se putea auzi scandările.

Comunitățile online "Corupția Ucide", "Rezistența", "Insistăm", "Declic", "One Vision: Rezist" și "Reset" au anunțat că și duminică, începând cu ora 18.00, va avea loc un protest antiguvernamental în Piața Victoriei, sub deviza "Nu cedăm!".

Sâmbătă, zeci de mii de oameni au protestat în Piața Victoriei din Capitală și, spre deosebire de seara precedentă, când zona din fața Guvernului a fost teatrul intervenției violente a Jandarmeriei, manifestația a fost una fără incidente. Oamenii au cerut demisia Guvernului, în timpul scandărilor pe clădirile din zonă fiind proiectat mesajul „Dăncilă, demisia”.

Alte zeci de mii de oameni au protestat și în țară sâmbătă, cerând demisia guvernului PSD-ALDE. Peste 8.000 de oameni au ieșit în stradă la Sibiu; 6.000 la Iași; 3.000 la Cluj, Timișoara, Brașov și Constanța. S-a protestat la Galați, Bacău, Oradea, Piatra Neamț și Galați.