Patriciu Achimas Cadariu va parasi Ministerul Sanatatii au declarat pentru HotNews surse oficiale. Palatul Victoria a confirmat intr-un comunicat de presa ca premierul Ciolos a acceptat demisia lui Cadariu. Interimatul la Ministerul Sanatatii va fi preluat de premierul Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat de presa.

Dacian Ciolos si Patriciu Achimas CadariuFoto: Facebook - Dacian Ciolos

"Am acceptat astazi demisia domnului ministru Patriciu Achimas Cadariu care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada urmatoare voi inainta presedintelui Iohannis o propunere pentru functia de ministru al Sanatatii", informeaza Guvernul.

Plecarea lui Achimas Cadariu vine in contextul imensului scandal privind dezinfectantii diluati din spitale si modul in care a gestionat MS dezvalurile pe aceasta tema si controalele demarate in unitatile spitalicesti.

Scandalul, ce are are in centru principalul furnizor de dezinfectanti din sistem, Hexi Pharma, a izbucnit dupa dezvaluiri facut pe Tolo.ro, investigatii privind problemele din sanatate fiind facute si de Euractiv.ro si Rise Project.

Este a patra plecare din cabinetul Ciolos in mai putin de o luna dupa revocarea saptamana trecuta a lui Vlad Alexandrescu (inlocuit ca ministru al culturii de Corina Suteu) si dupa demisiile ministrului fondurilor europene Aura Raducu - inlocuita cu Cristian Ghinea - si ministrului muncii Ana Costea - inlocuita cu Dragos Pislaru.

Patriciu Achimas Cadariu, este acuzat ca a mintitin conferinta de presa de miercuri, atunci cand a declarat ca nu poate publica lista spitalelor unde au fost depistate probe neconforme in urma controalelor recente "pentru ca Parchetul face o ancheta si aceasta lista e parte din dosar"

Dacian Ciolos a anuntat sambata, dupa intalnirea desfasurata la Palatul Victoria privind situatia din sistemul sanitar, ca a solicitat Ministerului Sanatatii sa declanseze o ancheta administrativa ce presupune testarea tuturor substantelor dezifectante folosite in toate spitalele din tara. Urmeaza sa fie testate atat concentratia biocidelor, cat si eficienta lor.

Premierul a trimis joi Corpul de control in doua controale majore la Ministerul Sanatatii: unul va verifica modul in care ministerul a controlat dezinfectantiiHexiPharma, al doilea - la comisia de biocid a ministerului.

Luni, SRI a afirmat ca in ultimii cinci ania trimis decidentilor legali circa 100 de informari privind sistemul de sanatate,inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti.