Cine este Tudor Prisecaru, noul sef al Cercetarii: Doctor inginer in stiinte tehnice, specializarea Cazane de abur

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 24 mai 2012, 17:46 Actualitate | Esenţial


Tudor Prisecaru
Foto: nipne.ro
Tudor Prisecaru (55 de ani) este noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), dupa ce premierul Victor Ponta a semnat joi, 24 mai, decizia de eliberare din aceasta functie a lui Dragos Ciuparu. Amintim ca in subordinea ANCS se afla Consiliul National de Etica, ce ancheteaza acuzatiile de plagiat aduse fostului ministru al Educatiei Ioan Mang.   

Profesor doctor inginer Tudor Prisecaru este prorector al Universitatii Politehnica Bucuresti si a fost decan al Facultatii de Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In 1982 a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie Mecanica, Sectia Masini Termice; a fost sef de promotie si si-a luat examenul de diploma cu nota 10, potrivit CV-ului sau.

In 1991 a obtinut titlul de Doctor inginer in stiinte tehnice, specializarea Cazane de abur. In acelasi an obtine specializari la MAN-GHH AG, Oberhausen, EVT GmbH, "Stutgart", Mannesmann-Lentjes AG, Dusseldorf, Germania.

1994 (iunie - iulie) - Specializare la Technische Hochschule Darmstadt.

Lucrari stiintifice:
"In aceasta categorie se incadreaza teza de doctorat cu titlul 'Optimizarea din punct de vedere general economic a ansamblului parametrilor functionali si constructivi ai focarelor cazanelor', sustinuta public in anul 1990 sub conducerea Prof.ing. Mircea Postelnicescu, confirmata in anul 1991, precum si un numar de 36 articole publicate sau in curs de publicare in reviste de specialitate (cu 'referenti'), 9 articole publicate in volumele unor congrese si simpozioane, dintre care doua in strainatate, iar unul cu participare internationala, 41 de contracte de cercetare stiintifica, dintre care la 20 in calitate de responsabil. Pe langa articolele publicate si comunicate a mai sustinut un numar de alte 24 comunicari stiintifice", se arata in CV.

Lucrari tehnice:
 • "Cazane si turbine", Mihaescu L., Prisecaru T., Oprea I., Editura MATRIX ROM, Bucuresti, 1999, ISBN 973-685-036-6, 168 p.;
 • "Generatoare de abur", Vol. I, Indrumar de laborator. Pisa I., Neaga C., Mihaescu L., Prisecaru T., Editura U.P.B. , 1994, 187 p.
Functii didactice si locuri de munca:
1982 - 1984: Combinatul Siderurgic Calarasi - inginer stagiar;
1984 - 1985: Asistent stagiar la Universitatea Politehnica Bucuresti, Fac. Inginerie Mecanica, Catedra de Cazane de abur si turbine cu abur si cu gaze;
1985 - 1991: Asistent la aceeasi catedra;
1991 - 1996: Sef lucrari la aceeasi catedra;

Cursuri predate:
 • Fac. Inginerie Mecanica: "Probleme speciale de generatoare de abur", "Programarea si utilizarea calculatoarelor", "Tensiuni termoelastice in instalatii termice", "Metode numerice in procese termice", "Dampferzeugern und Wa rmeaustauschern", "Generatoare de abur"," Generatoare de abur pentru instalatii energetice clasice si nucleare", "Analiza numerica a proceselor termice"
 • Fac. Energetica: "Cazane de abur", "Instalatii de ardere"
Tudor Prisecaru a condus 58 de proiecte de Diploma si "a contribuit la crearea Laboratorului de Modelare si Simulare a Proceselor Termice pe care l-a dotat cu 12 calculatoare personale", potrivit CV-ului.

Activitate tehnica:
 • "In anul 1996 a primit Premiul AGIR pentru contributii la realizarea unei instalatii de ardere a pacurii cu NOx redus care echipeaza in prezent generatoarele de abur de 420 t/h din cadrul FE Pitesti.
 • In anii 1996-1997 a participat la realizarea cazanului recuperator pentru ciclul mixt cu o turbina cu gaze aeroderivativa, aflat in prezent in dotarea CET Botosani.
 • In anul 2000 a participat la modernizarea focarului pilot de 2 MWt din cadrul Catedrei de Echipament Termomecanic Clasic si Nuclear, cu un schimbator de caldura nou cu tuburi termice.
 • In anul 2000 a participat la realizarea unui cazan industrial functionand cu ulei diatermic de 0.5 Gcal /h.
 • Incepand din anul 1998 a fost solicitat ca expert in analize de avarii.
 • Incepand din anul 1999 face parte din Comitetul de certificare stiintifica al lucrarilor elaborate din cadrul ICEMENERG SA Bucuresti si ICPET SA Bucuresti", se arata in CV.

Vezi aici CV-ul integral al lui Tudor Prisecaru

Tudor Prisecaru s-a nascut in 1957, in Bucuresti, si a absolvit Colegiul National "Sfantul Sava" Bucuresti, "cu media 9.67 la examenul de Bacalaureat".

Dragos Ciuparu, care a fost astazi, 24 mai, eliberat din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), a fost membru al comisiei prezidentiale pe educatie condusa de Mircea Miclea. Din 2005 pana in 2008, Ciuparu a fost visiting professor la Departamentul de Inginerie Chimica la Yale University, din 2008 prorector al Universitatii Petrol si Gaze din Ploiesti.

In perioada 2001-2005 a fost cercetator asociat in cadrul Departamentului de Inginerie Chimica la Yale University. In 1999 a obtinut doctoratul la Université Paris Diderot, Paris 7.

Vezi aici CV-ul integral al lui Dragos Ciuparu


Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24970 vizualizari

 • +2 (14 voturi)    
  "Cazane si turbine" pare un titlu plagiat dupa (Joi, 24 mai 2012, 17:51)

  lector [anonim]

  "Cazans and turbines" o lucrare monumentala scrisa de Kutawa Yakoyu un eminent cercetator de la Universitatea din Osaka.

  De recomandat o aprofundare mai adanca a subiectului.
  • +3 (7 voturi)    
   Cazane si turbine (Joi, 24 mai 2012, 20:20)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui lector

   Cazane si turbine = este o denumire de Catedre de specialitate la toate Universitatile tehnice mari din lume. Deci nu se pune problema case copaiza ceva. Este ca si cum ai spune Analiza vectoriala, adica este ceva general.
   Va atentionez ca este cu totul altceva decat Dunarea la CAzane, denumire care se intalneste si la OSaka.
  • -1 (3 voturi)    
   Cel mai tare comentariu ! (Joi, 24 mai 2012, 22:23)

   Quebecoisfier [anonim] i-a raspuns lui lector

   mai jos sunt vreo 30 de comentarii, si da, cam ai de toate... frustrati, postaci, carcotasi, nostalgici, fosti studenti ( cinste lor ca isi vb profesorul de bine).
   In orice caz nimic din ce s-a scris nu valoreaza cat aceasta monumentala (?! WTF!!) lucrare pomenita a raposatului celebru ( nu-i asa ?) Yakoyu Kutawa !!!LOOOL,
  • 0 (2 voturi)    
   este usor sa denigrezi pe cineva (Vineri, 25 mai 2012, 11:01)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui lector

   le-a placut cum scrie cazane, si au scris ingrsat in titlu. ce porcarie de vremuri traim. fiecare guvern da afara si-si pune oamenii si fiecare ziar scrie prostii, lingandu-si idolul. asemenea pentru unii forumisti
 • +2 (18 voturi)    
  Vai de capul nostru ... (Joi, 24 mai 2012, 17:54)

  gogu [anonim]

  Un pseudocercetator, care publica prin Metalurgia si alte gunoaie de reviste ... ROMANIA TREZESTE-TE!
  • -5 (9 voturi)    
   Modificari la conducerea cercetarii stiintifice (Joi, 24 mai 2012, 19:48)

   giulesteanu [anonim] i-a raspuns lui gogu

   gogule, de ce te ascunzi dupa un pseudonim sau te dai''anonim'' ? Tu ce ai scris in afara de postari favorabile PDL-ului?
   Cine ma impiedica pe mine, simplu cetatean de pe zebra sa te cred pe tine si nu pe cel ce isi prezinta CV. (o sa ma acuzi si pe mine ca am plagiat pe Fl Condurateanu pe licenta ''cetateanu de pe zebra'' ) Sac, ti-am luat motivul de a te repezi cu observatii !
   Gimmy, daca vi cu argumente ca dl in discutie nu se inscrie in criteriile lui funeriu -''una la mana'',esti ofticos pe altii (vorba lui funeriu :'' !doi la mana''
   Funeriu are in discurs mania de a zice meru una la mana, doi la mana, etc, asa cum bula incepea raspunsul la intrebarea CUM TE CHIAMA MAI B U L A ? DECI, pe mine ma cheama mama
   • 0 (2 voturi)    
    "de ce te ascunzi dupa un pseudonim?" (Vineri, 25 mai 2012, 4:06)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui giulesteanu

    zise "giulesteanu" ... =)) =))
   • +2 (2 voturi)    
    Prietene, te chinuie gramatica (Vineri, 25 mai 2012, 9:15)

    Chianti [anonim] i-a raspuns lui giulesteanu

    "...daca vi [vii] cu cu argumente..."

    Ce argumente poti aduce unui incult?
 • +5 (15 voturi)    
  Cautati urgent lucrarile... (Joi, 24 mai 2012, 17:54)

  triciupa [utilizator]

  ...publicate de musiu si verificati daca sunt originale. Se pare ca o sa merite pierderea de timp fiindca onorabilul e o poama binecunoscuta in politehnica si cariera stimabilului e bazata pe copy-paste. Sigur, pana la verificare astea sunt zvonuri dar nu prea iese fum de unde nu e foc...
  • -3 (9 voturi)    
   Va inselati (Joi, 24 mai 2012, 18:42)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   Prisecaru este respectat in Politehncia , nu o "poama". Va inselati.
 • +4 (12 voturi)    
  nu a fost in stare sa se faca profesor... (Joi, 24 mai 2012, 17:54)

  gogu [anonim]

  .... dupa criteriile vechi. deci zero valoare stiintifica. un functionar prafuit. mai mult urmariti si link-ul http://old.cotidianul.ro/universitatea_politehnica_si_a_depasit_planul_la_clanuri-4584.html
 • +1 (15 voturi)    
  Tudor Prisu (Joi, 24 mai 2012, 18:01)

  Cornel [anonim]

  Da,tot ce scrie este adevarat.Am fost colegi timp de 5 ani la Masini Temice - Fac. Mecanica Bucuresti - IPB si il cunosc bine.A ales,diferit de altii dintre noi, cu pasiune,cariera academica si iata unde ajungi daca iti vezi de drumul si treaba ta in viata.Este foarte nimerit acolo unde este,mai ales ca a fost pro-decan si decan la Fac.Mecanica ani de zile,deci nu este un novice in administrare academica.Este unul dintre noi care a facut ce i-a placut in viata.Bravo generatiei IPB 1982 care prin Prisu a ajuns unde merita !
  • +2 (2 voturi)    
   are oo? (Vineri, 25 mai 2012, 9:39)

   precaut [anonim] i-a raspuns lui Cornel

   va avea outze sa declare plagiatul lui Mang? ca doar schimbarea dlui Ciuparu s-a facut pt. asta nu pt. lipsa de titluri in CV!
  • +2 (2 voturi)    
   e mana dreapta a Abramburicai (Vineri, 25 mai 2012, 10:53)

   io [anonim] i-a raspuns lui Cornel

   si cu asta am spus cam tot.
 • +7 (13 voturi)    
  Ce sa mai zic?!... (Joi, 24 mai 2012, 18:03)

  Gimmy [anonim]

  Un inginer bun, nimic de zis... insa conferentiarul Prisecaru este unul dintre acei multi confi care nu indeplinesc nici pe departe criteriile de promovare introduse de Funeriu....
  Foarte departe de anvergura unui Ciupariu si la ani lumina de Funeriu.. dar asta e! Trebuie sa ne obisnuim ca asta este nivelul si stilul USL: promovarea mediocritatii rancede!
  • -8 (14 voturi)    
   Nici Funeriu (Joi, 24 mai 2012, 18:32)

   aniod [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

   Nici Funeriu nu indeplineste criteriile pe care el le-a introdus.
   • +5 (9 voturi)    
    Vorbesti tampenii, pur si simplu! (Joi, 24 mai 2012, 20:40)

    Gimmy [anonim] i-a raspuns lui aniod

    De ce Dumnezeu s-or fo trezind unii sa vorbeasca daca habar nu au despre ce vorbesc!?!?!

    Funeriu indeplineste de 10 ori criteriile de profesor! Este peste 99% din ce inseamna profesori universitari din Romania!
    • -1 (3 voturi)    
     Si de ce nu (Vineri, 25 mai 2012, 18:26)

     mihail [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

     vrea sa fie profesor intr-o universitate din Romania? Nu vrea sa o aduca in "top 500" cu valoarea lui? Nu merita nici una acest sacrificiu din partea mult laudatului geniu?
 • -1 (11 voturi)    
  :-) (Joi, 24 mai 2012, 18:13)

  tatanka [anonim]

  Ca fost student al sau, cat si al dr Grecu, Neaga, Iordache, nu ma pot decat bucura.

  Felicitari, dr Prisecaru!
 • +3 (9 voturi)    
  scandaloasa numire ! (Joi, 24 mai 2012, 18:15)

  Vlad Cojocaru [anonim]

  Poate ar fi bine ca cititorii acestui articol sa citeasca si acest blog

  http://blog.ad-astra.ro/2012/05/un-specialist-in-albine-si-cazane-la-cercetare-generatia-metalurgia-international/

  Toate cele bune
 • +6 (8 voturi)    
  Prezentare ok, dar... (Joi, 24 mai 2012, 18:25)

  calator [anonim]

  Poate ca sunt un pic carcotas, dar ma intreb cum poate cineva care a terminat cazane sa predea: "Programarea si utilizarea calculatoarelor". Pe de alta parte, din cate stiu eu medodele numerice sunt cam aceleasi in toate domeniile si cred ca ar fi trebuit sa fie mai degraba predate de un matematician.
  In fine sa-i uram succes domnului profesor.
  • +1 (3 voturi)    
   metode numerice (Joi, 24 mai 2012, 19:48)

   tatanka [anonim] i-a raspuns lui calator

   Corect, metodele numerice sunt generice si in general bine intelese. Newton-Raphson de ex nu e o taina prea mare, zic eu.

   Tocmai de aceea devine interesant sa fie predate de cineva care "vede" aplicarea lor practica in domeniul ales de studenti, vezi si cazul Fac Aeronave, unde cursuri similare sunt sau au fost predate de dr. Berbente si dr. Blumenfeld.
  • -1 (7 voturi)    
   Sfantul Sava (Joi, 24 mai 2012, 20:22)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui calator

   pe langa Dunarea la cazane, a absolvit si Liceul Sfantul Sava, in vremurile cand se intra cu examen de admitere, nu cu media de la generala. Adica Domnul profesor este inteligent si cu mult bun simt. Nu mai incercati sa-l discreditati
   • +3 (3 voturi)    
    Eu spun ce consider (Joi, 24 mai 2012, 20:54)

    calator [anonim] i-a raspuns lui aniod

    Stimata Doina, eu nu discreditez pe nimeni. De altfel i-am urat succes. Am spus ce mi se pare ambiguu. Iar la vremurile la care va referiti, peste tot se intra pe baza unui examen. Iar ca sa raspund si colegului dumneavoastra de mai sus, majoritatea codurilor de mecanica fluidelor folosesc Runge-Kutta sau acolo unde ecualtiile sunt mai simple Euler imbunatatita. Newton-Raphson are marea problema ca nu converge decat in anumite conditii...In fine, consider ca comparatia cu Grecu este un pic fortata. Nu prea mai sunt profesori in Politehnica de calibrul respectiv. Fara suparare, formarea profesionala a dumnealui pare sa fie axata pe predare si eventual proiectare. As fi preferat pe cineva implicat in cercetare fundamentala sau aplicata.
    • 0 (2 voturi)    
     inca o data, corect (Joi, 24 mai 2012, 21:29)

     tatanka [anonim] i-a raspuns lui calator

     Hotnews nu pare a fi locul potrivit pentru dezbateri legate de CFD. Eu dadeam N-R doar ca exemplu de metoda numerica pe care o poate intelege cineva care trece prin Poli fara a avea capul in punga.

     Nici prin gand nu mi-a trecut ca post-ul meu anterior poate fi interpretat ca o comparatie. Generatia Grecu-Selesteanu este irepetabila.
  • +1 (1 vot)    
   Discutabil... (Joi, 24 mai 2012, 22:16)

   Greenwich [anonim] i-a raspuns lui calator

   "Programarea si utilizarea calculatoarelor" este o denumire generalizata, asa cum este "Cazane si Turbine"; ea se refera de fapt la utilizarea codurilor de mecanica fluidelor, in speta transfer termic. Iar Runge Kutta sau Euler explicit/implicit este numai varful icebergului ce se ascunde in spatele unui cod de rezolvare numerica a ecuatiilor neliniare.
 • +7 (11 voturi)    
  Rugaminte (Joi, 24 mai 2012, 18:30)

  Ticu [anonim]

  Rog colegii din strainatate care au acces la bazele de date ISI, Scopus, GRPA sa dea un search pentru a vedea care este H index! Fiind din Politehica de la Mecanica este clar ca nu poate avea lucrari cu vizibilitate internationala. In plus sa-ti treci la capitolul carti - indrumar de laborator pentru sdudenti - este clar ca lucrare este o copie "imbutatatita' a unor autori pensionati ca doar stim cu totii cum este in Politehnica cu indrumarele. Cu cartea va fi mai greu de verificat caci exista foarte putini vorbitori de rusa cartile acestora fiind traduse si copiate in draci la mecanica, energetica si metalurgie. Si oricum, pentru PSD este o onoare ca un om de-al lor sa copieze ceva de la rusi!!! Oricum pana la aparitia oficiala a h Index cred ca omul nici nu stie ca trebuie sa gestioneze cercetarea de excelenta si nu meseriasii care fac cazane?
  • +1 (1 vot)    
   H index (Joi, 24 mai 2012, 20:24)

   x1y2z3 [utilizator] i-a raspuns lui Ticu

   HI = 2, pe site-ul ISI.
  • -3 (5 voturi)    
   Mancati articole ISI (Joi, 24 mai 2012, 20:24)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Ticu

   Din pacate, Romania nu castiga absolut nimic din publicatiile ISI ale oamenilor de stiinta. Este un mod fals de a efectua clasamentele, mod din care castiga anumite reviste si mai ales anumite organisme care fac clasamentele. Se publica in tampenie toate inutilitatile.
   • +1 (3 voturi)    
    Iar te bagi in seama! (Joi, 24 mai 2012, 20:43)

    Gimmy [anonim] i-a raspuns lui aniod

    Bai dar tu chiar insisti cu tampeniile!

    ASTA este modul de apreciere a activitatii unui cercetator in TOATA lumea!
    Si atunci, daca tot esti dat pe spate de aia de la Harvard si Oxford, de ce nu vrei sa aplici si modul in care ei evalueaza cercetarea!?
   • +3 (5 voturi)    
    Esti din Politehnica? (Joi, 24 mai 2012, 23:15)

    Ticu [anonim] i-a raspuns lui aniod

    Daca tu crezi ca unii publica "tampenii" in reviste occidentale dupa mii de ore de laborator e treaba ta. Tot asa stau lucrurile si daca tu crezi ca cineva ca Abramburica care este toata ziua la TV si in politica poate sa si conduca 24 de contracte de cercetare, sa indrume 18 studenti la diploma, 36 de doctoranzi e modul tau de a aprecia valorile. De aceea tu vei ramane un votant sigur al PSD-ului. Tu poti accepata si ideea ca gravitatia nu exista daca ti-o cere partidul.
   • 0 (2 voturi)    
    Eroare fundamentala (Vineri, 25 mai 2012, 10:46)

    tyty [anonim] i-a raspuns lui aniod

    Cotarea ISI e singura, pe plan international, care da siguranta ca un articol are ceva consistenta stiintifica. Deoarece revistele cotate ISI au colective de specialisti ce evalueaza lucrarile propuse si le aproba spre publicare doar daca aduc ceva nou. Revistele de pe la noi publica fara discernaman asa ca 100 de articole pe aceiasi tema in reviste necotate sunt cam echivalentul a unul in revista cotata. ISI nu e pentru analfabeti, agaramati si plagiatori. Inteleg frustrarea acestora pe sistem dar e singurul recunoscut international
  • 0 (4 voturi)    
   Aveti acces din Romania (Joi, 24 mai 2012, 20:32)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Ticu

   Daca doriti sa verificati, puteti accesa de aici, nu va mai prefaceti ca aveti nevoie de ajutor.
 • -7 (13 voturi)    
  contestare (Joi, 24 mai 2012, 18:32)

  elenick [anonim]

  ia, hai sa vad un postac basist care sa-l conteste si p-asta!
  ceva suspiciuni de plagiat, ceva din copilarie, vreun hobby ciudat macar!
  • +4 (10 voturi)    
   postaci? (Joi, 24 mai 2012, 18:56)

   marius [anonim] i-a raspuns lui elenick

   cred ca te inseli amarnic daca tu crezi ca cei ce isi exprima aici supararea sunt postaci? cred ca te-ai uitat prea mult la antene! respira adinc, reciteste ce scrie lumea si vei vedea lucruri normale, de bun simt, insa ce ma omor aici, alde tine nu stiu ce sunt astea!
 • +6 (10 voturi)    
  Opera stiintifica a d-lui conf Tudor Prisecaru (Joi, 24 mai 2012, 18:38)

  Ionescu Aneta [anonim]

  Noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), deci forul de apreciere al valorii cercetarii din Romania, NU ARE NICI UN ARTICOL / CERCETARE PUBLICAT INTR-O REVISTA
  INTERNATIONALA, cu cotatie ISI.
  Verificati !!
  • +2 (4 voturi)    
   e de bine (Joi, 24 mai 2012, 19:11)

   Aramis [utilizator] i-a raspuns lui Ionescu Aneta

   altfel totul ar fi fost copiat LOL
  • +1 (1 vot)    
   ba are articole ISI ! (Joi, 24 mai 2012, 19:48)

   BD [anonim] i-a raspuns lui Ionescu Aneta

   Anume vreo 6 in Metalurgia International si inca cateva in Revista de Chimie, plus alte reviste romanesti indexate.

   Nu zice nimeni ca nu e un om inteligent si muncitor, dar seful cercetarii parca ar trebui sa aiba o lista de lucrari mai acatarii.

   Pentru cei care nu stiu ce-i Metalurgia International: e cam la nivelul Cancan in presa romaneasca. Si s-ar putea sa fiu nedrept cu Cancan, care macar are cititori.
   • +1 (1 vot)    
    Metalurgica e 0 in ISI (Vineri, 25 mai 2012, 0:01)

    Ion [anonim] i-a raspuns lui BD

    Verifica aici sa vezi cum in dreptul lui Metalurgia International scrie 0(zero):

    uefiscdi.gov.ro/UserFiles/File/CENAPOSS/istoric_Scor_Relativ_Influenta.xls

    Nu stiu sigur, dar revista asta nu e si ea roamneasca?
  • +3 (3 voturi)    
   are mai multe decat Ciuparu, insa (Joi, 24 mai 2012, 21:08)

   g [anonim] i-a raspuns lui Ionescu Aneta

   din punct de vedere al calitatii lucrarilor sta mai rau.
   Conform rapoartelor din ISI:
   Tudor Prisecaru
   lucrari: 21
   citat: 14
   citari/lucrari: 0.90
   h-index: 2

   Dragos Ciuparu
   lucrari: 13
   citat: 83
   citari/lucrari: 7.31
   h-index: 5
 • 0 (10 voturi)    
  Specializari tehnice (Joi, 24 mai 2012, 18:39)

  anoid [anonim]

  Cazanele si turbinele sunt specializari foarte importante, mai ales pentru o tara care are -sau a avut- o industrie de specialitate. Speram ca nu vom distruge cu totul industria. Romania nu face bani din nanotehnologii, etc, acolo unde se publica articole de specialitate la moda, industria romaneasca fiind inexistenta in acele domenii. Este foarte important sa activeze cercetatori romani in zonele industriei romane.
  • -2 (2 voturi)    
   Tovarase/ Tovarasa! (Vineri, 25 mai 2012, 11:16)

   romeo-iancu [utilizator] i-a raspuns lui anoid

   In ce secol traiti? Nu vedeti ca omul e obosit si depasit de vremuri? Il sustineti pentru ca sunteti onest/a (in caz ca sunteti doina/aniod de fapt:)) sau pentru ca sunteti din categoria cinstiti si imbogatiti? Sau aveti nostalgii cu domnu' profesor? In orice caz nu convingeti pe nimeni ca la cazane si turbine se mai poate face performanta academica in sec XXI. Cel mult la cazane se poate scoate (inca) o tuica de calitate, ca-n Ardeal! привет! русский, adica buna ziua pe ruseste - limba de lemn a marilor kakademicieni comunisti.
 • +2 (8 voturi)    
  nu vreau sa par carcotas (Joi, 24 mai 2012, 18:43)

  andu [anonim]

  nu vreau sa par carcotas, insa USL-ul, mai precis aripa PSD, chiar nu vrea sa caute oameni mai de calitate? O fi stiind Prisecaru cazane si turbine, insa intre el si predecesorul sau, ce chiar a facut treaba (sunt in cunostinta de cauza, omul chiar a usurat unele lucruri pt cercetatori) e distanta mare, asa ca intre... Yale si Bucharest!
  • +1 (3 voturi)    
   calitate!? (Joi, 24 mai 2012, 20:49)

   noname [anonim] i-a raspuns lui andu

   unde sa caute? la ei, cel mai de calitate e hrebe.. :) la psd trebe sa sti sa manuiesti sfori, nu trebe sa sti carte.
 • 0 (10 voturi)    
  Excelenta alegere (Joi, 24 mai 2012, 18:47)

  dan_ [utilizator]

  Mai intai vreau sa mentionez ca nu am nici o culoare politica (sunt un inginer mecanic total apolitic)

  Domnul Prisecaru mi-a fost profesor si este un om exceptional. In articol a aparut o greseala - domnul Prisecaru este Decan nu prodecan (cel putin era Decan in 2008). Este un om foarte activ, inteligent si muncitor. Pana acum nu-i vazusem CV-ul, dar acum nu pot decat sa-l apreciez si mai mult.

  Ca profesor este foarte bun si este foarte apropiat de studenti si implicat in procesul de predare in ciuda faptului ca inca de pe-atunci era decan deci un om foarte ocupat. A fost intr-adevar in spatele modernizarii si dotarii laboratoarelor din catedra. Stiu ca preda atat la fac. de Mecanica cat si la cea de Inginerie in Limbi Straina, la sectia de germana parca, ceea ce este iar de admirat.

  Nu pot sa imi permit ca fost student sa il contactez sa il felicit pentru noua functie, dar macar pot sa il felicit aici pe hotnews. Ma bucur pentru dumnealui si ii urez mult succes in continuare si sunt sigur ca o sa faca treaba buna. Cercetarea este un domeniu in Romania care avea neaparata nevoie de un om capabil si inteligent.

  Felicitari inca o data domnule profesor!

  Cu stima,
  un fost student
 • 0 (10 voturi)    
  Beizadeaua unui vechi comunist... (Joi, 24 mai 2012, 19:18)

  Costa [anonim]

  ...tatal sau facand parte, printre altele, si din Marea Adunare Nationala, Comitetul Central al PCR, etc.
  Nu cunosc activitatea sa "stiintifica" si "academica" dar faptul ca este fiul unei familii de nomenclaturisti comunisti, nu-mi miroase a bine... Ma intreb cat tupeu pot sa aibe unii care, tinand cont de "istoria" parintilor lor, ar trebui sa fie mai discreti si sa nu mai vaneze functii din care parintii lor au fost alungati dupa "marea lovilutie din Decembrie".
  • 0 (6 voturi)    
   Regulile Oxford ale polemicii (Joi, 24 mai 2012, 20:28)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Costa

   Nu amestecati parintii si restul familiei. Prof. Prisecaru are merite proprii si nu trebuie murdarit pe false motive.
   • +1 (3 voturi)    
    IN sfarsit (Joi, 24 mai 2012, 20:45)

    Gimmy [anonim] i-a raspuns lui aniod

    o postare cu cap!
    De acord cu tine. lasati-i familia in pace!!
    • 0 (2 voturi)    
     "Ce naste din pisica... (Joi, 24 mai 2012, 22:01)

     costa [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

     ...tot soareci mananca!" De aceea trebuie sa luam la puricat si pe "stramosii" celor numiti in functii de stat. Eu nu pot sa las in pace pe parintii celor ce au "contribuit" sau au consimtit la pauperizarea si sclavizarea parintilor si fratilor mei.
    • -1 (1 vot)    
     de acord cu tine (Joi, 24 mai 2012, 22:29)

     gogu [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

     nu va mai legati de familie, caci aveti destule motive de a da in pseudoprofesorul prisecaru ca la fasole....
     • 0 (0 voturi)    
      gogule (Vineri, 25 mai 2012, 17:25)

      vasilica [anonim] i-a raspuns lui gogu

      Gogule sa luam legatuta repede la Boston cu Mr.Orasanu ! Nu sa poate sa nu gaseasca el ceva ! Eventual cu Naute...
   • 0 (2 voturi)    
    As fi de acord cu "Regula Oxford"... (Joi, 24 mai 2012, 21:58)

    Costa [anonim] i-a raspuns lui aniod

    ...dar din pacate nu vreau o noua "restauratie" a burgheziei rosii. Cred ca Romania are destui profesionisti capabili sa ocupe posturi guvernamentale. De ce trebuie sa apelam la "mandarinii" pseudo-comunisti? Nu cred ca dl Prisecaru este un " English gentleman"; cred dimpotriva ca are o educatie de trib si de mafie politica chiar daca s-ar putea sa aibe ceva merite stiintifice.
    • +1 (3 voturi)    
     Cu cate generatii in urma (Vineri, 25 mai 2012, 7:58)

     aniod [utilizator] i-a raspuns lui Costa

     Ii cautati stramosii?
     Pentru ca in toate - fara exceptie - familiile exista uscaturi si oameni de treaba.
     Prisecaru este un tip serios, cred ca daca sapati mai adanc in familia dansului gasiti si proprietarii mari de pamant, de pe vremea lui Stefan. Cercetati.
 • +2 (2 voturi)    
  Tudor Prisecaru (Joi, 24 mai 2012, 21:33)

  corneliu balan [anonim]

  Dintr-o eroare s-a publicat un CV al Profesorului Tudor Prisecaru datat .... 1998 (probabil).
  Tudor Prisecaru este Profesor, conducator de doctorat, fost decan al Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica din UPB, actualul pro-Rector responsabil cu activitatea de cercetare. Este conducator de doctorat si desfasoara activitati didactice si de cercetare atat in Romania, cat si in Franta si Germania. Este important sa avem informatii corecte asupra persoanelor despre care discutam .... contextul devine un factor subiectiv.
 • +2 (2 voturi)    
  Sf Sava 1976 (Joi, 24 mai 2012, 21:39)

  ipc [anonim]

  Dl dr, ing Tudor Prisecaru este un profesor dedicat, un familist desavarsit, un om caruia studiul si munca i-au placut si l-au facut specialistul responsabil de azi.
  Felicitari pentru numire, sa speram ca are si fler si curaj sa indrazneasca in cercetara romaneasca. Mai ales ca sunt multi romani cu brevete obtinute in alta parte a lumii, pe care Romania nu a stiut sa-i sustina.
  Apropos, este fost coleg si apropiat al secretarul de stat Nicolae Rotileanu, numit tot azi. Adica promotia Sava 76!
  Sper sa auzim si de altii, de acelasi calibru, de ex prof Ovidiu Bajenaru, varful neurologiei romanesti, care ar fi un castig pentru medicina si cercetarea romaneasca
 • 0 (2 voturi)    
  Merita sa fie ministru (Joi, 24 mai 2012, 21:45)

  Florin [anonim]

  Si daca ar fi ajuns ministru ar fi fost de departe cel mai destept dintre toti ministrii invatamantului din Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   cu exceptia lui Funeriu, ai dreptate (Vineri, 25 mai 2012, 10:46)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Florin

   nu e putin lucru sa ai colaborari cu universitati/firme din Germania, dar sa primesti un post de director la Max Planck ca strain, sau sa ai laborator la TUM (nr. 1 in Germania) este ceva la care nici macar membrii Academiei Romane (pentru care am toata pretuirea) nu pot spera!!
   Pe de alta parte, e posibil sa fie un om mai serios decat dna Andronescu.
 • +2 (2 voturi)    
  multi dau cu pietre aiurea (Joi, 24 mai 2012, 21:51)

  gg [anonim]

  Comparativ cu petardele puse de USL la minister, Prisecaru, chiar este ok.
  Calitatea lucrarilor pare intr-adevar mai slaba decat a fostului sef, dar asta depinde si de conjuctura. Cele 5 lucrari de rezistenta ale lui Ciuparu sunt din perioada afilierii la Yale. Altfel sunt multi cercetatori care in conditiile din tara au rezultate mult peste ale celor doi dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie sefi la ANCS.
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Joi, 24 mai 2012, 21:58)

  gigiduru88 [anonim]

  sa speram ca va face treaba !!!
 • +1 (3 voturi)    
  Profesor eminent! (Joi, 24 mai 2012, 23:05)

  Remus [anonim]

  Nu poti acuza nici un student de la mecanica din Politehnica ca isi admira un profesor! Am fost recent in Mexic si am facut o excursie in jungla in sate de maiasi. Erau foarte fericiti cand beau apa de ploaie. Erau foarte mandrii de bosdega lor din bambus de 3x3 mp in care locuiau 3-4 persoane. Desigur ca teoretic nu-i oprea nimeni sa ia un mijloc de transport si sa mearga in Cancun sa vada civilizatia. Ei preferau sa ramana acolo. Cam asa stau lucrurile si cu studentii de la mecanica, energetica, chimie si metalurgie de la Politehnica....Numai automatica, electronica si electrotehnica sunt facultati unde studentii iau contact cu articole stiintifice din reviste de top internationale.
  • 0 (0 voturi)    
   Corectie (Vineri, 25 mai 2012, 8:02)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Remus

   Majoritatea articolelor publicate in reviste cotate ISI din POlitehnica si alte institutii similare apartin specialitatilor: chimie, fizica si matematica. Aceasta din simplul motiv ca automatistii si electronistii fac bani mai multi din alte activitati.
 • 0 (2 voturi)    
  Am dus in derizoriu si ISI-ul (Vineri, 25 mai 2012, 10:33)

  Socrates [anonim]

  Marele "merit" al lui Dumitrache si Adrian Curaj (foarte stranie asocierea lui Funeriu si Ciuparu cu acest Hbrenengiuc al cercetarii) este ca au facut din niste reviste de scara de bloc reviste ISI platid anual sume de bani pentru a expune mocirla din Romania in exterior. Asa se face ca daca unul ca Prisecaru apare ca a publicat in reviste ISI (dar sunt de fapt din tara pe care nu le citeste nimeni) iar cand te uiti la citari veti avea surpriza ca fie sunt auto-citari fie se citeaza ei intre ei de la aceeasi catedra. Ca sa nu ziceti ca sunt carcotas: poate cineva sa-mi arata ca un articol scris de Prisecaru a fost citat macar de un cercetator din occident? Romanii uita ca suntem o tara in UE si toate criteriile valabile politic in tara nu sunt cele europene. Cu alte cuvinte, Prisecaru Dom' profesor in Romania va fi un ciocu mic la masa omologilor sai europeni. Este cert ca PSD-ul nu are curajul sa aduca oameni precum Funeriu si sa-si asume riscul unor oameni cu coloana vertebrala care sa le deranjeze sistemul lor de valori.
 • 0 (2 voturi)    
  prostia devine normala (Vineri, 25 mai 2012, 10:40)

  alexandru [anonim]

  Educatia se indreapta in jos, ferm si continuu. O generatia mai proasta va genera o generatia si mai proasta, astfel ca prostia devine fireasca si normala. De ce sa condamnam plagiatul daca toti plagiaza fara probleme? Dimpotriva plagiatorii sunt tipi care se orienteaza si reusesc! Deci trebuie sa-i laudam si sa-i luam ca exemplu . De ce sa-i condamnam pe cei ce nu stiu operatii aritmetice sau fac grave dezacorduri, masacrand limba romana? In curind toti vor fi asa , deci iarasi o stare de normalitate. Sa-i laudam si sa-i luam ca exemplu . De de fapt, in curand, la ce va mai fi nevoie de invatamant, din moment ce marea majoritate va ajunge in starea de normalitate descrisa mai sus ?
 • +1 (3 voturi)    
  seful cercetarii (Vineri, 25 mai 2012, 10:40)

  Oana [anonim]

  Desi in felul asta nu se ajunge nicaieri, sunt tentata sa il compar pe domnul profesor cu nimicurile propuse pentru ministerul educatiei. Compari, de regula, lucruri de aceeasi valoare.

  Si eu vin din Poli, de la o alta facultate insa, si cam stiu nivelul profesorilor buni pe acolo. Comparand insa realizarile lor cu realizarile unui profesor de la o universitate tehnica din.. Germania sa spunem, bineinteles ca un profesor roman iese pe locul doi. si asta nu neaparat din cauza ca este mai prost sau mai lenes, ci pentru ca sa publici sau sa te faci cunoscut pe plan international in domeniul ingineriei (cred ca in mai toate domeniile), ai nevoie de ceva sponsorizare, fonduri, cu care sa ti dotezi laboratoarele in care sa faci cercetare, pe care ulterior o poti prezenta la conferinte internationale la care participarea, surpriza, costa destul de mult.
  concluzia - da, poate ca domnul Prisecaru ar fi putut realiza mai multe pana acum, insa asta este oarecum discutabil in conditiile in care invatamantului romanesc i sunt alocati putini bani.
  eu am cea mai mare incredere in fostii lui studenti care posteaza aici si sunt multumiti de el. ei sunt adevarat oglinda a unei astfel de persoane.
  deci, succes domnule profesor! sper numai sa nu cedeze presiunilor politice si magariilor care, de obicei, acompaniaza o astfel de numire.
  • -1 (1 vot)    
   Acelasi vaiet! (Vineri, 25 mai 2012, 15:11)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Oana

   CA nu sunty fonduri in Romania si ca daca am avea, mama mama ce am face!
   Doamna! Numai intre 2004 si 2008 s-au cheltuit in Romania EXCLUSIV pentru cercetare 800 (opt sute) de milioane de euro! Cunosc laboratoare (atentie! nu centre/institute de cercetare!)in care s-au pompat MILIOANE de euro si au publicat in reviste cu IF subunitar! Am cunostinta de finantari in full pentru granturi de cercetare pe subiecte de care pana si fiul meu scolar rade! Singurul an in care (cel putin in domeniul meu de activitate) in care lista de granturi finantate a fost onorabila a fost 2011 si acum 2012!
   Va rog sa trageti dumneavoastra concluziile care se impun!
   • +1 (1 vot)    
    ok (Vineri, 25 mai 2012, 15:32)

    Oana [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

    Trebuie sa recunosc ca nu sunt foarte in tema cu sumele de bani investite in cercetare. Stiu numai din experienta mea la Poli ca un conferentiar cu care aveam un curs nu putea merge la o conferinta pentru ca nu avea bani de la univeristate. la ce conferinte fusese si a platit singur (da!) participarea. o astfel de participare costa, in functie de conferinta, in jur de cateva sute de euro.
    revenind la ce ati spus, probabil ca acele fonduri exista, dar cine stie prin ce gauri de buzunare se scurg! nu mai sunt exact la curent cu felul in care se profita de acesti bani pentru cercetare, insa de la ce oameni mai cunosc care sunt in domeniul acesta acasa (aici ma refer la cercetare in inginerie) nu am auzit de prea multe ori in ultimii ani "da, uite profesorul Ghita a investit in... a publicat in...", etc. deci repet, ce se intampla cu banii acestia? unde se duc? imi este greu sa cred ca motivul pentru care nu se publica in jurnale sau la conferinte internationale este ca profesorii de acasa sunt incapabili sa urmareasca trendul in cercetare si sa vina cu niste proiecte care merita a fi publicate!
 • 0 (0 voturi)    
  Precizare importanta (Vineri, 25 mai 2012, 16:16)

  Gabriel Preda [anonim]

  Tudor Prisecaru nu e un cercetator de anvergura. Oricine foloseste Google Scholar (nu e nevoie de mai mult) poate constata: ce a publicat, unde, cand, si cat si de catre cine a fost citat. Aceste informatii sunt de cele mai multe ori suficiente pentru a incadra nivelul unui cercetator. Cu tot respectul, domnul Tudor Prisecaru joaca in divizia B (nu Divizia Nationala, nu Europa League, nu World Championship). Imi cer scuze pentru referinta fotbalistica, dar as vrea ca toti cei care citesc/comenteaza aici sa inteleaga.

  Problema cu astfel de oameni de stiinta, ca dl. Prisecaru, nu e ca nu ar fi persoane oneste, harnice, demne de stima. Problema e ca, la nivelul la care este, nu are idee de ce inseamna cercetare reala, in lumea de astazi.

  Gabriel Preda / www.ad.-astra.ro/preda
 • 0 (0 voturi)    
  ISI de doi lei (Vineri, 25 mai 2012, 19:29)

  Brutus [anonim]

  Instalaţia de ardere a pacurii cu NOx redus care echipeaza in prezent generatoarele de abur de 420 t/h din cadrul FE Pitesti şi Cazanul recuperator pentru ciclul mixt cu o turbina cu gaze aeroderivativa, aflat in prezent in dotarea CET Botosani valorează cât multe ISI de doi lei. Mai lăsaţi-le dracu de ISI şi puneţi mintea să lucreze ceva util. Hârtie fără valoare se publică chiar în reviste ISI dacă plăteşti sute de euro.
 • 0 (0 voturi)    
  lamuriri (Vineri, 25 mai 2012, 19:40)

  cip [anonim]

  inainte de a comenta, o intrebare: cat de actual este CV-ul d-lui Prisecaru? intreb deoarece observ ca nu apare nimic dupa 2000.
 • 0 (0 voturi)    
  psd-ul s-a pus pe net (Duminică, 27 mai 2012, 0:44)

  Elena [anonim]

  Ceea ce mi se pare straniu este faptul ca Prisecaru este laudat de studenti de la chimie, metalurgie si energetica, adica exact cei cu care nu a avut nici un curs. Este de apreciat mobilizarea Abramburicai si lui Costoiu identica cu luna ianuarie cand scotea studentii "apolitici" la universitate. PSD-ul nu intelege ca Roamania are cercetatori eminenti afara: in UK, SUA, GE. Numai ca valorile nu pot raspunde unor comenzi politice sa dea banii clientelei. In rest Prisecaru se clifica la titlul de cazangistul de bronz. Nimic mai mult.
 • 0 (0 voturi)    
  T. Prisecaru (Marţi, 4 decembrie 2012, 22:04)

  Anca [anonim]

  Un om deosebit, astfel il pot numi pe T. Prisecaru! Absolventa a Facultatii de Energetica in 2011 mi-am dorit sa urmez un doctorat in cadrul acestei Facultati! Mi s-a spus ca locurile sunt deja "luate" si intamplator in timp ce il asteptam pe fratele meu sa iasa de la cursuri (el inca student la ing. mecanica unde T. Prisecaru era decan) m-am gandit sa intreb daca mai au locuri la doctorat! Nu pot descrie modul in care acest om mi-a vorbit si mi-a explicat ca este dreptul meu sa particip la concurs! Si da, am sustinut un concurs la acesta facultate si am intrat cu bursa, fara sa cunosc pe nimeni, fara sa am pile! Am intampinat multe greutati pana sa reusesc sa intru dar acest om m-a ajutat fara nici un interes bazandu-se pe faptul ca merit si ca este dreptul meu!
 • 0 (0 voturi)    
  Politehnica Buc., cuib de genii (Miercuri, 16 ianuarie 2013, 14:06)

  PedaGogu [utilizator]

  De la Politehnica Bucuresti au ajuns numai genii in functii cheie: E. Andronescu (care pare sa traiasca in brambureala doar pentru fraieri, pentru ca e de o viclenie feroce, mana in mana cu toti mafiotii din sistemul privat), ministrul doctorand la 40 de ani (scuze ca nu stiu cum il cheama), acest prof. care nu ar trebui sa fie nici lector dupa cat a publicat, dar care e pus sef al cercetarii, si poate mai continua lista... toti cu un singur scop: sa distruga si bruma de credibilitate si de obiectivitate din invatamantul superior si cercetare.
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 16 ianuarie 2013, 15:50)

  Bogdan [anonim]

  Felicitari Dl. Prisacaru si la mai mare! Un om deosebit, fata de care am un mare respect. Bogdan P.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by