UPDATE CSAT nu a aprobat prin hotarari incheirea de protocoale intre SRI si DNA / Activitatea de desecretizare a acestor protocoale nu intra in responsabilitatea CSAT sau a presedintelui (Administratia Prezidentiala)

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 16 martie 2018, 13:26 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Captura presidency.ro
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a aprobat, prin Hotarari, incheierea unor protocoale intre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie sau intre Serviciul Roman de Informatii si alte entitati ale statului si nu a stabilit, prin prevederile Hotararilor aprobate, atributii suplimentare in sarcina acestora, precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

"Protocoalele au fost incheiate fie la solicitarea Serviciului Roman de Informatii, fie la solicitarea celorlalte entitati implicate, in baza unor prevederi ale legilor sau regulamentelor proprii de organizare si functionare", afirma Administratia Prezidentiala, care subliniaza ca o parte dintre protocoalele incheiate intre SRI si alte institutii au fost deja puse la dispozitia Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra activitatii SRI, la solicitarea acesteia.

Totodata, argumenteaza Presedintia, in conditiile in care CSAT nu a emis Hotarari prin care sa impuna incheierea unor protocoale intre SRI si alte entitati sau Hotarari prin care sa aprobe astfel de protocoale, "activitatea de desecretizare a acestora nu intra in responsabilitatea Consiliului si, cu atat mai putin, a Presedintelui Romaniei".

Aceste precizari vin in contextul in care liderul grupului PSD din Senat, Serban Nicolae, l-a acuzat recent pe presedintele Iohannis ca "devine complice" in momentul in care nu dispune desecretizarea unor protocoale care ar dovedi o eventuala implicare a SRI in viata politica.

"Din punctul meu de vedere, presedintele Romaniei devine complice in momentul in care nu dispune desecretizarea acelor protocoale secrete, bazate pe hotarare a CSAT. Nu este niciun fel de motiv pentru a mentine confidentialitatea acestor chestiuni", a spus Serban Nicolae, miercuri, la Senat.

Presedintia spune insa ca, prin deciziile sale, CSAT "a stabilit cadrul general strategic de coordonare pe domenii precum combaterea criminalitatii organizate si a coruptiei, a contrabandei, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea terorismului".

Insa prin deciziile CSAT "nu s-a stabilit in mod concret si nu s-a impus incheierea unor protocoale intre institutiile statului roman".

"Aceste protocoale reprezinta acorduri bilaterale sau multilaterale, incheiate cu acordul partilor implicate, cu respectarea prevederilor legilor si regulamentelor proprii de organizare si functionare.

Prin Hotararile adoptate, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a stabilit institutiilor abilitate ale statului atributii suplimentare fata de cele prevazute in actele normative in baza carora li se asigura organizarea si functionarea", spune Administratia Prezidentiala, cara adauga ca "la nivelul CSAT, au fost aprobate doar directii de actiune si masuri generale pentru prevenirea sau inlaturarea riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, dispuse in temeiul Legii 415/2002".

Administratia Prezidentiala precizeaza si cadrul legal pentru declasificarea informatiilor, respectiv Legea nr. 182/2002, H.G. nr. 585/2002 si H.G. nr. 781/2002:
 • Informatiile clasificate din categoria secrete de stat pot fi declasificate prin Hotarare a Guvernului, la solicitarea motivata a emitentului;
 • Declasificarea ori trecerea la un nivel inferior de clasificare este realizata de persoanele sau autoritatile publice competente sa aprobe clasificarea si nivelul de secretizare a informatiilor respective;
Informatiile se declasifica daca:
 • a. termenul de clasificare a expirat;
 • b. dezvaluirea informatiilor nu mai poate prejudicia securitatea nationala, apararea tarii, ordinea publica ori interesele persoanelor de drept public sau privat detinatoare;
 • c. clasificarea a fost atribuita de o persoana neimputernicita prin lege.
Informatiile din categoria secrete de serviciu se declasifica de conducatorii unitatilor care le-au emis.

"Intrucat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu a emis Hotarari prin care sa impuna incheierea unor protocoale intre Serviciul Roman de Informatii si alte entitati sau Hotarari prin care sa aprobe astfel de protocoale, activitatea de desecretizare a acestora nu intra in responsabilitatea Consiliului si, cu atat mai putin, a Presedintelui Romaniei", se arata in incheierea acestui comunicat.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2795 vizualizari

 • -11 (19 voturi)    
  SRI culege 'legal' informatii de la personalul (Vineri, 16 martie 2018, 13:49)

  Coco Whistle [utilizator]

  din procuraturi, judecatorii ca pe timpul securitatii. unde sint rudele, cu ce se ocupa, din ce traiesc, totul dat cu semnatura, ca la carte.
  • +7 (9 voturi)    
   ai si dovezi? (Vineri, 16 martie 2018, 15:08)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   Pe de o parte serviciul de informatii de aia e de informatii, ca sa adune informatii si sa le puna pe masa institutiilor abilitate sa le primeasca. In felull asta, spre exemplu, e informata Merkel despre legile incalecarii justitiei din Romania, nu din interviurile lui Kovesi de prin presa occidentala.

   Pe de alta parte, ai vro dovada pentru acuzatia aia, sau ai pretentia sa te credem pe cuvint?
  • -4 (6 voturi)    
   Aceste practici (Vineri, 16 martie 2018, 15:35)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   sunt preluate de la RSHA Reichssicherheitshauptamt (Biroul Principal de Securitate al Reichului German) , si de la NKVD , Comisariatul Poporului pentru Afaceri Interne) .
   Cardasia dintre politisti procurori si judecatori este absolut identica ca in serviciile enumerate mai sus , si la fel ca cei din sus numitele servicii , nici cei de acum din Romania nu raspund in nici un fel pentru distrugerile de destine pe care le comit .
 • -11 (17 voturi)    
  dovada (Vineri, 16 martie 2018, 13:50)

  vodatepes [utilizator]

  Deci dovada clara a existentei statului paralel. Deci baieti au facut niste protocoale intre ei fara sa anunte presidentia si pe ministry care sunt in CSAT. Mandatele de ascultare s-au dat pe siguranta nationala desi macar in principiu trebuia sa anunte CSAT-ul ca fac protocoale prin care se urmareste asigurarea sigurantei nationale. Deci au facut de capul lor. Toata lumea arata cu degetul spre CSAT si presidentie iar baieti au tacut milc si au facut ce au dorit. In fata era CSAT-ul si presedintele iar baieti din statul paralel lucrau linistiti folosind-se de presedinte si CSAT ca paravan. Vb din batrini Gura pacatosului adevar spune
  • +5 (7 voturi)    
   cand au fost facute protocoalele? (Vineri, 16 martie 2018, 14:18)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   si cine era presedinte si pm atunci? Si oare de ce nu au fost anuntati? Poate pentru a fi si ei supravegheati?
  • +6 (8 voturi)    
   analfabetism fuctional? sau spalare de creier? (Vineri, 16 martie 2018, 15:12)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   "Aceste protocoale reprezinta acorduri bilaterale sau multilaterale, incheiate cu acordul partilor implicate, cu respectarea prevederilor legilor si regulamentelor proprii de organizare si functionare.
   "

   Deci in baza legilor in vigoare. Acu, daca dupa mintea ta creata, SRI n-ar trebui sa adune informatii privind crima organizata, traficul de droguri, de carne vie, terorismul si alte alea, si asta cu singura tinta de a nu descoperi pe sefii tai cum fura din banul public?

   Cum se face ca doar politicienii prinsi cu furtisaguri sunt deranjati de SRI?
  • +5 (7 voturi)    
   Visezi (Vineri, 16 martie 2018, 15:25)

   vorbis [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   este dovada ca statul paralel nu exista. Protocoalele secrete nasite de CSAT de fapt nu s-au facut la CSAT, nu sunt ilegale si au servit la aplicarea legii si a strategiei de aparare care mentioneaza coruptia printre vulnerabilitatile la adresa statului de drept si a securitatii nationale.
  • 0 (2 voturi)    
   Un analist zicea: Elena Udrea vinovatul de servici (Vineri, 16 martie 2018, 17:51)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Victima a statului paralel
   Ponta: Au fost multe întâlniri, am văzut că domnul Dragnea le-a uitat. Sunt și fotografii care se pot lua de la SRI. Au fost multe întâlniri și la K2 și la T14, în diverse locații ale SRI-ului. Domnul Dragnea pe bună dreptate, din punctul meu de vedere le spunea celor doi (Laurei Kovesi si lui Florian Coldea-nr) că e nevinovat în dosarul refererendumului. Mă rog, nevinovat, după cum ați văzut l-au ajutat,"
 • +7 (9 voturi)    
  romania (Vineri, 16 martie 2018, 14:22)

  dum_i [utilizator]

  Ca romania colcaie de prosti, nu mai mira pe nimeni.

  Dar prostilor astora multi, trebuie sa li se aminteasca constant

  1. coruptii sunt anchetati si condamnati pe dovezi. Dovezile exista. Le-au strans procurorii. Le-au judecat judecatorii.

  Degeaba prostilor bateti cu protocoale si faceti albul negru. Dovezile nu le veti putea ascunde in veci.

  2. Statul paralel exista. Se numeste mafia PSD-Putin.

  Pentru ca prostilor, Putin e bagat pana peste cap in mocirla asta.

  Credeati voi ca veti fi liberi vreodata?

  Dar prostilor care sunteti prosti, tampitilor care sunteti tampiti, mancati in continuare antena 3.

  Si ramaneti cei mai saraci din europa. De mandri ce sunteti.
  • -3 (7 voturi)    
   Procurori (Vineri, 16 martie 2018, 15:41)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   au strans dovezi precum in dosarul lui Paltin Sturdza , cu stenogramele falsificate , si in foarte multe alte dosare .
 • -5 (9 voturi)    
  frustratilor... (Vineri, 16 martie 2018, 14:45)

  Jupanu1970 [utilizator]

  ..ba voi tot nu ati inteles ca SRI este ciuma rosie a romaniei ?... Pina nu se dizolva aceasta institutie, lucrurile vor functiona exact ca acum, adica prost.
  Romania are nevoie de reforme structurale majore ca sa intre in democratie. Institutiile sunt forte incompetente, la fel ca politicul.
  • +3 (7 voturi)    
   sa se dizolve SRI? (Vineri, 16 martie 2018, 15:18)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Jupanu1970

   Deci dup[a mintea ta ar trebui sa ne expunem in fundul gol in fata crimei organizate, a terorismului, a traficlului de droguri, de organe, etc, dizolvind SRI, doar pentru ca stapinii tai sa nu poata fi prinsi cind fura din banul public? Pentru ciuma rosie sri o fi o alta ciuma rosie, la fel cum hotul uraste politia. Dar pentru noi ceilalti, aia nespalati pe creier, SRI e o institutie fundamentala, cu echivalent in orice alta tara, care ne protezeaza de mafioti.
   • +1 (1 vot)    
    bine ma bogdanele... (Vineri, 16 martie 2018, 22:14)

    Jupanu1970 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    ...inteleg ca si tu esti un prapadit de SRI care te hranesti din exact ce spusesi ca aperi...Ia vezi mata cine fura cel mai mult in tara aia, pe primul loc e SRI asa ca la munca enoriasule!
    • 0 (0 voturi)    
     ai si vro dovada? (Luni, 19 martie 2018, 15:51)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Jupanu1970

     Eu masini de sute de mii de euro si viloaie de milioane si brate de dunare date in concesiune gratis vad la politicieni, nu la sereisti. Ai vro dovada ca SRI fura asha tare? Sau esti doar uin postac al ciumei rosii pus acolo sa scuipi pe tot ce nu e pesede.
     • 0 (0 voturi)    
      Condrea-Hexipharma, Sebastian Ghita... (Marţi, 20 martie 2018, 1:46)

      Jupanu1970 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      ....Coldea, Maior, Ponta, Dragnea, Mazare,Bica, ca sa ti dau citeva nume..ba da cit de orb poti sa fii sa nu vezi ?
      • 0 (0 voturi)    
       ai si dovezi? (Marţi, 20 martie 2018, 13:19)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Jupanu1970

       Inafara de antena3 si RTV, in lumea inconjuratoare ai si dovezi?
       Coldea are avere muuuult sub ce au politicienii,
       Maior e politician, nu e securist, seful SRI e totdeauna din afara serviciului, ales politic de parlament
       Ponta, Dragnea, Mazare sunt ciuma rosie, n-au treaba cu SRI
       Bica?

       Acu daca tu crezi toate balivernele de la televiziunea turnatorului Voiculescu despre cum statul paralel baga saracii politicieni la puscarie, asta e altceva. Realitatea inconjuratoare si reactiile inbternationale arata ca toata zarva asta e facuta de un grup infractional organizat care e chitit sa distruga statul de drept si sa conduca dupa bunul plac.
       • 0 (0 voturi)    
        te inteleg ... (Marţi, 20 martie 2018, 14:26)

        Jupanu1970 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        atata timp cit sursele tale de informatie sint cele enumerate mai sus ( sincer nu le cunosc continutul ca nu le am ) este normal sa ai opiniile formate de altcineva.
        Iti recomand sa ti deschizi mintea si sa judeci tu, impartial.
        Pentru asta iti recomand sa parasesti tinutul natal pentru o perioada de cel putin 20 de ani. O sa vezi ca o sa ti vina mintea la cap.
        SRI este pe departe o institutie care functioneaza. Toto ce fac este santaj politic. O doare la basca de securitatea voastra.
        • 0 (0 voturi)    
         tocmai ca nu intelegi... (Miercuri, 21 martie 2018, 10:40)

         bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Jupanu1970

         Din ce am scris mai sus ar fi trebuit sa intelegi ca A3 si RTV nu sunt surse demne de incredere si ca daca vrei sa vezi ce avere are fiecare poti sa cauti pe net, la mai toti ai declaratie de avere si declaratie de interese anuala pe perioada cit au detinut functii publice.

         Si ce fac eu acolo e fix asta, sa judec cu capul meu. Si judecind cu capul meu, pot afirma clar ca Maior nu e SRIst ci fors tsef al SRI numit de parlament si presedinte pentru un mandat limitat. A spune ca Maior e sereist inseamna sa intri in jocul de manipulare al ciumei rosii.

         Cit despre SRI, cum argumente nu aduci inafara de faptul ca esti departe de tara, gindeste-te la chestia asta: cum de toti politicienii penali hulesc PSD si DNA si ambasadele tarilor civilizate apara DNA? Ma intreb unde esti tu departe de casa de gindesti in felul asta? In Rusia, in China, in Cuba?
 • -2 (6 voturi)    
  Domnule presedint , (Vineri, 16 martie 2018, 15:38)

  A310 [utilizator]

  poate aveti amabilitatea de a preciza ce institutii sunt responsabile pentru desecretizarea acestor protocoale .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by