Serviciul de Telecomunicatii Speciale anunta ca in Centrul de Primire Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti- Ilfov a fost receptionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durata totala de 2 minute si 2 secunde, in urma incidentului din statia Costin Georgian in care o prima fata a fost impinsa spre sinele de metrou, inaintea crimei de la Dristor 1. STS anunta ca a sesizat parchetul militar in vederea efectuarii cercetarilor ce se impun privind eventualele incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a procesat cazul. Tatal tinerei atacate sustine ca operatorul 112 l-a trimis inapoi in statie sa discute cu personalul de la metrou.

Apel la 112Foto: ANCOM

"Cu privire la evenimentul din statia de metrou Dristor 1, din seara aceleiasi zile, facem precizarea ca primul apel a fost receptionat la ora 19:56:52 si a fost transferat la dispeceratele de urgenta ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti", transmite STS.

Reamintim ca tanara care a supravietuit tentativei de omor de la statia de metrou Costin Georgian, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori, a asteptat doua ore pentru a putea depune plangere la Politie, scrie News.ro Asta pentru ca in fata ei era o femeie care isi pierduse sacosa pe peron, iar politistul de acolo i-a cerut sa aiba rabdare, motivand ca el este singur, a declarat, la Antena 3, tatal tinerei, precizand ca dupa incident, care a avut loc in jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost directionati inapoi la metrou si apoi, de acolo, catre politia din metrou, reusind sa depuna plangerea in jurul orei 19.00. Detalii aici.

Despre aceasta situatie ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca a fost "o sincopa".

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic. Politia spunea ca fata agresata la statia Costin Georgian a facut reclamatie in jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.