Un sobor de 15 preoti a oficiat, duminica, parastasul de noua zile pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv. La slujba religioasa, care a avut loc in fata clubului, au participat 200 de persoane. Soborulul a fost condus de preotul Aurel Mihai, de la Arhiepiscopia Bucurestilor, care a sustinut ca Biserica se mobilizeaza pentru a strange fonduri pentru cei raniti in tragedie, relateaza Agerpres.

Covor de lumanari in fata Colective 2Foto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Preotul Aurel Mihai, care a condus soborul de 15 preoti de la parastas, a mentionat ca sora Patriarhului Daniel a preparat coliva pentru slujba. De asemenea, intrebat de jurnalistii prezenti daca Biserica nu judeca modul in care tinerii au murit in incendiul de la Colectiv, preotul a raspuns ca: "Biserica nu judeca, ci se roaga [...] A fost surprinzator pentru noi modul in care s-a intamplat si cred ca pentru oricine, nu numai pentru noi. Avem datoria sa ne rugam pentru acestia". El a mentionat ca nu exista o slujba speciala pentru victimele de la Colectiv, insa rugaciunile sunt mai "intense".

Acesta a sustinut ca Biserica mobilizeaza preotii pentru a-i ajuta pe cei care au fost raniti in incendiul de la Colectiv, in special, pentru donarea de sange, pampersi si acordarea unui ajutor financiar familiilor.