Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat luni, cu ocazia prezentarii bilantului activitatii DNA pe anul 2011, ca procurorii au fost "socati" de decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti de a anula executarea condamnarii la sapte ani de inchisoare de catre Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), relateaza Agerpres.

"Pe noi, pe procurori, acea solutie ne-a socat, pentru ca din toate analizele noastre nu exista un caz care sa justifice o asemenea solutie, adica anularea unei condamnari definitive. Nu exista un caz practic, vorbesc. Acum, asteptam motivarea instantei de judecata care a dispus o asemenea solutie si sa vedem ce este de facut. Din punct de vedere al cailor de atac, nu este nimic de facut. Este o solutie data definitiv. Noi trebuie sa vedem acum, CSM, daca acolo este o abatere disciplinara si noi procurorii daca e vorba de o fapta penala. Acel caz de contestatie in anulare a fost invocat in fata instantelor de apel si recurs, care au spus ca nu exista. De aceea, este ciudat sa vedem ca vine un alt complet al aceleiasi curti de apel, care spune ca exista si anuleaza", a declarat Daniel Morar.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis joi, 23 februarie 2012, contestatia in anulare formulata de fostul presedinte al SIF Oltenia, Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul privind devalizarea Bancii Internationale a Religiilor, in care fusese condamnat la sapte ani de inchisoare. Astfel, magistratii au anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare.

CAB a retinut autoritatea de lucru judecat a Curtii de Apel Craiova si a decis ca Dinel Nutu a mai fost judecat o data pentru aceleasi fapte.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu vineri, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti, astfel incat va efectua verificari. "In raport de continutul articolelor de presa, Serviciul de inspectie judiciara pentru judecatori urmeaza a efectua verificari prealabile", precizeaza CSM, intr-un comunicat de presa.

Pe 4 aprilie 2011, magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate in dosarul fraudarii BIR.

Citeste si: