Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria, că învăţământul superior românesc de stat intră de asemenea în grevă de luni. De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment, vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă, a spus sindicalistul.

Anton Hadar, presedintele Federatiei Alma MaterFoto: Agerpres

„Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de mâine, de la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social, nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe contractul colectiv de muncă, aşa că noi suntem cu un pas în urmă, dar evident că suntem împreună la toate evenimentele”, a anunţat Anton Hadăr, potrivit News.ro.

„Le-am prezentat ce dorim noi. Practic, de la 2.400 un debutant, în viitoarea lege ne-am dori să se apropie de 4.000 de lei, aşa cum s-a discutat de atâtea ori că va fi salariul mediu brut pe economie”, a mai spus el.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat duminică cu sindicatele din educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală.

Citește și: