Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Antena 3, dupa cepremierul Viorica Dancila a solicitat desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului, ca aceasta decizie “inseamna inca un pas spre normalitate, spre reglarea raportului dintre autoritatilor publice, spre ceea ce ne cere statul de drept, sa ne desfasuram activitatea numai pe baza legii, in limitele legii”. De asemenea, acesta a zis ca luni se va adresa Ministerului public, in calitate de ministru, pentru desecretizarea protocoalelor.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

“Trebuie sa ne adresam si Ministerului Public. Eu in calitate de ministru voi solicita desecretizarea protocoalelor”, a spus Toader.

Referitor lacomunicatul CSAT,care transmite ca nu a aprobat prin hotarari incheierea de protocoale intre SRI si DNA si ca “activitatea de desecretizare a acestora nu intra in responsabilitatea Consiliului si, cu atat mai putin, a Presedintelui Romaniei”, Tudorel Toader a subliniat ca “daca nu are competenta desecretizarii” atunci confirma “existenta protocoalelor (…), ni se spune ca ele exista, nu ramane decat sa respectam procedurile legale”.