​​FOTO USR publică imagini cu stâlpii de susţinere ai Podului Constanţa acoperiţi cu ipsos şi acuză că CFR a mascat problemele structurale cu adeziv de exterior

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 30 aprilie 2018, 18:13 Actualitate | Esenţial


Stalpii de sustinere ai Podului Constanta, acoperiti cu ipsos
Foto: Facebook/ USR Sector 1
USR Sector 1 a publicat luni noi imagini cu stâlpii de susţinere ai Podului Constanţa, aflat pe Calea Griviţei din Capitală, care au fost acoperiţi cu ipsos, acuzând CFR, instituţia care ar trebui să se ocupe de reabilitarea podului, că "a mascat problemele structurale cu ipsos" şi "a spoit problemele grave" doar în urma presiunii publice, scrie News.ro. USR solicită publicarea expertizei tehnice realizată de Ministerul Transporturilor în luna februarie.

"Podul Constanţa, de la nepăsare la premeditare. Aceste poze sunt făcute astăzi. Au mascat problemele structurale cu ipsos! (LE: adeziv de exterior) Specialiştii pe care i-am consultat ne confirmă că această lucrare are valoare structurală ZERO. Săptămâna trecută autorităţile responsabile au anunţat că se vor realiza lucrări de reparaţii şi am crezut că se va întâmpla în sfârşit ceva normal. Însă astăzi suntem martorii unui act de politiciansim pur: spoiala (în adevăratul sens) unor probleme grave ca urmare a presiunii publice", scrie USR Sector 1 pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii USR cer Ministerului Transporturilor să publice expertiza tehnică realizată în luna februarie.Compania care administrează reţeaua naţională de căi ferate, CFR SA, a anunţat săptămâna trecută că va desfăşura în luna mai 2018 lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, din Bucureşti, în baza avizului emis de Primăria Municipiului Bucureşti, la solicitarea Regionalei CF Bucureşti. Situaţia podului, aflat pe Calea Griviţei, a fost amplu dezbătută în ultimele zile, după publicarea unor poze care arată un nivel avansat de degradare al acestuia.

"Lucrările de intervenţie se vor executa în zona Podului Constanţa, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopţii, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă rutieră, traficul în zona Podului Constanţa, în perioada intervenţiei, va fi dirijat şi semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere", se arată în comunicat.

Totodată, în paralel cu desfăşurarea lucrărilor de intervenţie, Regionala CF Bucureşti continuă parcurgerea etapelor premergătoare implementării programului de reparaţii la Podul Constanţa, pentru zona administrată de CFR SA, potrivit companiei.

Până în prezent au fost elaborate expertiza tehnică şi DALI (documentaţie tehnico-economică similară studiului de fezabilitate), documentaţii tehnice obligatorii în vederea demarării procedurilor de lansare a licitaţiei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii, potrivit CFR SA.

"Valoarea estimativă a lucrărilor de reparaţii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitaţia urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an", se arată în comunicat.

Podul Constanţa, aflat în strare avansată de degradare, este în administrarea CFR, în timp ce şoseaua de sub pod este în administrarea Primăriei Capitalei. Reprezentanţii municipalităţii spuneau săptămâna trecută că nu pot face nimic pentru repararea podului, pentru că nu este în administrarea lor, însă au prevăzut în bugetul pe anul 2018 bani pentru lucrări de reabilitare a şoselei şi a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviţei.

"(...) Singura instituţie abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv (Podul Constanţa, n.r.) este Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA. Precizăm că singurul aviz solicitat în ultimii ani pentru Podul Constanţa a fost cel din 13 iulie 2017, când, la solicitarea Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA, Primăria Municipiului Bucureşti a emis un aviz de intervenţie necesar executării unor "lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanţii la traficul rutier în zona Pod Constanţa (intersecţia Calea Griviţei cu sos. Chitilei - Bd Bucureştii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA Bucureşti, sucursala regională Bucureşti - secţia L3 Bucureşti", a transmis săptămâna trecută PMB.

