Consiliul de Securitate al ONU se va întruni astăzi, după ce Rusia şi SUA au cerut o întrevedere a celor 15 membri, pe fondul "ameninţărilor internaţionale pentru pace şi securitate", informează Reuters.

Consiliul de Securitate al ONUFoto: AGERPRES

Rusia şi SUA au cerut întrunirea Consiliului de Securitate al ONU, dupa ce în Siria a avut loc un atac cu arme chimice.

"Consiliul de Securitate trebuie să se întrunească şi să ceară acces imediat la locul atacurilor, să susţină o investigaţie independentă pentru a stabili ce s-a intamplat si sa ii traga la raspundere pe responsabilii acestui atac ingrozitor", a spus ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley.

Preşedintele american Donald Trump a scris duminică, pe contul său Twitter, că preşedintele sirian Bashar al-Assad va avea un "preţ mare de plătit" pentru un atac cu arme chimice asupra civililor. Trump i-a acuzat și pe Vladimir Putin, dar și conducerea Iranului, că susțin regimul sirian.

"Mulţi morţi, printre care femei şi copii, într-un atac chimic stupid în Siria. Zona de atrocitate este izolată şi încercuită de armata siriană, ceea ce o face complet inaccesibilă pentru lumea din afară", a scris Donald Trump pe Twitter.

"Preşedintele Putin, Rusia şi Iranul sunt responsabili pentru că îl susţin pe animalul Assad. Preţ mare de plătit. Un alt dezastru umanitar fără niciun motiv'', a adăugat Donald Trump.