Iohannis, atacat dur într-un articol din Jerusalem Post: A condus Forumul Democrat al Germanilor - succesor al unei foste organizații naziste / Autorul articolului, un editorialist la Cotidianul

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 26 aprilie 2018, 23:59 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis, vizita in Israel (2016)
Foto: Presidency.ro
Ziarul israelian de limba engleză The Jerusalem Post a publicat un articol de opinie în care președintele român Klaus Iohannis este dur criticat pentru poziția sa în chestiunea privind relocarea Ambasadei României din Israel. Articolul este semnat de Radu Golban, prezentat drept "doctor în economie, cetățean român și german" și editorialist pentru (publicația românească) Cotidianul. În acest material, intitulat "De ce președintele României refuză să mute ambasada la Ierusalim", autorul aduce acuzații grave împotriva șefului statului, despre care spune că este "un politician care a făcut, direct sau indirect, eforturi de a rescrie istoria nazistă", care ignoră legile internaționale, un ipocrit, dezinteresat de un parteneriat solid cu Ierusalimul.

"Cum poate președintele român Klaus Werner Iohannis - care timp de 23 de ani a fost și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, ce se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste - să fie un prieten al Israelului? Vinerea trecută, Iohannis și-a exprimat opoziția față de propunerea Guvernului de a muta ambasada țării la Ierusalim" , își începe Radu Golban articolul publicat de Jerusalem Post în pagină electronică.

"Angajamentul său față de cauzele pro-evreiești este remarcabil", comentează apoi ironic autorul, menționând că șeful statului s-a implicat în manifestări dedicate memoriei Holocaustului, dar că a susținut inclusiv un eveniment despre deportarea etnicilor germani în URSS. "Această comemorare a suferințelor autorilor războiului, care au fost deportați din România în USSR, a creat o echivalentă falsă între făptuitori și victime și a ignorat, de fapt, Holocaustul", acuză autorul articolului.

Radu Golban acuză apoi că în timpul mandatului lui Klaus Iohannis la șefia Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a fost "restabilită" în țara noastră, "de fapt și de drept", o organizație nazistă desființată în 1944. Golban face referire la un anume "Grup Etnic German", organizație din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial clasificată drept pro-hitleristă și care ar fi fost "reabilitată legal" de o instanță din România.

Evocând "preocupările legate de consecințele juridice și politice la nivel național și internațional ale deciziei României de a recunoaște un grup etnic, actualmente cunoscut sub denumirea de "Forumul Democrat al Germanilor din România" ca "succesor în drepturi al Grupului Etnic German"", Golban face apoi alegatia că "președintele român este mândru, cu siguranță, de mutarea sa istorică".

"Este destul de uimitor că aceeași persoană, Iohannis, care ignoră legile publice internaționale, își exprimă acum rezervele cu privire la mutarea ambasadei române la Ierusalim, citând surse și principii ONU de care nu i-a păsat vreodată cu adevărat. Ipocrizia sa a atins acum un nou nivel, în detrimentul Israelului, al României și al prieteniei solide dintre cele două țări", susține Radu Golban.

Autorul articolului critic ține totodată să puncteze că "un președinte care a ținut vacant în ultimii doi ani postul de ambasador în Israel este puțin probabil să arate vreun interes pentru un parteneriat solid cu Ierusalimul".

În final, acesta apreciază că, "indiferent de tensiunile politice interne între Guvern și Președinție, România are șansa de a sfida politica UE față de Israel într-o manieră responsabilă prin mutarea ambasadei sale la Ierusalim. Israelul, o țară cu o profundă conștientizare a istoriei, nu are nevoie de lecții în materie de principii internaționale publice de la cei care refuză să fie adevărații săi prieteni. Nu în ultimul rând, un politician care a făcut, direct sau indirect, eforturi de a rescrie istoria nazistă într-o manieră toxică, discriminatorie și ilegală ar trebui să aibă cel puțin decența de a tăcea în chestiuni legate de o cauză israeliană".


Citește și:


Citeste mai multe despre   
13270 vizualizari

 • +30 (34 voturi)    
  Radu Golban bate campii cu (Vineri, 27 aprilie 2018, 2:40)

  Rahan5 [utilizator]

  povestea ,,Grupului etnic german" ca premergator al
  partidului ,,Forumul democratic a germanilor".
  Inainte de venirea lui Antonescu la putere au existat niste proprietati imobiliare apartinand ,,Grupului etnic german" si care dupa venirea la putere a lui Antonescu si intrarea Romanei in ,,Pactul tripartit" cu Germania a fost permis ca guvernului lui Hitler sa se amestece in problemele Romaniei si sa numeasca dupa cum a vrut o noua conducere a Grupului etnic german, desigur nedemocratic si lipsit de legitimitate. Din acest moment
  ,,Grupul etnic german" a fost catalogat ,,prohitlerist", iar
  dupa Razboi i s-au confiscat proprietatile imobiliare sub scuza ca a fost un grup nazist. Aici se confunda notiunea de ,,membru" cu notiunea de ,,conducere".
  Este ca si cand, daca ar exista o Lege prin care se confisca toate proprietatile celor care au colaborat cu comunistii lui Ceausescu, ar trebuii confiscate inclusiv apartamentele celor care au platit rate sa le plateasca pe timpul lui Ceausescu, din salariile cu care au fost platiti ca salariati in fabricile de pe timpul comunismului. Adica, pana la urma, au fost complici ai lui Ceausescu.
  • +24 (26 voturi)    
   Cotidianul e o publicatie antijustitie, pro-PSD, (Vineri, 27 aprilie 2018, 8:06)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   au publicat multe aiureli, inclusiv impotriva intelectualilor, cum ar fi Gabriel Liiceanu.

   Cotidianul e un ziar eminamente comunist.
   • +1 (5 voturi)    
    complet gresit (Vineri, 27 aprilie 2018, 10:19)

    tahomir [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    PSD e o organizatie mafiota si mai degraba fascista. PSDul nu e comunist, e exponentul capitalismului salabatic si rapace.
    Dar pozeaza in urmasul PCR ptr ca stie foarte bine puternica nostalgie din Ro ptr defunctul si sinistrul regim.
    Dar comunist nu e. E o mare eroare ca opozitia intra in acest joc, nu face decat sa le intareasca baza.
    Cand te referi la PSD trebuie sa te exprimi cu "aceasta organizatie mafiota", "acest exponent al capitalismului salbatic", "acesta organizatie fascista"
    • 0 (2 voturi)    
     bai tahomire (Vineri, 27 aprilie 2018, 12:06)

     paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

     du-te ba tata si canta la alta masa; noi astia care suntem pe bune pe forumurile astea n-avem nevoie de "iexplicatiile" tale si nici ale dronelor alora de la cotidianul;

     mai bine povesteste-ne cum e cu maestrul nistoricovici si cu trecutul astuia de informator la securitate
  • +1 (1 vot)    
   Niste clarificari (Miercuri, 30 ianuarie 2019, 10:09)

   Harold [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

   Poate e de ajutor:

   "Convenția încheiată de Grupul Etnic German și Biserica Evanghelică este consemnată în Monitorul Oficial (partea 1), nr. 188, din București. Documentul demonstrează aderarea acestui cult religios la ideile, valorile și practicile regimului nazist, fapt care denotă justețea deciziei luate de Regele Mihai după 23 August 1944, când România a întors armele împotriva Germaniei naziste. Drept urmare, bunurile Grupului Etnic German au fost confiscate în 1944, prin dreaptă decizie, de guvernul român gestionat de Regele Mihai, la cererea expresă a Convenției trupelor aliate, nicidecum, în mod abuziv, de regimul comunist instaurat în 1945."

   https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-povestea-imperiului-imobiliar-patronat-de-iohannis-episodul-3-evanghelica-dupa-iohannis/
 • -21 (31 voturi)    
  rusine amandurora! (Vineri, 27 aprilie 2018, 7:38)

  tudurache [utilizator]

  Grupului Etnic German (GEG) a fost o organizatie nazista,cu fapte criminale,motiv pt care Grupului Etnic German (GEG),a fost desfiinţat în 1944, ca urmare a Convenţiei de Armistiţiu survenite între România şi Aliaţi,si condamnata la Nurnberg.

  Deci persoana juridica în cauză se desfinteaza, are loc judecarea și condamnarea liderilor săi, lustrarea membrilor organizației și confiscarea patrimonului. Astfel, Grupul Etnic German nu lăsa succesori, iar reînființarea sa era interzisă.
  Reinfiintarea FDGR si intrarea în posesia adrepturilor patrimoniale ale GEG se face impotriva tuturor tratatelelor si in detrimentul statului roman.
  Poblema e ca ca acest forum german nu avea nici o sansa sa puna mana pe sute de cladiri daca evreii nu acceptau tacit aceasta marsavie. Si evient ca acum ii santajeaza pe nemti.
  Pana la urma nu pierd nici nemtii nici evreii tot romanii vor ramane cu buza umflata.
  Sale fie rusine si nemtilor si evreilor,sunt niste popoare care calca in picioare tot ce prind!
  • +12 (14 voturi)    
   Mamă, ce jmeker ești... (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:48)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui tudurache

   ... și cam faci pe prostul, să vedem cum: Grupul Etnic German a fost înființat de germanii din România, și nu avea nici un scop ”nazist”; el a fost CONFISCAT de naziști prin impunerea unei conduceri naziste; sovieticii nu doar au desființat/judecat pe naziști, ci au practic au EPURAT ETNIC România, orice german peste 16/18 ani a fost deportat pentru muncă silnică în URSS.
   Deci patrimoniul GEG nu trebuia confiscat - oricum ar fi fost confiscat, că politica PCR era una de jefuire nediscriminatorie a oricărei entități juridice anterioară regimului jafnic comunist.
   Deci găvărești soviețkii saiuznic, aburești fără să te gândești. Panimaieș, tavarșci?
 • +15 (19 voturi)    
  "intelegeri secrete cu evreii" (Vineri, 27 aprilie 2018, 7:56)

  barba-neagra [utilizator]

  Nimeni nu e de vina pentru exprimarea confuza a Presedintelui Romaniei. Daca faci referire la posibile "intelegeri secrete cu EVREII" deja ai comis, poate fara sa vrei, desi subconstientul tau lucreaza de zor anti-semit, o gresala politica.
  Cand rostesti cuvantul "evrei" implicit te referi la o situatie istorica cu adanci implicatii rasiale.
  Deci, imi pare tare rau ca Presedintele "s-a scapat", dand apa la moara unui fanatic. Mai exista inca multi, nu doar intre musulmani. Diferenta e ca acest tip de fanatism are o puternica tenta politica.
  Sa iei apararea unui hot imbogatit pe spinarea statului, unui urmarit penal in 3-4 dosare care e disperat sa scape de justitie facand sluj in fata premierului israelian cu bataie lunga spre Washington, mi se pare ceva dezgustator.
  Chiar daca, vremelnic si interesat, aceasta persoana, cu veleitati de tsar comunist asistat de consilieri din Tel Aviv, face jocul Israelului.
  • -3 (5 voturi)    
   "intelegeri secrete cu evrei" (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:26)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui barba-neagra

   AI inteles gresit, desi poate ai dreptate in ce spui, plecand de la aceasta greseala.
   Substantivul nearticulat da sensul de "niste evrei" adica un grup cu anumite interese, care nu sunt cele pe care le-ar avea (toti) evreii.
   Dragnea - ca persoana privata, nu ca presedinte al Parlamentului - are consilieri evrei (si nu "Dragnea are consilieri evreii") care nu reprezinta statul evreu si poate fi suspectat de aranjamente diferite de interesele statului Roman, pe care pretinde ca il reprezinta.
  • +2 (4 voturi)    
   politia gandirii (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:38)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui barba-neagra

   loveste din nou.fara mila
   bre lasa-l mata pe marirea sa sa gandeasca cum dracu vrea si mai ales,sa se exprime cum doreste.
   un vandut scrie la comanda,pe lei,mai are putin si-l face pe sas antimsemit,pe shekeli,si mata vii cu girofarul politic corect si mi-l bagi la subconstient??
   nu mai cautati perle in gunoi,fratilor,e un simplu articol platit!
 • +12 (14 voturi)    
  razbunarea (Vineri, 27 aprilie 2018, 8:02)

  nahir [utilizator]

  de doi bani a condamnatului penal dragnea pablito, intr-un ziar de maaaare tiraj (atentie la curent) local, evident sub auspiciile unui cercetat penal, Netanyahu. Te umfla rasul. Sunt curios cati evrei au proprietati in Romania si cat e suprafata proprietatilor de mare. Nu de alta dar asa a inceput si crearea statului Israel. Prin cumpararea de terenuri in Palestina.
 • -16 (22 voturi)    
  Să te cheme Werner (Vineri, 27 aprilie 2018, 8:16)

  CalinMircea [utilizator]

  Și să vorbești de "evrei" înseamnă că ești gogoman rău de tot. Dar în România până și nemții sunt de........
  • +8 (8 voturi)    
   a (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:38)

   adrian67 [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Asa si? Locuitorii istraelului sunt evrei, cum noi suntem romani. Dragnea sigur a facut niste intelegeri odioase pe acolo. Putina rabdare, ca o sa vedem in curand. Asta e un infractor notoriu.
  • +2 (2 voturi)    
   Domnule draga, (Vineri, 27 aprilie 2018, 10:57)

   Habliza [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   astora le spui evrei daca vrei sa fi extrem de politicos. In rest sunt JIDANI toata ziua. Au caracterul cel mai infect orinde ai intilnesti in lumea asta.
 • +5 (5 voturi)    
  oh... soc si groaza (Vineri, 27 aprilie 2018, 8:36)

  qwerasdf [utilizator]

  evreii cu bale la gura refuza banii (de orice culoare!) si ii zice nu lui livache dracnea, condamnatul penal, la propunerea de a scrie un articol anti - opozitia din RO.

  Niciodata!

  Stim foarte bine ce le poate capu', evreilor si a neocomunistilor psd!
 • +5 (7 voturi)    
  articol (Vineri, 27 aprilie 2018, 8:37)

  vionescu1961@yahoo.com [utilizator]

  Autorul articolului este subiectiv si scrie pe un ton isteric, care nu-l diferentiaza de comunisti sau nazisti in nici un mod, desi ar parea o contradictie de termeni la prima vedere. Nu este o contradictie in termeni, pentru din pacate autorul asa gandeste. Este inacceptabil ca o persoana sa blameze un eveniment de comemorare a deportarii etnicilor germani in USSR. Este ca si cum ai spune indirect ca o crima (dat fiind faptul ca putini etnici germani s-au mai intors) este justificata pentru alte crime, genocid, holocaust. De fapt autorul este de acord cu deportarea etnicilor germani, intrucat crede in vina colectiva a poporului german pentru Holocaust, desi nu o exprima in mod direct. Cu alte cuvinte, justifica razbunarea si injustitia (chiar daca actul deportarii etnicilor germani a fost facut de rusi, nu de evrei). Mi se pare inadmisibil, precum negarea Holocaustului.
 • +7 (7 voturi)    
  Iohannis (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:29)

  CipCC [utilizator]

  Iohannis nu este impotriva mutarii ambasadei la Ierusalim

  El nu a fosr de acord ca Dragnea sa anunte asta la Antena 3, fara a se consulta cu nimeni inainte.

  O a 2 a chestie este ca fiind in UE, trebuie sa vorbesti si cu partenerii tai si sa ai o pozitie comuna in aceasta privinta.

  Dragnea incearca sa treaca peste Iohannis in ceea ce priveste politica externa a Romaniei, si cred ca si-a inceput campania ptr. prezidentiale.

  Este pacat ca legea din Romania permite ca cineva care a fost condamnat ptr. falsificarea alegerilor sa poata candida.
 • -12 (14 voturi)    
  Indiferent ce spun aparatorii lui Johann, (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:32)

  xrogo [utilizator]

  acesta a comis-o si si-a dat si el seama si strategic si-a cerut scuze, asa ca incercarea palida de-a lua apararea presedintelui este puerila!
  Apoi sa preiei marota prezidentiala cu penali-n sus si penali-n jos tine in Romania dar inafara chestiune e subtirica si eventual provoaca rasete cu subantelesuri!
  • +2 (2 voturi)    
   De ce a comis-o? (Vineri, 27 aprilie 2018, 10:37)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Ca i-a numit pe evrei ,evrei?
   Ma faci sa rad, eu cred ca nici nu trebuia sa-si ceara scuze ptr ca nu a gresit cu nimic.
   Dancila cand a folosit cuvantul "äutist" atunci a fost folosit in mod peiorativ ptr. ca i-a numit pe altii care nu aveau aceasta problema.

   De unde pana unde evreu are legatura cu ceva negativ. Si nu cred ca evreii au vreo problema in a li se spune asa.
   Iohannis e prea corect la fel ca si Kovesi, oricum tara asta de hoti nu-i merita....

   Tara asta are nevoie de oameni ca Severin care a spus: Dacă o lege este încălcată de prea multe ori, înseamnă că legea trebuie schimbată că nu o să schimbăm poporul

   Cam asa....
   • -1 (3 voturi)    
    Pai mai nea, daca n-a comis-o de ce si-a (Vineri, 27 aprilie 2018, 12:38)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

    cerut scuze, a dat cu bata-n balta, a stropit imprejur si si-a cerut scuze, asta e, daca te cheama Johann si Werner pe deasupra sufli si-n iaurt daca vorbesti despre evrei,!
    • 0 (0 voturi)    
     Si-a cerut scuze ptr. (Miercuri, 2 mai 2018, 15:15)

     CipCC [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Si-a cerut scuze ptr. a scape de gura unor carcotasi ca tine.
  • +1 (3 voturi)    
   tratament (Vineri, 27 aprilie 2018, 11:23)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Ai nevoie urgent de tratament, vezi daca mai au ceva locuri pe la "spitalul noua"...
  • 0 (2 voturi)    
   Rasete provoaca postarile inepte si agramate (Vineri, 27 aprilie 2018, 11:25)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Cum este, de exemplu, a ta. E marca sigura de postac psd-ist
 • +5 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 27 aprilie 2018, 9:32)

  Metec [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  LOL (Vineri, 27 aprilie 2018, 10:21)

  Martha Logu [utilizator]

  Tipic evreiesc. Daca nu ne convine ceva sau de cineva, tipam ca-i nazist.
 • +3 (3 voturi)    
  FREE PALESTINE (Vineri, 27 aprilie 2018, 10:30)

  Martha Logu [utilizator]

  E, uite pentru asta propun sa le aratam degetul mijlociu evreilor si sa nu mutam nimic. UE sustine impartirea Ierusalimului intre arabi si evrei. Si asa va fi.. indiferent ca vor sau nu.
 • +1 (1 vot)    
  Nu e simplu (Miercuri, 30 ianuarie 2019, 10:04)

  Harold [utilizator]

  "Luptă" cu Dragnea un Dragnea mai mic...

  "în cazul FDGR și al Bisericii Evanghelice CA, nu se putea reconstitui dreptul de proprietate pe baza legilor existente (Ordonanța de Urgență 94/2000, Legea 247/2005), totuși, Primăria Sibiu, în cârdășie cu autoritățile competente din București (în speță, ANRP), a restituit o mare parte din bunurile care au aparținut, între 1942-1944, Grupului Etnic German și care au fost confiscate de statul român, în 1944, la solicitarea expresă a Comisiei Aliate. Este esențial faptul că aceste imobile nu au fost consfiscate de regimul comunist și nu făceau obiectul legilor de reconstituire a dreptului de proprietate."

  https://www.catavencii.ro/casa-cu-casa-imperiul-imobiliar-patronat-de-iohannis-episodul-2-fals-si-uz-de-fals-in-actele-istoriei/


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version