Forțele Aeriene Române nu au zburat la Bucharest Air Show cu aparate MiG 21 LanceR, chiar dacă săptămâna trecută a fost ridicată interdicția de zbor, după accidentul de acum trei săptamâni, de la Borcea, unde un pilot şi-a pierdut viața. Cu toate acestea, cei prezenți au putut vedea un aparat MiG 21 LanceR expus, relatează Mediafax.

MIG 21 Lancer, expus la BIAS 2018Foto: Captura video

Forțele Aeriene Române au expus un MiG 21 LanceR la show-ul aerian Bucharest International Air Show (BIAS), aflat la cea de-a zecea ediție şi au permis copiilor să se urce la bordul aparatului de luptă. De asemenea, Forțele Aeriene Române au expus şi un F16, iar americanii şi-au prezentat două aparate de tip F15.

Pe lângă show-ul aviatic, organizatorii BIAS au pus la dispoziția publicului o expoziție de aparate de zbor, iar atracția evenimentului a fost un elicopter care poate fi folosit și la transportul VIP.

VIDEO(Sursa video: Mediafax)

Intrarea liberă la BIAS a făcut ca platourile de pe Aeroportul Băneasă să fie neîncăpătoare, cel puțin 40.000 de oameni participând sâmbătă la cel mai mare show aerian din România.

Fără îndoială, cei mai încântați de acest eveniment au fost copiii, care s-au putut bucura şi de exponatele statice, precum avioane de acrobație sau elicoptere. Încântarea a fost atât de mare in rândul celor mici, încât au aşteptat cuminți minute în șir pentru a prinde un loc bun de o fotografie cu aparatul de zbor.

De la eveniment nu au lipsit nici tradiționalele grătare cu mici şi nu puțini au fost vizitatorii care s-au răcorit cu bere, sub soarele arzătoar de la amiază.

Temperaturile ridicate au făcut și victime, 47 dintre vizitatori având nevoie de îngrijiri medicale.

Circa 100 de aparate de zbor participă sâmbătă la show-ul aerian din București, printre aceastea făcând deja spectacol și "supersonicii" Turkish Stars (Turcia).