​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați, iar lucrurile ar trebuie să stea „exact invers”. Afirmația, făcută pe grupul de comunicare cu presa, vine în contextul în care miercuri s-a decis ca școlile să continue activitatea cu prezență fizică și dincolo de rata de infectare de 6 cazuri la mie într-o localitate.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

„Nu copiii sunt responsabili de sănătatea părinților și bunicilor nevaccinați. Lucrurile stau exact invers: părinții și bunicii sunt responsabili de sănătatea copiilor.

Controlul respectării regulilor sanitare în școli trebuie puternic consolidat. La un an și jumătate de la declansarea pandemiei cred ca nu ne mai putem permite să facem tot copiii și școala să plătească greșelile noastre, ale adulților,” a răspuns ministrul, întrebat dacă își permite sistemul nostru de sănătate ca școlile să rămână deschise și dacă „ne putem asuma un număr și mai mare de îmbolnăviri în rândul copiilor și al părinților și bunicilor lor”.

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie. Ministrul Educației a anunțat că se va suspenda activitatea fizică doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.