Andrei Traian Andronie, tanarul de 20 de ani, care sambata dimineata a produs pe Calea Floreasca din Bucuresti un accident mortal soldat cu decesul a doua persoane, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de catre Judecatoria sectorului 1, instanta motivand ca exista riscul ca acesta sa influenteze martorii, daca va fi lasat liber, transmite Agerpres. Magistratii considera ca Andronie ar putea sa se sustraga de la urmarirea penala, avand in vedere ca are resedinta in Olanda, unde urmeaza cursurile unei universitati.

In motivarea instantei se scrie ca Andronie conducea un autoturism marca BMW pe Calea Floreasca din Bucuresti si nu a oprit la semnalul unei patrule de politie.

O masina a Politiei a plecat in urmarirea lui, iar cand a ajuns la intersectia cu str. Gheorghe Banciulescu, avand o viteza excesiva, Andronie a intrat in coliziune cu o alta masina, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a patruns pe contrasens, unde a intrat in impact cu un taxi, care era stationat langa bordura.

In urma impactului, doua persoane au decedat, iar trei din prietenii lui Andrei Andronie, ce se aflau in masina acestuia, au fost raniti.

Andronie a refuzat sa se supuna testarii aerului expirat, iar la sediul INML nu a vrut sa se supuna recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a considerat ca Andronie ar putea sa se sustraga de la urmarirea penala, avand in vedere ca are resedinta in Olanda, unde urmeaza cursurile unei universitati. De altfel, tanarul le-a declarat politistilor "ca nu il intereseaza urmarile actiunii sale, intrucat urmeaza sa plece din tara fiind student in Olanda".

"Instanta are convingerea ca infractiunea de ucidere din culpa s-a savarsit datorita imprejurarii ca inculpatul a manifestat un real dispret fata de normele rutiere, fata de institutiile statului si fata de autoritatea agentului de politie rutiera care in virtutea exercitarii atributiilor de serviciu l-a somat regulamentar pe inculpat sa opreasca autoturismul si sa se supuna controlului dar acesta a accelerat", se arata in motivarea instantei.

In plus, magistratii au tinut seama si de declaratia unui martor ocular, care a sustinut ca "la momentul in care inculpatul a ignorat semnalul agentilor rutieri, viteza de deplasare era de 120km/h, pentru ca ulterior aceasta sa fie marita, astfel ca la intrarea pe Calea Floreasca, locul producerii accidentului, viteza de deplasare era, dupa aprecierea martorului, de 150-180 km/h".

In motivarea sa, judecatorul s-a declarat surprins de atitudinea lui Andrei Andronie, care "s-a urcat la volan, desi stia ca a consumat bauturi alcoolice, ba mai mult a acceptat sa urce in masina condusa in atare conditii si prietenii de o viata, punand in primejdie si sanatatea acestora (...). Totodata, este surprinzatoare atitudinea inculpatului care, desi somat sa opreasca a manifestat curajul de a fi urmarit de organele de politie, bazandu-se probabil pe calitatile tehnice ale autoturismului sau. Surprinzatoare, prin prisma varstei, este atitudinea inculpatului si dupa producerea accidentului de circulatie care, in ciuda urmarilor produse, si-a manifestat dispretul atat fata de aplicarea normelor legale cat si a consecintelor pe care le-ar putea suferi".

Andronie petrecuse toata seara in Bamboo - presa

Potrivit informatiilor din presa, Andronie petrecuse toata noaptea la Bamboo.

El este fiul bancherului Jean Andronie, care a fost timp de aproape cinci ani vicepresedinte executiv pe corporate banking la BCR. Ulterior, pana in luna ianuarie a acestui an, el a ocupat functia de vicepresedinte executiv al Bancii Feroviara.

Tanarul este student in anul I la Universitatea de Stiinte Aplicate Haga, din Olanda. A dat bacalaureatul in aceasta vara si a promovat cu o medie de 6,95, dupa care s-a inscris la studii cu plata la universitatea olandeza, potrivit sursei citate.