​Premierul Nicolae Ciucă le-a spus sindicaliştilor din Educaţie, duminică, la întâlnirea de la Guvern, că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul, pentru că acest lucru „conduce la instabilitate”, au informat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit lui Ciucă, momentul ales pentru a face grevă „este cel mai prost din ultimii 10 ani”.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis duminică reprezentanţilor sindicatelor din educaţie că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii 10 ani, pentru că afectează perioada de examene, iar efortul, munca copiilor și a părinților riscă să fie compromise.

Premierul le-a spus că e important să fie raționali și așezați si mai ales „să se gândească la familiile din România, să fie corecți față de copiii care trec printr-o perioadă de examene plină de emoții”.

Premierul Ciucă le-a explicat sindicaliștilor că atâta timp cât există un dialog și deschidere maximă din partea coaliției, atunci nu au de ce să continue cu greva generală.

Ciucă le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul, pentru că acest lucru conduce la instabilitate.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat duminică cu sindicatele din educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală.

Citește și: