Ministrul Educatiei a schimbat componenta Consiliului National de Etica, ce se ocupa de verificarea acuzatiilor de plagiat in cazul Ioan Mang. Vezi cine sunt noii membri ai Consiliului

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:21 Actualitate | Esenţial


Liviu Pop, ministrul Educatiei, a schimbat printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial componenta Consiliului National de Etica. Este vorba despre organismul care are printre altele rolul de a verifica plagiatele si care ar fi trebuit sa dea o decizie in cazul fostului ministru al Educatiei Ioan Mang. In functia de presedinte al Consiliului a fost numit Teodor Petrescu, iar in functia de vicepresedinte Virgil Muraru. Ordinul de ministru adopta si un nou Regulament de de Organizare si Functionare a Consiliului, abrogind un ordin de ministru din 2011.
 • Din componenta Consiliului National de Etica va mai face parte fostul deputat PSD Petru Andea si fostul rector al SNSPA Paul Dobrescu
Potrivit ordinului de ministru semnat de Liviu Marian Pop si publicat vineri in Monitorul Oficial, Componenta nominala a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) este urmatoarea:

Presedinte: Teodor Petrescu - Universitatea Politehnica din Bucuresti

Teodor Petrescu
Foto: Agerpres
Teodor Petrescu (67 de ani) a fost din 2004 decan al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. A absolvit liceul 'Sf. Petru si Pavel' Ploiesti, in 1967 a obtinut diploma de inginer, profilul electronica, la Institutul Politehnic Bucuresti, iar in 1972 a devenit doctor inginer in Radiotehnica si Radiocomunicatii la Institutul Politehnic Bucuresti.

Potrivit CV-ului sau, din 1968 si pana in 1971 a lucrat ca inginer la Institutul de Cercetari Electronice, iar din 1971 si pana in prezent lucreaza la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Are un brevet de inventie si peste 25 de teme de cercetare stiintifica in cadrul unor contracte sau granturi, la multe dintre ele in calitate de coordonator, se arata intr-un CV din 2005.

Vezi aici mai multe despre Teodor Petrescu si o parte dintre lucrarile publicate de acesta

Vicepresedinte: Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare

Romita Iucu - Universitatea din Bucuresti

Romita Iucu
Foto: Agerpres
Romita Iucu este Prorector al Universitatii din Bucuresti, responsabil pe Programe de Studii si Probleme Academice. In 2001-2003 a fost director general adjunct in Ministerul Educatiei, sub mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu

In 1989 a terminat Scoala Normala Timisoara sef de promotie, cu media 10 la Bacalaureat. Potrivit CV-ului sau, in 1993 la fost la Scoala de Studii Sociale si Pedagogice Lausanne, Institutul pentru Pedagogie Sociala. In 1994 la Universitatea Libera din Berlin - "Freie Universitat" Berlin, Fachbereich Erziehungswisenschaft, la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Invatamantului.

In 1995 si-a obtinut licenta in Stiintele Educatiei, terminand ca sef de promotie cu media generala 10 Facultatea de Sociologie Psihologie Pedagogie din cadrul Universitatii din Bucuresti, de unde in 1999 a obtinut titlul de doctor.

Din 1995 si pana in prezent a ocupat diferite functii in cadrul Universitatii din Bucuresti, la Catedra de Pedagogie.

In 2004 a fost prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, iar in 2001-2003 a fost director general adjunct in Ministerul Educatiei, sub mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu.

Vezi aici CV-ul integral al lui Romita Iucu

Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM

Este director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei. CEPROCIM este o societate comerciala pe actiuni cu capital privat 99,34% care are ca principal obiect de activitate cercetarea dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie, potrivit site-ului institutiei.

Doru Vladimir Puscasu face parte din conducerea stiintifica a institutiei din 1992, a absolvit Facultatea de Chimie Industriala la Universitatea Politehnica Timisoara, promotia 1971, si a obtinut titlul de doctor inginer in 1986.  

In 1999 a absolvit cursul de Management si Relatii Internationale la Scuola di Direzione
Aziendale dell Universita Luigi Bocconi, Milano. Citeste aici mai multe despre activitatea lui Doru Vladimir Puscasu.
 
Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj

Nicolae Burnete
Foto: CV Nicolae Burnete
Nicolae Burnete (52 de ani) a candidat la functia de rector al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, pozitie care a fost castigata la inceputul anului de profesorul Aurel Vlaicu. Din 2004 pana in 2012 a fost decan al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si membru in senatul universitatii.

In 1979 a absolvit liceul Liceul nr. 1, Alba Iulia, ca sef de promotie. In 1985 a obtinut diploma de inginer in Mecanica Agricola la Institutul Politehnic Cluj-Napoca - sef de promotie. In iulie 2004 a facut un stagiu de Instruire in biodiesel in Toulouse, Franta, in mai 2004 instruire in biodiesel la Universitat Hohenheim, Germania.

Vezi aici CV-ul integral al lui Nicolae Burnete, lista lucrarilor stiintifice publicate si lista contractelor de cercetare stiintifica.

Mihai Vladimirescu - Universitatea din Craiova

Mihai Vladimirescu (35 de ani) este profesor universitar doctor la catedra istorico-biblica in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea din Craiova. Potrivit CV-ului, este membru in Consiliul Profesoral al Facultatii de Teologie din Craiova si membru al mai multor asociatii europene si americane, printre care Society of Biblical Literature, Atlanta, SUA si European Association of Biblical Studies, Gotingen, Germania.

Este doctor in Teologie cu lucrarea intitulata "Importanta descoperirilor arheologice din Orientul Mijlociu in ultimii 30 de ani (1970-2000) pentru studiul Vechiului Testament", sustinuta in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" a Universitatii A.I. Cuza din Iasi.

"In septembrie 1996, in urma examenului de admitere, am devenit student al Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Craiova, Sectia Pastorala. La examenul de admitere am obtinut media 10,00", se arata in CV-ul sau.

Citeste aici CV-ul integral al lui Mihai Vladimirescu

Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara

Petru Andea
Foto: Agerpres
Petru Andea (63 de ani) este profesor al Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, unde a fost si decan din 2008. In perioada 2004-2008 a fost deputat de Timis din partea PSD.

In 1972 a obtinut diploma de inginer la Facultatea Electrotehnica, Sectia Electromecanica, in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, si de atunci lucreaza in cadrul universitatii. Potrivit unui CV din 2008, Petru Andea are 13 brevete de inventii, a obtinut Ordinul Muncii Cl. a III-a, iar in 1979 a primit Medalia "Meritul stiintific".

Vezi aici CV-ul lui Petru Andea


Victor Stoica - Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti


A fost decan al Facultatii de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" din Bucuresti din 2008. Potrivit declaratiei de interese din 2010, Victor Stoica era actionar la SIF Muntenia din Bucuresti, la SIF Banat-Crisana, SIF Moldova din Bacau, SIF Transilvania din Brasov, SIF Oltenia din Craiova, era membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti si presedinte al filialei din Bucuresti a Societatii Romane de Medicina Interna.

Horia Iovu - Universitatea Politehnica din Bucuresti

Horia Iovu (51 de ani) este decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In 1986 a obtinut diploma de inginer diplomat la Facultatea de Chimie Industriala, Institutul Politehnic Bucuresti, ca sef de promotie pe tara cu media 9,95.

In 1995 devine doctor in Chimia si ingineria polimerilor, Universitatea Politehnica din Bucuresti. In 1994-1995 a facut o specializare in materiale compozite polimerice la Manchester Metropolitan University, U.K.

Vezi aici CV-ul lui Horia Iovu

Florin Ionescu - Steinbeis University Berlin

Paul Dobrescu - Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative

Paul Dobrescu
Foto: Agerpres
Paul Dobrescu este profesor universitar, titular de curs pentru disciplinele: Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si Globalizare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), al carei rector a fost din 2008 pana la inceputul anului. Este de asemenea profesor indrumator de doctorat (domeniul fundamental Sociologie) la Universitatea Bucuresti.

In 1970 a obtinut diploma de licenta in filosofie la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 1981 a obtinut titlul de doctor in filosofie la aceeasi universitate. In 2006 a fost visiting professor la Ilmenau University, Germania, iar in 2006 si 2007 a efectuat un stagiu de cercetare la Oxford University (Church Mission Society).

In perioada 1990 - 2004 a fost decan FCRP, iar in 2005 - 2008 prorector SNSPA.

Vezi aici CV-ul lui Paul Dobrescu

Amintim ca, pana la aceste numiri, Consiliul National de Etica era format din Constanta Ganea (presedinte) de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila,Bucuresti, Marius Echim (vicepresedinte) de la Institutul de Stiinte Spatiale Bucuresti,  Mihaela Baibarac - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, INCDFM Bucuresti, Magurele, Doina Balahur -  Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi, Titus Beu - Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Liliana Braescu - Universitatea de Vest,Timisoara, Cristinel Diaconu - Centrul pentru Fizica Particulelor, Marsilia, Franta, Lucian Nastasa-Kovacs - Institutul de istorie George Baritiu, Cluj-Napoca, Mihai Netea - Universitatea Radboud, Nijmegen, Olanda, Bogdan Olaru - Institutul de Cercetari Economice si Sociale Gheorghe Zane, Iasi, Rodica Potolea - UniversitateaTehnica,Cluj-Napoca.

Consiliul National de Etica este un consiliu consultativ de nivel national, fara personalitate juridica, ce are misiunea de a monitoriza aplicarea normelor de buna conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania. El se afla in subordinea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), al carei sef, Dragos Ciuparu, a fost inlocuit de premierul Victor Ponta pe 24 mai cu Tudor Prisecaru.

Amintim de asemenea ca schimbarea componentei Consiliului National de Etica are loc in timp ce acest consiliu ancheteaza acuzatiile de plagiat aduse fostului ministru al Educatiei Ioan Mang.  Consiliul a judecat si a dat 14 Hotarari in cazuri de plagiat, din noiembrie 2011, iar pe 15 iunie il convocase la Comisia de Etica pe Ioan Mang, scrie Stefan Vlaston.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11715 vizualizari

 • +57 (61 voturi)    
  :))))))))))))0 (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:25)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  sa-l puna pe ala de la ICS sef, il scoate ala pe Mang si cu Nobel
  • +10 (10 voturi)    
   daca Ponta cere... (Duminică, 10 iunie 2012, 0:28)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   astia o 'albesc' si pe academiciana de renume mondial.. Elena Ceausescu

   devine evident ca Ponta nu va ezita sa schimbe tot ce poate ca negrul sa fie numit alb si Mang-leurii PSD sa poata fura in voie urmatorii ani. oare cat va rezista justitia? oare cat vor rezista cei care ieseau in Piata Universitatii acum cateva luni? ca deja e clar.. Boc era ingeras pe langa astia...
  • +35 (35 voturi)    
   se astepta cineva la altceva ? (Duminică, 10 iunie 2012, 1:57)

   jorj [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   O adevarata revolutie a bunului simt.......Si totusi e cineva in tara asta care sa se indoiasca ca mang este un plagiator si inca unul fraier ?
   • +6 (6 voturi)    
    Teodor Petrescu decanul unor clanuri nu facultati (Duminică, 10 iunie 2012, 5:22)

    ilarie [anonim] i-a raspuns lui jorj

    Noul presedinte al Consiliului de Etica a fost din 2004 decanul facultatii de Electronica din Bucuresti unde sub conducerea s-au inmultit clanurile universitare ca ciupercile dupa ploaie (vezi adresa de mai jos pentru nume concrete). Eu personal stiu peste 40 profesori inruditi: tata fiu, barbat nevasta, mama fiica, mama fiu. Nu este rusine ca acest individ sa ajunga presedintele comisiei de etica?!
    http://nepotism.byethost7.com/viewforum.php?f=5
  • +5 (5 voturi)    
   dero lux (Duminică, 10 iunie 2012, 8:12)

   sutasul [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Cu aceasta ocazie,Mang si toti ceilalti vor iesi curati ca lacrima si vor apare 2-3 victime fara importanta ca sa justifice activitatea.
  • +1 (1 vot)    
   Petrescu... e clar (Luni, 11 iunie 2012, 1:16)

   florin [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Eu l-am avut profesor pe acest Petrescu in facultate la Electronica inainte de 2000. Shpagar mai mare impreuna cu asistentul lui pe nume Militaru si secretara Nutzi, nu cred ca mai gasesc.
   Nu il interesa de elevi, preda un curs vechi si care nu avea nici o legatura cu comunicatiile moderne si te punea sa tocesti teoria si avea un mecanism de notare "foarte original". Asa se lauda el singur.
   Voia numai sa iti arata ce bun e el si ce prost esti tu ca elev.
   Era interesat doar de traseul lui profesional si mai ales politic.
   Am terminat Electronica Bucuresti cu un gust amar vazand ca a fost ales decan.
   Ca sa nu mai zic de secretara lui Nutzi ... spaima constitutii. (arata mai mult a barbat).

   Imi pare rau sa aud ca a fost numit el sef al comisie de etica. Persoana "MAI POTRIVITA" nici ca se putea.
   • +1 (1 vot)    
    Petrescu (Luni, 11 iunie 2012, 2:32)

    Popescu Irinel [anonim] i-a raspuns lui florin

    Nu ii cunosc pe ceilalti membrii ai comisiei de etica, dar Petrescu...
    Asa cum spui tu, Petrescu poza in profesorul curat, care nu se preteaza la spagi si alte minuni. In schimb asistentul sau, Nicu Militaru facea treaba murdara. Cu el se rezolvau toate!
    Daca imi aduc aminte in timpul primului mandat ca decan, a fost chiar un scandal cu niste studenti nepromovati la CAD (Comunicatii Analogice si Digitale) de catre dl prof. Croitoru, dar care au fost gasiti nu doar promovati la materia respectiva ci si cu diplomele de inginer luate. Din cate imi aduc aminte, Petrescu s-a pus contra lui Croitoru, dar pana la urma Croitoru nu s-a lasat si tot i-a adus pe aia inapoi la examen. Dc nu ma insel, s-a lasat cu anularea diplomelor de inginer eliberate respectivilor.

    Petrescu... deja e clar! PSDul revine in forta! Si revine cu aceleasi obiceiuri. Se pare ca romanul a uitat cum era pe vremea lui Nastase. Nu-i nimic, ne vom aminti in curand!
 • +56 (60 voturi)    
  sfidare (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:36)

  cotora [utilizator]

  ponta si clica usl-ista, isi bat joc de romani, ii sfideaza pur si simplu
 • +4 (38 voturi)    
  MAINE NU VA MAI VOTEZ (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:45)

  IOANA [anonim]

  gata, sunt hotarata. maine pe 10 iunie nu va mai dau votul, nici eu, nici familia mea mare, formata din 48 de persoane.
  daca " consiliul a judecat si a dat 14 hotarari in cazuri de plagiat, din noiembrie 2011"iar ca sa-l salvati pe acest plagiator, pe aceasta masea stricata ioan mang, ati dat toata dantura jos, nici noi familia mea ,petrescu ioana, nu va vom mai vota. gata suntem hotarati.
  sus patria, jos mafia !
  acesti ministru sindicalist, presedinte de bloc isi permite sa faca schimbari sub obladuirea lui ponta-antonescu. daca m-am bucurat de schimbarea guvernului, acum o citez pe udrea: " o sa regretam guvernul boc"...incep sa-i dam dreptate. inca un pic, fiindca faceti greseli mai mare ca cei dinainte si gata! jos cu voi.
  mergem cu vadim tudor!
  doamne ajuta!, chiar daca nu va iesi, ne trebuie o voce pentru mafioti.
  • +9 (9 voturi)    
   Am vrut sa iti dau un vot de "like" (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:22)

   PoneiulTroian [utilizator] i-a raspuns lui IOANA

   ca sa va stimulez, pe voi, pasoptistii, sa va tineti de cuvant maine la urne.
   Dar cand am vazut cu cine vreti sa votati in locul USL-ului, mi-a amortit mouse-ul, ha, ha, ha.
  • +8 (8 voturi)    
   Stimabila...... (Duminică, 10 iunie 2012, 6:35)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui IOANA

   va inteleg flustrarea, dar vadim tudor (am scris si eu cu minuscule) tot mafiot este !
  • +11 (11 voturi)    
   Doamna Ioana... (Duminică, 10 iunie 2012, 9:10)

   ciudatu' [utilizator] i-a raspuns lui IOANA

   Familie mare aveti. Si hotarata.
   Totusi, daca alternativa dumneavoastra la USL este Vadim, n-ar fi mai bine sa ramaneti acasa?!
   • +1 (1 vot)    
    recomandare (Duminică, 10 iunie 2012, 12:00)

    Ipse [anonim] i-a raspuns lui ciudatu'

    si sa ia si citeva pastile de calmare (intensa ca in reclama aia TV)
 • +42 (44 voturi)    
  A inceput albirea lui Mang-leur (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:45)

  anitei [anonim]

  Imi pare rau ca va deceptionez, dar d. Ponta nu foloseste masina de spalat "Alba-lux." Nu! Prefera spalarea manuala cu sindiministrul pop.Dupa ce-l trece pe manglitor prin detergentii albitori de pe lista noua, va arunca, odata cu apa murdara din copaie si pe nefericitul sindicalist, devenit tap-ispasitor.
 • +46 (48 voturi)    
  O frecam la rece (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:45)

  OZN [utilizator]

  Ce mai verifica astia? Ca a vazut o lume-ntreaga ca era copiat tot, pana si erorile. Ca sa fie cadru stiintific si oficial se puteau aduna in cabina portarului de la Ministerul Lipsei de Educatie si in 15 minute trageau o concluzie (si vreo 20 de flatulatii) si gata - n-a copiat Mang, a copiat japonezul care calatorise in timp si i-a furat omului nostru opera!
  • +2 (2 voturi)    
   tara lui Papura Voda... (Duminică, 10 iunie 2012, 0:04)

   disposableCitizen [utilizator] i-a raspuns lui OZN

   Evident nu vor putea sa spuna ca nu a copiat.

   Cred ca ideea e sa tergiverseze pana uita lumea, sa gaseasca vreun "viciu de procedura", ceva... As pune pariu ca nu se vor pronunta niciodata pe fond.

   Sau sa-i dea doar vreun "avertisment", ceva.

   Ca doar e un "om valoros", nu? Ar fi pacat sa piarda asa un om "cercetarea" din Romania. Un model pentru noi toti.
 • +40 (44 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:48)

  Dinu [anonim]

  Trist, foarte trist, dar pe de alta parte trebuie spus ca acest consiliu de etica putea sa se pronunte de 10 ori pana acum asupra plagiatului lui Mang.
  De ce nu a facut-o? Cine i-a impiedicat si cum?
  Uite de-aia nu are ursul coada.
  • +6 (6 voturi)    
   copy-paste (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:59)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Dinu

   Pucul s-a oprit la mantinela. Vechiul consiliu nu era in stare sa-l acopere pe Mang.

   Oricum sintem in cistig. Sintagma copy-paste are acum un nume scurt: MANG. Prescurtarea se va impune la nivel international. Iar evolutia limbilor nu se va opri aici.
  • +28 (28 voturi)    
   etica loveste... (Duminică, 10 iunie 2012, 1:06)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Dinu

   vechiul consiliu de etica a fost prea etic se pare.. i-a dat lui Mang 30 de zile sa raspunda la acuzatii.
   Mang a raspuns... tragand sforile necesare ca sa se schimbe consiliul.
 • +33 (35 voturi)    
  le-a fost frica! (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:56)

  Anonim [anonim]

  Comisia anterioara a avut curajul sa declare plagiator pe prefectul in functie al judetului Gorj, care era si profesor la Arad. Desi atunci era sustinut de principalul partid de guvernamant, PDL. Oare aceasta noua va avea acelasi curaj? Sunt sceptic.
 • +41 (45 voturi)    
  O daaa, (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 22:56)

  Marcel Ionita [utilizator]

  Astia au si dat concurs pe post pentru consiliul de etica. Testul a constat intr-o singura intrebare:

  1. Credeti ca Mang a plagiat?

  Raspunsul corect era NU. Felicitari celor care au raspuns corect si au fost admisi in consiliu.

  Nu vi se pare democratic?!
 • +32 (34 voturi)    
  lehamite (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:00)

  noname [anonim]

  ce sluga credincioasa domn' ministru!... vedeti, bai tovarasi!, asa trebuie sa fie un ministru. ca pe vremuri. votati usl. (oricum, educatia asta e de tot rahatul si profesorii la fel, in fond, smecherul asta din educatie vine, din troaca de rahat nu vor sa iasa, asta este)
 • +29 (31 voturi)    
  De ce nu au desfiintat pur si simplu Consiliul? (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:04)

  serban [anonim]

  De aia!
 • +30 (32 voturi)    
  hmmm (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:12)

  kalinix [anonim]

  Ar fi interesant de aflat si motivul pentru care s-a produs aceasta schimbare. Poate le-o fi expirat mandatul celor de dinainte, mai stii?
  Oricum, e cel putin ciudat ca aceasta schimbare s-a produs in week-end, cand lumea e luata cu alte treburi.
  Sunt curios sa vad daca iese Ponta luni si spune ca de fapt nu s-a schimbat nici o comisie :D
  • +2 (2 voturi)    
   Ponta (Duminică, 10 iunie 2012, 0:15)

   unu [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   Ponta iese si zice ca si acest ministru a uitat cuvantul "nu".

   Ponta are un job greu, trebuie sa corecteze toate decalaratiile ministrilor lui.
   El ar putea fi ministru la toate ministerele si prim-ministru in acelasi timp, pentru ca oricum el trebuie sa verifice si sa corecteze declaratiile ministrilor.
  • +2 (2 voturi)    
   Membrii erau numiti pe 4 ani (Duminică, 10 iunie 2012, 10:15)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   ... si nu puteau fi inlocuiti de ministru decat in caz de neimplicare in decizii.

   Pop a facut o magarie dubla: intai a modificat regulamentul de functionare pentru a-si acorda dreptul de a inlocui membrii dupa bunul plac, dupa a pus pe cine i-a poftit inima.

   Cum s-ar zice, modificare cu dedicatie!
 • +26 (28 voturi)    
  OOOOPS!!! (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:23)

  kalinix [anonim]

  http://cne.ancs.ro/cadru-legal/

  Organizarea și funcționarea CNECSDTI
  Art. 9. — CNECSDTI este format din 11 membri, numiți prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului pentru un mandat de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit o singură dată.

  Art. 12. — (1) În cazul în care un membru al CNECSDTI încalcă normele etice sau de deontologie profesională ori nu se implică, în mod sistematic, în activitățile consiliului, acesta poate fi revocat din calitatea de membru al CNECSDTI.
  (2) Se consideră că un membru nu se implică, în mod sistematic, în activitățile CNECSDTI, în următoarele cazuri:
  a) nu participă, fizic sau prin teleconferință, la mai mult de 50% din ședințele din decursul a 6 luni consecutive;
  b) în cazul votului prin mijloace electronice, nu își exprimă opțiunea pentru mai mult de 25% din hotărârile supuse votului în decursul a 6 luni consecutive;
  c) în alte cazuri stabilite prin regulamentul intern de funcționare.
  (3) Procedura de revocare se desfășoară după cum urmează:
  a) unul sau mai mulți dintre membrii CNECSDTI ori ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului sau președintele ANCS solicită declanșarea procedurii de revocare;
  b) revocarea se confirmă prin votul secret al majorității absolute a membrilor CNECSDTI;
  c) în cazul în care revocarea nu se confirmă conform prevederilor lit. b), procedura de revocare încetează;
  d) în cazul în care revocarea nu a fost solicitată de către ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului, revocarea se aprobă de către acesta.

  Cum nu cred ca cei 11 membri si-au depus mandatul in corpore si nu au trecut cei 4 ani de mandat, trag concluzia ca ordinul ministrului este ilegal!?
  Gresesc eu pe undeva?
  • +19 (21 voturi)    
   superb (Duminică, 10 iunie 2012, 1:34)

   deutscher [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   pe site-ul CNE scrie ca membrii au fost numiţi prin Ordinul 5735/2011, adica anul trecut.
   2011+4=2015, nicidecum 2012.
   Concluzia e ca nu gresesti cu nimic.
   • +2 (2 voturi)    
    Dar Ponta (Duminică, 10 iunie 2012, 6:46)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui deutscher

    a declarat ca trebuie scimbati toti care erau din timpul lu Boc si A .M , ! NE PUTEM ASTEPTA CA LA NOAPTE SA SCIMBE SI VOTURILE !
  • +2 (2 voturi)    
   am trimis mai departe (Duminică, 10 iunie 2012, 3:33)

   Emil Stoica [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   Excelent!

   Am citit si eu textul si ai dreptate. Numirile par a fi ilegale.

   Am trimis mai departe catre redactorii HN, sunt oricum convins ca au citit si ei mesajul si ca vor urma ceva valuri.

   bravo!
  • +1 (1 vot)    
   Nu gresesti (Duminică, 10 iunie 2012, 8:05)

   anion [utilizator] i-a raspuns lui kalinix

   Numirea se face de Ministrul Educatiei nu si de un ministru cu mandat limitat la Educatie!. Asa ca sufera numirea si din aceasta cauza.
  • +2 (2 voturi)    
   excelent (Duminică, 10 iunie 2012, 9:07)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   Am gasit si eu articolul si cred ca ai dreptate.
  • +4 (4 voturi)    
   aa, si inca ceva. (Duminică, 10 iunie 2012, 9:11)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   Interesant cum s-a gandit ministrul Pop sa faca schimbarea chiar inainte de alegeri, cand atentia e indreptata spre alte subiecte.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu dragii mei (Duminică, 10 iunie 2012, 10:17)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui kalinix

   ministrul a modificat si regulamentul de functionare a Consiliului pentru a-si acorda dreptul de a numi pe cine pofteste, in aceeasi zi.
   • +3 (3 voturi)    
    din pacate, asa este (Duminică, 10 iunie 2012, 11:43)

    Emil Stoica [anonim] i-a raspuns lui kinn

    Din pacate, asa este. Ministrul poate abroga ordinul privind functionarea consiliului si asta a facut. Dupa care a dat un nou ordin cu numele noi. Caci asa se construiesc institutii in Romania....
 • +27 (27 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:24)

  cipri_ [utilizator]

  Asta e ... revolutia bunului Simt.
  E chiar incredibil cata nesimtire.
  Si trebuie luat in calcul ca acum is mai retinuti fiindca is algeri. Vai de capul nostru ce-o sa faca nemernicii acestia daca castiga alegerile.
  e chiar strigator la cer. Astia chiar n-au pic de bun simt.
 • +23 (23 voturi)    
  da... (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:33)

  cipri_ [utilizator]

  urmeaza sa vina Poanta cu aceas schema. Acum ca oricum i se termina interimatul lui Pop, poate sa vina Poanta sa faca iar pe viteazu.
  De ce dracu n-a pus-o direct pe Andronescu acolo in comisie, ca sa fie mai clar pentru toata lumea. I-a pus doar omaneii ei.
  Incredibil... cata nesimtire.
 • +24 (24 voturi)    
  usl (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:38)

  cipri_ [utilizator]

  usl nici bine n-a ajuns la putere... ca deja m-am si saturat de ei.
  Nici sa nu mai aud de acesti magari... astia chiar nu se mai opresc, nici macar asa de ochii lumii.
 • +23 (23 voturi)    
  mang are nevoie de orbi (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:41)

  michela [utilizator]

  Plagiatele alea sunt atat de evidente incat numai cu niste analisti orbi ca liliecii ar putea scapa mang cu fata curata.
 • +19 (19 voturi)    
  Ageamiii (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:46)

  Galileo [anonim]

  interesant ca nu e niciun specialist in automatica si calculatoare in acest onorabil comitet sau consiliu sau ce-o fi. Si niciun specialist in fizica...
  • +2 (2 voturi)    
   Mai mult ... (Duminică, 10 iunie 2012, 8:13)

   Veridicus [anonim] i-a raspuns lui Galileo

   Nici un specialist in stiinte umaniste ! Teologul craiovean este pus in contra-partida, pentru ca se lucrase masiv la "compromiterea" lui Irineu Popa, care s-a dovedit totusi onest din punct de vedere profesional. In plus, o buna parte din noul CNE este alcatuita din politruci !
   In vreme ce vechiul CNE a dat - caz unic in Romania post-comunista - peste 11-12 decezii, altele urmand a se da publicitatii, sa vedem ce vor oferi acestia Noi.
 • +19 (19 voturi)    
  Hehe!! (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:54)

  Gimmy [anonim]

  Mai ramane sa schimbe CNATDCU si aia e! Trai pe vatrai neneaca, in universitar!

  Care vreti ba un doctorat, un post de profesor, ceva!? Hai acuma, ca e promotie, ca dupa aia cresc preturile!
 • +21 (21 voturi)    
  Degeaba, "stimate" d-le ministru! (Duminică, 10 iunie 2012, 0:25)

  Savu [anonim]

  Sfidare USL-ista intrece orice imaginatie!
  Ne cred chiar atat de prosti? Doar poate orice elev de clasa a IX-a sa confirme ca lucrarile lui Mang sunt plagiate!
  De ce este nevoie de irosirea de resurse si de schimbarea componentei Consiliului National de Etica, doar pentru inalbirea lui Mang?
  Chiar daca il scot bazma curata, noi tot stim ca a plagiat!
 • +21 (21 voturi)    
  Consiliul=Andronescu=PSD (Duminică, 10 iunie 2012, 0:30)

  Marta [anonim]

  Numai cine nu-i cunoaste ii poate considera impartiali. Toti, dar absolut toti sunt oameni ai lui Andronescu, incepand cu Andea si terminand cu Iovu. Se poate puncta pe Andea care este si el un plagiator dar si un insotitor permanent (intre ei fiind ceva de suflet) al lui Andronescu. Sunt toti fosti mari activisti comunisti atat la nivel inalt (Dobrescu, Petrescu, Andea) cat si la nivel UASCR (Iovu, Iucu). Toti laolalta nu fac in materie de ISI si HI cat avea Funeriu singur. In timp ce fostul Consiliu avea un HI 450, acestia impreuna au 38.
 • +16 (16 voturi)    
  Rovana! (Duminică, 10 iunie 2012, 0:34)

  AnotheBitOfDust [anonim]

  Apropos de plagiaturi & falsuri. Am cautat titlul lucrarii de doctorat al Rovanei Plumb. Nu l-am gasit. Ma poate ajuta cineva? Stie cineva cine i-a fost conducator de lucrare?
  http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2012/05/2012-05-08_conducere_curriculumvitaerovanaplumb.pdf
  http://www.rovanaplumb.ro/category/despre
  La http://www.library.pub.ro/doc/teze/teze%20doctorat%202004.pdf nu apare.
  http://www.library.pub.ro/servicii_02.htm
 • +18 (18 voturi)    
  cine este Paul Dobrescu (Duminică, 10 iunie 2012, 2:20)

  Aramis [utilizator]

  pe lista figureaza dl Paul Dobrescu, profesor la SNSPA, nu stiu daca inca rector, fost redactor, cred ca si sef de sectie, al revistei teoretice si politice a CC al PCR, “Era Socialista”. A fost un functionar de seama in chiar templul ideologiei comuniste. Ideologia pe care a propagat-o in “Era Socialista” a fost fundamentul sistemului ilegitim si criminal. Asadar ministrul Pop a numit in aceasta suprema instanta etica un fost activist ideologic al PCR, angajat ani de zile si platit sa sustina tezele oficiale, sa participe cu contributii proprii la mascarada grotesca a cultului lui Ceausescu. Sincer, cred ca prezenta d-lui Dobrescu ridica serioase probleme de credibilitate pentru acest for.

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/pontocratia-in-actiune-un-fost-redactor-al-%E2%80%9Cerei-socialiste%E2%80%9D-in-consiliul-national-de-etica/
  • +2 (2 voturi)    
   Cine este Petru Andea (Duminică, 10 iunie 2012, 17:57)

   Vasilena [utilizator] i-a raspuns lui Aramis

   Petru Andea a fost presedintele UASCR Timisoara in perioada anilor '70. Dupa terminarea facultatii, a ramas asistent la facultate.
   A promovat pe linie de partid in cele mai inalte functii.
   • +1 (1 vot)    
    Din CV, se vede ca primele publicatii (Duminică, 10 iunie 2012, 18:34)

    Vasilena [utilizator] i-a raspuns lui Vasilena

    le are din 2002.
    Inainte de 1989, a avut functii inalte pe linie PCR, cred ca a fost si membru in CC al PCR, in MAN, etc.
 • +2 (2 voturi)    
  credeti ca (Duminică, 10 iunie 2012, 6:51)

  felicia [anonim]

  acest ministru-sinistru are prerogative in numiri ,el este mana cu care se opereaza.O PAIATA .RUSINE ! Daca asta se intampla acum ,cum va fi dupa noiembrie ,daca castiga usl alegerile? Totul sub sigla ;bun simt, competenta, cinste ,transparenta,....................si garantate de ILICI , NASTASE, PONTA , MAZARE,MANG, ETC
 • +2 (2 voturi)    
  pentru dl.nimic[ponta ] (Duminică, 10 iunie 2012, 7:39)

  nicostin [anonim]

  nu era mai simplu printun ordin de dl.nimic [ponta, asta a realizat pentru populatie de cand este la butoane] mang este mai fata mare decat un nou nascut??lasato in colo de treaba pierdere de timp
 • +2 (2 voturi)    
  plagiat (Duminică, 10 iunie 2012, 8:48)

  kraigher [anonim]

  toti psd-istii acestia or sa-l scoata "CURAT" pe mang.
 • +1 (1 vot)    
  pai asta e depolitizare (Duminică, 10 iunie 2012, 9:20)

  gaga [anonim]

  e limpede. usl-ul isi tine promisiunile. depolitizeaza fiecare cotlon institutional. avem noi membrii in consiliul de etica academica, fosti adjuncti in ministerul doamnei ambrambureaua. si o metodologie noua. etica sindicalistului pop, eminent profesor si vorbitor, e mai buna decat etica lui funeriu, un enervant fara bac.
 • +3 (3 voturi)    
  revolta (Duminică, 10 iunie 2012, 9:20)

  minerva [anonim]

  E revoltator ce face acest sindicalist cu sistemul de invatamint ! Si pentru toate astea este vinovat Ponta!, De fapt , cu cit mai multi neinformati, cu atit mai bine! [Nu trebuie toti sa stim sa citim un buget, atita timp cit primul ministru nu stie si nici nu intreaba !-vedeti "disperarea " ca n-a gasit banii de mariri de salarii in "sertar" etc.!]
  A scos criteriile de competenta : testele de verificare de la sfirsit de an din invatamintul preuniversitar ( sa nu stim nici ce sint in stare profesorii nici ce au priceput / invatat elevii !), acuma a schimbat componenta CNECSDTI (plagiatori cit mai multi tarii !), a reintrodus legea in care un profesor universitar poate profesa pina la adinci batrineti-( traiasca cursurile si metodele "prafuite " si "glorioasa " clasificare a universitatilor romanesti intre universitatile lumii ), bacalaureat diferentiat , dar numai atit etc.
  Sint curioasa daca astia doi-premierul si ministrul de invatamint- si-ar gasi de lucru inafara tarii ,exceptind "necalificat "!
 • 0 (2 voturi)    
  mirare!!!! (Duminică, 10 iunie 2012, 11:00)

  asada [utilizator]

  Unde sant cadrele didactice si lucratorii din invatamant .Cu tot ce se intampla in acest minister nu mai au nimic de obiectat. Pana mai ieri erau foarte revolutionari si nu-i mai puteai aduna de prin fata guvernului si a ministerului cu fel de fel de proteste si revendicari.Acum au omul care le trebuie, sint linistiti si fericiti.
 • +1 (1 vot)    
  Ce va descoperi noul Consiliu? (Duminică, 10 iunie 2012, 11:07)

  Paula [anonim]

  Va descoperi ceea ce nu te astepti: ca Kovesi are o teza copiata, ca teza lui Boc este un plagiat. Multa lume greseste cand crede ca numai Mang trebuie albit! Toti dar absolut toti doctoranzii Abramburicii sunt plagiatori iar tezele lor sunt nule de drept incepand din 1996. Toti doctorii scosi de SNSPA sunt plagiatori. Noul rector al Politehnicii (caz unic in lume fara doctorat) are si el o teza scrisa si care trebuie sustinuta in curand. Ori vechiul consiliu ar fi putut fi sesizat de toate aceste plagiarisme si le-ar fi anulat tezele. Iata deci ca nu Mang este singurul motiv ci o intreaga gasca de PSD-ei care sunt plagiatori de meserie. Ce ar trebui facut? Un lege care sa-i oblige pe toti cei care si-au dat doctoratele dupa 1994 sa le depuna in format PDF intr-o baza unica de date de unde sa poata fi consultate de toti profesorii care apoi sa sesizeze consiliul cu dovezi. Nu va intrebati oare de ce Romania este singura tara unde tezele de doctorat sunt secrete? Sau mai corect zis le depun numai cei care doresc!
 • +3 (3 voturi)    
  apropo (Duminică, 10 iunie 2012, 11:07)

  asada [utilizator]

  Dna.reporter nu afacut nici o referire la coloratura politica a noilor membrii ai comisiei si mai ales evolutia lor politica in timp.Cred ca ar fi foarte interesant de vazut.
 • +1 (1 vot)    
  Cand vom scapa, Doamne, de ei? (Duminică, 10 iunie 2012, 18:44)

  anonymus [anonim]

  Cam subtire CV-ul atasat al dlui Dobrescu. Ca in filmele americane, n-a existat inainte de 1990. Probabil ca era putin importanta activitatea sa profesionala de la sectia Economica a ziarului SCANTEIA - organ al CC al PCR. Sau modul in care "manageria" ca secretar de partid PCR toata "floarea" de ziaristi zelorsi si colaboratori din SCANTEIA ?
  Multi ne-au mancat zilele cu "rolul postdecembrist" pe care "baietii cu ochi albastrii" le-au gandir pt SISTEM. Unii chiar si azi au ramas cu "roluri". Vezi Ion Erhan din lista colaboratorilor Securitatii din Romania Libera, Adrian Vasilescu, consilierul de la BNR, Marin Dinu din CA al BNR si altii asemenea.
 • 0 (0 voturi)    
  -- (Luni, 11 iunie 2012, 12:47)

  upit [anonim]

  oare noul consiliu va studia mai atent plagiatul de la upit al noului rector, fost notar, fost director de penitenciar....iata aici detaliile, doar sa cercetati:
  http://plagiateinuniversitate.blogspot.ro/
 • 0 (0 voturi)    
  Bine ati venit (Luni, 11 iunie 2012, 12:51)

  irinel99 [utilizator]

  .....in democtratia constitutionala a USL-ului. Pe sistemul tace si face....pana la noi sesizari....se vor instala in fiecare pozitie cheie a aparatului numai oameni vrednici si drepti(cine le poate face ceva??? - NIMENI). Seamna izbitor de mult cu instalarea la putere a marilor puteri Socialise din Europa inter si postbelica (Nazistii etc).
 • 0 (0 voturi)    
  Jenant (Vineri, 22 iunie 2012, 7:26)

  Marius [anonim]

  Cine se va uitala lista de lucrari publicate a presedintelui comisiei va observa ca nu are nici macar un articol stiintific ISI publicat intr-o revista ci doar proceeding-uri unde daca dai un leu te primeste si sa iti publici memoriile...restul e can-can...
 • 0 (0 voturi)    
  Teodor Petrescu (Marţi, 17 iulie 2012, 11:43)

  ceratosaurus [utilizator]

  Teodor Petrescu - cel care pica instant studentii baieti cu parul lung.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by