Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu", unitate de învăţământ unde un băiat ar fi fost abuzat sexual, a aprobat vineri un plan de măsuri, printre care instalarea mai multor camere de supraveghere şi îmbunătăţirea serviciului pe şcoală, scrie Agerpres.

Școala gimnazială Nicolae Titulescu din BucureștiFoto: Inquam Photos / George Călin

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Zamfira Cristina, s-a decis „îmbunătăţirea serviciului" pe şcoală prin respectarea prevederilor legale în vigoare, prin mărirea efectivului de profesori de serviciu, iar de săptămâna viitoare vor fi montate mai multe camere de supraveghere în şcoală.

„Planul de măsuri prezentat va fi transpus într-un grafic ce va cuprinde termene şi responsabili desemnaţi. Cât de repede. Unele se vor aplica urgent, cum ar fi monitoarele - în cursul săptămânii viitoare, chiar la începutul săptămânii ne vom ocupa de acest lucru. Vor fi instalate pe holurile şcolii, va fi extinsă reţeaua de camere supraveghere câte va fi necesar.

Noi facem solicitare şi la primărie să se facă o verificare să avem o rază de vizualizare cât mai mare, să cuprindem tot ceea ce se poate, astfel încât copiii să fie într-o permanentă supraveghere", a declarat vineri directorul, după şedinţa Consiliului de Administraţie.

În ceea ce priveşte banii necesari, Zamfira Cristina a spus că există "promisiuni din partea primăriei".

„Avem promisiuni din partea primăriei. Ni s-a spus că au fost acordate fonduri, dar să avem un pic de răbdare să se urmeze toţi paşii", a mai afirmat directorul unităţii de învăţământ.

Val de anchete la școala Nicolae Titulescu

Poliția, inspectoratul și Corpul de Control al Ministerului Educației fac în continuare verificări în acest caz.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat marți că a trimis Corpul de Control al ministerului la școala respectivă, adăugând că, dacă procedura de prevenire a violenței în școli a fost încălcată, „responsabilii vor suporta toate rigorile legii”.

Ligia Deca a fost chemată, marţi, la guvern, pentru a-i prezenta premierului Marcel Ciolacu situaţia de la Şcoala gimnazială „Nicolae Titulescu" din Capitală.

„Trebuie să avem zero toleranță pentru abateri pentru că siguranța elevilor este prioritară. Înainte de a putea lua măsuri de sancționare, trebuie sa avem un raport care sa documenteze toate încălcările legislative. Imediat după, vom putea lua toate măsurile legale. Dorim ca niciun om responsabil să nu rămână în afara rigorilor legii”, a declarat ministrul Educației.

Mama copilului de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de două ori de colegi în toaleta unității de învățământ acuză conducerea școlii că nu a sunat la Poliție și că, mai mult, i-ar fi reproșat că nu a sesizat violul imediat, ci abia în 10 iunie, când era vacanță.

CITEȘTE ȘI:

Ligia Deca a trimis Corpul de control la școala din București unde un elev ar fi fost violat de colegi / „Trebuie să avem 0 toleranță pentru abateri”

Directoarea școlii din București unde un elev ar fi fost violat în toaletă și-a dat demisia

Prima reacție oficială a directoarei școlii în care un copil ar fi fost violat în toaletă: „Au fost luate toate măsurile necesare ce se impun în aceste situații” / Deca așteaptă raportul verificărilor