Șase protestatari, acuzați că au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pieței Victoria, au fost ridicați de jandarmi și duși la poliție pentru audieri, anunță Jandarmeria Capitalei, potrivit Mediafax. Anterior, alți doi manifestanți au fost amendați cu 4.500 de lei.

"În urma incidentelor din Piața Victoriei provocate de un grup de persoane care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secție 6 persoane care vor fi identificate și ulterior stabilite măsurile de sancționare", au transmis reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Anterior, alți doi manifestanți care protestau în Piaţa Victoriei din Capitală au fost amendați cu o sumă totală de 4.500 de lei pentru instigare la acţiuni violente.

Aproximativ 4.000 de oameni au protestat miercuri seară în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Au existat și incidente. Zeci de protestatari s-au așezat pe carosabil, în semn de protest, și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine. Traficul a fost parțial blocat în zonă.

******

LIVE VIDEO TEXT Protest în București: 4.000 de manifestanți în Piața Victoriei. Oamenii scandează "Justiție, nu corupție", "Nu cedăm!" și "Demisia" / Un jurnalist german, ridicat de jandarmi și băgat în dubă

Jurnalistul german ridicat de jandarmi a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în Teleorman

Protestul din Piaţa Victoriei: Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi amendate cu 4.500 de lei

VIDEO Proteste și în țară faţă de modificarea codurilor penale. Mii de oameni manifestează la Cluj, Sibiu, Timișoara, Iași sau Brașov: "Decât conduși de hoți, mai bine în stradă toți", "Hoții merg la închisoare nu trăiesc pe picior mare", "Demisia, șobolan penal"