Alexandru Nazare (32 de ani) a intrat in administratia publica in calitate de consilier al Ancai Boagiu, in 2005, fiind mana sa dreapta. Mai apoi, tanarul politician astazi in varsta de 32 de ani, a fost europarlamentar si secretar de stat succesiv in Ministerul Finantelor si, in ultima vreme, in Ministerul Transporturilor.

Alexandru NazareFoto: gov.ro

Nazare a fost, timp de doi ani, mana dreapta a Ancai Boagiu in Ministerul Integrarii Europene, interfata ei in relatia cu presa, omul care a insotit-o permanent in turneul de lobby al ministrei in care incerca sa convinga capitalele statelor membre sa ratifice Tratatul de Aderare a Romaniei la UE.

Potrivit prezentarii pe care si-o face pe propriul blog, Alexandru Nazare a inceput, in perioada 2005-2007 sa activeze si ca membru PD al Organizatiei Sectorului 2 din Bucuresti, fapt ce i-a adus o pozitie pe lista PD pentru alegerile europarlamentare din 2007. Numai ca pozitia sa pe lista, locul 20, nu i-a adus si mandatul de parlamentar european. Cel putin nu in acel moment, insa a devenit membru al Parlamentului European ceva mai tarziu (decembrie 2009-iunie 2009), atunci cand eurodeputati ai PDL au renuntat la mandatul din PE pentru a ocupa pozitii in adminstratia din Romania. Pana in acel moment insa, Nazare ocupase pozitia de consilier al delegatiei PDL din PE.

La alegerile pentru Parlamentul European din 2009, Nazare s-a aflat pe lista PDL, insa nu a intrat in legislativul european. In schimb a devenit consilier al lui Theodor Stolojan, ales eurodeputat, timp de trei luni, din august pana in octombrie 2009.

Mai apoi s-a intors in administratia de la Bucuresti, unde a ocupat pozitia de subsecretar de stat in departamentul pentru Afaceri Europene (octombrie 2009-aprilie 2010).

In aprilie 2010, Nazare a fost numit secretar de stat in Ministerul de Finante, Responsabil National cu Autorizarea Finantarii (RNAF), coordonator Autoritatea de Certificare si Plata a fondurilor europene, Oficiul de Plati si Contractare Phare, Directia Generala Pregatirea ECOFIN, Directia Generala Legislatie Cod Fiscal.

In aceasta calitate, a fost adesea reprezentantul Romaniei la reuniunile ECOFIN, reuniunile ministrilor de finante din UE.

In momentul in care Anca Boagiu a devenit ministru al transporturilor, Alexandru Nazare a revenit "sub comanda" acesteia, ca secretar de stat pana in acest moment, cand este propunerea PDL pentru a prelua portofoliul Transporturilor.

Nazare are 32 de ani, este din Onesti si a obtinut licenta in stiinte politice la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti. Studiile din Romania "le-am asezonat", cum el insusi spune, cu le-am asezonat cu ceva mai multa Teorie Politica, Analize Media, Neoconservatorism si Relatii Internationale, in cadrul European College of Liberal Arts Berlin, Germania.

Citeste si: