Andrei Traian Andronie, tanarul de 20 de ani care la inceputul lunii noiembrie a produs pe Calea Floreasca din Bucuresti un accident mortal soldat cu decesul a doua persoane si ranirea altor trei, a fost eliberat si va fi cercetat in libertate, dupa o decizie a magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a decis, marti, sa nu mai prelungeasca masura arestarii preventive dispuse in cazul lui Andrei Andronie, informeaza Mediafax.

Andronie nu are voie sa paraseasca Bucurestiul si trebuie sa respecte o serie de obligatii impuse de instanta.

Decizia nu mai poate fi contestata, el urmand sa fie pus in libertate.

In dimineata zilei de 5 noiembrie, Andrei Andronie (20 de ani), aflat la volanul unui autoturism marca BMW, a lovit puternic un taximetru aflat pe Calea Floreasca, in care tocmai se pregatea sa urce o tanara. Atat taximetristul, cat si clienta au murit pe loc. Alte trei persoane au fost ranite si transportate atunci la spital.

Andrei Andronie a fost somat de politisti sa sufle in etilotest, dar a refuzat. Ulterior a fost dus la sectia de politie pentru cercetari.

Tanarul venise in Bucuresti pentru scurt timp, el studiind la o universitate din strainatate.

Taximetristul Robert Stefan Micu (32 de ani) care a murit in accident era absolvent a doua facultati si se pregatea de nunta, au declarat rudele acestuia, dupa accidentul rutier.

Sora si unchiul acestuia au spus ca acesta practica taximetria in timpul liber, in rest activand in cadrul unui ONG.

Andrei Andronie este in arest preventiv din 6 noiembrie, fiind acuzat de ucidere din culpa dupa ce a provocat un accident rutier pe Calea Floreasca, in urma caruia au murit doua persoane, iar alte trei au fost ranite.

Judecatoria Sectorului 1 a decis arestarea lui preventiva motivand ca exista riscul ca acesta sa influenteze martorii, daca va fi lasat liber. Magistratii au considerat ca Andronie ar putea sa se sustraga de la urmarirea penala, avand in vedere ca are resedinta in Olanda, unde urmeaza cursurile unei universitati.De altfel, tanarul le-a declarat politistilor "ca nu il intereseaza urmarile actiunii sale, intrucat urmeaza sa plece din tara fiind student in Olanda".

"Instanta are convingerea ca infractiunea de ucidere din culpa s-a savarsit datorita imprejurarii ca inculpatul a manifestat un real dispret fata de normele rutiere, fata de institutiile statului si fata de autoritatea agentului de politie rutiera care in virtutea exercitarii atributiilor de serviciu l-a somat regulamentar pe inculpat sa opreasca autoturismul si sa se supuna controlului dar acesta a accelerat", se arata in motivarea instantei.

In 11 noiembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins recursul facut de avocatii tanarului la decizia de arestare preventiva, hotarand mentinerea sa in arest.