O sursa a Serviciului Roman de Informatii a facut public prin intermediul Gazetei Sporturilor un document pe care l-a trimis ofiterilor sai de legatura in octombrie 2014. In document, medicul epidemiolog detalia trucarea unei licitatii la Spitalul Judetean, unde a castigat distribuitorul celui mai mare producator din lume, francezii de la Anios, se scrie intr-un nou material de pe Tolo.ro pe subiectul dezinfectantilor diluati.

Sigla SRIFoto: SRI

Vreme de 8 ani, epidemiologul a explicat ofiterilor SRI cum mor oamenii in spitalele prost dezinfectate si cum se multiplica bacteriile, scriu Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan.

SRI a confirma pentru Gazeta: "Am facut informari despre calitatea necorespunzatoare a unor dezinfectanti folositi in spitale", dar ministrii sanatatii neaga in bloc ca au primit astfel de informari de la Serviciu.

In acelasi timp, la spitalul SRI de vis-a-vis de liceul "Tudor Vianu" o alta firma cistiga licitatiile, dar conducerea spitalului semneaza cu Hexi Pharma 63 de incredintari directe!, se mai scrie ininvestigatia de pe tolo.ro ce poate fi citita integral AICI.

Intr-un comunicat transmis HotNews, Serviciul precizeaza ca informeaza decidentii legali despre vulnerabilitatile sistemului public de sanatate si ca acestia au primit circa 100 de informari, "inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti"

Comunicatul SRI:

"Dreptul la sanatate este un drept constitutional. Iar SRI actioneaza, impreuna cu celalte institutii partenere, pentru a proteja acest drept, alaturi de toate celelalte drepturi constitutionale ale cetatenilor.

SRI informeaza decidentii legali despre vulnerabilitatile sistemului public de sanatate.

In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara.

Printre beneficiarii legali ai informarilor noastre pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, primul-ministru, Presedintele Romaniei. Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania.

In ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti."