Premierul Nicolae Ciucă a solicitat miercuri noului ministru al Educației, Ligia Deca, ca împreună cu echipa sa să finalizeze pachetul legilor Educației care să fie aprobate în Guvern până la finele acestei luni.

Ligia Deca, votata de PNL să fie ministru al EducațieiFoto: Hotnews
  • „Ați fost parte la proiectul România Educată, ați participat la dezbaterile publice la pachetul legilor Educației și sunt convins că împreună cu echipa dvoastra la minister veți face ce este necesar astfel încât până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern si în luna noiembrie să fie înaintat spre dezbatere si adoptare la Parlament.”, a declarat premierul Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Ligia Deca a fost propunerea PNL pentru postul de ministru al Educației, funcție lăsată vacantă după demisia lui Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat.

Ligia Deca a fost anterior consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare și coordonatoarea proiectului România Educată și a legilor educației. Ea a fost susținută de președintele Klaus Iohannis pentru preluarea postului.

Pentru detalii citește: