​Liberalii au decis luni ca Ligia Deca să-l înlocuiască pe Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Consilieră prezidențială pe probleme de educație și cercetare și coordonatoarea proiectului România Educată, Deca a venit la ședința PNL chiar înainte ca liberalii să supună la vot propunerea.

Nicolae Ciuca si Sorin CimpeanuFoto: Facebook Guvern

14:30„Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă, la finalul BPN al PNL.

13:13Liberalii au votat ca Ligia Deca să-i ia locul lui Sorin Cîmpeanu. În Biroul Politic al PNL doar Florin Cîțu și Florin Roman s-au abținut la vot.

12:43Ligia Deca a venit la ședința conducerii PNL. Întrebată ce o recomandă pentru funcția de ministru al Educației, Deca a spus că va vorbi după întâlnirea cu liberalii.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat joi seară, pe Facebook, demisia din funcția de ministru al Educației în urma acuzațiilor de plagiat. Cîmpeanu a fost susținut, propus și menținut de președintele Klaus Iohannis pentru portofoliul Educației în Guvernul lui Florin Cîțu și cel condus de Nicolae Ciucă.

Alte nume apărute pe surse sunt cel al lui Sorin Costreie, consilier al premierului Ciucă și al deputatului PNL, Alexandru Murar.