Cel puțin 40.000 de oameni erau prezenți sâmbătă la show-ul aerian Bucharest International Air Show (BIAS), aflat la cea de-a zecea ediție, scrie Mediafax. Peste 100 de aeronave oferă întreaga zi, până la ora 21.00, un spectacol pe cer.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vor fi peste 100 de aeronave prezente în zbor, față de cele care sunt în expoziția statică, și vor evolua de la aeronave mici, cu un motor, cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercule din dotarea Forțelor Aeriene Române", a declarat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

__________

UPDATE: 47 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii

Pompierii ISU București-Ilfov se află în misiune la BIAS 2018 pentru prevenirea, monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență pe durata evenimentului. Potrivit Mediafax, la BIAS au fost gestionate 47 de cazuri medicale, în comun cu SABIF, patru dintre pacienți fiind transportați la spital.

__________

Printre invitaţii speciali ai BIAS 2018 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucureşti cu un spectacol de elită mondială.

"Pe lângă participanții tradiționali, vom avea alături de noi invitați din Austria, care vin cu 7 aeronave, inclusiv un avion de acrobație, și vom avea evoluții individuale de acrobație cu aeronave de luptă, vor fi două avioane Grippen, unul din Cehia, unul din Ungaria, un F-18 din Spania și un Saab din Austria. Probabil cele mai apreciate evoluții vor fi cele două formații, cu avioanele active, printre care și Turkish Stars, care vin a treia oară la noi. Din ce am observat noi, condițiile meteo vor fi bune, posibil să apară ploi locale", a mai spus Rotaru.

Turkish Stars reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993.