Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de miercuri seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

Ciocniri cu jandarmii la protestul anti PSD din Piata Victoriei (20 iunie 2018)Foto: Agerpres

"Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice", a transmis Jandarmeria Bucureşti, citată de News.ro

UPDATE:Alți 6 protestatari, acuzați că au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, au fost ridicați de jandarmi

Peste 3.500 de persoane protestează miercuri seară în Piaţa Victoriei faţă de modificarea codurilor penale.

În timpul manifestaţiei au avut loc altercaţii între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă.