​Moment mai puțin obișnuit la Palatul Cotroceni. Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a făcut o plecăciune în fața președintelui Klaus Iohannis, în momentul în care i-a înmânat documentele semnate după depunerea jurământului.

Ligia Deca după depunerea jurământuluiFoto: Captura video

Momentul poate fi văzut la minutul 5:15 din video de mai jos:

Anterior, după ce PNL votase pentru nominalizarea sa, Ligia Deca declarase că „misiunea” sa este „de a pune în operă viziunea România Educată", spunând că va „operaţionaliza ”România Educată” în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui” Klaus Iohannis.

Tot despre România Educată a vorbit și președintele Iohannis după ce Ligia Deca a depus jurământul la Cotroceni, susținând că are credința că proiectul „va merge mai departe cu noi energii”.

„Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că România Educată va merge mai departe cu noi energii și cu noi susțineri, atât din spațiul politic, ci și public. Este realmente un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de învățământ performant are mai puține șanse. Pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern”, a spus Iohannis.