Tanara care a supravietuit tentativei de omor de la statia de metrou Costin Georgian, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori, a asteptat doua ore pentru a putea depune plangere la Politie, scrie News.ro Asta pentru ca in fata ei era o femeie care isi pierduse sacosa pe peron, iar politistul de acolo i-a cerut sa aiba rabdare, motivand ca el este singur, a declarat, la Antena 3, tatal tinerei, precizand ca dupa incident, care a avut loc in jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost directionati la politia din metrou, reusind sa depuna plangerea in jurul orei 19.00.

La metrouFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Un soc pentru toti. In 45 de minute am sunat la 112. Si 112 m-a trimis la Costin Georgian sa investighez eu ca parinte. E posibil asa ceva? (...) Am spus la 112 ca fata a fost impinsa intentionat in fata metroului, iar doamna de acolo mi-a spus sa merg la metrou, ca au politia lor (...) Trebuia sa verifice imediat, sa vada ca sunt om serios (...) Ce pierdeau? 10 litri de motorina, timpul a zece politisti, dar poate ca salvau niste vieti", a afirmat tatal tinerei, relateaza News.ro

El mai povesteste ca la Politia de la metrou a stat aproape doua ore pentru ca in fata sa era o femeie cu un copil care isi pierduse geanta pe peron, iar politistul le-a spus ca el este singur si i-a rugat sa aibe rabdare: "Politistul a venit si ne-a intebat, i-am spus ca a fost impinsa in fata metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia sa-i ia declaratia doamnei. In jurul orei 19.00 am putut da declaratii".

Tatal fetei a povestit, de asemenea, cum a reusit fiica sa sa scape.

"A venit in spatele ei, pur si simplu, a impins-o. Ea a crezut ca este o gluma a unei prietene (...). Cand si-a dat seama ca nu e gluma, a pus dreptul in fata si a stopat. A opus rezistenta si a reusit sa se salveze. Atunci a sarit lumea si a reusit sa fuga. Toate acestea s-au intamplat la 10 metri in fata metroului. Era prima victima si poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru si depasea, deja era piciorul in aer", a declarat barbatul, precizand ca agresoarea a inceput sa impinga la momentul la care metroul iesea din peron.

El a mai spus ca fata a povestit ca in momentul in care a coborat scarile la metrou a observat-o pe agresoare, care era pe peron si care o fixa cu privirea.

In momentul incidentului, au intervenit cativa oameni care au intrebat-o pe agresoare ce are cu fata, iar aceasta ar fi repetat obsesiv ca tanara i-ar fi furat banii.

"Mi-a luat banii, mi-a luat banii si repeta. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat in metrou, fiica mea a urcat si ea de frica si atunci a realizat ce s-a intamplat, a izbucnit in plans, nu a ajutat-o nimeni (...). Agresoarea a ramas pe peron. Ne-am uitat pe filmari si agresoarea se plimba foarte linistita pe peron catre iesire cu telefonul la ureche. Am inteles de la politie ca i-ar fi gasit in palma, daca nu ma insel: "Am facut-o, dar am confundat-o". I-au gasit scris in palma. Asa au gasit scris in momentul in care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastra sau despre cealalta", a adaugat tatal fetei.

El a mai spus ca fiica sa, in varsta de 22 de ani, este in stare de soc.

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic. Politia spunea ca fata agresata la statia Costin Georgian a facut reclamatie in jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.