Este greșit și periculos să se tragă orice concluzie în privința atacului chimic din Siria fără informații confirmate, în condițiile în care nu se desfășoară nicio investigație, a afirmat luni Kremlinul.

Copil tratat dup un atac chimic in GhoutaFoto: Captura YouTube

În weekend ar fi avut loc atacuri chimice ce au ucis cel puțin 60 de oameni și au rănit alte peste 1.000 în Ghouta, controlată de rebeli, a spus o organizație medicală siriano-americană.

Oficiali ruși au spus că rebelii sirieni pun la cale ”provocări” prin folosirea de arme chimice.

Rusia a afirmat duminică că regimul sirian nu a folosit arme chimiceîn timpul raidurilor sale asupra rebelilor din Douma, Ghouta de Est, contrar suspiciunilor Statelor Unite.

Preşedintele american DonaldTrump a scris duminică, pe contul său Twitter, că preşedintele sirian Bashar al-Assad va avea un "preţ mare de plătit"pentru unataccu armechimice asupra civililor.

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni lunidupă ce Rusia şi SUA au cerut o întrevedere a celor 15 membri, pe fondul "ameninţărilor internaţionale pentru pace şi securitate".

Papa Francisc a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, catalogând-l drept o folosire nejustificabilă a ”instrumentelor de exterminare”. ”Nu există așa ceva ca un război bun și un război rău. Nimic, dar nimic, poate justifica folosirea unor astfel de instrumente de exterminare asupra unor oameni și popoare fără apărare”, a spus papa la sfârșitul unei slujbe în Piața Sfântului Petru.