Podul Constanța - Foto: Alberto Groșescu/ARCENCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8194 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  la un cutremur mai serios podul cade (Luni, 30 aprilie 2018, 18:19)

  linarel [utilizator]

  si oameni nevinovati vor muri.

  smecherii insa vor ramane in functii bine mersi
  • +2 (2 voturi)    
   la un asa (Marţi, 1 mai 2018, 9:12)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   pericol de mare, de ce se mai circula pe sub pod?
   De ce, in ciuda a ceea ce autoritatile stiu si anunta de cel putin un an, abia acum face CFR (am inteles ca el e proprietarul podului) licitatie pentru lucrarea de reabilitare?
   Dupa cum stim, in Romania asta inseamna cel putin 6 luni pana se apuca de lucrare (in cel mai fericit caz). Pana tunci, se continua traficul sub teran si suprateran pentru trenuri?
  • +5 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 1 mai 2018, 10:13)

   Pamfletarul [anonim] i-a raspuns lui linarel

 • +22 (24 voturi)    
  mare jmecherie (Luni, 30 aprilie 2018, 18:23)

  MoemBius [utilizator]

  s-a furat betonu/cimentu
  la ce va asteptati de la P$Draci?
 • +13 (13 voturi)    
  atat poate Guvernul PSD...JOS PSD (Luni, 30 aprilie 2018, 18:29)

  Kivek [utilizator]

  jos Guvernul PSD
 • +15 (15 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 30 aprilie 2018, 18:38)

  qwerasdf [anonim]

 • +24 (26 voturi)    
  Gresit (Luni, 30 aprilie 2018, 18:47)

  banel [utilizator]

  Au consolidat stalpii dar au mascat cu ipsos sa nu vada strainii, ca ne fura tehnologia.
 • +15 (17 voturi)    
  in concluzie :) (Luni, 30 aprilie 2018, 18:55)

  xyz2033 [utilizator]

  Berenghi era un candidat de lux pe langa actuala administratie a orasului
 • +21 (25 voturi)    
  mai mira pe cineva (Luni, 30 aprilie 2018, 18:55)

  torna_fratre [utilizator]

  ca incapabilii din administratie sunt asasini ?
  as vrea o ancheta cu dosar penal pentru punere in pericol a vietii prin darea in folosinta fara certificare structurala a infrastructurii.
  Daca podul ala se prabusea si mureau zeci de oameni punem pariu ca era de vina Gigel care a dat cu spaclul?
  ce director, ce diriginte santier etc...prostul de necalificat era de vina.
  la cum arata spoiala sigur un necalificat a facut-o.
  pe zi ce trece PSDistii cer gloante in capatinile lor pline cu taratze.
 • +10 (10 voturi)    
  Afara-i vopsit gardul,inauntru-i leopardul ? (Luni, 30 aprilie 2018, 18:59)

  Plagarus [utilizator]

  RO tzara in care orice este posibil,nicidecum tzara tuturor posibiltatilor.
 • -12 (18 voturi)    
  Usere e foarte bun in Documentare (Luni, 30 aprilie 2018, 19:05)

  un domn [utilizator]

  La fel sa fie si la Renovare?
  • +10 (10 voturi)    
   daca (Marţi, 1 mai 2018, 9:32)

   Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Daca zevzecii o sa voteze in continuare cu PSD, lasand USR tot in opozitie, n-o sa stim niciodata daca USR se pricepe si la renovare.
   • -7 (7 voturi)    
    Corecta Afirmatia Ta (Marţi, 1 mai 2018, 11:14)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Adrian1

    Si Mi As Dori Sa Ai Dreptate. In prezent usere nu Activeaza Constructiv, spun asta deoarece preferam sa se mediatizeze in fiecare saptamana un proiect Legislativ initiat de usere respins decoalitia Infractorilor de la putere, asa se construia in mentalul colectiv ca procentele lor minoritare trebuie sa devina majoritare pentru a scoate tzara din mlashtina la alegerile urmatoare. Ce vedem in Parlament? O Gradinita Iacobina numita usere, fara Lider, fara initiative Legislativa. Buna Opozitia cu filme si manutze insa cei care I au Votat- ma includ in aceasta semnificativa masa de oameni- nu vad Nimic Constructiv, nu se intampla Nici Un Proiect de lege Usere cap coada
 • -33 (43 voturi)    
  in afara de gargara (Luni, 30 aprilie 2018, 19:16)

  mmmircea [utilizator]

  si poze ce face concret USR ? au priceput si astia ca poti manca o paine buna ca politician.
  • +33 (37 voturi)    
   In afara de a fura .. (Luni, 30 aprilie 2018, 20:11)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   ... ce face concret PSD-ul?
  • +16 (18 voturi)    
   Cocret trebuie sa faca guvernul (Luni, 30 aprilie 2018, 22:14)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Si step by step restul pe linie ierarhica. Cine guverneaza??? Din cate se vede, magotii si gibonii condusi de Pavi.
  • +20 (22 voturi)    
   Ce-mi place de voi (Luni, 30 aprilie 2018, 23:03)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Sunteti talentat la a distrage atentia. Hai de dragul horei PSDiste sa ne prefacem ca e ca tine. Hai sa zicem ca USR e inutil si ca nu face nimic. Mananca paine buna ca politiceni, corect? Bun, pentru exercitiul nostru voi accepta asta.

   Dar hai sa ne uitam putin la articol. Despre ce este vorba? Hai sa ne prefacem ca nu scrie USR acolo, ci ca "un cetatean a facut poze". Si iata, dintr-o data comentariul tau e off-topic. Hai sa continuam. Articolul este despre podul Constanta. Deci este vorba despre infrastructura. Pozele arata ca nu se repara degradarea. Analiza articolului arata cum de fapt este totul praf in ochi.

   ... si acum hai sa revenim cu picioarele pe pamant. Indiferent ce parere ai tu despre USR, spune-mi, te implor, ce parere ai despre situatia descrisa in articol??? Ti se pare normal??? Sa pui viata unor oameni in pericol? Sa-ti bati joc de banul public? Sa dai la coruptie cum altii bat la mancare sa iasa delicioasa? Sa promiti una si sa nu faci nimic??

   Lucrurile astea ti se par normale? Te rog. Lumineaza-ne. Am inteles, USR e inutil, bun. Argumentele sunt imbatabile. Dar, te rog, argumenteaza acum articolul.

   Chiar conteaza cat de mult iti place sau nu USR sau faptul ca vietile oamenilor sunt in mana unor incompententi corupti carora nu le pasa decat cum sa fure si sa fure si sa fure, indiferent cine moare?!

   Chiar nu ma deranjeaza ca esti fan PSD, cat ma deranjeaza indolenta si indiferenta ta. Sincer!
   • +14 (14 voturi)    
    Podul ala e sansa multor hoti din psd (Marţi, 1 mai 2018, 0:43)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Mai intai se termina vilanele, dupa aia gipanele si la final se ingrasa conturile. Din ce ramane se da contractul bulibasei pe zona Constantza, btw, cine ii tine locul lui Mazare??? Whatever, bulibasa subcontracteaza cuiva, acel cineva da si el la terti. In cativa ani, lucrarea e facuta, de mantuiala of course dar se bate darabana la Halena 3, se taie pamblici, se fac juraminte si se plange cu lacrimi de crocofil, se promit trenuri de mare viteza in care o sa se serveasca mici si bere inclus in pretul biletului. Postacii si votacii psd is in delir. Promisiunile is sf dar is asa de faine!!!!
    In 6 luni podul se darama, mor 100 de oameni. Viorica isi da demisia, de onoare, hahahaha, totul se reseteaza la faza de promisiuni. Borfasii se urca in gipan si pleaca la casa de vacanta, aia greii cu elicopteru, direct pe plaja. Pavi pleaca cu braconierul de carashai in Brazilia. Is fericiti, intr-un sn is inapoi la guvernare, plebeii deja plang dupa ei, ca “era mai bine cu Dracnea, el ne dadea, astia ne taie”....
    • 0 (0 voturi)    
     Cu o mentiune (Miercuri, 2 mai 2018, 10:47)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

     Podul Constanta se afla in Bucuresti si se numeste asa (probabil) deoarece el poarta in spate linia magistrala CFR care merge catre Constanta. Deci, de data asta mazare este inocent.
     Partea proasta este ca nodul este supraincarcat si aproape de neocolit atat pentru traficul auto catre Targoviste si Buftea (de fapt drumul trebuia largit si sistematizata intersectia intre Chitila si Bucurestii Noi pentru ca este o gatuitura pentru trafic aproape pe tot parcursul zilei), cat si pentru traficul feroviar fiind singura cale de acces dinspre Gara de Nord catre directia Est si de asemenea pentru CFR marfa...
     Este de notorietate ca CFR se comporta ca stat in stat si se opune cu incapatanare si fara scrupule (as zice in mod criminal daca ne uitam la posibila evolutie in cazul de fata) oricaror lucrari in zona caii ferate nici primaria Generala Bucuresti nu este inocenta. Neadaptarea caii rutiere la conditiile actuale este o neglijenta criminala si nu are justificare numai in opozitia CFR, avand in vedere ca PSD controleaza atat Primaria Capitalei, cat si Ministerul transporturilor de ani buni.
     Deci nu exista nicio scuza pentru faptul ca nu s-au pus de acord.
     Daca podul se prabuseste peste traficul de acolo, eventual cu un tren de calatori, cineva trebuie pus la zid.
     Si trebuie un zid lung...
  • +4 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 mai 2018, 11:35)

   [anonim] i-a raspuns lui mmmircea

 • +20 (24 voturi)    
  Mergeţi la vot! Nu fiţi fraieri! (Luni, 30 aprilie 2018, 19:22)

  emil bobu [utilizator]

  Dacă lăsaţi PSD-ul la putere, fie şi din indolenţă, va fi mult mai rău în ţară.

  Deci mergeţi şi votaţi, USR, RO+ şi PNL sunt toate opţiuni bune.
  • +9 (11 voturi)    
   Hmmm, despre PNL.-isti (Luni, 30 aprilie 2018, 23:03)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   cineva spunea ca sint doar niste PSD-isti mai prosti. Cred ca avea dreptate. Hasoti ? Orban ? Calimente mai e sau a plecat la celalalt PNL, aripa Tariceanu ? USR si RO+(cam neinspirata alegere) au dat semnale ca s-ar pozitiona de partea luminoasa a politichiei, dar PNL ? Hmmm...
   • +6 (6 voturi)    
    Inteleg ce zici, dar trebuie sa scapam de PSD, (Marţi, 1 mai 2018, 0:52)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    iar in acest scop avem nevoie de aliati.

    Un lucru e sigur, PNL-istii n-ar fi facut praf economia si putinul prestigiu pe care il avea tara pentru a-i scapa pe alde Blaga, Gorghiu etc.

    Acest lucru deja ii pune deasupra PSD si avem nevoie de PNL ca sa scapam de mafia PSDista odata si odata.

    Dupa aceea ne putem ocupa de detalii, momentan trebuie sa salvam tara de la feudalizare.
    • +3 (3 voturi)    
     Penele este Celalat Personaj (Marţi, 1 mai 2018, 11:26)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

     Din Sceneta Alba Neagra de pe Strada, nu au nici un Spirit in Parlament, sunt Morti! Comisia Buget Finante in care conform organizarii Florin Citu ar trebui sa convoace lunar INS si pe Ministrul de Finante executia Bugetului National ce a trecut ca trenul in gara prin Parlament, de ce nu face asta? O suspecta Complicitate cu P$D ? Din prostie? Din Indolenta? Apai asta este penele, exact in linia inactiunilor predecesoarei Andreea Paul Vass care Doar Gargara Mediatica era Priceperea Dansei
 • +17 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 30 aprilie 2018, 19:29)

  [anonim]

  • +7 (9 voturi)    
   Nepasare romaneasca (Luni, 30 aprilie 2018, 20:18)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu conteaza ca pica podul, daca nu sunt eu sub el, nu-i asa?

   Nu-i asa nevotantilor?
 • +5 (7 voturi)    
  Daca am sti ca treaba asta s-a facut (Luni, 30 aprilie 2018, 19:33)

  Susufler0 [utilizator]

  doar din considerente pur estetice, n-ar fi o problema !

  "Domnule, aratau nasol si i-au acoperit nitel pana pe 3 mai, sa nu-i vada puhoaiele de turisti ce trec pe-acolo in drum spre Palatul Mogosoaia, dupa care cei de la CFR se vor apuca serios de treaba."

  Doar ca asa e la altii. La noi, tocmai bine, daca i-au dat cu gips, rips sau ce-o mai fi, gata, s-a terminat. Vine vara, vin concediile, se uita tot !

  PS. Pana cand se prabuseste podul !
 • +6 (8 voturi)    
  hahahahahaha (Luni, 30 aprilie 2018, 22:15)

  unTaran [utilizator]

  Nu stiti ce urmeaza? cand vor incepe lucrarile de reapartii, care de altfel vor dura aniiiiiii de zile, circulatia in zona va fi....... imposibila, circulatia oprita total ca altfel nu se poate interveni la pod. Cine isi asuma blocarea Bucurestiului? Firea in nici un caz nu vrea inca un cartof fierbinte pe mina. nici un primar nu vrea repararea podului in mandatul sau, stiu ca nu este de competenta PMB, dar stim ca psd are controlul in MT.
 • +6 (8 voturi)    
  Stiti ce merita? (Luni, 30 aprilie 2018, 22:43)

  bfc [utilizator]

  Cei ca oamenii astia care pun in pericol vietile altor oameni fiind constienti ca fac acest lucru merita inchisoare pe viata cu ratie minima de mancare.
 • +5 (7 voturi)    
  . (Marţi, 1 mai 2018, 0:29)

  Ingwar [utilizator]

  m-am uitat cum se construeste intr-o tara din vest: se inscrie intr-un catalog fiecare obiect/stipl/perete/drum/chiuveta construit sau instalat. e ceva de lucrat cu hirtiile insa pentru fiecare bucatica raspunde cineva. acolo pur si simplu se iau datele si se gaseste in 5 minute cine a construit acesti stilpi si de unde a venit cimentul. in tara lui Papura Voda cine raspunde ?
 • +4 (4 voturi)    
  Când o să cadă (Marţi, 1 mai 2018, 7:49)

  Captain Obvious [utilizator]

  Păcat că o să cadă cu nevinovați
 • +2 (4 voturi)    
  ... (Marţi, 1 mai 2018, 8:00)

  cartograful [utilizator]

  Sunt curios ce au de spus organizatiile profesionale, toti acei smecheri cu titluri care strang cotizatii de la practicanti si catedrele CFDP (Cai Ferate, Drumuri si Poduri) si constructii din tara. Ca de obicei nimic...Mana ce hraneste nu trebuie muscata. Mai maraim cand nu vine mamaliga la timp dar in rest, nimic.
 • +1 (5 voturi)    
  DECI? (Marţi, 1 mai 2018, 8:20)

  Cetateanu [utilizator]

  Sa incep cu sfarsitul: voi vota orice in afara de PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP..
  Din pacate (trageti singuri concluzia) am atras atentia celor de la USR de 5 luni cum se fura la NetCity in sectorul 6. Si? Si? ...
  Partea proasta e ca nici astia nu fac si nu pricep nimic. Acum li s-a pus pe tava ceva cu scandal mare. Da cei din sectorul 1 de cati ani trec de zeci de ori pe luna prin zona aia? Ca degradare n-a venit dintr-o data.
  Mesajul asta e mai mult pentru USR, RO+.. poate se trezesc..
 • +6 (8 voturi)    
  Podul (Marţi, 1 mai 2018, 8:57)

  Ipul [utilizator]

  Poate ar trebui să se autosesizeze și parchetul pentru tentativă de omor, pentru că nu văd altfel această atitudine din partea CFR
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 mai 2018, 11:31)

  [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
   si este un (Marţi, 1 mai 2018, 13:48)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui

   PeePod


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by