Curtea Constitutionala a amanat pana pe 12 septembrie decizia privind validarea referendumului. Pana atunci trebuie verificate listele electorale. Crin Antonescu ramane presedinte interimar, Traian Basescu - presedinte suspendat

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 2 august 2012, 8:52 Actualitate | Esenţial


Judecatorii de la Curtea Constitutionala
Foto: AGERPRES
 documente
(02 Aug 2012) DOC, 28KB
STIRE ACTUALIZATA: Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat pentru 12 septembrie decizia finala privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a preseditnelui suspendat Traian Basescu, anunta un comunicat al institutiei. Judecatorii CCR au motivat amanarea cu aproape o luna si jumatate prin "datele contradictorii" privind numarul persoanelor de pe listele electorale si a cerut Guvernului ca "pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul". CCR a mai respins in sedinta desfasurata miercuri si joi toate contestatiile depuse de PSD, PNL, sefii camerelor Parlamentului si un ONG. Reamintim ca Ministerul Administratiei si Internelor a trimis joi dimineata CCR un document in care spune ca nu-si asuma numarul persoanelor de pe listele electorale permanente, desi miercuri trimisese un alt document oficial in care spunea ca numarul persoanelor este acela valabil la 29 iulie, adica peste 18 milioane de votanti.----------------------------------------------------


COMUNICATUL DE PRESĂ Integral al CCR:

În ziua de 2 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia, următoarele:

I. Verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului.
II. Sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, cu sediul în Bucureşti.

I. În ceea ce priveşte prima cauză, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012.

Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Autoritatea Electorală Permanentă au transmis datele solicitate de Curtea Constituţională sunt anexate prezentului comunicat de presă)

II. Cu privire la celelalte sesizări, în urma deliberărilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, contestaţii formulate de Liga Internaţională a Românilor, cu sediul în Bucureşti, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului cu sediul în Bucureşti.
Hotărârea este definitivă şi general obligatorie.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale

----------------------------------------------------

UPDATE 16.09:
CCR a aminat pentru 12 septembrie decizia, cerind pina atunci verificarea tuturor listelor electorale, transmit televiziunile de stiri, care-l citeaza pe Tudorel Toader, judecator al CCR. Pina atunci, Crin Antonescu ramine presedinte interimar si Traian Basescu presedinte suspendat
Context: Mandatul lui Daniel Morar la sefia DNA expira la 12 august

Aspazia Cojocaru: "Trebuia anulat referendumul, dupa mine" pentru ca "totul s-a bazat pe date false"

Aspazia Cojocaru a afirmat, dupa incheierea sedintei, ca in opinia sa referendumul trebuia anulat: "Trebuia anulat referendumul, dupa mine (...) totul s-a bazat pe date false".

Ea a adaugat ca acum CCR asteapta "toate datele" de la institutiile statului.

Curtea Constitutionala a Romaniei a reluat joi, incepand cu ora 09.00, dezbaterile pe marginea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Curtea a informat ca a solicitat de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si de la Institutul National de Statistica (INS) informatii suplimentare, iar oficialii MAI au declarat pentru Mediafax ca institutia a transmis Curtii Constitutionale, la solicitarea acesteia, numarul de persoane aflate pe listele electorale in 29 iulie - 18.292.514.


Presedintele CCR Augustin Zegrean a declarat joi dimineata, inainte de inceperea dezbaterilor privind referendumul, ca s-a solicitat Institutului National de Statistica (INS) sa comunice daca are date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot.

"Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot. CCR nu publica documentele din dosar, insa o sa publicam decizia", a afirmat Zegrean, potrivit Agerpres.

In legatura cu raspunsul primit de la INS, presedintele Curtii a precizat doar ca o sa se vada in decizia pe care CCR o va da.

Intrebat despre posibilitatea pronuntarii joi a unei decizii privind validitatea referendumului, Zegrean a raspuns: "De aceea venim la lucru in fiecare zi, sa dam decizii. Eu stiu daca o sa reusim sau n-o sa reusim? Nu stiu cat dureaza dezbaterile".

El a precizat ca joi urmeaza sa se discute contestatiile depuse impotriva rezultatului referendumului si nu exista un termen legal pana la care Camerele Parlamentului sa se reuneasca pentru a lua act de decizia CCR.

Augustin Zegrean a subliniat ca judecatorii Curtii trebuie sa aiba in dosare documente care le sunt adresate si care nu au fost transmise altor institutii.

"Noi suntem judecatori si noi trebuie sa avem documente trimise catre noi, in dosarele noastre. Noi avem de la BEC hartiile venite in raspunsurile acestea si in contestatii s-au pus anexe de la cele doua institutii. Dar trebuie sa avem la dosarul nostru o hartie trimisa catre noi", a explicat presedintele CCR.

Curtea a precizat ca au fost inregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central in legatura cu referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei desfasurat pe 29 iulie.

"Dupa inregistrare, s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un numar de 18.548 de procese-verbale intocmite de sectiile de votare din tara si strainatate. In acelasi timp, au fost inregistrare trei dosare avand ca obiect contestatii, precum si mai multe cereri din partea cetatenilor cu privire la rezultatul referendumului", arata Curtea.

Conform procedurilor, CCR urmeaza sa se pronunte, cu o majoritate de doua treimi (6 din 9 judecatori), asupra valabilitatii referendumului, judecatorii constitutionali luand in discutie si eventualele contestatii.

De asemenea, Curtea, pe parcursul dezbaterilor, poate cere informatii de la autoritatile publice sau de la Biroul Electoral Central, care sunt obligate sa prezinte informari asupra fazelor si operatiunilor de desfasurare a referendumului. Instanta de contencios constitutional stabileste, ulterior, daca a fost respectata procedura pentru organizarea referendumului si confirma rezultatele acestuia.

Inainte de publicarea deciziei Curtii in Monitorul Oficial, aceasta este prezentata Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna. Legislativul urmeaza sa ia act de decizia Curtii, iar, in cazul in care ar adopta o hotarare, aceasta poate fi supusa controlului constitutional.

CCR s-a reunit miercuri, incepand cu ora 14:00, dupa ce a primit dosarele cu procesele-verbale privind rezultatele finale ale referendumului de la membrii Biroului Electoral Central.

Curtea a confirmat ca a primit sesizari privind referendumul din partea Uniunii Social Liberale si din partea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. Pentru ca referendumul sa fie validat este nevoie de votul favorabil a doua treimi dintre judecatorii CCR (6 dintre cei 9 judecatori).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

54725 vizualizari

 • -20 (66 voturi)    
  INS (Joi, 2 august 2012, 9:43)

  slur [utilizator]

  Trebuie doar sa minta CCR pentru ca mascarada sa fie validata? Mi se pare o sinecura.
  • +118 (140 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 10:01)

   zet [anonim] i-a raspuns lui slur

   • +74 (86 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 11:15)

    NL [anonim] i-a raspuns lui zet

    • +54 (56 voturi)    
     Probabil ca.. (Joi, 2 august 2012, 15:25)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui NL

     .. de-aia avea Sova ochii in lacrimi cand spunea ca sunt 52% :D
     • +36 (40 voturi)    
      iar Ponta... (Joi, 2 august 2012, 16:22)

      tulipa [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      a plecat linistit la mare. stia. bravos natiune! nu se mai poate sta aici!
      • -10 (30 voturi)    
       Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 16:55)

       Mowgli [anonim] i-a raspuns lui tulipa

       • +18 (22 voturi)    
        nu e asa (Joi, 2 august 2012, 17:07)

        tulipa [utilizator] i-a raspuns lui Mowgli

        daca doreau, intr-adevar, si se gandeau la tara asta, cat de cat, conlucrau pana acum. e gata. asa ne trebuie, ne meritam soarta. pacat.
       • +27 (29 voturi)    
        bai mowgli (Joi, 2 august 2012, 17:27)

        alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Mowgli

        USL oricum nu poate sa guverneze ca sunt incompetenti, Basescu era doar scuza ca daia nu pot ei sa faca nimic, pun pariu ca si daca ar disparea Basescu imediat gasesc alt tap ispasitor, nu vezi ca astia numai la denigrare sunt buni?

        si pana la urma, din datele actuale rezulta referendum invalidat, eu zic sa zboare antoneasca aia de pe scaun pana la proba contrarie!!!!!!!!!!!!!!
        • -3 (3 voturi)    
         Referendum (Joi, 2 august 2012, 22:28)

         Colonel [utilizator] i-a raspuns lui alex34

         Traian Basescu ar fi trebuit sa accepte realitatea si sa nu boicoteze aceste alegeri. Se prelungeste prea mult criza. E adevarat ca avem o constitutie destul de proasta si un presedinte e mult prea usor de demis, dar asta e constitutia in momentul de fata si ar fi trebuit sa lupte pana la capat.
     • +30 (34 voturi)    
      daca tot se verifica (Joi, 2 august 2012, 17:11)

      jescu [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      Acum daca tot verifica listele cu cele 18 milioane de votanti. Poate verifica si listele cu votantii din localitatile unde prezenta a fost mai mare de 100%(chiar 90% e aproape imposibil). Tare mi-e ca cei din comisile de la sectiile de votare s-au semnat ei prezenti in locul alegatorilor care au boicotat referendumul. Probabil ca daca se face o verificare la sange mai multi o sa taie din lista cu cei prezenti, decat din lista votantii totali. Chiar se fura in anul 2012 dupa modelul comunist, si toata lumea inchide ochii ?
      • +2 (2 voturi)    
       Daca se inchid ochii la plagiatul premierului, (Vineri, 3 august 2012, 15:40)

       cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

       cum sa nu se inchida la cele cateva sute de voturi furate intr-o amarata de comuna, unde prezenta la vot este umflata de la 50-60%, pana pe la 100-120%.
    • +7 (21 voturi)    
     nu cred (Joi, 2 august 2012, 16:09)

     invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui NL

     De unde ai scos asta? Eu stiu asa:

     a) Inainte de 2007 era nevoie de cvorum. Nu stiu exact cand s-a bagat, daca a fost de la inceput, ce partid avea atunci majoritatea etc...

     b) In 2007, cand a fost primul referendum pentru demitere, parlamentul a dat o lege prin care s-a scos cvorum-ul (adica PSD, ca ei aveau majoritatea). Legea a fost contestata la CCR, care insa a declarat ca era cat se poate de constitutionala.

     c) In 2009 cand a fost referendumul legat de parlament bineinteles ca iar s-a modificat legea printr-o OUG , fara a se face modifiari legate de cvorum. De data asta e vorba de Boc + PDL.

     d) La inceputul acestui an (prin aprilie cred) parlamentul a dat o lege pentru a aproba modificarile facute de ordonanta data de Boc, doar ca acum au adaugat din nou articolul legat de cvorum. Iarasi e vorba de PDL, ca ei controlau parlamentul atunci.

     e) In 2012 USL a vrut din nou sa scoata cvorumul, atat printr-o OUG, cat si printr-un proiect de lege. Proiectul de lege a picat la CCR. OUG-ul dat de Ponta era copy&paste (sic!) din legea din 2007, aprobata de CCR. Identic litera cu litera.
     • -6 (14 voturi)    
      info... (Joi, 2 august 2012, 16:22)

      echos [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

      - legea e din 2004 si prevedea cvorumul de 50%+1 pentru demiterea prin referendum pentru toate functiile de la primar la presedinte
      - in 2007 legea a fost modificata si declarata constitutionala dupa o serie de sesizari la CCR ale PDL, culmea nu pentru ca i-au scos cvorumul obligatoriu, ci pentru ca parlamentul "nu a schimbat-o" cum a vrut PDL!
      - si OUG si Legea PDL prevedeau revenirea la originalul din 2004
      - in 2012 s-a contestat direct cvorumul, lucru pe care PDL-ul nu l-a facut in 2007. Daca facea asta consecvent si in 2007, nu discutam azi de legea din 2007
    • +34 (38 voturi)    
     Iar e nevoie de UE... (Joi, 2 august 2012, 16:27)

     Caligula [utilizator] i-a raspuns lui NL

     Daca UE hotaraste sa ne intoarca spatele, CCR are de data asta o mare vina.
     • +8 (12 voturi)    
      dar totodata, CCR va fi.. (Joi, 2 august 2012, 16:50)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

      ..obligata sa dea un verdict.
      Bine toata lumea stie ca este unul singur, dar CCR iatarzie anuntarea verdictului, probabil in speranta de a mai calma spiritele(sper eu..) sau pentruca nu sunt 6 voturi pentru invalidare..
      • +18 (22 voturi)    
       De ce sa amane verdictul pana pe 12 septembrie? (Joi, 2 august 2012, 17:15)

       cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui akillies

       Ar putea sa-l amane pana prin 2014. Crin Antonescu a demonstrat ca stie sa se limiteze la atributiile presedintelui interimar. In campania la referendum a depasit si atributiile presedintelui ales. A umblat toata tara prin mitingurile USL, infierand cu manie "proletara" incalcari ale atributiilor de catre presedintele suspendat, dupa cum se arata la punctul IV din SOLICITAREA privind SUSPENDAREA DIN FUNCȚIE a PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI:
       "Președintele a încălcat sistematic principiul neapartenenței politice a persoanei care ocupă funcția prezidențială și a abandonat rolul constituțional de mediator în stat și în societate"
       Exact asta a facut si Crin Antonescu in cele patru saptamani de interimat.
     • +1 (1 vot)    
      Tara lui Papura Voda (Vineri, 3 august 2012, 8:10)

      bunicul [utilizator] i-a raspuns lui Caligula

      Daca si CCR a ajuns arena de lupte politice, ne-am dus dracului !
   • +29 (33 voturi)    
    in mare.. (Joi, 2 august 2012, 15:58)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui zet

    ..as traduce comportamentul lor ca si o reactie a unor oameni disperati, a unui grup politic cuprins de disperare... ca nu poate sa isi atinga tinta atat de usor precum se asteptau ei..
    • +26 (28 voturi)    
     SUNT DISPERATI!!!!!! (Joi, 2 august 2012, 16:39)

     elena-bc [utilizator] i-a raspuns lui akillies

     ca au cheltuit o groazade bani SI din buzunarele proprii ,ca de banii publici putin le pasa !!! SI , in alta ordine de idei , de ce au mai starnit aceasta mascarada daca nu erau pusi la punct si de ce au anuntat prin MIN.de Interne o CIFRA si acum nu si-o mai recunosc ??!! Sunt intrebari legitime care neduc la faptul ca totul a fost si este o CACIALMA pe banii si pe nervii nostri pentru scopul de a se salva PUSCARIABILII !!!
     • +8 (8 voturi)    
      Ai pus degetu pe buba (Joi, 2 august 2012, 18:35)

      fane_grija [utilizator] i-a raspuns lui elena-bc

      USL face au!
     • +5 (5 voturi)    
      Reactia la decizia CCR trebuie sa fie imediata (Vineri, 3 august 2012, 0:34)

      rebecai [utilizator] i-a raspuns lui elena-bc

      Liderii USL nu sunt disperati. Sunt foarte CALCULATI, MOTIVATI si UNITI, pentru a finaliza DEMITEREA Presedintelui Traian Basescu.
      Inca din luna iunie, politicienii USL si reteaua lor au facut toti pasii necesari, pentru a ajunge in acest PUNCT. Nu sunt interesati sa respecte vreo regula, vreun principiu democratic, tratate europene sau NATO. Fiecare zi care trece, este in favoarea lor. Vointa poporului NU CONTEAZA. Sunt dispusi sa faca orice, pentru a obtine PUTEREA in TOTALITATE si CONTROLUL asupra tuturor institutiilor statului.
      In acest moment, trebuie sa li se opuna o ACTIUNE foarte bine gandita si argumentata la nivel juridic. Trebuie gasite CAILE LEGALE, pentru a obtine cat mai repede decizia de invalidare a referendumului. Nu trebuie lasata CCR sa arunce tara in aer. Trebuie descoperite motivele pentru care cei patru judecatori au provocat aceasta amanare (care este mai lunga decat perioada de campanie electorala pentru referendum).
   • +18 (22 voturi)    
    Sunt satul... (Joi, 2 august 2012, 16:28)

    MariusGh [utilizator] i-a raspuns lui zet

    ...de toata mascarada asta ieftina, intr-o tare unde nu exista a mai mica notiune de stat de drept, cu un popor care are mereu de ales intre rau si foarte rau, cu politicieni care urmeaza mereu propriile interese :) Am "ales" la locale si este pentru ultima oara in viata mea, sau pana avem si noi politicieni capabili, 10, 20, poate 30 ani, pana atunci... spun goodbye politics :)
   • +17 (21 voturi)    
    exceptio non adimpleti contractus (Joi, 2 august 2012, 17:33)

    CtrlShiftEsc [utilizator] i-a raspuns lui zet

    Puterea politica nu intelege un lucru elementar si de bun simt. Ei ignora singurul referendum validat, anume cel cu parlamentul unicameral si 300 de parlamentari, insa au pretentia de la romani sa dea curs acestei mascarade de referendum.
    Ei bine, poporul nu vrea sa participe la noi referendumuri pana cand parlamentarii nu pun in aplicare ce poporul, prin referendum legal, cu majoritate covarsitoare, le-a ordonat.
    Exista un adagiu roman, vechi de cand lumea, care spune ca, atunci cand o parte a unui contract nu-si indeplineste o obligatie, nici cealalta parte nu este tinuta sa-si execute obligatia corelativa.
    Acest adagiu este arhicunoscut in lumea juridica drept "exceptia de neexecutare a contractului" sau "exceptio non adimpleti contractus".
    Daca parlamentarul roman nu executa ordinul dat de cetatean, cel in slujba caruia se lauda ca "trudeste", atunci cum are tupeul sa vina sa-i mai ceara inca odata un referendum?
   • +15 (17 voturi)    
    e logica postarea ta (Joi, 2 august 2012, 17:54)

    ctoma [utilizator] i-a raspuns lui zet

    imi permit sa fac o completare : CCR a solicitat de la INS nr.persoanelor cu drept de vot . o fi stabilit INS ceva referitor la numarul de persoane in urma recensamantului din 2011,dar atat timp cat nimic nu e oficializat prin monitorul oficial,totul se va rezuma la verificarea listelor electorale de la alegerile locale.cand basescu a afirmat ca abia acum incepe criza in romania,cred ca stia ceva referitor la hotararea de azi a CCR . imi pun o intrebare : cine va scoate tara din rahat ?
    • +6 (6 voturi)    
     cred ca este o prostie (Joi, 2 august 2012, 19:00)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ctoma

     Nu are ce cauta INS in ecuatia cu numarul de persoane cu drept de vot pentru ca in final datele colectate de INS sunt bazate pe datele comunicate de MAI.

     Intre alegerile locale si cele de la referendum nu sunt mari deosebiri asa ca CCR putea sa dea un raspuns mult mai scurt.

     Deci in raport cu localele validate cati au mai murit si cati s-au mai adaugat cu varste peste 18 ani. Ecuatia este simpla si se face rapid, dar tot de catre MAI. Daca este sa numeri si romani care au plecat din RO si nu si-au mai reinnoit pasaportul sau BI poate sa mai scada, dar nu semnificativ.

     Foarte corecta observatia legat de dictatura parlamentului-ului, dar uite ca este sustinuta aceasta forma si de CCR, dar poate gresesc....
     • +3 (3 voturi)    
      Nu greşeşti deloc! (Vineri, 3 august 2012, 6:24)

      Optimista [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Mai limpede de atât nu se poate. CCR joacă la două capete, O întreagă Europă şi să zicem şi ţară se dau de ceasul morţii să nu-i fie afectate "independenţa" şi pe cale de consecinţă puterea de decizie CCR şi ei, cei nouă semizei ce fac? Sorb cafele şi fac o şuetă de vreo 17 ore în total şi ne spun la sfârşit că nu mai pot de epuizare, că au decis...să nu decidă. Predescu şi madam Cojocaru mi s-au părut de-a dreptul....epuizaţi cu capul, evident că aveau nevoie doar de multă odihnă....în loc cu...multă, multă verdeaţă. Ăsta este cel mai reprezentativ şi...suprem organism decizional în probleme care pentru noi toţi înseamnă viaţă sau moarte, iar pentru ei înseamnă doar pendularea între un trai tihnit şi unul foarte tihnit. Jenant. Şi toţi se feresc să spună ceva de ăştia nouă ramoliţi precum în povestea cu "împăratul e gol", adevăr spus până la urmă de un copil. Cred că ne trebuie şi nouă românilor un copil cu adevărat inocent să ne odată urle adevărul în faţă.
    • +1 (1 vot)    
     Cel de sus (Joi, 2 august 2012, 23:21)

     @anonim [utilizator] i-a raspuns lui ctoma

     Doar bunul Dumnezeu caci nu vad pe altcineva capabil
   • +10 (10 voturi)    
    USL isi poate continua cursa catre ... justitie! (Joi, 2 august 2012, 18:15)

    margo40 [utilizator] i-a raspuns lui zet

    Calea este deschisa catre ... schimbari in Justitie ! Si-au atins scopul cu "chestii de procedura ...listele electorale" . Traian Basescu a spus tot timpul care este tinta lor imediata , cine l-a ascultat ? Avem ce meritam. Multumiti USL-ului si celor care au votat DA.
   • +4 (4 voturi)    
    In plus, (Joi, 2 august 2012, 20:41)

    sisisi [utilizator] i-a raspuns lui zet

    de ce nu a contestat USL listele cu alegatorii dupa alegerile locale (cand au castigat majoritatea) care au fost cu cca o luna inainte? Consider ca CCR greseste pt ca daca s-au folosit aceleasi liste (ajustate eventual cu persoanele decedate si cu cei care au implinit 18 ani) si nu au fost contestate, precedentul a fost creat.
   • +2 (2 voturi)    
    poate cineva confirma sau infirma cifrele din 1992 (Joi, 2 august 2012, 23:12)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui zet

    Scrutin 27 septembrie 1992

    Din 16.380.663 de alegători înregistrați s-au exprimat 12.496.430 (76,29%), dintre care numai 11.908.015 au fost validate.

    Ion Iliescu (FDSN) 5.633.456 (47,34%)
    Emil Constantinescu (CDR) 3.717.006 (31,24%)
    Gheorghe Funar (PUNR) 1.294.388 (10,88%)
    Caius Traian Dragomir (FSN) 564.655 (4,74%)
    Ioan Mânzatu (PR) 362.485 (3,05%)
    Mircea Druc (Independent) 326.866 (2,75%)

    Scrutin 11 octombrie 1992

    Din 16.597.508 de alegători înregistrați s-au exprimat 12.150.728 (73,23%), dintre care numai 12.034.636 au fost validate.
    Ion Iliescu (FDSN) 7.393.429 (61,43%)
    Emil Constantinescu (CDR) 4.641.207 (38,57%)
    • +1 (1 vot)    
     In 1992... (Vineri, 3 august 2012, 8:04)

     firewall [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

     Listele electorale erau relativ "proaspete", generate din informatiile obtinute de le evidenta populatiei. Pe parcurs s-au facut adaugari la aceste liste pe baza unor evidente a celor care au implinit 18 ani intre 2 scrutinuri. De sters nu s-a sters nimic decat intamplator, daca populatia a facut sesizari in acest sens. CCR, in momentul in care a modificat legea, trebuia sa stie pe ce date se bazeaza. Acum tot ei vin si zic "ne-am bazat pe date false". Sunt buni de plata, ar trebui sa-si asume respunderea pentru ce au facut. Din datele furnizate la incheierea referendumului se vedea clar ca nu pot fi doar un milion si ceva de minori+ alte categorii de persoane fara drept de vot (persoane in detentie, persoane care au renuntat la cetatenie, peroane fara discernamant, etc) in tara asta. In plus legea electorala prevede regimul listelor suplimentare care au rolul de a da posibilitatea sa voteze si celor care nu se afla in localitatea de domiciliu. Daca aduni "inscrisii pe liste" acesti oameni sunt numarati de 2 ori - sunt atat pe listele din localitatea de domiciliu cat si pe istele suplimentare de la circumscriptia in care au votat. La fel si cei "inscrisi pe liste" la ambasadele din strainatate - ei figureaza si pe listele din localitatile de domiciliu din tara. Cand te apuci sa impui un prag pentru cvorum, tebuie sa o faci fara achivoc si sa te gandesti cum calculezi acest prag. Nu trebuie adunate liste, trebuie determinat numarul persoanelor cu drept de vot care aveau cetatenie romana la data de 29.07.2012. Este o procedura relativ simpla si toate datele neceare sunt la MAI. Din punctul meu de vedere nu este necesar atat de mult timp pentru acest lucru. Data de 12 septembrie este exagerata.
  • +23 (25 voturi)    
   ce cuvint vroiai sa spui in loc de 'sinecura' ? (Joi, 2 august 2012, 10:07)

   gg01 [utilizator] i-a raspuns lui slur

   SINECÚRĂ ~i f. Funcţie bine remunerată fără a face nimic sau aproape nimic. [G.-D. sinecurii] Fr. sinécure
   • +12 (24 voturi)    
    x (Joi, 2 august 2012, 11:30)

    slur [utilizator] i-a raspuns lui gg01

    Voiam sa spun chiar sinecura. Nu ti s-ar parea sa INS, subordonat fiind guvernului, ar fi foarte bine remunerata pentru o simpla minciunica servita CCR?
    • +2 (2 voturi)    
     recensământul (Joi, 2 august 2012, 19:43)

     dan63 [utilizator] i-a raspuns lui slur

     este partea INS-ului, dar numărul de persoane furnizat de ele este INEXACT. Eu cunosc cel puţin 4 persoane nerecenzate! şi nu e vorba de vreun boicot făcut de acestea, ca în cazul lui năstase, ponta sau şova!
  • -55 (83 voturi)    
   CCR minte? (Joi, 2 august 2012, 10:23)

   Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui slur

   Dar de ce mascarada? Pentru ca au fost 46% care s-au dus la vot, iar restul au stat acasa? Peste 7 milioane de romani au votat pentru demiterea lui Basescu, doar 5,2 milioane l-au ales. Degeaba o da la intors ca el reprezinta 22 de milioane, nu 7, cand el a fost votat doar de 5,2 milioane.
   Acum, cand spectrul validarii referendumului planeaza asupra lui Basescu, incepem cu alte tampenii, de data asta la adresa CCR?
   • +48 (66 voturi)    
    Voi cei care ati votat DA sunteti doar (Joi, 2 august 2012, 10:41)

    Gabi M [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    33,77% iar noi ceilalti(votanti,voturi anulate si absenti(voit sau nu) suntem 66,23.Deci,noi suntem majoritatea si nu voi!
    • -37 (57 voturi)    
     niciodata , nici o forma de alegere (Joi, 2 august 2012, 11:28)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     nu se raporteaza la absesenti .

     maine poimaine o sa puneti ca absesnti si republica moldova (ca doar romani suntem cu totii la radacini) .

     conteaza cine se exprima , cine voteaza .
     7.5mil vs 0.9 mil .
     • +37 (49 voturi)    
      e greu (Joi, 2 august 2012, 12:04)

      boogeyman [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      sa faci diferenta intre alegeri, unde conteaza doar cei prezenti la vot, si un referendum, unde conteaza si cei care nu s-au prezentat... de, e grea viata uneori...
      • -13 (19 voturi)    
       grea e (Joi, 2 august 2012, 16:52)

       TheOneAndOlny [utilizator] i-a raspuns lui boogeyman

       pt tine sunt sigur ca e...
       • +4 (4 voturi)    
        pentru tine (Joi, 2 august 2012, 19:44)

        dan63 [utilizator] i-a raspuns lui TheOneAndOlny

        e IMPOSIBILĂ! cum de ai curaj să ieşi din casă?
     • +29 (39 voturi)    
      referendum vs. alegeri (Joi, 2 august 2012, 12:35)

      IlianM [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      uiti ca aici nu e vorba de alegeri ci de referendum, ceea e cu totul altceva

      Nefiind vorba de alegeri absenteismul poate fi considerat ca un dezacord pentru motiunea propusa, in cazul de fata demiterea presedintelui
      • -7 (15 voturi)    
       logica (Joi, 2 august 2012, 16:31)

       invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui IlianM

       Se organizeaza un referendum si participa 51% din populatie. Mergand pe logica ta din start restul de 49% au votat contra. Daca din cei 51% o buna parte au fost contra => care e rezultatul la referendum? :))

       Mergem pe un caz concret: referendumul din 2009, cand au votat 50,16%. Logica ta spune ca restul de 49.84% au fost contra. Mai adaugi si pe cei care au votat explicit impotriva si e clar ca referendumul respectiv a picat, nu?

       De asemenea daca se aplica logica ta atunci se poate manipula rezultatul foarte usor, punand intrebarea care trebuie:

       1. Sunteti de acord cu demiterea presedintelui XYZ? In cazul acesta cei care nu se prezinta de fapt il sustin pe presedinte.

       2. Sunteti de acord ca presedintele suspendat XYZ sa revina in functie? In cazul asta cei care nu se prezinta de fapt sunt pentru demitere.

       E doar un exemplu, ca referendumurile pot fi si pentru alte subiecte.

       Adevarul e insa ca in Romania participa la vot doar 10-11 milioane de oameni. Fie restul pana la 18 milioane nu-s interesati, fie listele cu cei care au drept de vot sunt gresite, fie naiba stie de ce. Asa ca in realitate cele 7.5 milioane care au votat acum impotriva lui Basescu reprezinta o majoritate covarsitoare. Si asta e evident, mai ales cand el a castigat alegerile cu 5.2 milioane de voturi.

       Trecand peste, tocmai pentru a se evita astfel de interpretari, COMISIA EUROPEANĂ PENTRU DEMOCRAŢIE PRIN DREPT recomanda foarte clar referendumuri fara cvorum. Documentul poate fi gasit aici: http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD%282007%29008-rom.asp

       Citez:

       "Nu se recomandă următoarele:

       a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

       b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar."
       • +8 (12 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 17:12)

        Lok [anonim] i-a raspuns lui invalidprotocol

        • +7 (7 voturi)    
         Nu e chiar asa (Joi, 2 august 2012, 18:06)

         OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui Lok

         Sa zicem ca eu as vrea sa votez "nu". Daca stiu ca prin neprezentarea mea la vot, rezultatul este acelasi, adica se socoteste ca "nu", atunci poate nu ma mai duc sa votez, ce rost are. Daca as stii ca trebuie neaparat sa merg si sa votez, atunci poate merg.

         Deci au fost oameni care tinand cont de conditiile referendumului, PROPUSE CHIAR DE INITIATORII LUI, nu s-au dus la vot, pentru ca prin asta se exprimau ca impotriva. Daca n-ar fi fost asa, poate ca s-ar fi dus sa voteze "nu".

         Acum, dupa rezultate, nu e corect ca sa fie schimbate conditiile initiale.

         Cel mult se poate anula referendumul, desi nici asta nu prea e in regula.
         • -1 (1 vot)    
          RE:Nu e chiar asa (Vineri, 3 august 2012, 7:39)

          brezovici [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

          Nu te-ai dus să votezi pentru că era mai simplu să mergi pe varianta invalidării referendumului, care era de fapt singura cale prin care demiterea putea fi evitată.

          După rezultate este foarte corect să fie schimbate condiţiile iniţiale, daca erau ilegale. Un exemplu: fraudele electorale în care votează cetăţeni mor
          ţi. În urma schimbării nu este afectat dreptul la vot al celor care şi l-au exprimat, ci dreptul la neprezentare la vot, care fusese oricum afectat grav de boicotul PDL care asimilează absenteismul cu votul negativ.
         • -1 (1 vot)    
          Cati sunt pentru si cati se abtin? (Vineri, 3 august 2012, 8:35)

          firewall [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

          Se poate determina cati dintre absenteisti au avut aceasta motivatie si cati nu s-au prezentat pentru ca s-au abtinut? Nu. Atunci cum poate presedintele suspendat declare ca toti absenteistii sunt de partea lui? Sa ne dea un numar (verificabil) si atunci il credem.
       • +9 (9 voturi)    
        Logic si nu prea (Joi, 2 august 2012, 17:58)

        OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

        Problema e ca au fost stabilite niste reguli ale referendumului, la inceput, TOCMAI DE CATRE CEI CARE L-AU INITIAT.

        E corect ca DUPA, cand rezultatul nu le convine, sa schimbe regulile si datele?

        Ca au fost bune conditiile sau nu, trebuia discutat atunci. Chiar daca ar fi fost 50%, daca conditia este de 51%, asta este, nu s-a intrunit cvorumul. Da' intotdeauna oamenii tind sa incline balanta catre ce vor ei si incep cu pseudo "argumente".

        Logica lui "IlianM" nu spune ca restul care n-au votat POATE FI CONSIDERAT ca si "contra", in sensul ca e in defavoarea demiterii.
        • -1 (1 vot)    
         basescu a schimbat regulile in timpul referend (Joi, 2 august 2012, 22:56)

         adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

         prin razgandire si incercarea de smenareala a absentei la vot .
         • 0 (0 voturi)    
          Cum?? (Duminică, 5 august 2012, 2:14)

          LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

          A schimbat legea, Constitutia?? Nu iti dai seama ca vorbesti prostii??? Daca nu ai o minima educatie, macar taci...
       • +4 (4 voturi)    
        Fals. (Joi, 2 august 2012, 18:14)

        radul [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

        Intrebarea se pune in functie de actiunea care urmeaza a se face.

        De-aia la referendum intrebarea a fost "vrei sa-l demiti?" si nu "vrei sa se intoarca?".

        Pentru ca referendumul a fost pentru demitere.
       • 0 (0 voturi)    
        de fapt originalul este cam asa... (Joi, 2 august 2012, 20:37)

        keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

        51. A turn-out quorum (minimum percentage) means that it is in the interests of a proposal’s opponents to abstain rather than to vote against it. For example, if 48% of electors are in favour of a proposal, 5% are against it and 47% intend to abstain, the 5% of opponents need only desert the ballot box in order to impose their viewpoint, even though they are very much in the minority. In addition, their absence from the campaign is liable to increase the number of abstentions and thus the likelihood that the quorum will not be reached. Encouraging either abstention or the imposition of a minority viewpoint is not healthy for democracy (point III.7.a). Moreover, there is a great temptation to falsify the turn-out rate in the face of weak opposition.


        52. An approval quorum (acceptance by a minimum percentage of registered voters) may also be inconclusive. It may be so high as to make change excessively difficult. If a text is approved – even by a substantial margin – by a majority of voters without the quorum being reached, the political situation becomes extremely awkward, as the majority will feel that they have been deprived of victory without an adequate reason; the risk of the turn-out rate being falsified is the same as for a turn-out quorum.
       • -1 (1 vot)    
        perfect de acord si un exemplu : (Joi, 2 august 2012, 22:55)

        adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

        la referendumul CONSULTATIV pentru "300 parlamentari " :
        6740213 au votat DA .

        deci 18mil - 6.7 mil = cei ce NU vor "300 parlamentari" ...deci ramane NU , corect ?

        e perfect pe logica acestor basiti oranj .
        • -1 (1 vot)    
         LA CHESTIA ASTA... (Vineri, 3 august 2012, 11:23)

         dbdb [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

         Basescu a fortat alta recomandare a Comisiei europene de la Venetia, tot din cauza faptului ca este "campionul democratiei" inchipuit: referendumul nu trebuia legat de alegerile prezidentiale, trebuia explicat detaliat ce presupune un parlament unicameral, etc. Cand colo, Base a folosit iar o institutie democratica - referendumul - ca pe o saula care sa-l traga la mal, manipuland milioanele de cetateni prin dorinta lor de micsorare a numarului de parlamentari, cetateni care au sarit fericiti sa vina la vot. Si asa si-a facut Base in 2009 cvorum.
     • +32 (38 voturi)    
      @adrian8 // Marian Grunca (Joi, 2 august 2012, 15:36)

      alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      care 7,5 milioane???? Daca din 8.459.053 scadem 1.184.835 care au votat cu Basescu ramin 6.219.001 din care scadem fruda de peste 1 milion ramin 5 milioane. daca mai luam in calcul si cum au fost scosi la vot ..........DESPRE CE VORBIM??????????
      • +11 (15 voturi)    
       ... (Joi, 2 august 2012, 16:38)

       Ciupete [utilizator] i-a raspuns lui alba_ca_zapada

       Corect!Am vorbit cu un baiat dintr-o comuna de langa Bucuresti si mi-a povestit cum i-a scos primarul cu japca la vot.L-am intrebat "da' de ce ai acceptat sa te duci ?"si mi-a zis "ca mai are omul nevoie de o adeverinta, ceva de la primarie,si ala nu te uita !" .Q.E.D.
      • +5 (7 voturi)    
       hahahaha (Joi, 2 august 2012, 16:55)

       srpc [utilizator] i-a raspuns lui alba_ca_zapada

       tu de unde ai scos cifrele alea, praleo? iata adevarul:

       Din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, de 18.292.464, au participat la referendum 8.459.053, reprezentând 46,24%.
       Din aceştia, 7.403.836 (87,52%) persoane au votat "Da", 943.375 (11,15%) au votat "Nu", iar 111.842 (1,32%) au fost voturi nule.
       • +1 (1 vot)    
        ATENTIE!!! (Joi, 2 august 2012, 18:44)

        firewall [utilizator] i-a raspuns lui srpc

        Daca se aduna numarul de persoane inscriese pe liste se intampla asa: persoanele care sunt plecate in strainatate figureaza pe lista circumscriptiei din localitatea de domiciliu din tara DAR SI pe o lista cu persoanele cu drept de vot de la circumscriptiile din tara unde se afla in momentul referendumului (de regula la ambasade). Cand se aduna "inscrisii pe liste" aceste persoane.
       • +1 (1 vot)    
        procentul (Vineri, 3 august 2012, 8:57)

        firewall [utilizator] i-a raspuns lui srpc

        46,24% din ce? Asta e intrebarea! Cum a ajuns numarul de inscrisi pe liste de la 16.380.663 in 1992 la 18.292.464 in 2012? Chiar asa de tare ne-am inmultit?
        La recensamantul populatiei din 1992 populatia totala era de 21852600. Dupa un calcul simplu ar insemna ca in 2012 populatia totala a crescut la aproape 24 de milioane daca adunam doar diferenta dinte numarul de votanti. In realitate insa populatia a scazut. Baza de calcul a acestui procent e gresita.
     • +3 (15 voturi)    
      ba da tovarase.. (Joi, 2 august 2012, 16:07)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      ..mai ales daca absenta este o optiune si mai ales daca absenta este o metoda de a vota!!!
      Nu mai plange ca ati pierdut.. pregateste-te pentru parlamentare!!
     • +10 (10 voturi)    
      Ce zici, (Joi, 2 august 2012, 17:40)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      in localitatile alea in care s-a votat cu peste 100% cam citi cetateni cu drept de vot vor fi? 2?
     • +4 (8 voturi)    
      Fals. Fals. (Joi, 2 august 2012, 18:12)

      radul [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      Fals.

      Cvorumul nu conteaza la alegeri. Acolo unde ALEGI intre a si b. Alegi cui ii dai o anumita pozitie. Acolo conteaza cine se exprima, cine voteaza.

      La REFERENDUM, nu poti sa impui o politica fara sa fie de acord 50%+1 dintre oameni. La referendum trebuie sa ai cel putin jumatate din populatie care sa spuna EXACT acelasi lucru.
     • +4 (4 voturi)    
      conteaza si cine nu voteaza (Joi, 2 august 2012, 18:26)

      Radu_Net [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      Eu sunt de partea lui Basescu, si nu m-am prezentat la vot pt ca astfel l-am sustinut. Daca as fi plecat ar fi fost acelasi lucru, doar ca as fi depus un efort in plus. Concluzia: te inseli.
     • +1 (1 vot)    
      Referendum (Joi, 2 august 2012, 18:37)

      Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      Probabil ca avea dreptate daca era scrutin de alegeri dar spre informarea ta acesta a fost un REFERENDUM iar nu doar legal dar si moral pentru ca un referendum sa fie valabil trebuie stabilit un cvorum.
    • -5 (27 voturi)    
     Hai sa vedem (Joi, 2 august 2012, 12:16)

     Unu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Care a fost prezenta la vot din 1990 pana in prezent, si apoi sa vorbim de "noi" si "voi", care apropo, eu unul ma simt jignit cand sunt alaturat USL. DA, am votat, DA. Dupa ce in 2007 l-am votat pe TB, in momentul de fata nu ma simt reprezentat de el. Ar trebui sa ganditi putin inainte sa va aruncati, cum zice o vorba din popor, "ca rata la muci".
     • +5 (9 voturi)    
      in 2007 ai manifestat o optiune.. (Joi, 2 august 2012, 16:11)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui Unu din multime

      ..prin participarea la referendum!!
      eu votez din 2000 doar, ca atunci aveam varsta si posibilitatea. Nu am participat la niciun referendum de demitere a presedintelui, ci doar la cel care viza structura parlamentului..
     • +10 (12 voturi)    
      dupa logica asta (Joi, 2 august 2012, 17:33)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Unu din multime

      nici nu are rost sa ne mai complicam cu alegerile; punem niste centraliste sa va sune o data pe luna sa va intrebe cum va mai simtiti: reprezentati sau nereprezentati - daca nu iese sondajul trecem la presedintele urmator.

      ai calculat tu cati romani se mai simteau "reprezentati" de constantinescu in 1998 cand cursul se dubla de la o saptamana la alta iar salariile ajunsesera sub 100$? cati se simteau "reprezentati" de iliescu in 2002?

      daca in ultimul an de mandat un presedinte ajunge la 20% cota de incredere ce faci? il schimbi cu 6 luni mai devreme?
    • -4 (28 voturi)    
     Serios? (Joi, 2 august 2012, 12:20)

     fgm [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Poti cu mana pe inima sa pretinzi ca 66,23% sunt cei care-l sustin pe Basescu? Raspunde doar daca esti sigur.
     • +27 (43 voturi)    
      Aici (Joi, 2 august 2012, 12:24)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui fgm

      ...nu a fost despre "sustinerea lui Basescu". Numai in capul vostru infectat de drogul latrinelor a fost vorba de sustinerea lui Basescu.

      Aici a fost vorba despre a fi de acord sau nu cu actiunile celor de la USL de a demite presedintele Romaniei fara motiv si prin incalcarea legilor. Simplu!
      • -14 (32 voturi)    
       Fii politicos (Joi, 2 august 2012, 14:50)

       fgm [utilizator] i-a raspuns lui Alius

       Pana cand nu vii cu un numar exact de sustinatori ai preaslavitului, poti sa ne batjocoresti cat doresti dar nu are nici o valoare.

       Cand vreodata in istoria Romaniei au venit toti 18 milioane la vot? Nu vedeti ca va ascundeti sub nesimtirea care a starnit-o PD-L si Basescu cu acel boicot?
       • +11 (17 voturi)    
        eu nu am votat (Joi, 2 august 2012, 15:33)

        SorinHegi [anonim] i-a raspuns lui fgm

        pentru ca nu il inghit nici pe TB dar ceilalti ma oripileaza. am luat decizia sa nu merg la referendum din prima clipa, nu am avut nevoie sa ascult de pedelisti. mai mult, ma simt inselat de "boicotul" lui TB, trebuia sa nu se bage peste decizia mea =))
       • -13 (25 voturi)    
        Politete? (Joi, 2 august 2012, 15:47)

        OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        Nu ai de unde; se bat cu pumnul in piept ca militeaza pentru normalitate (politica, sociala, etc); aduc argumente diverse, unele mai pertinente, altele auzite pe holul sediului de campanie. Dar asta e electoratul lui Basescu - cer bun simt intr-o maniera josnica, singurele lor sloganuri sunt de natura sa jigneasca, nu sa convinga. Sau, pe scurt, nu se militeaza pro-pdl/basescu, se militeaza anti-usl.

        Si ca sa-l contrazic pe Alius, tot referendumul asta a facut referire la persoana lui basescu. O parte din electorat a mers la vot, fie pentru "da", fie pentru "nu", cealalta parte a preferat sa boicoteze. pentru ce? pentru pastrarea sau demiterea presedintelui demis. Partea amuzanta e ca cealalta parte, aceea care a boicotat, este net inferioara ca numar celei care a spus "Da", luand in considerare persoanele care nu merg la vot de fel, persoane pe care politica nu le intereseaza in nici un sens. din motive mai mult sau mai putin justificate. Dar deh, viciu de procedura, referndum invalidat, basescu triumfa.

        Heil!
        • +13 (19 voturi)    
         Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 16:05)

         Lok [anonim] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

         • +2 (10 voturi)    
          De acord, in cea mai mare parte (Joi, 2 august 2012, 16:17)

          OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui Lok

          Daca absenta nu ar fi implicat automat un vot in plus pentru sustinerea presedintelui demis, as fi perfect de acord cu tine. Dar votul de duminica nu inseamna sustinerea USL, inseamna dorinta de a fi demis presedintele demis.
          • +2 (2 voturi)    
           Curat murdar (Joi, 2 august 2012, 18:14)

           OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

           Ba votul pentru inseamna implicit sustinerea USL, daca te gandesti putin care e alternativa dupa demiterea presedintelui suspendat.

           Inseamna ca esti de acord cu actiunile lor si inseamna ca esti de acord ca sa conduca ei tara, complet.
       • +9 (13 voturi)    
        Corect (Joi, 2 august 2012, 16:53)

        morometu [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        Si democratic este sa ai un presedinte cu 9000 de voturi!....
        Dar tie iti face placere sa traiesti intr-o mahala de tara de lumea a 3-a.
        • +2 (2 voturi)    
         Democratie pe impresii (Joi, 2 august 2012, 18:18)

         OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui morometu

         Ca sa intelegi mai bine, e ca la fotbal: E PE GOLURI. Nu conteaza ca cei care au pierdut au jucat mai bine, ca "ar fi trebuit" sa castige, ca au fost mai simpatici etc etc etc. Daca CEILALTI au dat 1 gol, fie si din intamplare, EI au castigat.

         La fel cu referendumul: au fost niste conditii pentru validarea lui si pentru demitere. Rezultatul e in functie de aceste conditii, chiar daca diferenta e de un vot.
         • +5 (5 voturi)    
          Mai conteaza legea? (Joi, 2 august 2012, 20:33)

          morometu [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

          Sau o calcam in picioare ca pe un gazon...
          In lege scrie ca se ia lista de cu 5 zile inaninte...Scrie negru pe alb.
          Nu e o impresie! Nu spune nicaieri ca numaram zilnic de dimineata pana seara. Guvernul si- a asumat lista.Nu suntem la meci...
          Comportamentul politicienilor este asemanator unei galerii de fotbal.
          Cei care acum tipa ca listele nu sunt bune s-au opus cu toata vehementa cand s- a propus organizarea unui Registru al votantilor . Cum se face in tarile democratice. Dar asa, nu mai puteau sa fure!
          Se opun tuturor regulilor democratice. De vreo doua luni exerseaza DICTATURA. Nici asta nu e doar o impresie! E certitudine.
          usl-inosii s-au balacit mereu in ape tulburi. Nu sunt adeptii acuratetii.
       • +3 (3 voturi)    
        boicot? (Joi, 2 august 2012, 18:41)

        Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        O fi fost asta boicot da ce o facut usl se poate numi ca au inventat o noua forma de lovitura de stat adevaru ca magaria facuta de usl se numeste lovitura de stat moderna.
       • +1 (1 vot)    
        nt nt nt (Joi, 2 august 2012, 20:44)

        keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        n-ai inteles nimic ! stai jos ! nota 4 !
     • +12 (18 voturi)    
      Idee de sustinere a lui Basescu... (Joi, 2 august 2012, 13:33)

      Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui fgm

      ...sau ideea de referendum de demitere fara incalcari grave ale Constitutiei ?!
      • -4 (16 voturi)    
       CC (Joi, 2 august 2012, 14:51)

       fgm [utilizator] i-a raspuns lui Costin1968

       Tot ce este validat de CC este constitutional. Care ncalcare a Constitutiei?

       Nu este normal modul in care s-au grabit lucrurile dar nici nu scrie undeva ca trebuie sa astepti 3 ani pentru a finaliza o actiune.
       • +13 (23 voturi)    
        Avizul CC (Joi, 2 august 2012, 15:18)

        dj [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        nu spune nicaieri ca presedintele Traian Basescu a incalcat grav Constitutia. Tu l-ai citit?
        Eu am citit acest document.
        • -1 (1 vot)    
         DA' SCRIA IN DOCUMENT CA SUSPENDAREA ASTA ESTE... (Vineri, 3 august 2012, 11:28)

         dbdb [utilizator] i-a raspuns lui dj

         constitutionala? Deci, da!
       • 0 (0 voturi)    
        Constitutional este... (Sâmbătă, 4 august 2012, 17:08)

        Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui fgm

        ...si sa nu ma duc la vot...Votul este direct, secret si LIBER exprimat...
        'Care inncalcare a Constitutiei ?" ...Ha,ha,ha,ha....!!!!!!
     • +5 (7 voturi)    
      Peste 2.000.000 Romani numai in Europa (Joi, 2 august 2012, 16:15)

      kebab [utilizator] i-a raspuns lui fgm

      Puneti-va intrebarea aceasta in modul urmator. Cate persoane care sunt plecate din tara cunoaste-ti si au drept de vot? Fiecare familie numarand pana la var de-al 2-lea are cel putin un membru plecat la munca in strainatate. Parerea mea.
     • +11 (15 voturi)    
      Probabil ca da... (Joi, 2 august 2012, 16:21)

      solomonien [utilizator] i-a raspuns lui fgm

      Daca romanii ar fi dorit cu orice chip sa scape de Basescu , se prezentau la vot . Cei care au ramas acasa ,fie nu sunt in asentimentul referendumului ,fie nu ii deranjeaza Basescu atat de mult incat sa voteze impotriva lui. Asa ca nu va mai crizati atat , majoritatea romanilor au hotarat direct sau indirect ca Basescu ramane presedinte.
    • +6 (8 voturi)    
     Clase primare lipsa... (Joi, 2 august 2012, 15:23)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Lasa, ca unii nu prea au fost la scoala (sau au fost degeaba), asa ca nu stiu ca nu poti aduna (in cazul de fata scadea) mere cu pere. NU POTI compara cele doua rezultate, de la alegeri si referendum, pentru doua motive foarte simple: Referendum-ul si alegerile au loc dupa legi diferite si la date diferite (da, chiar si data scrutinului conteaza). Asa ca ceea ce spui, ca a fost ales de 5,2 si demis de peste 7 milioane nu are nici o relevanta in cazul de fata!!
     Mai mult, absenteismul, in orice conditii, poate insemna si ca nu te intereseaza, iti convine deci situatia existenta.
    • -5 (7 voturi)    
     traiasca vara, traiasca vacanta mare! (Joi, 2 august 2012, 16:13)

     Anonim AntiBasescu [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Daca era o logica cam de una bucata neuron, ca a matale, atunci Basescu ajungea de ieri la Cotroceni...asa, i se ofera pe banii si facilitatile natiunii o vacanta la Neptun.
    • -7 (9 voturi)    
     ?? (Joi, 2 august 2012, 16:36)

     h.bogdan [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Daca sunteti asa multi, de ce nu ati venit la vot
     • +1 (3 voturi)    
      raspuns (Joi, 2 august 2012, 18:32)

      Radu_Net [utilizator] i-a raspuns lui h.bogdan

      Pentru ca prin neprezentare, l-am sustinut pe Basescu. Multumit?
     • +2 (2 voturi)    
      raspuns (Joi, 2 august 2012, 18:46)

      Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui h.bogdan

      Pentru ca sunt mai multi dobitoci in tara asta de genu bugetari, asistati sociali, puturosi care stiu sa urle ca Basescu este dictator ca le-a taiat veniturile, iar vocea oamenilor care chiar lucreaza in tara asta si aduc bani economiei este inabusite de aceste erori ale societatii. Si trebuia sa gasim si noi minoritarii cei cu capu pe umeri si care ducem in spate tara asta o metoda de a ne impune in fata dobitocilor care duc tara de rapa.
     • +1 (1 vot)    
      pentru ca (Joi, 2 august 2012, 23:04)

      ravenka [anonim] i-a raspuns lui h.bogdan

      in ziua respectiva am fost morti, dar am inviat!!!
    • -2 (2 voturi)    
     Poftim? (Joi, 2 august 2012, 18:40)

     firewall [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

     Adica cine n-a votat nu a fost de acord cu demiterea lui Basescu? De ce nu te-ai dus la vot sa votezi 'NU"? Ne crezi idioti?
     • +2 (2 voturi)    
      Se pare ca tu esti... (Joi, 2 august 2012, 19:55)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui firewall

      Cine nu a fost la vot poate considera ca situatia existenata e in ordine, si nu are de ce sa voteze. Ca sa nu mai vorbim be boicot, daca stii ce inseamna asta.
   • +9 (13 voturi)    
    Cele 5,2 milioane (Joi, 2 august 2012, 11:19)

    Stefan1 [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    Daca este sa judecam cu aceeasi masura nu trebuie sa omitem ca cele 5,2 milioane au fost selectate dintr-o majoritate de cca 10 milioane. Avand o prezenta majoritara (desi in turul 2 nu era neaparat nevoie) putem sustine legitimitatea presedintelui.
   • +10 (16 voturi)    
    ai dreptate (Joi, 2 august 2012, 11:41)

    I [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    doar ca regulile s-au facut inainte de referendum si nu dupa. Stiu ca tovarasul Iliescu are o reactie adversa la reguli, dar lumea civilizata de aia e civilizata, ca respecta niste reguli.
   • +15 (19 voturi)    
    Sa nu facem confuzie (Joi, 2 august 2012, 15:48)

    B.Dan [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    7 milioane de voturi nu inseamna 7 milioane de votanti. In conditiile in care au existat SATE UITATE de lume in mijlocul campiei cu prezenta de 180%, tu-mi spui mie ca sunt 7 milioane de oameni? Mai sa fie... daca era vorba de o statiune turistica mai intelegeam, dar un cacat de sat sau comuna cu 2-3000 de locuitori sa aibe prezenta de 180% eu nu o cred!!! Aproape au dublat numarul locuitorilor... cred ca era mare aglomeratie in satul ala!
    Si nu mai vorbesc de sutele de voturi din Popesti Leordeni ale locuitorilor din Sectorul 3. Sa nu-mi spui ca aia din Sectorul 3 erau toti in Popesti Leordeni in ziua votului.
    Apoi sa nu-mi spui tu mie ca 19% din populatia OLTULUI s-a dus la vot fix dupa ora 8 seara, cand majoritatea sectilor de votare au prezentat cea mai mica participare intre acele ore!
    Nu mai zic nimic de urnele mobile care s-au plimbat ca popa cu tamaia!
    Si astea sunt doar cateva cazuri cunoscute. Daca tragi linie si le aduni pe toate cred ca insumeaza circa 1.5-2 milioane de voturi fraudate.
    Numai la noi si la rusi se intampla d-astea!
   • +4 (8 voturi)    
    bah..astia cu 7,2 milioane .. (Joi, 2 august 2012, 16:05)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    bah, baieti..cati din acesti 7,2 milioane au participat la alegerile prezidentiale din 2009?
    bah, cati din voi ati mers la vot atunci? si cati din voi l-ati votat pe Basescu?
    Nu va mai saturati bah sa fiti ignoranti si lenesi..asta e problema voastra.

    Va este frica putin asa ca iar vin astia la putere, iar trebuie sa munciti si iar sa va luati la revedere de la pensiile inventate de care beneficiati pana acum.. bah, cine nu munceste nu greseste, munca e bratara de aur ..va suna cunoscut?
   • +12 (12 voturi)    
    Eu nu cred ca 7 mil cetateni au votat (Joi, 2 august 2012, 16:37)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    In urne au ajuns 7 mil de buletine de vot cea ce e altceva . Procentele de 75% la votare nici in vest nu se regasesc .

    Mai mult la alegerea Presedintelui votarea a fost pina la ora 20 , acum pina la ora 23 .
    In disperarea lor unii membri si simpatizanti USL au votat cu ambele maini poate si cu picioarele , numai sa fie 9 mil .

    Poate ar fi interesant ca cei de la curtea CCR sa gaseasca multe CNP-uri pe mai multe liste . Sa vezi atunci frauda

    Ce mai grav se vede . Daca atunci cind au " furat" puterea erau atit de disperati acum cind trebuie sa o cedeze sint mai disperati si nu mai stiu ce piedici sa puna . Va ajunge CCR-ul sa se pronunte si asupra legilor matematicii ?

    Imi e scirba
   • +4 (6 voturi)    
    ai uitat (Joi, 2 august 2012, 16:57)

    mercedes [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    sa scazi din cei 7 milioane care au votat pentru demitere cele 2 milioane frauda. Raman 5 milioane la 5,2 milioane. Vom vedea ce va aduce softul din Belize.
   • +2 (2 voturi)    
    pentru ca (Joi, 2 august 2012, 20:21)

    keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    asta este, o mascarada pe care o vei plati si tu !
    si sa vezi atunci cand iti vor servi nota de plata daca o sa mai fii asa subiectiv ! tu ce intelegi din tot ce s-a intamplat pina acum, ca USL moare de dragul Romaniei si al romanilor ??? sau ca ciolanul mai are ceva carne pe el si trebuie ros pana ramane curat ???
    Cand o sa sara euro de 4,7 lei iar tu nu vei avea ce sa pui de mancare pe masa, cand intretinerea la iarna va fi dubla comparativ cu iarna trecuta...si pot continua cu exemple din cotidian cat vrei tu, asadar crezi ca vei gasi vreun sprijin la USL ???
    te imbeti cu apa rece si nu e cazul !
    singura solutie pentru a le arata tuturor politicienilor ca nu ne pasa de ei este absenteismul de la orice i-ar putea interesa ! Altfel ar insemna sa le dau *munitie* pentru a continua bataia de joc !
    si tare as mai pune partidele politice sa plateasca costurile acestui...referendum sau ce mama naibii a fost !
   • +1 (1 vot)    
    Reciti din Iliescu - 9.687.486 mil. au spus NU! (Vineri, 3 august 2012, 1:02)

    yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    Iti traducem rezultatul referendumului in limba romana - este cazul ca Ponta sa-si dai demisia, pronto!
    Rezultatul referendumului ii da un avertisment public din partea a 9.687.486 de romani - care SI-AU FACUT DATORIA SA NU SE PREZINTE LA CACIALMAUA NUMITA REFERENDUM PE CARE A ORGANIZAT-O PE BUZUNARUL CETATENILOR - ca trebuie sa demisioneze!
    Asa cum a demonstrat-o mereu partidul din care face parte - PSD + celula sa PNL, nici Ponta nu are nici cea mai mica idee de ceea ce inseamna sa guverneze, nici sa nu mai vorbim de a guverna impreuna cu un presedinte de alta orientare politica. Confunda guvernarea cu un sir de acte dictatoriale care sfideaza orice notiune de constitutionalitate si practica democratica.
    Sa inceteze cu amenintarile catre institutia prezidentiala si manipularile josnice de instigare a oamenilor unii impotriva altora prin injectare de ura de clasa, nu este nevoie sa ne aminteasca ca a invatat bine acesta lectie de la tatuca Iliescu, stim, deslusim in fiecare cuvint pe care il rosteste si actiune pe care o intreprinde; sa ia niste timp liber sa elaboreze o lucrare de doctorat cu propria minte, poate mai spela din rusinea furtului intelectual la care s-a pretat; sa se lase de meseria de prim-ministru ca nu merge; in cele citeva luni de zile de cind se afla in acest rol nu a facut decit sa transforme Romania intr-o circoteca internationala, a ultragiat institutia prezidentiala, a jignit leader-ii altor tari, a adus prejudicii imaginii Romaniei; a cauzat devalorizarea leului intr-un ritm galopant compromitind propriile promisiuni de salarii si pensii marite care desi umflate prin decretele lui fulger nu mai valoreaza nici cit erau inainte de maririle de campanie; nu a prezentat nici un plan de refacere economica, nici gind sa inceapa sa execute functia de prim ministru, cu incapatinare executa functia de prim-instigator si prim-defaimator prevestind prespective din ce in ce mai sumbre pt tara de reanexare la sfera de influenta ruseasca ...
  • +16 (18 voturi)    
   legile trebuie respectate (Joi, 2 august 2012, 10:30)

   cris19 [utilizator] i-a raspuns lui slur

   si legea spune ca CCR valideaza sau nu referendum-ul. Putem doar sa speram ca acesti 9 judecatori o sa reziste presiunilor imense care se fac asupra lor si o sa ia decizia corecta.
   • +13 (17 voturi)    
    greu (Joi, 2 august 2012, 13:16)

    Parzival [utilizator] i-a raspuns lui cris19

    Frate, ce-o fi asa greu? Astea-s cifrele si asta-i legea. La ce se gandesc atat de doua zile? nu-i deloc normal ce se intampla!
  • -8 (22 voturi)    
   democratie= 'vointa poporului' (Joi, 2 august 2012, 11:35)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui slur

   Numai niste sectanti pericuolsi nu ar recunoste ce striga poporul de mult timp: Pleacaaaaaaaaaa! CCR va impaca legalitatea cu legitimitatea: referendum neconcludent, datorita lipsei datelor precise a numarului electorilor. Pana nu se dovedeste clar care este acest numar de electori presedintele ramane suspendat iar parlamentul decide calea de urmat!
   • +14 (24 voturi)    
    O sa plece.. (Joi, 2 august 2012, 12:11)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Fix in 2014. Daca vreti mai devreme, nu trebuie decat sa acceptati schimbarea Constitutiei, schimbare care sa reflecte aceeasi vointa a poporului care si-a exprimat opinia si votul in legatura cu numarul de parlamentari.

    Sau vointa poporului e folosita numai cand convine unor pucisti?

    Daca acest numar de electori nu este clar, atunci asteptam si reorganizarea alegerilor locale si deci suspendarea pozitiilor castigate in primarii si consilii locale de catre cei care au castigat (indiferent de partide) si repunerea in functie a celor care au fost pana in Mai, functii ce vor fi exercitate pana se va stabili numarul exact de electori. Suna bine, imi place ideea ta!
   • +5 (15 voturi)    
    mm (Joi, 2 august 2012, 12:39)

    IlianM [utilizator] i-a raspuns lui busola

    in ciuda a ceea ce incearca USL sa ne faca sa credem, nu exista nici un dubiu asupra numarului electorilor. Exista o evidenta precisa a persoanelor cu drept de vot la ministerul de interne. Pe aceasta lista precisa se valideaza referendumul, si nu pe statistici.

    si da, democratie = vointa poporului, asta inseamna ca la alegeri majoritatea celor care voteaza decide.

    In cazul de fata nu vorbim insa de alegeri, ci de o situatie exceptionala care nu poate fi validata decat daca cel putin jumatate din populatia cu drept de vot isi exprima parerea. Asa functioneaza orice democratie unde abuzurile nu sunt permise
    • -2 (4 voturi)    
     ... (Joi, 2 august 2012, 18:06)

     andyz [utilizator] i-a raspuns lui IlianM

     Evidenta precisa pe dracu'....cand am fost sa votez l-am vazut pe lista pe vecinul mort de 4 ani.. Ti se pare normal?

     Cat despre democratia cu jumatate din populatie, alta aberatie...Arata-mi un stat in UE unde exista cvorum de 50%+1. O fi Europa nedemocratica si nu stim noi...
   • +4 (8 voturi)    
    Cand o sa invatati sa respectati legile?? (Joi, 2 august 2012, 15:39)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Nu conteaza ce credeti, ce strigati, etc. Invatati odata sa respectati legile, si abia dupa aia vorbiti!! Altfel Romania nu va ajunge nicaieri, si va pierde si ceea ce are...
   • +11 (13 voturi)    
    @busola (Joi, 2 august 2012, 15:41)

    alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui busola

    chiar daca nu imi raspunzi, cum ai mai zis am o intrebare:
    lipsa datelor precise este vina cui? Cine a impus regulile "jocului" din 29 iulie?
    in alta ordine de idei:
    16 mil vs 18 mil inseamna:
    > mai putini parlamentari in parlamentul RO
    > mai putini parlamentari in parlamentul UE
    > alegerile locale ar trebui repetate deoarece in 2 luni de zile populatia Ro nu a scazut brusc cu 2 mil.

    sintem de acord?
   • +3 (5 voturi)    
    Vointa poporului (Joi, 2 august 2012, 17:05)

    morometu [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Trebuie refelectata in reguli si legi. Care trebuie respectate fara alte comentarii.
    Dar pentru voi este foarte greu a intelege democratia.
    Latrinele va invata ca democratia se face cu injuraturi, tipete, urlete si... muschi.
    Instigare la ura, terfelirea celor cu alte opinii...reprezinta pentru voi "democratie".
   • +2 (4 voturi)    
    democratie= vointa carui popor? (Joi, 2 august 2012, 18:55)

    Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Notiunea de democratie trebuie regandita in societate moderna pentru ca acum chiar daca traim in aceiasi tara ne impartim in 2 categorii cei care lucra si putorile. De ce votul meu trebuie sa fie egal cu votul celuia care nu lucreaza nimic si umbla numa la cersit si nu aduce nimic bun tarii. Ti se pare corect ca daca raportul celor care nu fac nimic pentru tara ar fi de 2 la 1 in defavoarea celor care lucreaza, deciziile sa fie luate de putori? Mediteaza acu si ai sa vezi ca imi dai dreptate. Nu contest faptul ca usl are sustinatori si dintre cei care muncesc cu adevarat dar acest referendum a fost hotarat de putorile tarii manipulate de securistul felix.
  • +5 (7 voturi)    
   EMIGRARE (Joi, 2 august 2012, 16:20)

   C.T.C [utilizator] i-a raspuns lui slur

   Cuvnatul acesta va fi cel mai des rostit cuvant de romanii care inca mai muncesc in tara asta. EMIGRARE! :) ROMANIA = CONGO
   • +1 (3 voturi)    
    De ce sa plecam noi? (Joi, 2 august 2012, 18:26)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui C.T.C

    Sa plece ei, cei ce au creat aceasta harababura. Ponta si Antonescu. Demisia.
  • +4 (6 voturi)    
   EMIGRARE (Joi, 2 august 2012, 16:20)

   C.T.C [utilizator] i-a raspuns lui slur

   Cuvnatul acesta va fi cel mai des rostit cuvant de romanii care inca mai muncesc in tara asta. EMIGRARE! :) ROMANIA = CONGO
  • +9 (11 voturi)    
   cateva intrebari (Joi, 2 august 2012, 16:36)

   uica_john [utilizator] i-a raspuns lui slur

   1. Unde este lista cu CNP-urile care au votat multiplu la referendum?
   2. Unde este lista cu sectiile de votare cu fraude si cand vor fi audiati membri acelor sectii de votare?
   2a. Ce se aude cu Dragnea si actiunile lui pro-frauda?
   3. Ce o sa se intample vezi doamne pana in 12 septembrie? Vor fi alti cetateni in Roamnia? Vor fi alti romani in Europa?
   3a. O sa ramanem cu pacaliciul de Antonescu pana in 12 Septembrie?
   3b. Vai de ea de Romanie.....unde am ajuns!!!
 • +15 (21 voturi)    
  Ca sa vedeti unde am ajuns cu lupta ! (Joi, 2 august 2012, 9:50)

  dangels [utilizator]

  Tocmai am incercat sa deschid acest link:

  http://www.cristiandiaconescu.com/
  Probabil ca tocmai a fost hackuit !Ghici de catre cine ?
  http://xdangels.com/prostul-daca-nu-i-fudul-nu-i-prost-destul/
  Toata noaptea au dat tarcoale baietii ,conturi de mail sparte ,DDOS ,si alte porcarii informatice !

  Rog hotnews sa publice !Multumesc!
  • +2 (2 voturi)    
   apropo de hackuit (Joi, 2 august 2012, 19:04)

   Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui dangels

   Eu nu am avut "noroc" sa iau virusi de pe net de gand am calculator legat la internet, zilele trecute postam (mai multe mesaje) pe sait la a3 impotriva lu felix in special si a usl-ului si dintr-o data mi s-a umplut calculatorul de virusi acuma nu stiu ce sa zic a fost doar o coincidenta ca nu am reusit sa detectez sursa (probabil a fost coincidenta).
 • +36 (50 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 9:50)

  zet [anonim]

  • +11 (13 voturi)    
   consimt (Joi, 2 august 2012, 16:23)

   Crisabela [utilizator] i-a raspuns lui zet

   Pur si simplu m-am saturat de bataia astora de joc ! Sunt total de acord cu ce propui ! Firma mea nu o sa mai plateasca nimic la bugetul de stat . Nu mai rezist intr-o tara in care suntem calcati zilnic in picioare . Ce era ieri bun azi e rau si invers . Legea nu mai e lege . Mortii sunt vii si vii sunt morti . Sa-i ia naiba pe toti parlamentarii care isi bat joc de popor . Astia ne aduc la disperare cu atitudinea lor ! Cum putem noi astia mici sa schimbam lucrurile ?
   • +1 (1 vot)    
    V de la VENDETTA (Sâmbătă, 4 august 2012, 0:21)

    rebecai [utilizator] i-a raspuns lui Crisabela

    Ideea voastra e buna. Ignorati disperarea si cautati solutii. Sunt sigura ca impreuna vom reusi, sa-i inlaturam pe impostori.
  • +5 (5 voturi)    
   Re: penalizari (Joi, 2 august 2012, 17:04)

   vladdro [utilizator] i-a raspuns lui zet

   Problema nu-s penalizarile, problema e ca-ti pune ANAF proptire pe conturi.
   • +2 (2 voturi)    
    dureaza (Joi, 2 august 2012, 17:52)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

    pana sa puna poprire.
  • +3 (3 voturi)    
   subscriu (Joi, 2 august 2012, 17:54)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui zet

   eu nu mai platesc nimic pana dupa alegerile din toamna. Si pe urma oi mai vedea. There is a will, there is a way.
  • +1 (1 vot)    
   pai.. (Joi, 2 august 2012, 20:55)

   keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui zet

   haideti sa..haidem ! mie-mi place cum suna asta cu greva fiscala, serios !!!
 • +23 (33 voturi)    
  Ce poate fi mai clar de atat? (Joi, 2 august 2012, 10:00)

  _Un stelist_ [utilizator]

  "Am intrebat la INS daca au date referitoare la numarul cetatenilor cu drept de vot", a afirmat Zegrean, potrivit Agerpres.
  INS nu are (e imposibil sa aiba) date referitoare la numarul cetetenilor cu drept de vot dintr'un simplu motiv: INS a realizat o sondare a numarului cetatenilor romani cu domiciliu stabil in Romania la data recensamantului si pe care i'a gasit acasa. Gresesc?
  • +3 (5 voturi)    
   Gresiti si nu prea! (Joi, 2 august 2012, 13:11)

   8servator [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

   Darca sa nu fie nici un dubiu, ia sa vedem cum rezolva problema asta INS-ul (Institutul National de Statistica):
   I N F O R M A R E
   pentru lămurirea “DIFERENŢELOR ÎNTRE DATELE DE POPULAŢIE” gestionate de
   Institutul Naţional de Statistică (INS) şi cele gestionate de
   Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor
   INS face următoarele precizări:
   1. în conformitate cu Constituţia României şi a legilor electorale în vigoare, Guvernul trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot tuturor cetăţenilor români în vârstă de 18 ani împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv şi cărora nu le-au fost interzise drepturile electorale;
   2. punerea în practică a acestei obligaţii se realizează prin înscrierea cetăţenilor români cu drept de vot în listele electorale permanente pe principiul locului de domiciliu (legal) înscris în actele de identitate, indiferent dacă la data desfăşurării scrutinului electoral persoanele respective sunt sau nu sunt prezente pe teritoriul naţional;
   3. listele electorale permanente sunt documente nominale care se întocmesc şi se actualizează de către DEPABD prin prelucrarea şi selectarea datelor privind cetăţenii cu drept de vot cuprinşi în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor;
   În consecinţă, este incorect a se face comparaţii între doi indicatori între care există diferenţe semnificative din punct de vedere al sferei de cuprindere şi care au rol diferit în evaluarea şi caracterizarea populaţiei unei ţări, respectiv:
   - populaţia legală (calculată de către DEPABD) care cuprinde toţi cetăţenii cu domiciliul legal în România la un moment dat;
   - populaţia stabilă (calculată de către INS la 1 ianuarie respectiv la 1 iulie a fiecărui an) care cuprinde cetăţenii care au o reşedinţă şi sunt prezenţi sau au declarat că vor fi prezenţi 12 luni (perioadă neîntreruptă) pe teritoriul României.
   După anul 1990 diferenţele intre cei doi indicatori au crescut considerabil
   • +3 (3 voturi)    
    da' pe restu' unde-i lasi? (Joi, 2 august 2012, 18:15)

    IonViteazu [anonim] i-a raspuns lui 8servator

    Pana aici ai spus numai de populatia cu domicililul/resedinta in Romania.
    Dar pe aia cu domiciliul/resedinta in alte tari, pe cetatenii Republicii Moldava care au dubla cetatenie, pe astia unde-i lasi?
    Can INS-ul sigur nu i-a recenzat pe toti astia si nici ceilalti.
 • -14 (22 voturi)    
  urare (Joi, 2 august 2012, 10:01)

  Mazeta [utilizator]

  Aa.., și încă ceva: găina noastră în Curtea voastră!
 • -15 (25 voturi)    
  traim in prezent sau in trecut? (Joi, 2 august 2012, 10:34)

  tozovac88 [utilizator]

  Daca traim in prezent referendumul trebuie validat fie ca ne place fie nu......un presedinte de bloc este validat in alegeri de locatarii care locuiesc la ora votului in bloc si nu de cei care au locuit anii trecuti...e ceva ce tine de logică şi de bun simţ .....
  • +20 (24 voturi)    
   sunt de acord sa validam ... (Joi, 2 august 2012, 11:32)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   presedintele de la blocul tau !
   Ii dorim din suflet mult succes in activitatea lui !

   Cind este vorba de presedintele unei tari cred ca este mai bine sa respectam Constitutia tarii !
   • -2 (2 voturi)    
    HAHAHAHA (Joi, 2 august 2012, 20:59)

    keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui val111

    absolut senzational raspunsul !!! recunosc, m-am prabusit de ras !!!
  • -12 (20 voturi)    
   validare prin vot, nu prin absenta (Joi, 2 august 2012, 11:33)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   validare se face numai prin VOT. daca votau 2 mil de oameni, credeam ce spui tu, dar au votat 9 si majoritatea a fost pentru demitere. daca te cramponezi de o chichita de regulament cu 50+1, nu inseamna ca societatea civila majoritara este il vrea pe base la putere.
   PS. nici nu inseamna ca cei care au fost pentru demitere sunt pentru usl, asa cum vor sa creada maimutoii poanta si antoana.
   • 0 (8 voturi)    
    Pierdeti ceva evident (Joi, 2 august 2012, 12:31)

    OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Cum a subliniat si cel de mai sus, pana la urma scopul referendumui e sa dai o sansa poporului sa-si exprime parerea. sa acuzati un viciu de procedura e pueril si ridicol. exact ca roberta cand numara dublu virgula doi voturile. rezultatul votului a fost mai mult decat concludent :)
    • +1 (1 vot)    
     care popor? (Vineri, 3 august 2012, 23:21)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuDiaconescu

     poporul si-a exprimat dorinta si optiunea lui este blocata de o regula noua (cea veche din 2007 nu era buna?)
   • +5 (9 voturi)    
    Imi place cum gandesti!! (Joi, 2 august 2012, 15:54)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Deci a respecta sau nu legea e "o chichita" pentru tine. Sa ne mai miram ca Romania e vazuta cum e???
  • +39 (45 voturi)    
   LOGICA si BUN SIMT (Joi, 2 august 2012, 11:56)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   Mai fratilor,
   Eu sunt cetatean roman.
   Traiesc si muncesc in afara tarii.
   Am o proprietate in tara.
   Aici unde lucrez si traiesc contribui la o buna imagine a tarii mele pentru ca sunt harnic cinstit si respectous.
   Trimit, din motive egoiste si personale, vreo 15 000 de euro pe an in tara.
   Din astia platesc impozite direct statului pentru proprietatea mea din tara.
   Platesc indirect alte impozite pentru ca banii astia sunt cheltuiti in tara
   Con tribui la crearea unor locuri de munca cinstite pentru ca pentru casa mea din Romania mai lucreaza un zidar, un electrician etc.
   Dar punctul de vedere al unora este ca nu am drept de vot ca cetatean roman pentru ca nu fost « acasa » la ora recensamintului !
   Unde este logica si bunulm simt ?
  • +10 (16 voturi)    
   Traiesti in trecut, mosule! (Joi, 2 august 2012, 11:56)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui tozovac88

   In anii 60', mai exact. Logica si bunul simt n-au avut legatura cu acest referendum. Daca existau logica si bunul simt, nu exista nici referendumul.

   Daca se aplica legea, referendumul nu este validat, "fie ca ne place, fie ca nu", dar mai ales ca "nu ne place" (ca vad ca nu-ti prea place). Daca se folosesc "logica si bunul simt", atunci conform acelorasi "logici si bun simt" ar tebui ca alegerile din Mai sa fie invalidate si refacute, deoarece s-a luat in calcul un numar de 18 milioane de locuitori, iar acum Curtea "decide" ca acest numar nu mai este valabil si deci ar trebui sa scada numarul de parlamentari.
   • 0 (2 voturi)    
    POVESTE TU PONTA CE-AI GARANTAT ! (Joi, 2 august 2012, 21:41)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Ai facut alba-neagra la referendum lasand in offside ambele parti .Guvernul prin MAI ne spune ca nu stie daca suntem 9 sau 6 sau 2 milioane de idioti ! In ceata ne baga unul dintre multii grajdani din armatele usl de la mai-secretar de stat vezi-doamne-altfel spus borfas ca si seful lui rus, care nu-si pune piciorul in gips ci merge in concediu........Cred ca trag cu tunul pun bombe daca tot nu iese. Ce sa iasa ?Prima de succes.La care cotizeaza multi si numai la varf.
 • +16 (22 voturi)    
  De unde sa aiba INS numarul votantilor? (Joi, 2 august 2012, 10:43)

  Gabi M [utilizator]

  Nu au fost recenzati toti.De ex.Sova,Iliescu,Ponta care au boicotat si au cerut sustinatorilor lor sa boicoteze Recensamantul.
  • -6 (12 voturi)    
   dezinformare . (Joi, 2 august 2012, 11:33)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Gabi M

   nu au boicotat prin neprezentare (ca altii in alte ocazii) .

   au refuzat sa difizeze anumite date , cuma ar fi CNP .

   asta nu inseamna ca nu sunt in cifrele de la statistica .
   • +14 (20 voturi)    
    Dezinformare! (Joi, 2 august 2012, 12:00)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    Sova a declarat cu subiect si predicat ca nu a completat si nu s-a lasat recenzat!

    Si mai sunt si altii care spun ca recenzorul nu a trecut pe strada lor sau pe la casele lor, deci datele de la INS sunt incomplete. Numai cele de la MAI sunt aproape de realitate.

    Dece nu au iesit sa strige in gura mare ca vor datele de la INS si la alegerile din MAI? Acolo au fost bune datale de la Ministerul deInterne? Esti ipocrit!
 • +10 (16 voturi)    
  Orice om de bun simt (Joi, 2 august 2012, 10:52)

  kibbitz [utilizator]

  daca citeste rezultatele alegerilor de pe Wikipedia de ex, vede ca de la 2004 incoace numarul alegatorilor cu drept de vot a scazut constant de la 18,45 milioane in 2004 la 18,3 milioane in 2009. Cifra de 18,2 milioane in 2012 pare absolut reala.
  • +1 (3 voturi)    
   Gresiti si nu prea! (Joi, 2 august 2012, 11:21)

   8servator [utilizator] i-a raspuns lui kibbitz

   Dar ca sa fie totul clar, iata cum lamureste problema, simplu si clar, INS-ul (Institutul National de Statistica) :

   I N F O R M A R E

   pentru lămurirea “DIFERENŢELOR ÎNTRE DATELE DE POPULAŢIE” gestionate de
   Institutul Naţional de Statistică (INS) şi cele gestionate de
   Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor
   INS face următoarele precizări:
   1. în conformitate cu Constituţia României şi a legilor electorale în vigoare, Guvernul trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot tuturor cetăţenilor români în vârstă de 18 ani împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv şi cărora nu le-au fost interzise drepturile electorale;
   2. punerea în practică a acestei obligaţii se realizează prin înscrierea cetăţenilor români cu drept de vot în listele electorale permanente pe principiul locului de domiciliu (legal) înscris în actele de identitate, indiferent dacă la data desfăşurării scrutinului electoral persoanele respective sunt sau nu sunt prezente pe teritoriul naţional;
   3. listele electorale permanente sunt documente nominale care se întocmesc şi se actualizează de către DEPABD prin prelucrarea şi selectarea datelor privind cetăţenii cu drept de vot cuprinşi în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor;
   În consecinţă, este incorect a se face comparaţii între doi indicatori între care există diferenţe semnificative din punct de vedere al sferei de cuprindere şi care au rol diferit în evaluarea şi caracterizarea populaţiei unei ţări, respectiv:
   - populaţia legală (calculată de către DEPABD) care cuprinde toţi cetăţenii cu domiciliul legal în România la un moment dat;
   - populaţia stabilă (calculată de către INS la 1 ianuarie respectiv la 1 iulie a fiecărui an) care cuprinde cetăţenii care au o reşedinţă şi sunt prezenţi sau au declarat că vor fi prezenţi 12 luni (perioadă neîntreruptă) pe teritoriul României.
   După anul 1990 diferenţele dintre cei doi indicatori au crescut.
  • +4 (6 voturi)    
   de unde se vede ca ... (Joi, 2 august 2012, 11:33)

   val111 [utilizator] i-a raspuns lui kibbitz

   de unde se vede ca "bunul simt" nu este suficient.
   Mai trebuie si un pic de minte !
 • +3 (11 voturi)    
  Cu dedicatie ! (Joi, 2 august 2012, 11:32)

  dangels [utilizator]

  Pentru politicianul care ne va manca zilele in urmatorii 50 de ani !
  http://xdangels.com/victorasnici-nu-stii-cat-de-mic-incepi-sa-fii/

  Multumesc Hotnews !
 • +7 (15 voturi)    
  Democratia - arma secreta a comunistilor (Joi, 2 august 2012, 12:01)

  Marius Muntean [utilizator]

  Poate ca sustinatorii PCR din anii '40 au o scuza ca nu stiau de ce sunt in stare comunistii, insa astazi nimeni nu mai poate invoca scuza asta.
  Indiferent daca Basescu ramane sau nu presedinte mult prea multi romani au ales sa-l schimbe pe Basescu pentru ca s-a atins de blidul din fatza nasului lor si nu pentru ca a incalcat constitutia, si nu le pasa ca niste hoti si infractori dovediti vor pune stapanire pe toata tara.
 • 0 (10 voturi)    
  fara cvorum (Joi, 2 august 2012, 12:12)

  Paul_ [utilizator]

  Vom vedea ce va iesi din toata situatia asta.

  Dar nu crezi ca totusi ar trebui motificata legea referendului astfel incat nici un referendul sa nu prevada cvorum?

  Daca cititi motivarea CC o sa vedeti ca acesta este motivul principal pentru care CC a declarat neconstitutionala legea de modificare a legii din 2000.
 • -7 (17 voturi)    
  Concluzie (Joi, 2 august 2012, 12:16)

  fgm [utilizator]

  Indiferent de aceasta decizie a CC, cei care il vor pe Basescu demis sunt 7,5 milioane.

  Poate cineva fara nici un dubiu si cu mana dreapta la inima sa-mi zica numarul celor care-l mai sustin?

  Asta a creat PD-L si Basescu: semne de intrebare.
  • +17 (25 voturi)    
   Concluzie: (Joi, 2 august 2012, 12:32)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui fgm

   cu mana pe inima iti repet ca nu este vorba despre Basescu in acest referendum. Nu a fost un concurs de popularitate (pe care Basescu l-a castigat de doua ori cand a fost ales presedinte).

   Daca e pe popularitate, repet si aici, parlamentul are cea mai scazuta incredere in populatie. Conform logicii tale, at trebui demis.. in fiecare zi!
   • -6 (14 voturi)    
    si totusi... (Joi, 2 august 2012, 14:40)

    fgm [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Si totusi, acest referendum nu a fost despre parlament (care, pana acum vreo 2 luni era cu alta majoritate) ci despre Basescu care nu a stiut niciodata unde trebuie sa se opreasca in atributiile sale.

    Cu parere de rau pentru sustinatori, ne trebuie un presedinte care:
    - sa nu puna guvernul boc (exemplu) inapoi imediat cum este demis (ignorand prefereintele parlamentului);
    - sa nu propuna/decida legi inainte ca guvernul sa le aiba la cunostinta macar;
    - sa nu isi schimbe opinina radical de 10 ori intr-un minut;
    - sa nu propuna si sustine boicotul mai ales cand este cvorum (cea mai marlaneasca actiune ever);
    - sa-si dea demisia de onoare pentru a nu pune CC intr-o situatie atat de dificila.
    Sunt sigur ca daca ne uitam in trecut, gasim mult mai multe.
  • +3 (5 voturi)    
   Aproximativ (Joi, 2 august 2012, 12:34)

   Poc [utilizator] i-a raspuns lui fgm

   Probabil 1,2 - 1,5 milioane avand in vedere rezultatele de alegerile locale si cele de la referendum
  • +2 (4 voturi)    
   aia care il sustin (Joi, 2 august 2012, 16:28)

   ana maria matei [utilizator] i-a raspuns lui fgm

   sunt vreo 10 milioane...iar din aia 7.5 milioane sincera sa fiu nu stiu daca 3.5 milioane sunt pe bune sustinatori
 • -13 (23 voturi)    
  nu ungurii dicteaza in tara asta (Joi, 2 august 2012, 12:39)

  deceneus [utilizator]

  este clar ca referendumul trebuie validat.
  Curtea a impus acel prag de 50% in conditiile unui referendum normal in care cele doua categorii luptau cinstit.

  PDL-ul stia ca va pierde si a ales sa boicoteze acest prag... Eu stiu ca de obicei cine nu se prezinta pierde o competitie, nu o castiga.


  CCR ar trebui sa inteleaga ca daca vor invalida referendumul, atunci vor calca peste vointa a 7,5 milioane de romani in favoarea ungurilor si unor lasi.
  • +9 (17 voturi)    
   tu din care categorie faci parte? (Joi, 2 august 2012, 13:26)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui deceneus

   am avut un presedinte sarac si cinstit in timpul caruia s-a devalizat tara, acum avem cel mai cinstit guvern, cre nu se amesteca in procesul de suspendare dar emite ordonanate de urgenta pe banda rulanta, avem un pres (intentionat scris) interimar care participa la mitingurile antibasescu, pe post de mediator probabil indemnand lumea la vot si sa-l suspende pe basescu, asa total dezinteresat... cat de idiot trebuie sa fii ca sa crezi ca cei care nu au vrut sa valideze lovitura de stat nu au fost cinstiti?
   oricum sunt 1 milion de iditi care au votat impotriva demiterii, de ce n-ati fost in stare sa aduceti oamenii la vot? nu spuneati voi, mancatorii de rahat, axact ca in 2007, ca reprezentati poporul, ca acesta nu-l mai doreste pe traian basescu...
   pai daca sunt 16 milioane de votanti in tara, nici macar jumatate nu ati fost in stare sa-i convingeti sa vina la vot si sa voteze pentru demitere, atunci cine pe cine reprezinta? a fost suficient ca basescu si pdl sa spuna sa nu vina lumea la vot, si gata, a convins oamenii, deci cine are credibilitate?
   corect este ca jumatate +1 sa voteze pentru demiterea lui basescu din cei inscrisi in listele electorale, atunci ar fi legal, ca acum nu sunt alegeri, acolo alegerile sunt libere, poate sa se inscrie cine vrea, exista o conditie de cvorum la primul tur, apoi urmeaza al doilea fara conditie, dar , repet, sunt alegeri libere, atat pentru votanti cat si pentru candidati...
   in situatia de fata, totul difera, o majoritate ad-hoc parlamentara, uniti in cuget si-n simtiri de niste dosare penale, incearca suspendarea presedintelui, fara a avea o majoritate populara sau suportul acestuia si pe urma se ratoieste la popor ca nu a iesit la vot, sau mai stiu eu ce motiv...
   faptul ca poate fi suspendat oricand impune neaparat un prag electoral, poporul nefiind la cheremul unor parlamentari penali sau a unei majoritati "MINORITARE" populare, formata din persoane care depind de stat si care incearca sa faca programul celorlalti si sa-l im
   • -7 (15 voturi)    
    heh (Joi, 2 august 2012, 14:47)

    fgm [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

    Iar rupem tastele in 2 cu acea lovitura de stat? Saracul si cinstitul Basescu, a fost inocedent si e dat la o parte...

    Haideti sa nu ne mai ascundem dupa numere imaginare pentru ca fiecare din noi, indiferent de preferinte, vede clar ca vointa poporului este demisia.

    Asa cum am mai spus si in alte comentarii: daca se dorea corectitudine, nu se apela la boicot si acum era clar cine si ce doreste. Pana una alta, cei care se considera majoritari fara un numar cunoscut, sa comenteze la nesfarsit ca situatia este exact aceeasi.
  • +1 (1 vot)    
   daca ar fi dupa unguri (Joi, 2 august 2012, 23:00)

   ravenka [anonim] i-a raspuns lui deceneus

   nici un tigan nu ar primi ajutor social fara munca in folosul comunitatii... furati linistit tara voastra proprie!
 • +19 (23 voturi)    
  Ceva! (Joi, 2 august 2012, 13:43)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  Ceva imi spune mie ca vom acea iarasi o srpriza neplacuta din partea CCR. Doamne ajuta sa gresesc dar . . . . prea lunga lalaiala!
 • +21 (25 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 2 august 2012, 15:14)

  Erasm [anonim]

  • +12 (14 voturi)    
   ptr mine este clar ca buna ziua (Joi, 2 august 2012, 16:13)

   alba_ca_zapada [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   Romania va intra in Cartea Recordurilor. Este o tara de necondus in care CC este o forma de Urzica, nu este in stare sa dea un verdict - cauza: le este frica.
   Cert este ca Romania, cu FMI in curte, se arunca singura in prapastie.
 • +17 (21 voturi)    
  Ce nu inteleg unii (Joi, 2 august 2012, 15:31)

  DaBomb [utilizator]

  Este faptul ca referendumul s-a facut pt. a decide ca presedintele nu mai merita sa fie in functie datorita "INCALCARII GRAVE" a constitutiei.
  Apoi antenistii si Ponta si Antonescu si toata clica USL au indus ideea ca presedintele trebuie schimbat pt. ca nu mai este popular.Corect nu mai este popular.Dar nu poti sa demiti un presedinte din aceasta cauza.Concluzia toti cei infectati de antene si de asa zisii lideri usl au pus botu la vrajeala asta.Nu mai este popular il dam jos.Pun pariu ca majoritatea populatiei nici nu stie de ce a mers la referendum(spunea una ca are cosu plin in supermarket).Asta nu este Eurovision sa dai vot pt. populariitate.
  Si am si o propunere.Daca tot isi bat joc de noi si ne cred pe toti vite, sa bage votul prin SmS si sa si coste 1,35Euro.Cine vrea sa pplateasca sa voteze cine nu are telefon sa-si cumpere.Ce drac se mai complica cu urne si sectii de votare.Ar mai face si bani la buget.Si am putea vota o data pe an.
 • -5 (17 voturi)    
  mincinosul de serviciu (Joi, 2 august 2012, 16:10)

  geo12 [utilizator]

  Pe 30 mai 2007, la două săptămâni după ce referendumul din 19 mai pentru demiterea sa din funcţie a eşuat (prima încercare de demitere), preşedintele Traian Băsescu s-a adresat Parlamentului pe tema “consolidării sistemului democratic din România” :

  "Pe 19 mai, poporul român s-a manifestat la urne. Peste şase milioane dintre cele opt milioane de cetăţeni care şi-au exercitat votul mi-au reconfirmat încrederea lor. 75 la sută dintre alegători îl sprijină pe Preşedinte, pentru că sprijină de fapt agenda de modernizare a statului român. Într-o democraţie europeană, care funcţionează normal, un asemenea scor electoral ar fi declanşat imediat demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Sunt nevoit să vă reamintesc că democraţia este acel sistem politic în care voinţa populară se reflectă corect în compoziţia parlamentului şi a executivului.”"
  • -3 (7 voturi)    
   a reevaluat . (Joi, 2 august 2012, 16:52)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui geo12

   totul si pe sine .

   in acest moment cred ca isi inneaca amarul in ....

   deci pana in septembrie , sta la curte acolo cuminte ... tocmai bine ca acum e timp sa il cerceteze procurorii (cum el insusi a cerut) .
 • +10 (10 voturi)    
  ?? (Joi, 2 august 2012, 16:12)

  Dinor3x [utilizator]

  Si in tot acest timp ce se va intampla?

  Crin va fi in continuare presedinte interimar?

  Pai pana in septembrie ii mai arde cuiva de reforme?
 • +13 (13 voturi)    
  Pur si simplu incredibil! (Joi, 2 august 2012, 16:15)

  ValyGreavu [anonim]

  Toată țara rămâne în criză politică acută. Presimt că verdictul este de validare a referendumului și vor să organizeze președențialele odată cu parlamentarele! Este de-a dreptul revoltător! :|
 • +11 (13 voturi)    
  Incredibil (Joi, 2 august 2012, 16:17)

  Patton [utilizator]

  Este halucinant! Traim in tara lui papura voda!
  Doua institutii ale statului se spala pe maini si paseaza responsabilitatea de la unuii la altii!
  Cum e posibil ca MAI, care are obligatia legala sa intocmeasca listele electorale, sa vina si sa spuna ca nu sunt responsabili pe datele pe care ei le furnizeaza?!?!

  Ne-am facut de cacat prin aceasta decizia. La UE se crucesc toti!
  • +3 (3 voturi)    
   Ai dreptate (Joi, 2 august 2012, 17:35)

   Delian [utilizator] i-a raspuns lui Patton

   ...DIN PACATE
 • +9 (15 voturi)    
  pe 11 sept (Joi, 2 august 2012, 16:18)

  fc [utilizator]

  1 euro=6lei
  multumim usl
 • +6 (12 voturi)    
  ce sa verifice? (Joi, 2 august 2012, 16:18)

  efz [utilizator]

  astia sau timpit si ei? sau e prea mare hotia? OARE CE O SPUNE UE?
 • +4 (6 voturi)    
  IN CE TARA TRAIM ? (Joi, 2 august 2012, 16:19)

  Geon80 [utilizator]

  M-am saturat sa traiesc intr-o tara unde legea se interpeteaza dupa bunul plac al pagiatorilor, al hotilor si coruptilor. Cu prima ocazie, voi emigra si eu ..sa ramana Ponta, Antonescu si toti impostorii din USL sa se voteze intre ei, ca oricum nu se respecta decizia poporului ...
  • +3 (3 voturi)    
   Sa emigreze toti care sunt contra... (Joi, 2 august 2012, 17:38)

   Delian [utilizator] i-a raspuns lui Geon80

   Cred ca asta este si ideea.
 • +7 (11 voturi)    
  eu de ce sa mai platesc facturile? (Joi, 2 august 2012, 16:20)

  JustM [utilizator]

  Pana dupa 12 septembrie nu mai platesc nicio factura.
  M-AM SATURAT.!
 • +6 (10 voturi)    
  De liste in vigoare n-au auzit comunistii? (Joi, 2 august 2012, 16:20)

  Alui [utilizator]

  Adio Romania! Felicitari Rusia, ne-ati facut!
 • +5 (9 voturi)    
  Domnii USLsti si-au cam atins scpoul (Joi, 2 august 2012, 16:22)

  Mortulviu [utilizator]

  Intarzierea uni verdict pana ina 12Sept vine ca o manusa pt pucisti.Acum in augut, interimarul KKRU va planta la varful DNA oamenii sai. Varanul si cei 256 de puscariabili s-au salvat. In septembrie ai vor da drumul lui Basescu la Cotroceni, dar nu va mai avea nicio mportanta.
 • +6 (10 voturi)    
  propunere (Joi, 2 august 2012, 16:22)

  costinescu [utilizator]

  ca sa nu mai existe atatea discutii, propun sa iesim toti in fata blocului, casei, vilei, etc. si sa vina ccr sa ne numere. iar cei care sunt in strainatate, sa vina acasa in ziua respectiva, pe banii judecatorilor de la ccr, sa fie si ei numarati. cine nu participa la numaratoare va fi declarat imediat dusman al poporului si trimis la munca silnica pe viata la canalul dunare-bucuresti. cu ocazia asta se mai poate face inca un referendum cu participare 100%, unde cine voteaza NU va avea aceeasi soarta cu cei care refuza sa participe. doar asa se poate instaura in romania un climat de pace, prietenie si colaborare intre statele lumii pentru a putea lupta impotriva imperialismului si capitalismului occidental, pentru aducerea romaniei pe cele mai inalte culmi ale socialismului-liberal!!! (uraaa, uraaaa, anto-ponta pace, anto-ponta pace, anto-ponta pace, anto-ponta si poporul, anto-ponta si poporul, anto-ponta reales la urmatorul congres, anto-ponta reales la urmatorul congres, uraaaaa, uraaaaa!!!)
 • +10 (16 voturi)    
  ceva putred (Joi, 2 august 2012, 16:23)

  traiang [utilizator]

  Daca pana acum nu m-am gandit sa particip la referendum pur si simlu pentru ca nici o acuzatie nu a fost validata de CCR ceea ce se intampla acum este inimaginabil pentru o tara cat decat normala numai spun democratica Tregiversarea aceasta eventual cu un nou recensamant intrece orice limita si chiar ma gandesc ca inlaturarea lui Basescu dorita cu atata patima ne va priva de multe adevaruri incomode Iaca asa devin fan Basescu !!!!
 • +8 (12 voturi)    
  ce nenorociti lasi (Joi, 2 august 2012, 16:23)

  AliKimiku [utilizator]

  Deci Crinulet il va schimba pe Morar cu o momaie asa cum era planul.
  Si cu asta basta.
  Canada ...here I come
 • +8 (12 voturi)    
  gata, imi fac bagajul mi s-a acrit de prosti ! (Joi, 2 august 2012, 16:25)

  mirceacr [utilizator]

  pt. cei care mia veti economii in lei:
  traiti-va ziua de azi ca si cum ar fi ultima !

  frumoasa tara, pacat ca-i locuita !
 • +9 (13 voturi)    
  cursul de schimb de maine (Joi, 2 august 2012, 16:25)

  AliKimiku [utilizator]

  Ne va spune de partea cui e dreptatea.
 • +11 (15 voturi)    
  PLANGERE PENALA impotriva membrilor CCR ! (Joi, 2 august 2012, 16:26)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  lista alegatorilor cu drept de vot la referendum trebuie legal, sa fie aceeasi cu care sa inceput referendumul ,acum 3 saptamani!in caz contrar trebuie sa facem plangere penala de complot si abuz in serviciu ,impotriva membrilor ccr !
 • +5 (9 voturi)    
  Victoras ,nici nu stii cat de mic incepi sa fii... (Joi, 2 august 2012, 16:26)

  dangels [utilizator]

  Ma asteptam la asta ,au lungit-o prea mult !
  Dar acum ...sunteti tocmai in pozitia celui care va fi distrus ,sa vedem de unde dati galetile de lapte si miere !

  http://xdangels.com/victorasnici-nu-stii-cat-de-mic-incepi-sa-fii/
 • +9 (15 voturi)    
  o intrebare (Joi, 2 august 2012, 16:26)

  CMihai [utilizator]

  ce se va intampla cu economia? cat va ajunge euro? 6.10? imi este frica de ce urmeaza. merita demiterea unui presedinte ales pe 5 ani sacrificarea Romaniei din punct de vedere economic?
 • +10 (14 voturi)    
  S-a deschis Cutia Pandorei.. (Joi, 2 august 2012, 16:26)

  vasglo [utilizator]

  Sa vedem acum de unde scot primarii USL-isti 150-200% prezenta la vot in satele din Mehedinti, Olt, Teleorman etc....
 • +14 (18 voturi)    
  INVALIDAREA Alegerilor Locale! (Joi, 2 august 2012, 16:28)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Daca nu mai sunt valabile listele de alegatori sa fie INVALIDATE si ALEGERILE Locale,care s-au facut in baza acelorasi liste !
 • +15 (17 voturi)    
  Incredibil (Joi, 2 august 2012, 16:29)

  DaBomb [utilizator]

  nu-mi vine sa cred ca au amanat o decize de asemenea importanta.Sa se invalideze si votul de la locale.Nu-s normali la cap nici astia
 • +9 (17 voturi)    
  PONTA trebuie sa mearga la Puscarie! (Joi, 2 august 2012, 16:29)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Prin emiterea si semnarea Ordonantelor de urgenta Neconstitutionale Ponta trebuie sa mearga la puscarie !!!
 • +13 (17 voturi)    
  mda (Joi, 2 august 2012, 16:29)

  electron [utilizator]

  Nu ii prima data cand astia de la CCR dau solutii idioate. Cum omule poti sa amani ca o luna jumate ceva atat de important. Auzi la ei 12 septembrie. Ce fac merg din usa in usa si intreaba pe fiecare daca a votat si cum? De ce nu a amanat paana in 12 octombrie sau 12 ianuarie sau 12 septembrie 2122. Niste aberatii. Si de unde s-a ajuns aici? 1 USL nu este capabila sa accepte ca a pierdut, 2 in Romania nu exista o evidanta reala a populatiei, 3 in Romania nu exista o evidenta a cine a votat cine nu cine a votat 1 de 2 de 3 ori
 • +14 (16 voturi)    
  propunere! (Joi, 2 august 2012, 16:32)

  MPatrick [utilizator]

  daca tot s-a amanat decizia privind validarea referendumului, propun ca pana la termenul de judecare a cauzei, din 12 septembrie, softul minunat pentru detectarea votului multiplu sa ruleze si sa dea niste rezultate, si astfel vom avea toate informatiile: nr real de persoane cu drept de vot si prezenta reala la vot. si cine stie cum se mai modifica procentele... facem o intampinare la BEC? de ce au nevoie de 60 de zile? sau poate le mai dam inca doua saptamani, unde merg 6 saptamani - mai merg inca doua...
 • +8 (12 voturi)    
  OARE CE SE DORESTE? (Joi, 2 august 2012, 16:32)

  unroman2 [utilizator]

  Probabil curtea vrea in vacanta si prea putin conteaza ca o tara intreaga este facuta tandari din cauza taifunului care trece peste ea.Noi romanii suntem oameni sau nu?Trebuie amanata pronuntarea ,ca sa ce? sa ajungem sa ne incaierem?banca nationala sa ramana fara rezerve?sa ajungem sa ne rugam ca cineva sa vina sa ne ocupe , sa ne guverneze in sfarsit cineva? OARE CE SE DORESTE?
  • +8 (12 voturi)    
   se doreste (Joi, 2 august 2012, 16:42)

   robee83 [utilizator] i-a raspuns lui unroman2

   ....ghici al cui mandat expira pe 12 august, USL vor s apuna mana pe toate institutiile tarii , pb. o sa iasa o revolta mare spre sf. anului.
   Niste anti-romani, iar CC ia decizii in functie de cine ia pus acolo, mi-e scarba de romania!
 • +16 (16 voturi)    
  foarte riscant... (Joi, 2 august 2012, 16:33)

  TDragos [utilizator]

  Sa va tineti bine...aceasta incertitudine face mult rau economiei...pariez pe un curs de 4.8 in urmatoarea luna.
  Intram intr-o spirala foarte periculoasa...le plang de mila celor care au credite.
  • +6 (8 voturi)    
   Ai vrut sa spui 5 (Joi, 2 august 2012, 16:45)

   Pooky [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   Maine dimineata!
 • +6 (8 voturi)    
  Amanarea deciziei CCR (Joi, 2 august 2012, 16:36)

  anamariae [utilizator]

  Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată


  12. Exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia


  Art.46. - (1) Curtea Constituţională veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (2) Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor alin.(1), Curtea Constituţională poate cere informaţii de la autorităţile publice.
  (3) Biroul Electoral Central este obligat să prezinte, la solicitarea Curţii Constituţionale, informări asupra fazelor şi operaţiunilor de desfăşurare a referendumului.

  Art.47. - (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
  (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.  CCR s-a trezit ca nu a respectat nici ea legea . Nu a cerut INAINTE de referendum listele electorale pentru ORGANIZAREA si desfasurarea referendumului!!!

  De aceea a amanat decizia.
 • +9 (13 voturi)    
  am ajuns la balamuc si nu ne dam seama (Joi, 2 august 2012, 16:38)

  Colebil Clinton [utilizator]

  Eu zic sa ne cheme pe rand sa verifice si cnp-urile si semnaturile, dupa care sa verifice si listele electorale de la locale, sa verifice daca l-au impuscat pe ceausescu si daca mai este Dida Dragan fata mare. Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu' !!!!
 • +8 (10 voturi)    
  daca (Joi, 2 august 2012, 16:39)

  DaBomb [utilizator]

  Daca le-ar fi iesit referendumul la saraciile astea credeti ca se mai aducea in discutie ca pe liste sunt 18mil sau 16mil sau 100de mil oameni???Nebuniee ce se intampla. Oare tarile democratiec o sa incepa sa ne accepte cererile de azil politic?
 • +10 (14 voturi)    
  Cea mai proasta decizie posibila!!!! (Joi, 2 august 2012, 16:40)

  andreutzu [utilizator]

  Ceea ce trebuia sa fie o formalitate s-a transformat in haos. CC a facut-o lata. Consecintele economice sunt greu de imaginat. Deja euro azi e peste 4.6, probabil ca pana in 12 septembrie va urca foarte mult. Mai bine valida si stiam una si buna. Nimeni nu se mai ocupa de tara asta , toti "lucreaza" fie la validare fie la invalidarea referendumului. BATAIA este pe justite, p enumire sefului DNA si al Parchetui General. Nastase e in puscarie, Patriciu urmeaza si el, Voiculescu face carare si el la tribunale, astia sunt dinozaurii care au pradat tara si nu le vine a crede ca pot tocmai ei sa pateasca asa ceva. Era sa-l uit pe Vantu, care a intrat la puscarie ca un biet infractor de rand, in anonimitate. . Toti astia si multi altii scrasnesc din dinti de nervi si isi folosesc toate resursele pentru a controla ultima reduta a democratiei: DNA SI Parchetul General. Antonescu si Ponta sunt doar niste pioni, executanti, folositi pentru imaginea lor si au misiunea clara de convinge poporul ca Basescu e dracu. Nici sfant nu e insa, asta-i clar :).
 • +6 (10 voturi)    
  am mai zis (Joi, 2 august 2012, 16:41)

  ggna [utilizator]

  dar repet: cred ca Romania trebuie sa ajunga in genunchi cu capul cazut in noroi ca sa poata sa se ridice. Pana atunci, scapa cine mai poate.
  D-le Isarescu, nici pe dv nu va mai baga nimeni in seama.
 • +8 (12 voturi)    
  Justitia (Joi, 2 august 2012, 16:41)

  penibil [anonim]

  Cu ajutorul acestei amanari Crin Antonescu ii poate schimba si pe Morar si pe Kovesi
  • +3 (5 voturi)    
   Ia cam interzis coana Europa sa (Joi, 2 august 2012, 18:04)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui penibil

   faca orice numire in perioada de interimat, asa ca s-ar putea sa trebuiasca sa stea cuminte si sa doarma.
 • +8 (12 voturi)    
  CCR ne -a dat teapa? (Joi, 2 august 2012, 16:41)

  abel [utilizator]

  Poate mai avem o sansa la democratie daca euro ajunge la 6 ron in cateva saptamani , nu cred ca salariile se maresc in ritmul in care creste cursul euro, se scumpeste viata si atunci oamenii ies in strada ca sa dea jos USL-ul ...
 • +7 (11 voturi)    
  ! (Joi, 2 august 2012, 16:42)

  AndreiU. [utilizator]

  Orice amanare, nu face nimic altceva decat sa prelungeasca starea de incertitudine, starea de conflict, starea de indoiala a UE, NATO si sa ridice serioase semne de intrebare(se adauga la celelalte ridicate deja) cu privire la "seriozitatea" poporului si a statului roman.
 • +6 (8 voturi)    
  Un singur lucru imi trece prin minte acum (Joi, 2 august 2012, 16:42)

  ictin [utilizator]

  Si aceasta imagine exprima cel mai bine ce tocmai s-a intamplat:

  http://slicktiger.files.wordpress.com/2010/10/never_go_full_retard.png?w=630&h=444

  In acest moment capii tarii nostrii au devenit cu totii complet retardati.
 • +6 (10 voturi)    
  De ce nu pana in 2014? (Joi, 2 august 2012, 16:43)

  LiviuX [utilizator]

  Si cum o sa le verifice? Cum spunea cineva mai sus, o sa mearga din casa in casa (inclusiv in strainatate) sa verifice daca mai traim? Si daca nu suntem acasa, inseamna ca nu existam?? Cine plateste asta??
  • +3 (5 voturi)    
   sa zici saru' mana ! (Joi, 2 august 2012, 16:59)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   ca ei au avut 2 variante , asta , sau cea in care sa spuna ca nu poate fi aplicat pragul in momentul in care nu sti la ce sa il raportezi .

   oricum nici pana la pastele cailor nu o sa se poate afla numarul exact (problema vine de la cei ce nu sunt in tara) , dar macar se stabilesc exact cei din tara .

   pentru cei de afara poate fi varinata venirii voluntare la ambasade consulate , sa se declare singuri (cei ce vor ) .

   cine plateste ? pai normal ar fi cei ce au impus pragul de 50% , din cauza caruia sa ajuns aici ...

   adaptand vorbele ex-presedintelui : "sa arate ei la ce numar sa raportam 50%" .
   • +1 (3 voturi)    
    Corect, deci parlametarii sa plateasca. (Joi, 2 august 2012, 18:46)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    Doar ei au dat legea sa. Dar crezi ca vor fi de acord?? In plus, mi se pare normal sa plateasca si cai care nu au fost in stare sa dea niste liste corecte. Asta inseamna ca se pun la indoiala toate alegerile de pana acum (indiferent daca erau cu sau fara acest prag de 50%).
 • +9 (13 voturi)    
  lovitura finala (Joi, 2 august 2012, 16:45)

  sfinxuldinbucegi [utilizator]

  Asta e lovitura finala a loviturii de stat. Clar Basescu nu va mai ajunge la Cotroceni. Regulile sunt schimbate dupa joc (referendum) si acum USL va face toate demersurile pentru a aduce numarul de alegatori acolo unde ii convine. Kaput Romania! Asa ceva e de neacceptat intro tara civilizata!
 • +12 (16 voturi)    
  bai "conducatorilor", voi sunteti prosti ?! (Joi, 2 august 2012, 16:46)

  joje [utilizator]

  Chiar ne luati pe noi de prosti ?!
  Dupa ce v-ati batut joc de noi cu o uniune intre stanga si dreapta (unde s-o mai fi vazut in lumea asta), dupa ce ati dat ordonante dupa ordonante, dupa ce pONTA minte una in afara si alta in interiorul tarii, dupa ce ati cheltuit banii pe referendum, acum ati mai bagat spaima si in babalacii de la CCR. Pana-n septembrie ne dizovati ca tara. Si acum mai urmeaza gratierea lui nASTASE de catre avidul celalalt de putere si gataaaaa....putem sa plecam in CONGO !

  Acest guvern trebuie dat jos !!! Trebuie sa iesim in strada!!! Unde sunteti ONG-urilor ? Va rog sa mobilizati oamenii !!!
  Pana acum am vazut guverne date jos de catre mineri. Acum e timpul ca acest guvern sa fie dat de catre intelectuali.
  • +3 (3 voturi)    
   Terminati cu uniune stinga-dreapta fiindca (Joi, 2 august 2012, 18:09)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui joje

   pnl nu e de dreapta si nu va fi in vecii vecilor ci doar centru-stinga cum a fost dintotdeauna. Doar faptul ca ii incurcau pe comunisti fiindca erau mai spalati i-a determinat pe acestia sa-i trimita in puscarii si de aici si legatura cu adevaratii politicieni de dreapta, taranistii si nationalistii (inclusiv legionarii) care au fost trimisi in puscarii "din principiu".
 • +7 (11 voturi)    
  inceputul sfirsitului sau sfirsitul inceputului (Joi, 2 august 2012, 16:47)

  rezis [utilizator]

  Nu discutam dreptul CCR de a decide desi totul parea atit de simplu si evident! Este insa foarte posibil ca Romania sa fi primit acum o lovitura de gratie! Absolut toti care au pus umarul la o astfel de situatie vor trebui sa raspunda odata si odata! Exista o elita in aceasta tara care stie foarte bine ce e de facut insa e preferata gospodina cu studii medii si trecuta la menopauza (a se vedea profilul alegatorului IRES)! USL mai aveau o sansa sa se reabiliteze in fata elitelor romanesti daca nu depuneau absolut nici o contestatie, in contextul turismului electoral penal si de prost gust! Din pacate cred ca sansele romanilor se vor narui pe zi ce trece! A fi pesimist in aceasta tara este o obligatie pentru ca pina pe 12 septembrie vom avea multe, foarte multe surprize! Nu deschideti Internet, TV, radio sau ziare! Vacanta placuta!
 • +13 (17 voturi)    
  "Multumim din Inima"... (Joi, 2 august 2012, 16:47)

  vasglo [utilizator]

  USL-ului care ne-a adus in aceasta situatie, numai din dorinta de a-si proteja "puscariabilii"!...
 • +11 (15 voturi)    
  ce mizerie..! (Joi, 2 august 2012, 16:47)

  m_alina [utilizator]

  nu-mi vine sa cred !au facut escrocii, o intelegere de subsol; miza e Daniel Morar ,caruia ii expira mandatul ..bineinteles ca cacanarii si uslistii nu doresc sa ii prelungeasca mandatul, de aia ramanerea lui crin , presedinte, e cat se poate de dorita, caci numai presedintele ii poate prelingi si poate numi pe cineva , la DNA.
  • +6 (8 voturi)    
   cred ca este mai mult de atat (Joi, 2 august 2012, 17:17)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui m_alina

   cu asta s-a terminat. Vira est! Orientul mijlociu este mult mai important decat actuala granita nato sau bazele militare ale sua din romania - romania este sacrificata inca o data la masa plina de sange a vestului. Inca 2 luni cu dementii, scursorilor si tradatorii astia la toate butoanele sunt garantia ca planul va fi pus in aplicare fara tancuri dar mai ales fara gres.
  • +5 (7 voturi)    
   Iesim in strada sa-l sustinem pe Morar ? (Joi, 2 august 2012, 18:35)

   abel [utilizator] i-a raspuns lui m_alina

   De ce sa lasam USL-ul sa dea jos oamenii capabili?Pe Arafat oamenii l-au sustinut. Sa facem la fel si pentru Daniel Morar .Sa-l sustinem online, iesim in strada...
 • +15 (17 voturi)    
  Astia pleaca in vacanta sau cum?? (Joi, 2 august 2012, 16:49)

  bigbrother [utilizator]

  Dureaza o luna si ceva de zile pana cand afla cati romani au drept de vot? Institutiile statului ce dracu au pazit pana acum, de la ei mirosea a menta in toata tara? Pai nu-i de mirare ca ne merge asa greu daca nici nu mai stim cati suntem in viata, cati datoram sume la stat, cati mai avem drept de vot etc.

  Asta-i tara lui Papura Voda, acum se vede cat de bine e organizat sistemul de stat in Romania, cum se pompeaza bani in ceva ce nu e in stare sa comunice o cifra clara. Parca si vad ca dupa toata nebunia asta se va mai face un referendum ca sa vedem cati suntem de fapt...

  E de rasul plansul curcilor, zau asa. Deja rata s-a marit cu 42 de lei fata de luna trecuta. Pai sa nu ies eu in strada sa dau cu caramida dupa hienele astea de politicieni??
 • +14 (18 voturi)    
  pa Romania; am pierdut destul timp aici (Joi, 2 august 2012, 16:53)

  visio [utilizator]

  astia nu au treaba cu meseria; s-a vazut clar ca usl a furat ca in codru, s-a vazut spaga electorala, iar incompetentii astia de judecatori nu sunt in stare sa vada o cifra sub 50%;
  avem o luna plina in care Romania este neguvernabila; sa vezi acum cat va creste eur, si totul din cauza unor judecatori incompetenti care au salarii uriase...
  parerea mea este ca totul trebuie refacut dela zero; absolut totul; judecatorii astia traiesc in epoca lui ceausescu; altii merg pe Luna pana in Septembrie si noi nu suntem in stare sa validam un referendum; cum sa verifici datele? cum sa avem incredere in MAI cand nu a pedepsit nicio eficienta de 250%; ce date mai poti cere? cat de adevarate sunt datele?
  nu se mai poate asa...adio Romania; nu merita sa iti irosesti viata aici;
  in atentia olimpicilor: plecati din tara asta; aici nu aveti sanse.
  • +4 (6 voturi)    
   Euro (Joi, 2 august 2012, 18:23)

   .Ana. [utilizator] i-a raspuns lui visio

   După ce BEC a anunțat că nu s-a atins pragul de 50%+1 la referendum, euro a scăzut brusc de la 4,61 la 4,56.

   Azi, a sărit brusc la 4,63.

   Rus, aplauze taică !

   PUȘCĂRIA, pentru date false în privința numărului real de votanți !

   Și pentru cocoloșirea unui condamnat ! Care vine azi la tribunal cu cămașa descheiată și ne sfidează arătându-ne gâtlejul fără pată !
   Așa, ca să nu cumva să uităm ceva din ce a făcut domnul Rus !
 • +9 (13 voturi)    
  suntem (Joi, 2 august 2012, 16:53)

  ggna [utilizator]

  condamnati sa ascultam aberatiile lui Crin in fiecare zi la 7 seara...
  • +2 (4 voturi)    
   mai tineti pe minte pe EVERAC (Joi, 2 august 2012, 17:42)

   ...vasile... [utilizator] i-a raspuns lui ggna

   si tableta lui saptamanala? o sa ne aducem aminte de el cu dor si jale, tinand cont ca antonescu asta ne va toca zilnic , peste tot...
 • +15 (19 voturi)    
  !!! (Joi, 2 august 2012, 16:54)

  apalt [utilizator]

  Pai e clara treaba: se amana decizia ca sa ramana Basescu suspendat pana la parlamentare. Adica sa nu mai intre nimeni de la USL "in atentia justitiei".
  Mandatul lui Morar expira la DNA.. nu o sa fie prelungit - pe pariu?
  Aceasta amanare a CCR este o rusine si o bataie de joc la adresa Romaniei. Este incredibil cat de "pe fata" ne fura oamenii astia democratia si ne iau de prosti.

  Iliescu, Cacaru, Ponta, Voiculescu .. nu ne faceti, ca o sa iesim noi astia morti in strada.
 • +8 (12 voturi)    
  Și acum? (Joi, 2 august 2012, 16:54)

  Xtrek [utilizator]

  Cum ne mai explică această amânare? 12 Septembrie? Hmm! Cu siguranță că există interese ascunse! Cui servește această amânare? În ce scop? E nevoie de acest răgaz pentru ca să se poată da niște grațieri? Pentru ca să se ascundă/mușamalizeze niște potlogării? Sau ăsta a fost ordinul de la moscova? Lăsând deoparte cine are și cine nu are dreptate, în final pierdem toți. Sau aproape toți. Câțiva o să o ducă în continuare bine. În vreme ce fraierimea va continua să se certe, omițând faptul că suntem asmuțiți unii asupra celorlalți, așa cum scrie la manual.
 • +10 (14 voturi)    
  Jaaaaale! (Joi, 2 august 2012, 16:55)

  Teris [utilizator]

  Cei din MAI sa-si dea demisia pentru incompetenta.
  Cei din USL sa-si semneze testamentul politic, pentru...prostie : n-au fost in stare sa-si organizeze punctul cuminant al loviturii de stat intr-un mod care sa le serveasca scopului.

  Dupa ce au cheltuit banii, au isterizat tara,uslasii s-au descaltat si s-au apucat sa ne numere dupa referendum!!!
  • +2 (6 voturi)    
   Tiganie (Joi, 2 august 2012, 17:21)

   Draky [utilizator] i-a raspuns lui Teris

   Mi-e teama ca e TIGANIE, nu jale
 • +7 (13 voturi)    
  sunteti incredibili! (Joi, 2 august 2012, 16:55)

  Webstar21 [utilizator]

  vai de noi!
 • +7 (11 voturi)    
  Ha ha ha (Joi, 2 august 2012, 16:57)

  DaBomb [utilizator]

  Kovesi i-a prelungit mandatul lui Daniel Morar.Nu le-a iesit nici de data asta.Urmeaza runda 2.Se declara nul referendumul. Sa vedem cati oameni o sa mai adune USL la o noua votare.
 • +9 (15 voturi)    
  daca nici de data asta nu se iese in strada (Joi, 2 august 2012, 16:59)

  Itsoc [utilizator]

  apai normal ca astora nu le e frica de nimic
  pregatitiva de curs 5 - 5:50 ron / euro.
  spuneti multumesc asistatilor sociali, pomanagiilor si retardatilor vanduti pe un mic si-o bere!
  si haideti naiba sa iesim o data in strada sanatos!
 • +7 (9 voturi)    
  ma simt mic (Joi, 2 august 2012, 16:59)

  Decebal11 [utilizator]

  asemenea votului meu pe care nu l-am pus nici pe da nici pe nu.
  cum este posibil sa dureze atat legitimarea unui referendum bazat pe aceleaseasi date de la alegerile locale?
  ma simt mic poate e putin spus, poate batjocorit suna mai corect in actualul context.
  usl-ul valideaza localele cu aceleasi date de la ins, dar pentru referendum nu.
  ca persoana imi aleg prietenii dupa criteriul "a fi Om" . a fi politician inseamna a nu fi cinstit, a ignora evidenta, a-ti urmarii propriile interese, a nu fi Om, in pofida a tot ce inseamna asta pentru totii romanii ( si ma refer aici aici la curs ca se va duce iara la vale mai rau decat pana acum).
  oare sa fie interesele atat de mari incat sa-si bata joc de toti cetatenii Romaniei, indiferent de culoarea lor politica?
  PS. sunt in concediu, credeam ca totul s-a terminat si inca stau o ora pe zi sa citesc cu o surprindere ce duce spre revolta ceea ce nu sunt in stare sa faca actualii nostrii dragi politicieni.
 • -2 (4 voturi)    
  incredibil (Joi, 2 august 2012, 17:01)

  ..13 [utilizator]

  Iata ce poate sa faca CCR dusa de valul mesajelor ciudate.

  Incredibil!!!! Este evident ca dupa aceasta data - 12 septembrie - verdictul va fi reinscaunarea lui Basescu!!!

  Incredibil!!!!
 • +10 (10 voturi)    
  Informatiile analizate de CCR,o serie de intrebari (Joi, 2 august 2012, 17:01)

  el chupacabra [utilizator]

  1. Oare CCR va lua in calcul, avand si acest termen foarte larg de analiza/deliberare: posibilele voturi multiple exprimate de cetateni inconstienti, posibilele voturi fraudulos exprimate (fara a fi fost prezentata o carte de identitate valabila si eventual fiind inscris un CNP fictiv, in cadrul listelor suplimentare)?
  2. In baza acestui termen larg, oare BEC va avea celeritatea sa verifice (coreleze/compare) lista votantilor (identificati prin criteriu unic CNP) cu lista persoanelor inscrise cu drept de vot?
  3. Oare Ministerul de Justitie va avea bunavointa sa transmita lista persoanelor fara drept de vot (in baza unor sentinte judecatoresti, de ridicare a acestui drept sau a unor decizii de natura medicala, pentru persoanele lipsite de discernamant, avizata de instantele de judecata), spre a fi comparata cu lista votantilor de la acest "referendum"?
  4. Exista oare o autoritate in aceasta tara, care sa poata verifica daca votantii din data de 29 iulie aveau documente de identitate emise si valabile la acea data (au existat afirmatii ca in bazele de date nationale ar fi evidentiate 3 milioane de persoane care ar indeplini conditiile de exprimare a votului, dar fara document de identitate valabil). Sau oare exista riscul ca puterea actuala sa fi folosit acest "pool" de CNP-uri valabile, pentru a se "vota" in cadrul listelor suplimentare, fara riscul descoperirii votului multiplu?
  5. Exista oare deschidere pentru a se verifica numarul decedatilor care au votat la acest scrutin? (cu atat mai mult cu cat actele de identitate ale decedatilor sunt remise autoritatilor, care, cu reavointa ar putea sa le dea spre folosinta pentru o zi, in loc sa le fi distrus)...
  6. Oare de ce nu am emigrat, pana azi?
  • +3 (5 voturi)    
   Bune întrebări! (Joi, 2 august 2012, 18:28)

   333 [utilizator] i-a raspuns lui el chupacabra

   Răspunsul la 6:-

   Fiindcă

   a) v-aţi luptat să meargă lucrurile ,,normal"

   sau

   b) pentru că v-aţi complăcut

   ...dacă nu mai puteţi lupta în continuare...
 • +7 (9 voturi)    
  date false?? (Joi, 2 august 2012, 17:08)

  Webstar21 [utilizator]

  cica "totul s-a bazat pe dte false" wtf???
  pai nu institutiile statului au furnizat datele astea false? De unde or sa apara alea "corecte"? E clar, ne-am supt....
 • +8 (10 voturi)    
  secu stie (Joi, 2 august 2012, 17:09)

  efz [utilizator]

  de ce nu intreaba nimeni serviciile de informatii. oricum o spun cu toata raspunderea CCR s-a facut de cacat. dar intr-o tara plina de fosti secu si comunisti si urmasi de-ai lor care au puterea economico-politica e normal. se abate atentia de la adevaratele hotii, de milioane , cu povesti despre marinari bisnitari, un nimic pe linga ce fura astia, de ex. voiculescu-crescent, o firma de informatica care are reclame si pe aici,contracte pe la transporturi, copy/paste, etc. mi-e scirba. oare pe Eminescu l-o mai citi cineva?
 • +5 (7 voturi)    
  Analogii multi-milenare... (Joi, 2 august 2012, 17:09)

  Finlandezul [utilizator]

  "Rasfoiam" Wikipedia de astazi, si mi-au cazut ochii peste caseta cu evenimente istorice ale zilei de 2 august.

  Primul suna asa:

  461 – Unpopular among the senate aristocracy for his reform efforts, Roman emperor Majorian was deposed and executed five days later.

  De data asta, sper ca fie invers: Majorian sa "depuna" cat mai rapid "aristocratia senatului" si, five days later, penalii sa fie "executati" cu niste citatii pe la Parchet.
 • +4 (8 voturi)    
  am kkt-o (Joi, 2 august 2012, 17:10)

  revo [utilizator]

  asta a fost tot! daca legam si de celelalte 2 stiri de pe site, armistitiul si vanzarea titlurilor de stat (catre cine oare), atunci e clar ca suntem kakati si calcati inca o data in picioare. Pentru cate decenii si cate milioane de vieti nenorocite?
  FUGITI, CARE MAI PUTETI, SALVATI-VA CAT MAI SUNT GRANITELE LIBERE!
 • +7 (9 voturi)    
  RoBanana (Joi, 2 august 2012, 17:15)

  LNS [utilizator]

  Poate ca ne-ar trebui o noua stema, un nou imn national, bazat pe Waka Waka - BananaNana. CrinBanana, PontBanana - tot e totul ca in Regatul lui King Louie din Jungle Book. Squash banana.
 • +7 (9 voturi)    
  Astazi Romania m-a dezamagit.. (Joi, 2 august 2012, 17:15)

  Co_Co [utilizator]

  Nu pot decat sa reiau..
  Si totusi este trist in Romania
  :(
 • +6 (8 voturi)    
  Cea mai proasta decizie... (Joi, 2 august 2012, 17:16)

  it_s__not_news [utilizator]

  ... este sa nu iei nici un fel de decizie. Vai de capul nostru, idiotii de la CCR au facut-o iar de oaie.
 • +8 (10 voturi)    
  La puscarie cu ministrul RUS! (Joi, 2 august 2012, 17:17)

  timp tamp [utilizator]

  Cei care au furnizat date false trebuiesc sa raspunda!
  LA PUSCARIE!
 • +8 (10 voturi)    
  date false? (Joi, 2 august 2012, 17:18)

  revo [utilizator]

  la alegerile locale nu le-ati declarat false!
 • +7 (9 voturi)    
  Curtea nu isi respecta propria lege (Joi, 2 august 2012, 17:19)

  anamariae [utilizator]

  Curtea Cinstitutionala s-a trezit ca nu a respectat nici ea legea .

  Nu a cerut INAINTE de referendum listele electorale pentru ORGANIZAREA si desfasurarea referendumului!!!
  De aceea a amanat decizia.
  Conform legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată
  "12. Exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia
  Art.46. - (1) Curtea Constituţională veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (2) Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor alin.(1), Curtea Constituţională poate cere informaţii de la autorităţile publice.
  (3) Biroul Electoral Central este obligat să prezinte, la solicitarea Curţii Constituţionale, informări asupra fazelor şi operaţiunilor de desfăşurare a referendumului.
  Art.47. - (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
  (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.
  • -2 (2 voturi)    
   Clar, hotararea trebuia data pe loc!! (Joi, 2 august 2012, 21:57)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui anamariae

   Conform art. 47, alin 2, curtea trebuie sa constate ca "procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului" nu a fost respectata datorita listelor electorale incorecte si deci sa invalideze referendum-ul, indiferent de numarul de votanti, voturi pro sau contra. Chiar e asa de greu de vazut asta???
 • +4 (8 voturi)    
  Unde sunt aia de laudau CCR-ul? (Joi, 2 august 2012, 17:21)

  Miky60 [utilizator]

  Atata timp s-a facut propaganda cu CCR-ul, cat e e de mare si tare, cand de fapt e o adunatura de golani si inculti!
  Sa va mai aud cu CCR-ul vostru cu tot! Sa-l inchida ca nu e bun de nimic!
  Dar nu o sa va mai aud, ca de luni plec din tara asta si ma stabilesc in Vest!

  Adio Romania!
  • +3 (5 voturi)    
   foarte bine (Joi, 2 august 2012, 17:38)

   ...vasile... [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   si eu plec in cateva luni din tara asta. si nu o duc rau aici. din contra. dar prefer capsunar decat sa mai stau in cloaca asta..
 • +4 (6 voturi)    
  LEGEA (Joi, 2 august 2012, 17:23)

  ddaniel [utilizator]

  Indiferent de ce se scrie aici si de care parte esti,niciodata ,,REGULILE JOCULUI NU SE SCHIMBA IN TIMPUL MECIULUI'' ,daca era ceva neclar,ambiguu,trebuiau discutate si stabilite INAINTE DE.... si uite asa ne intoarcem de unde am plecat.In Romania legile sunt date pentru prosti,cei cu putere le schimba dupa cum le place lor.Din acest motiv nu o sa avansam nicodata.Baza dezvoltarii unui stat modern si avansat economiceste ,,RESPECTAREA LEGILOR'' de catre toate partile.Atata timp cat nu vom intelege acest lucru vom ramane la nivelul anilor 50.Acest lucru este valabil pentru TOATE partidele politice
  • -2 (4 voturi)    
   Un sistem care-s respecta legile e un sistem mort, (Joi, 2 august 2012, 18:18)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ddaniel

   care nu mai evolueaza neavand nici un motiv sa schimbe legile. Un sistem viu, care se schimba, e un sistem care-si incalca propriille legi... dar le si modifica pentru a le perfectiona.
 • -9 (11 voturi)    
  Sa-aud Basestii cum se plang ... (Joi, 2 august 2012, 17:27)

  BogDaN28 [utilizator]

  Sa-aud Basestii cum se plang ...
  Caci domnul Dictator nevinovat
  Pe care il slavesc neincetat
  Se duce-n port usor usor ...

  Si flota dansul nu mai are
  Si Blejnan plange-n departare
  Si Udrea decolteul si l-a-nchis
  Dar Ritzi o bezea i-a mai trimis.
 • +4 (6 voturi)    
  era de asteptat (Joi, 2 august 2012, 17:27)

  z.b. [utilizator]

  CCR -ul a provocat referendumul, validind ineptiile pe care USL-ul le-a gasit ca justificare. Asteptind ordinul de sus, au preferat sa-si mai acorde o zi inainte de a da verdictul, sperind probabil intr-o noua gaselnita pentru a-si bate joc in continuare de timpul si nervii cetateanului din impozitele caruia, isi ia din plin salariul. Din pacate au gasit, chiar daca e o ineptie totala : au numarul de total de oameni cu drept de vot , precum si numarul celor care au votat. Matematica e simpla, participarea e sub 50%. Ce vor sa mai verifice? Ca participarea a fost 'exagerata' pe alocuri. Asta o stim cu totii. nu au cum sa mareasca numarul celor ce au votat, iar pentru a verifica numarul de persoane cu drept de vot, ar trebui un referendum, cinstit de data asta. Dar daca nu au incredere nici in datele de la MAI...Ce vor putea afla, daca o saz vrea cu adevarat, e ca votantii USL, veniti de buna voie, au fost mult mai putini decit cei trimbitati. Dar in acest caz participarea ar fi de 42% si nu 46%, deci din nou, referendum invalidat. Si inca ceva: CIND PROPUI UN JOC, VERIFICI TOATE REGULILE INAINTE. CIND PIERZI, NU TE INTORCI SA REFACI REGULILE, PE MOTIV CA AR FI FOST GRESITE SAU NEFUNDATE; Dar din pacate avem de-a face cu politicieni......
 • +3 (5 voturi)    
  Si-a pierdut CCR independenta? (Joi, 2 august 2012, 17:30)

  AculMorarului [utilizator]

  Scena politica si electoratul roman se imparte in doua grupe distincte. Pe de o parte sunt puscariabilii, propietarii unor considerabile averi ilegal sau dubios dobandite si partidele lor. Acestia bineinteles ca se tem de justitie. Ei au inca posibilitatea de a corupe si subordona justitia romana, dar evident nu si pe cea europeana. Ca atare siguranta nu poate le poate aduce decat iesirea din Uniunea Europeana, obiectiv pe care nu vor sa-l atinga la cerere ci indirect prin a provoca UE sa ne excluda. De cealalta parte se situeaza masele de oameni educati sa traiacsa din munca cinstita, dar mizerabil de prost platiti in tara. Pt f multi dintre acestia, posibilitatea de alucra in alte tari ale uniunii este solutia salvatoare. De cealalta parte se situeza deci acesti oameni precum si oamenii de afaceri cinstiti care nu au a se teme de justitie. Acestia toti sunt vital interesati in apartenenta la
  UE. Prima grupa nu are cum sa fie majoritara, dar ei conteaza pe instigarea la televiziune si manipularea opiniei unui segment de populatie mai usor de indus in eroare. Segmentul asta este insa din ce in ce mai mic pt ca romanul se desteapta. Deci pe termen lung puscariabilii si toate GASELNITELE lor nu au nici o sansa. Fiecare politician, demnitar, ziarist, moderator sau comentator de aici trebuie sa-si puna aceatsa intrebare: cum i-l vor vedea ceilalti, tara, in care categorie va fi clasat. Doar asta i-i stabileste credibilitatea.
  • +3 (3 voturi)    
   a fost vreodata independent (Joi, 2 august 2012, 20:44)

   ioana2000 [utilizator] i-a raspuns lui AculMorarului

   toate functiile se obtin prin mita si santaj si nepotism ...nu competenta
 • +6 (8 voturi)    
  Destinatia Belgia (Joi, 2 august 2012, 17:32)

  Dacus [utilizator]

  Am luptat cat am luptat, dar cand vad ca nu mai e loc de lupta, e clar!
  Cumparat ap in Belgia, si in 3 ani aplicat la cetatenia belgiana.
  Intre timp vand ap in RO si scot toti banii din RO. In Ro o sa mai merg in VIZITA si o sa schimb EUR cu 6-7 RONi :)
  Succese cat mai mari si pensii pe masura!
  • 0 (2 voturi)    
   cat e acolo un ap.? (Joi, 2 august 2012, 20:45)

   ioana2000 [utilizator] i-a raspuns lui Dacus

   >>
   • 0 (0 voturi)    
    Pret ap (Vineri, 3 august 2012, 9:37)

    Dacus [utilizator] i-a raspuns lui ioana2000

    Daca nu vrei sa fie in mahalale, e de la 150k in sus. De la 300k incep casele in oras.
 • +5 (7 voturi)    
  Doamne ce circ! (Joi, 2 august 2012, 17:33)

  Daniel Manaila [utilizator]

  Eu ma gandesc numai la prietenii mei si ma gandesc ca si printre voi sunt cei care aveti rate.La 4.6 lei euro vai de buzunarele voastre oameni buni.Doamne ce au putut sa faca nebunii astia! Ar cam trebui sa se calmeze psihoticii astia din USL pentru ca in ultima vreme au facut numai rau, latrinele la fel si leul este in cadere.Aia nu-i doare? Aia nu vad retarzii? Pai ii cred ca nu pentru ca au de unde javrele! Marlanie pe banii nostri!!! Rusine sa le fie la toti! Oricum pana nu-i belim pe TOTI tara asta nu o sa aibe liniste!
 • +5 (7 voturi)    
  Despre prostie (Joi, 2 august 2012, 17:36)

  Stefan Catalin [anonim]

  Cand si unde prostia poate fi numarata ?
  La un referendum dar nu mai in tara lui Cacarau!
 • +7 (9 voturi)    
  hm (Joi, 2 august 2012, 17:38)

  grigoras gherase [anonim]

  Stiti care este substratul acestei amanari?Mie mi se pare destul de simplu:borfasii doresc o noua lista de electori care sa nu contina mai mult de 16 mil.,cu care ei spera sa obtina cvorumul de 50%+1!Este un subterfugiu cu care spera sa se salveze! Si daca nu va merge acesta vor incerca altul!
 • +6 (8 voturi)    
  pai listele valabile (Joi, 2 august 2012, 17:44)

  efz [utilizator]

  sunt cele dupa care s-a desfasurat referendumul. daca nu calea spre puscarie e deschisa. ORICUM SECU CONTINUA SA VEGHEZE--- HE,HE. CE CREDEATI VOI?
 • +6 (8 voturi)    
  Asta inseamna.. (Joi, 2 august 2012, 17:45)

  map [utilizator]

  ca nici rezultatul de la alegerile locale nu este valid? Sau sunt eu prea grea d ecap?
  • +4 (6 voturi)    
   de-a baba oarba, surda, muta.. (Joi, 2 august 2012, 18:19)

   m_alina [utilizator] i-a raspuns lui map

   exact! acolo nu i-a deranjat rezultatul iar datele au fost corecte , nu-i asa ,d-na Aspazia Cojocaru? eu, ''moarta'' care nu am votat , as vrea sa stiu ce s-a schimbat intre timp! de cand a fost demis MRU, am imbatranit cu 10 ani, Romania s-a dus si se duce pe topogan spre naiba stie unde, iar lor nici ca le pasa
  • +2 (2 voturi)    
   nu esti grea de cap (Joi, 2 august 2012, 18:27)

   george1979 [utilizator] i-a raspuns lui map

   un exemplu cu oi (animale folositoare omului care produc lapte si lana)

   La alegerile locale oile au fost chemate la vot sa isi aleaga seful de grupa fara a fi nevoie de cvorum adica se alegea procentual din oile care se prezentau la vot

   La referendum cand oile au fost chemate sa il dea jos pe berbecul sef CCR-ul oilor a impus un cvorum 50% +1 din numarul lor.

   Problema este ca ursul si lupul mai dadeau tarcoale oilor si astfel oile si-au dat seama ca 50%+1 din numar necunoscut reprezinta numar necunoscut.

   Sper ca este clar acum.
 • +4 (6 voturi)    
  decizie ccr (Joi, 2 august 2012, 17:49)

  GMirela [utilizator]

  guvernul are responsabilitate legala a desfasurarii referendumului in conditiil bune si legale.
  cine plateste? cine isi da demisia?
  pe peincipiul curva da , curva tipa,ministrul de interne a organizat desfasurarea referendumului in baza listelor si dupa terminarea referendumului tot acelasi ministru spune ca listele nu sunt bune.
  pe noile liste vopr aparea si turistii?
 • +6 (8 voturi)    
  ccr (Joi, 2 august 2012, 17:53)

  GMirela [utilizator]

  uslamistii daca n-au putut baga mai multe voturi pentru a face referendumul valid,acum aleg si celalat capat,sa scada numarul persoanelor cu drept de vot.
  pentru ca este vorba de 100 milioane lei,dna sa se autosesizeze pentru neglijenta in serviciu a lui ioan rus si sa-i imputa paguba .
 • +5 (7 voturi)    
  Nu sunt acasa... (Joi, 2 august 2012, 18:01)

  urbanie [utilizator]

  Eu nu-s acasa toata vara, si n-am vecini care sa dea relatii despre mine. Voi fi trecut la morti ?...Cum se poate face un nou recensamant in O LUNA SE ZILE ?... Cat mai pot minti si fura oamenii astia iresponsabili din conducerea tarii fara a fi pedepsiti (si cand ma refer la pedeapsa - zic puscarie !...In primul rand pentru ministrul de interne, care a declarat clar cifra pe care s-a purtat meciul)...
 • +7 (9 voturi)    
  Romania chirurgicala (Joi, 2 august 2012, 18:02)

  Kayros [utilizator]

  Doamnelor si domnilor, chirurgul nostru anunta ca a fost nevoit sa amane inchiderea plagii pacientului pana pe data da 35 Septembrie. Motivarea acestei decizii se face prin nevoia de a afla mai multe date certe de la anatomo-patolog si procurarea unei cantitati adecvate de sange care nu a fost prevazuta initial a fi folosita in actul operator!
  • +3 (5 voturi)    
   Asta nu este o atitudine chirurgicala (Joi, 2 august 2012, 18:41)

   abel [utilizator] i-a raspuns lui Kayros

   ...este o atitudine lasa , frica . Cu ce i-or fi amenintat cei de la USL pe cei din CCR ? E greu sa fii erou in zilele noastre.
 • +6 (8 voturi)    
  Nu da nene ca doare! (Joi, 2 august 2012, 18:04)

  paulgrojdi [utilizator]

  Adica Basescu nu e bun ca nu il vrea boporu. Ala a lu Dragnea ,Stanescu si inca cativa. Da Crin e valabil ca la votare a fost al 3-lea. Pai sa vedeti cand si-o da el dimisia si se va urca pe capra Voiculescu. S-o credeti voi ca varanul sta asa ca prostu. Acu sa te tii cu pupincurism la slugile lui anteniste.
 • +7 (9 voturi)    
  CCR O GASCA DE INCAPABILI (Joi, 2 august 2012, 18:06)

  Pop Radu [utilizator]

  natia romana este cea mai slaba si mai prosta natie dintre toate natiile acestui univers si a tuturor universurilor existente. de noi si-a batut joc toata lumea de la nasterea noastra ca popor. ce e mai grav am ajuns sa ne batem joc si noi de noi. rusine romanilor, rusine ccr trebuia sa dati un verdict oricare ar fi fost acela. acum urmeaza o perioada lunga de instabilitate politica care ne va agrava starea economica si asa precara. vom ajunge sa cersim o coja de paine. rusine ccr bolsevici bosorogi imputiti trbuia doar sa faceti o alegere oricare ar fi fost sunteti o gasca de incapabili iresponsabili si indecisi.
 • +7 (11 voturi)    
  strigator la cer (Joi, 2 august 2012, 18:08)

  BME [utilizator]

  cum e posibil sa se organizeze un referendum daca nu stiau cati votanti sunt? Ioan Rus ar trebui cercetat penal. Deci au fost bani aruncati , cine plateste? Si noi oameni cu bun simt stam si ne uitam crucis la tot ce se intampla pt. ca avem oarece educatie si nu indrazim sa urlam pur si simplu in fata guvernului sa strigam JOS GUVERNUL. cred ca suntem singura tara in lume unde oamenii merg la vot,voteaza si dupa aceea incepe numaratoare pt liste.P.S. am multe cunostinte care au votat cu usl dar azi au inceput sa-mi dea dreptate, se pare ca aceste lucruri se intorc ca un bumerang impotriva usl.
 • +8 (10 voturi)    
  de ce il declara de pe acu' presedinte al "viilor" (Joi, 2 august 2012, 18:09)

  Ion Zapada [utilizator]

  pe antenescu...macar sa stim o treaba.
  ce votare, ce referendum, ce democratie..frate???
  Cum adica anunta pe 12 Septembrie...ce-i asa de greu de anuntat un lucru evident pt. toata lumea???
  Bine c-am fugit la timp.
 • +9 (11 voturi)    
  Romania aruncata in haos. (Joi, 2 august 2012, 18:11)

  Consonant [utilizator]

  Toata joaca aceasta de-a uite referendumul nu-i referendumul arunca Romania in haos. Am
  impresia ca cei implicati nu realizeaza gravitatea situatiei.
  • -8 (12 voturi)    
   si tu ai contribuit la haos? (Joi, 2 august 2012, 18:36)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui Consonant

   prin boicotarea referendumului? daca mergeati la vot totul era clar.... asa, Curtea Constitutionala: institutia pe care ati indicat-o in urma cu o saptamana ca fiind miezul democratiei in Romania, are misiunea de a fixa variabila "numarul de persoane cu drept de vot" inainte de a lua orice decizie! Nu ti se pare normal sa se intample asa?
   • +3 (5 voturi)    
    Nu vă mai luați unii de alții, (Joi, 2 august 2012, 18:43)

    OchiulDrept [utilizator] i-a raspuns lui geo12

    că nu e constructiv! E problema fiecăruia dacă a mers sau nu la vot. Atâta timp cât neparticiparea a fost declarată, în sine, o strategie electorală prin care unii și-au exprimat opinia, e normal ca aceia să se simtă oarecum înșelați acum, a treia zi după scriptură, nu crezi?
   • +3 (5 voturi)    
    nu! (Joi, 2 august 2012, 18:49)

    slice_of_life [utilizator] i-a raspuns lui geo12

    "variabila" era fixata deja inaintea referendumului.
   • +1 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 august 2012, 18:57)

    [anonim] i-a raspuns lui geo12

   • +1 (3 voturi)    
    Mi se pare corect (Joi, 2 august 2012, 19:17)

    somesanu [utilizator] i-a raspuns lui geo12

    Noi am stat acasa la referendum pe banii nostri. Cei din parlament au stat acasa asta iarna tot pe banii nostri.
    Numarul si numele persoanelor cu drept de vot trebuia sa fie cunoscut inainte de referendum. Acu ce ne facem daca se afla ca au "votat" oameni care nu aveau drept de vot?
   • +3 (5 voturi)    
    Depinde de unde privesti. (Joi, 2 august 2012, 19:26)

    Consonant [utilizator] i-a raspuns lui geo12

    Haosul a fost declansat in urma cu o luna, cam intre 3 si 6 iunie.

    Hai sa-ti spun altceva: numarul real al romanilor cu drept de vot se schimba in fiecare secunda. Ce zici de asta?
   • -3 (3 voturi)    
    Nu, nu era clar! (Joi, 2 august 2012, 22:13)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui geo12

    Voi ganditi inainte de a afirma ceva?? Ca nu prea cred... Si daca ar fi venit la vor 15 milioane, atata timp cat listele sunt considerate incorecte tot nu e clar. De unde stii ca nu sunt 40 milioane cu drept de vot? Evident ca e absurd, dar e corect. Asa cum spunea cineva si am subliniat si eu mai sus, in momentul acceptarii contestarii listelor referendum-ul trebuia invalidat imediat, conform art. 47 alin 2 pentru nerespectarea procedurii de organizare.
 • +13 (15 voturi)    
  Rus tăticule, 20 mil euro. ACUM. Hai ! (Joi, 2 august 2012, 18:11)

  .Ana. [utilizator]

  Vrem să știm care e numărul adevărat de oameni vii cu drept de vot, ca să știm 8,5 mil voturi cât % reprezintă din acest număr real de oameni.

  Dar mai verifică cineva dacă 8,5 mil este el însuși un număr real de voturi ?

  Urne pe uliță după ora 22.00, tenculețe de voturi băgate de-o dată de câte unii (inclusiv primari), observatori dați afară ?

  Ce facem aici ?

  Eu înțeleg că trebuie să se determine clar numărul total de votanți din liste, ca să determinăm cât la sută reprezintă cei 8,5 mil voturi.

  Dar hai să vedem și cele 8,5 milioane de voturi cât de solide și reale sunt.

  Rus n-are nicio răspundere ?

  Ministerul de Interne are Evidența Populației.

  Bagi poporul în referendum cu liste dubioase, după aia vii TOT TU să spui că listele nu erau bune !

  Pardon, nu tot tu, ci un grăjdan lăsat la post, că tu ești plecat în concediu !

  Pușcărie ! Pentru 20 mil euro aruncați pe apa sâmbetei, pentru Euro 4,63 (!!), pentru liste incorecte ASUMATE înainte de referendum și NEGATE azi, pentru goana pe uliță cu urne mobile, pentru mormanul de bannere de pe toate gardurile.

  Și FMI e în țară, cu ochii în soare.

  Acesta nu a fost niciodată un guvern cinstit.

  Dar s-a dovedit a fi mai mult decât necinstit, s-a dovedit a fi un guvern criminal de-a dreptul.

  ”DEMISIA !!!” ți se topește în gât.
  Cui să spui așa ceva ?

  Celor care azi declară un număr de oameni, angajează resurse și fac un referendum, iar după referendum vin și zic că au declarat un număr greșit de oameni ?

  Ascultă vreunul din animalele astea din guvern ?!

  Am mai auzit și o fază cu ”Rus cel care n-a putut fi necinstit de tot, i-a mai pus stavilă lui Ponta, l-a mai contrazis pe alocuri, deci e bun în cărți ca viitor premier în locul lui Ponta”
  SERIOS ?!

  Cocoloșirea lui Năstase ?! Declararea de date false înainte de referendum și date dubioase după referendum ?!

  HELLO ???!!!

  Dacă făcea Igaș așa ceva, sau Blaga, ieșeau dogarii, cinstiții și oropsiții nației și vandalizau Ministerul de Interne!

  Rus, PUȘCĂRIA frate !
  • +2 (4 voturi)    
   MAI (Joi, 2 august 2012, 18:23)

   efz [utilizator] i-a raspuns lui .Ana.

   grade la apelul bocancilor, spaga, baa daca nu asculti zbori, cum i-ti permiti sa intrebi/sa ma deranjezi---- militieni care stiu doar : am inteles sefu!
 • +3 (5 voturi)    
  s-a stiut (Joi, 2 august 2012, 18:15)

  Itsoc [utilizator]

  s-a stiut de decizia ccr inca de ieri.
  - lu' patriciu i-a fost amanata pronuntarea sentintei care trebuia sa aiba loc azi (pentru ca se stia ca intre timp vor schimba sefii de la dna)
  - ponta a intrat in vacanta pentru ca nu avea niciun stress privind "decizia"
  concluzia: ccr e controlat in totalitate de usl
  Romania a devenit eminamente ROSIE!
  inapoi in comunism. un film prost.
 • +3 (5 voturi)    
  parerea mea : (Joi, 2 august 2012, 18:24)

  zbanghiu [utilizator]

  CCR a amanat decizia doar pentru a se inarma cu probe pentru ANULAREA acestui referendum !!! USListii vor cadea in propria lor plasa !!!
 • +3 (5 voturi)    
  AU STIUT PONTA SI ANTONESCU ? (Joi, 2 august 2012, 18:26)

  Geon80 [utilizator]

  .. nu trebuie trecuta cu vederea linistea liderilor USL de dinaintea anuntului CCR.
  Ponta a plecat in vacanta iar Antonescu declara pe un ton foarte degajat ca trebuie respectata decizia CCR .. pt cei care nu stiu, este aceeasi institutie, ale carei decizii au fost incalcate de Ponta si Antonescu cand nu le-a convenit... (plecarea plagiatorului la Bruxelles, etc)

  ASTIA CAT TIMP NE MAI IAU DE PROSTI ?!!!!!!!!!!!!!!
  • +1 (3 voturi)    
   cat timp (Joi, 2 august 2012, 20:45)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Geon80

   o sa te intrebi asta pe internet si nu in strada acolo unde esti vizibil.
   aici esti fix pix, poti sa te intrebi pana mori ca nu te ia nimeni in seama.
   • 0 (0 voturi)    
    am iesit si in strada .. (Vineri, 3 august 2012, 13:01)

    Geon80 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    ..dar nici acolo nu ne-a luat nimeni in seama, pt ca eram prea putini ..
 • +2 (4 voturi)    
  si totusi... (Joi, 2 august 2012, 18:28)

  ionut_a [utilizator]

  la alegerile locale... dupa care liste s-a luat in calcul numarul de votanti (ma refer la persoanele cu drept de vot). acum de ce nu se anuleaza si localele ca vezi doamne listele sunt gresite?
 • +1 (3 voturi)    
  acum suntem lamuriti (Joi, 2 august 2012, 18:28)

  introvertit [utilizator]

  Macar stim cum stam . Parlamentul e o rusine , Guvernul o adunatura de doi bani , doi presedinti , unul suspendat ,celalalt vai de capul lui si celelalte institutii praf . Acum si Curte Constitutionala de doi bani . Dupa cate nereguli au fost si eu cred ca referendumul trebuia suspendat . Am fost si am ramas coada Europei SI DOVEDIM CA NU NE PUTEM CONDUCE SINGURI . O vreme ne-au condus turcii si austriecii , dupa aia un neamt , care s-a dovedit a fi cel mai bun roman , apoi au venit rusii si acolitii lor s.a.m.d. Pana la toamna ne scufundam . Si cand ma gandesc ca l-am injurat pe Gherman cand a scris " M-am saturat de Romania ". Acum ii cer scuze . A avut dreptate !
 • +13 (15 voturi)    
  Bambilici (Joi, 2 august 2012, 18:32)

  OchiulDrept [utilizator]

  Parcă am juca bambilici:
  - Zi un număr de la 1 la 9!
  - 3.
  - 4, te-am bătut. Mai zi unul.
  - 9.
  - 8, te-am bătut din nou, că acum jucăm pe numere mai mici!

  E simplu: înainte de referendum s-a anunțat oficial un anumit număr de alegători, s-a stabilit că trebuie să se țină seama de pragul electoral de 50% + 1, iar actorii referendumului și-au stabilit strategiile de campanie în funcție de aceste date. Participarea sau neparticiparea alegătorilor la vot și, implicit, rezultatele, au fost în consecință. Cum să vină cineva acum - după aflarea rezultatelor - și să spună că, de fapt, e altfel?? Păi mergeam, naibii, la vot, dacă asta era strategia! Nu se poate să-și bată cineva joc în halul ăsta de noi! De noi toți, inclusiv de cei care au votat pentru demitere și care nu-și dau seama cât sunt de folosiți! Mie mi-e scârbă... Păcat că-s prea bătrână ca să mai plec undeva, dar sper ca tinerii să bage bine la cap ce se întâmplă acum în țară și să se-apuce să-și facă bagajele.
 • +4 (6 voturi)    
  .... (Joi, 2 august 2012, 18:41)

  Ariona [utilizator]

  sper ca nu pune tunul pe noi, ca sa demonstreze ca suntem mai putini...
 • +5 (7 voturi)    
  Nimeni nu poate invoca propria culpa.Exceptie USL (Joi, 2 august 2012, 18:42)

  Principiu [utilizator]

  Nemo auditur propriam turpitudinem allegans = Nimeni nu poate invoca propria culpa...PRINCIPIU DE DREPT. Pe care Judecatorii CCR nu-l cunosc. Exceptie : USL. USL poate. Si o face. Pentru ca poate. De ce? Pentru a obtine puterea totala.Cu ce pret? Cu orice pret. Cine plateste pretul? Romania
 • +7 (7 voturi)    
  intrebari naive (Joi, 2 august 2012, 18:44)

  liviusmaximus [utilizator]

  1. Cate buletine de VOT s-au tiparit ? In baza caror cifre ?
  2. Cum s-au determinat costurile de organizare neavand aceste cifre ?
  3. Cum s-a conceput bugetul Romaniei in anii 2008-2012 ? In baza caror cifre ?
  4. Cum se aloca banii catre Min. Sanatatii de exemplu ? Sau catre Casa de Pensii ? Pt cate persoane ?
  5. Nr de parlamentari este direct legat de nr de persoane pe care le reprezinta ? Sigur e corect ?
  6. Ce mai reprezinta procentele de la alegerile locale din 2012 ? Sunt valide ?

  intreb si eu, asa ca prostu' contribuabil.
 • +5 (7 voturi)    
  AMANAREA DISPUSA DE CCR E ILEGALA (Joi, 2 august 2012, 19:01)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  Dragi judecatori, la referendumul asta am avut niste liste electorale din care au rezultat 18,2 mil. de alegatori. Problema pe care trebuia sa o rezolvati voi era: au participat la vot (50%+1)*x? Da sau nu. Este inacceptabila abordarea CCR care, prin aceasta manevra, incalca flagrant Legea referendumului care spune ca in 5 zile de la stabilirea datei referendumului listele permanente sunt actualizate de catre primari. Exista o singura posibilitate de a se contesta, completa sau rectifica aceste liste - la sesizarea cetatenilor! Prin solicitarea re-verificarilor listelor permanente, CCR se substituie in atributiile primarilor, depasind acel termen de 5 zile si luand aceasta masura chiar dupa incheierea referendumului. Acest lucru este ilegal. CCR, conform legii referendumului, trebuia doar sa verifice daca este intrunit cvorumul pe baza datelor furnizate de MAI, autoritatea competenta in a intocmi listele permanente. Luarea in seama a adresei MAI de astazi inseamna recunoasterea de catre MAI a unei posibile infractiuni de neglijenta in serviciu sau chiar a unui fals intelectual comis de catre toti primarii, angajatii MAI cu competenta in materia evidentei persoanelor si intocmirii listelor permanente si de catre ministrul Ioan Rus.
 • +4 (6 voturi)    
  Poate,.... (Joi, 2 august 2012, 19:01)

  ncy [utilizator]

  - Poate ca am fost noi fraieri ca nu am participat la referendum???
  Dar ce nu inteleg eu de ce mama dracului este nevoie de o luna si jumate sa se refaca listele,...ca doar anul trecut a fost recensamant,...doar trebuie updatate listele,............se pare ca cei ce raspund de aceste liste, acum sunt in concediu bine meritat.
  DESTEPTAREA COMUNISTI nenorociti ce sunteti
  MARS la lucru cu voi, si reparati ce ati gresit pana acum.
  Ar trebui SISTATA vacanta parlamentara,...vacanta CCR, si toti la munca ca sa rezolvam odata aceasta problema,...ca pana in septembrie tot in jos merge tara...
  IDIOTII astia de comunisti bolsevici chiar nu pot sa gandeasca?????
  Sa presupunem ca il demit pe BAsescu, castiga ei majoritarte covarsitoare in parlament, in senat , peste tot,.....TOT DIN GROAPA trebuie sa scoata tara....Prostimea acum inca mai pune botul ca Basescu a distrus tara, ca el e capul rautatilor.
  HAi sa presupunem si faptul ca Basescu dupa ce pierde in 12 septembrie, vine sleahta Iliesceana la putere, il condamna la 2-3-4-5 ani de puscarie,......
  DAR VOI CE O MANCATI LA IARNA IDIOTILOR ??????? ptr ca bani in tara nu o sa mai fie,.....
  sau de asta nu va pasa acum? Credeti ca noi cei care muncim, noi cei care suntem vinovati ptr ca voi nu stiti sa va organizati o sa avem putere sa va tinem si pe voi in spate?????
  NUUUUUUU,...singurul lucru cu care o sa va putem ajuta sa va dam cu niste bate in cap cand o sa iesiti la iarna la milogit...
  Stimati domni judecatori de la CCR, va propun o varianta mult mai simpla, mult mai rapida ptr iesirea din criza: VERIFICAREA tuturor voturilor, confruntate cu listele de alegatori, scoase din numaratoare voturile fraudate, si asa o sa ajungem la un numar real de voturi asumate, care o sa fie asa de mic incat nu o sa fie mai mult de 45% nici din 14.000.000.
  Ponta, Crinulet, tata Ilici, daca tot vreti binele tarii, va riscati la aceasta solutie??????
  Stimati Uslasi, ce ati avea de comentat impotriva acestei solutii?
  • +2 (2 voturi)    
   aiurea (Joi, 2 august 2012, 23:06)

   Mirinda [utilizator] i-a raspuns lui ncy

   la MAI se stie exact cati sunt in viata si peste 18 ani, e vrajeala la cei care au conceput listele, recte fiecare primarie... astia au afisat listele....
 • +5 (5 voturi)    
  bancul cu 5 (Joi, 2 august 2012, 19:08)

  liviusmaximus [utilizator]

  unul zice: cat?
  celalalt: 5 !
  primul: ce 5?
  celalalt: ce cat ?

  cam asa s-au derulat se pare alegerile locale, s-a determinat nr de parlamentari, consilieri locali, judeteteni, s-au facut bugete si s-au stabilit impozite si taxe.
  oare atat de inconstient sa fii incat sa nu intelegi ca discutia asta afecteaza inclusiv negocierile cu FMI ? aia stiu niste procente (pib, cresteri, cheltuieli, etc), toate bazate pe statistici raportate. acum vii si spui singur ca de fapt traiesti intr-o lume paralela ?
  my God, astia sunt varza totzi. atat de orbitzi de lupta lor marunta, incat nu vad mai departe de lungul nasului.
 • +3 (3 voturi)    
  completare - iata cum se aleg consilierii locali (Joi, 2 august 2012, 19:12)

  liviusmaximus [utilizator]

  Conform legislației în vigoare10, consiliile sunt constituite din
  persoane alese prin vot universal, direct, secret şi liber. Numărul
  membrilor este distinct în fiecare caz şi se stabileşte de către
  prefect, în funcție de numărul locuitorilor comunei, oraşului sau
  municipiului, raportat de Institutul Național de Statistică la data de 1
  ianuarie a anului în curs sau, după caz, la data de 1 iulie a anului
  care precedă alegerile.
 • +5 (7 voturi)    
  Roumanie, l'enfant terrible (Joi, 2 august 2012, 19:20)

  botea [utilizator]

  Nu se mai pune problema "sa traim bine" ci "daca mai avem un viitor".
  Si ma refer la un viitor european, nu euro-asiatic, alaturi de Rusia si Belarus si Kazahstan si alte catastrofe...
 • +4 (6 voturi)    
  CE NE-A GARANTAT PONTA SI ANTONESCU ?ALBA-NEAGRA? (Joi, 2 august 2012, 19:35)

  fosta zoezoe [utilizator]

  alegeri locale si referendum corecte ? vreau sa renunt la cetatenie ! fmi sa plece ca a nimerit la balamucul dogarudd in care gratie celor 2 care pareau normali am intrat cu totii in procedura de numarare a oolelor.provoci un referendum,organizezi , garantezi ,declari numarul alegatorilor (ponta ,antonescu si rus au rostit la tv numarul minim necesar de alegatori pentru validare) si in final te autocontesti !spui ca m-ai chemat la alba-neagra ,iese,e bine nu, imi dai cu tabla in cap si-mi spui ca am pierdut. in concluzie; vreau sa renunt la cetatenie , vreau sa fiu malgasa ,patagoneza , imi gonesc copii oriunde in europa .
 • +5 (7 voturi)    
  E clar (Joi, 2 august 2012, 19:44)

  Anonymus87 [utilizator]

  La ce fete de fosti securisti au toti ma mir sa fi dat un verdict corect. Ma intreb cum i-o fi santajat Ponta si Crin sau ce le-o fi promis la toti de au dat rezultatul asta. E clar ca lumina zilei ca le-au dat timp USL-istilor sa mai faca o manarie sau sa ne mai faca de ras in UE. La o adica degeaba nu au iesit romanii la vot ca tot vor face USLamistii de asa natura sa-l dea jos pe Base!
 • +6 (8 voturi)    
  NE DA LA TOT CARTIERU' PONTA SI ANTONESCU (Joi, 2 august 2012, 19:45)

  fosta zoezoe [utilizator]

  si celor care au fost si celor care care nu au fost .cei care sunteti tineri , fugiti acum , in conditii oarecum incerte daca asteptati valul , o sa va vindeti ficatii in ue ca locuri de munca nu au nici pentru ei!
 • -5 (9 voturi)    
  Castratul (Joi, 2 august 2012, 19:57)

  demaGOCU [utilizator]

  Daca Base avea c..ie sa iasa la lupta dreapta nu se ajungea la prelungirea crizei. El e primul care se ascunde in spatele tertipurilor si tot primul care sa dea vina ca altii folosesc tertipuri! O armata de oi conduse de un leu(c..ie adica), e mai puternica decat o armata de lei condusa de o oaie(castratul nostru).
 • +4 (6 voturi)    
  Romania, referendumul si democratia (Joi, 2 august 2012, 20:01)

  el chupacabra [utilizator]

  Este extrem de important sa constatam aspectul ca avem de-a face cu un al doilea referendum, pe al carui rezultat oamenii politici reprezentand PSD, PNL si PC il ignora, refuzand sa implementeze decizia populara. Ma refer atat la decizia referitoare la un parlament unicameral avand un numar de maxim 300 de parlamentar, cat si la referendumul pentru demoterea presedintelui Romaniei.
  Departe de mine gandul de a-l considera pe Traian Basescu o victima, un martir al regimului USL.
  In fapt, presedintele ales, Traian Basescu este responsabil de o buna parte dintre problemele si dificultatile intampinate de romani, in anul 2012, macar pentru faptul ca a tolerat, pe parcursul guvernarilor PDL, PDL + PNL, PDL + PSD, actiuni oneroase ale puterii, care au impietat asupra nivelului de trai al romanilor, permitandu-ne sa prezumam faptul ca reprezentantii puterii si apropiatii acestora au beneficiat in interes propriu de sume de bani colosale, necuvenite.
  Cum astfel de actiuni nu au fost insa straine de niciunul dintre guvernele anterioare (care la randul lor nu au imbunatatit cu nimic viata in tara), putem concluziona in privinta regimului Basescu - PDL ca a oferit poporului (drept principal aspect pozitiv) dreptul de a se exprima liber, incurajandu-l chiar in acest sens.
  Revenind la puterea actuala si la deciziile luate in raport cu decizia populara exprimata prin referendum, la o simpla analiza, devine evident aspectul ca se incearca in mod deliberat iritarea institutiilor europene si a liderilor europeni, batatorindu-se astfel unicul drum care va fi ramas deschis, cel filorus.
  Astfel, putem fiecare dintre noi sa identificam perspectivele pe care ni le ofera viitorul, cele ale unui stat bogat, temut si puternic, dar cu o populatie care, in marea ei majoriate traieste la limita subzistentei, fiind totodata speriata si timorata.
  Traim istorie! Personal, nu exclud faptul ca traim ultimele momente ale unei cvasi-democratii si libertati de expimatr din Romania, pentru urmatorii (ce
 • +5 (7 voturi)    
  Lectie dura (Joi, 2 august 2012, 20:18)

  KostasP [utilizator]

  Poate ca toata tragi-comedia asta va fi pina la urma in folosul tuturor romanilor. Ca un fel de invatatura de minte. Din toamna vin vremuri "negre" peste Romania si nu numai. Daca pina acum ati crezut ca o duceti rau stati sa vedeti ce va fi in 3 luni de acum incolo. Pina si Isarescu s-a simtit responsabil sa atraga atentia aupra pericolului ce vine. Paznicii din magazinele alimentare vor avea mult de furca cu populatia infometata si fara mijloace materiale pt asi asigura bucata de paine zilnica.
 • -9 (13 voturi)    
  Basescu (Joi, 2 august 2012, 20:18)

  Sandraa [utilizator]

  Din punct de vedere politic, Basescu este demis. In ciuda tentativei de boicot a acestuia, a amestecului lui Viktor Orban si a tentativlor PDL de a impiedica referendumul, romanii au iesit la vot in numere mari si au votat DA pentru demiterea lui Basescu in numere extreme de mari.
  • +2 (4 voturi)    
   habar n-ai (Joi, 2 august 2012, 22:26)

   Hermione [utilizator] i-a raspuns lui Sandraa

   Vorbesti ca Oana Stancu de la Antene....ori cu rea credinta ori tu nu stii ce a fost prin satele romanesti......s-a plictisit romanu' de nebunia asta, nu mai iesea nici dracu' la vot, sa fi vazut consilierii innebuniti cum carau oamenii cu masinuta....or fi fost si care s-au dus de bunavoie dar muuult mai putini decat arata cifrele. Mai plimbati-va prin tara in ziua votului si o sa va puneti mana in cap de cate magarii se fac in provincie, in regiuni unde taranului roman nu ii mai pasa prea tare de cine mai e la carma tarii caci e satul de politicienii zilelor noastre si unde nu sunt toti Moromete sa ii intereseze politica, lasandu-se pacaliti usor. USL pur si simplu a ajuns sa ma ingrozeasca prin tonele de minciuni pe care le revarsa zilnic prin Antene, si acum, mai nou prin Interimatu', de la pupitrul administratiei prezindentiale, unde, parerea mea, nu are ce cauta.
 • +7 (9 voturi)    
  De ce 12.09.2012 si nu 31.10.2014 (Joi, 2 august 2012, 20:25)

  el chupacabra [utilizator]

  Daca tot jucam o tzurca mioritica, cu reguli care se schimba de la un moment la altul, considerand finalul jocului de fotbal din liga lu' mitica, prin minutul 40, cand conduceau cu 1-0 si nu in minutul 90 cand au pierdut cu 54-46 (politica de maidan - scor de maidan), de ce nu este mai simplu sa impuna curtii constitutionale sa prezinte rezolutia pe 30 octombrie 2014, motivand ca fiecare dintre cei 8,7 milioane de participanti la referendum trebuie interpelat in mod direct, de catre unul dintre cei noua judecatori? Este legal-constitutional, in egala masura cu legalitatea schimbarii avocatului poporului, schimarii presedintilor camerei s.a.m.d.
  Daca mai este nevoie de variante-ipoteze de lucru pentru USL, putem face un exercitiu de imaginatie, un brainstorming (shtiu a ei saracutzii stau mai slabutz cu fosforul) si le mai gasim cateva!...
 • -9 (11 voturi)    
  Se pare ca ideea cu boicotul nu afost geniala ! (Joi, 2 august 2012, 20:45)

  mareleGaga [utilizator]

  Se pare ca ideea cu boicotul nu a fost geniala ! Mai bine se prezentau toate partidele si cati mai multi electori si era o situatie clara. Asa se pare ca boicotantii cam pierd partida pentru ca nu au nici o dovada ca sunt majoritari..
  • +4 (6 voturi)    
   Vezi comentariul meu de mai sus. (Joi, 2 august 2012, 22:23)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui mareleGaga

   Atata timp cat listele sunt contestate, chiar o prezenta de 15 milioane (si daca 14 milioane ar fi votat DA) nu ar fi contat. Si referendum-ul trebuia invalidat pentru proasta organizare, datorita listelor incorecte (Art. 47, alin 2)!!
  • +6 (8 voturi)    
   ca ceilalti (Joi, 2 august 2012, 23:20)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui mareleGaga

   se vede de la sapte poste ca sunt incompetenti.... si am fost eleganta in exprimare.
   Pai cine a trimis listele? Nu un ministru usl?
 • +4 (6 voturi)    
  prezentii la vot, a inteles vre-unul ? (Joi, 2 august 2012, 21:58)

  fosta zoezoe [utilizator]

  cum au pus Romania pe tocator ?Cum sa dialoghezi cu dracu , cum sa gasesti punti comune cu aghiuta ?Vorbeam acum o luna de imagine pulverizata .Turnatorul de rude voiculescu ,ne arata iadul si mai are putin sa puna saua pe toti 20 de milioane .
 • +4 (6 voturi)    
  nu inteleg (Joi, 2 august 2012, 23:01)

  Mirinda [utilizator]

  textual :Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012., ce se intelege din asta .... ca Guvernul trebuie sa adune toate listele electorale din circumscriptii si sa le dea la CC pentru a fi adunate si sa se stie cati au fost exact pe liste , nu? Si le trebuie 28 de zile? ...
 • +4 (6 voturi)    
  Casa de Comenzi (Joi, 2 august 2012, 23:09)

  morometu [utilizator]

  CC: DREPTI!
 • +4 (6 voturi)    
  Nu-l recunoasteti pe Antenescu (Joi, 2 august 2012, 23:11)

  Kayros [utilizator]

  Ar trebui o greva-boicot. Sa nu-i recunoastem pe Antonescu si gasca infractorului Ponta

  Asta nu-i presedintele meu. Nu-l pot purta nici pe post de slip interimar, dar pasa-mi-te presedinte!
 • +4 (6 voturi)    
  ??? (Vineri, 3 august 2012, 2:28)

  dorubarbu [utilizator]

  Halucinant! Ireal! Terifiant! Pana si CCR e o adunatura de oportunisti, iresponsabili, impostori si lasi!

  Ce asteapta? Prelungirea starii de incertitudine va adanci dezastrul din Romania! Va face IMPOSIBILA viata PENTRU MAJORITATEA OAMENILOR!

  Chiar si-au pierdut TOTI discernamantul in Romania!
  Incredibil….insa cat se poate de ADEVARAT!

  NO COMMENT!
 • +4 (4 voturi)    
  Una peste alta (Vineri, 3 august 2012, 4:10)

  qwed [utilizator]

  CCR a ales cea mai proasta alegere pe termen scurt pentru Romania. Pe termen lung multi isi vor da seama ca USL este o struto-camila ( cu PNL partid balama - fura voturi din dreapta pe care le vinde in stanga!) ce nu poate avea un program coerent de guvernare. Parca marele "geniu economic" Vosganian a marit in 2006 pensiile cu banii din privatizare BCR. Asta spune tot despre gandirea strategica a actualilor "liberali". Lucian Croitoru a surprins printr-o analiza de exceptie profilul alegatorului USL:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12936607-lucian-croitoru-jaful-dreptul-nu-minti-libertatea-politica-nu-poate-exista-fara-libertate-economica.htm
 • +1 (1 vot)    
  CCR si volumul de munca (Vineri, 3 august 2012, 18:47)

  liviusmaximus [utilizator]

  Dragi membrii ai CCR,
  Constient sau nu, tocmai v-ati dat de lucru mai mult decat o sa puteti duce.
  Uitati de referendum. Iata de ce ! Veti avea de analizat:
  - Legalitatea mandatelor parlamentarilor romani – numarul lor depinde de nr de alegatori.
  - Evident, fiecare prezenta, luare de pozitie, lege, etc intamplata in aceste conditii.
  - Legalitatea numirii guvernelor din 2008 incoace. Si a intregului aparat de stat guvernamental.
  - Legalitatea mandatelor europarlamentarilor – numarul lor e legat de numarul populatiei.
  - Legalitatea acordurilor internationale, inclusiv a celor de imprumut extern.
  - Legalitatea repartizarii bugetelor catre consilii judetene.
  - Etc, etc
  - Apoi coborati la nivel local – nr consilierilor este gresit – unii nu aveau de fapt mandate, pt ca trebuiau sa fie mai putini.
  - Evident, se invalideaza toate sedintele consiliilor locale si judetene, numirile de personal, investitii, imprumuturi, alocari bugetare catre institutii subordonate, etc, etc.
  Asadar, referendumul e ultima grija acum.
  Daca toate listele erau gresite, parlamentul care a decis orice in perioada 2008-2012 nu era legal intrunit. Sau asta e ideeea ? Sa revenim in 2008 ?
  Stiti ca statisticile romaniei ref la pib, somaj, etc, etc sunt toate gresite ? Si in baza lor am imprumutat miliarde ? Din care am mai si returnat pe alocuri ? Cum veti rezolva aceste probleme carora tocmai le-ati dat nastere ?
  Voi intelegeti ca aia de la fmi aflati in vizite pe-aici, tocmai inteleg ca au fost trasi in piept ? ca le-am prezentat cifre false ?
  Voi intelegeti ca la nivel european, o parte din decontari se fac in functie de numarul populatiei statelor ?

  Ne-ati scos din viata reala, cam nasoala, dar reala si ne-ati aruncat intr-un scenariu orwellian !
  Bravos.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by