DOCUMENTE Ministerul Sănătății nu acceptă ca la orele de sport să nu se poarte mască / Reacția lui Sorin Cîmpeanu / Care sunt regulile în restul statelor UE - majoritatea, fără mască la orele de sport

de Iulia Roșca     HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2021, 11:17 Actualitate | Educatie


Copil cu masca de protectie
Foto: pixabay.com
Ministerul Sănătății a trimis o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care „susține ferm” că la orele de sport în sală trebuie ca elevii să poarte mască. Acest răspuns, obținut de HotNews.ro, vine ca urmare a solicitărilor făcute atât de minister, cât și de Federația Asociațiilor de Părinți și de sindicatele din învățământ ca la orele de educație fizică elevii să nu fie obligați să poarte mască.
 • Cîmpeanu a declarat pentru HotNews.ro că, pe baza solictărilor primite, va continua demersurile în acest sens. „Îmi place să cred că nu pune cineva această creștere (a ratei de infectare - n.r.) pe seama orelor de sport sau a școlii in general” a spus ministrul.
Ministerul Sănătății nu face precizări clare în cazul orelor de sport în exterior, însă precizează că riscul de transmitere e mare atunci când se face efort susținut.

Ce a solicitat Ministerul Educației pe 1 martie ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu:

„Revenim cu rugămintea de a reanaliza propunerile noastre cu privire la purtarea măștii de protecție în timpul orel de educație fizică. Analiza primită la nivelul Ministerului Educației relevă faptul că în majoritatea țărilor europene această măsură este înlocuită cu reguli de distanțare suplimentară și aerisirea permanentă a sălilor de sport. În acest sens, vă propunem completarea punctului III 2 b din Anexa la ordinul menționat, astfel:

„prin excepție, în timpul orelor de educație fizică desfășurate în aer liber sau în sălile de sport construite cu această destinație, masca de protecție nu este obligatorie. În aceste situații este obligatorie o distanțare minimă de 2 metri.

Se recomandă evitarea sporturilor de echipă care presupun interacțiuni fizice.

Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până în momentul începerii orei de educație fizică, dar nu și în timpul orelor de educație fizică.” ”

În prezent, ordinul comun precizează că masca este obligatorie în permanență la școală.

Consultă aici adresa ministerului Educației

Ministerul Sănătății a răspuns, prin intermediul secretarului de stat Andreea Moldovan, potrivit documentului obținut de HotNews.ro:

„Ținând cont de:
- incidența în creștere a cazurilor, raportată de către INSP în data de 23.02.20221, precum și de
- creșterea cazurilor pozitive în rândul cadrelor didactice de la reluarea cursurilor și de numărul claselor/grupelor suspendate
- numărul de tulpini UK secvențiate în țară (200 în prezent), precum și repartiția lor geografică pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii

Ministerul Sănătății susține ferm respectarea măsurilor propuse în adresa din 16.02.2021.”

Printre argumentele invocate, aceștia precizeză că „măștile nu cresc efortul respirator semnificativ, nici cele FFp2 sau FFp3. Standardele de fabricație în vigoare garantează acest aspect.”

„În timpul eforului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere”, mai susține secretarul de stat.

„Concluzia simplă și finală este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare.

De asemenea, considerăm importantă sublinierea faptului că:

- O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;
- În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;
- Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoie speciale.
- Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi - cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează comun.
- Acestă măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul tuturor celorlalte activități școlare.”

Citește aici răspunsul ministerului Sănătății

INSP: Creștere importantă a cazurilor de COVID în ultimele două săptămâni în rândul copiilor, în special la grupa de vârstă 5-9 ani

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut majoritar la copii și tineri - grupa de vârstă 0-19 ani, în special pentru cei cu vârstele cuprinse între 5 și 9 ani, de la deschiderea școlilor și până pe 21 februarie, a arătat o analiză a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) din data de 23 februarie. Potrivit graficelor publicate, rata de infectare s-a dublat la categoria de vârstă 5-9 ani.

INSP estima că impactul acestei creșteri a ratei de infectare la copii va fi unul indirect asupra sistemului de sănătate - copiii în mare parte nu au nevoie de spitalizare și sunt izolați la domiciliu, unde pot transmite infecția cu COVID unor adulți cu vulnerabilități care să aibă însă nevoie de spitalizare.

Copiii de clase primare - vârstele 6-10 ani - merg la școală indiferent de scenariul în care se încadrează localitatea, exceptând situația în care localitatea este în carantină pentru o rată de infectare de peste 6%.

Citește mai multe despre analiza aici

Solicitarea comună a asociațiilor de părinți și a sindicatelor din învățământ cu privire la masca la orele de sport

Luni, într-un comunicat comun, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federaţia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“ cer eliminarea obligativității purtării măști de către elevi la orele de sport. Acestea consideră că măsura impusă de Ministerul Sănătății este excesivă și susțin propunerea Ministerului Educației de a fi eliminată această interdicție.

Semnatarii consideră că „oficialii din Ministerul Sănătății ar trebui să țină cont de riscurile la care sunt expuși elevii care fac orele de educație fizică cu masca pe față, având în vedere că masca afectează capacitatea de efort, iar hiperventilaţia pe o durată mai mare de 15 minute cu masca pe față nu este indicată, după cum arată specialiștii.”

Mai multe despre solicitare, aici


Cum este în celelalte state membru UE

Ministerul Educației a transmis o analiză a măsurilor luate în statele din Uniunea Europeană privind obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică:

Austria: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizicănu este obligatorie, dar activitățile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia: In Regiunea valona ,in învățământul primar,elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educația fizică, dar,în măsura în care este posibil,acesteatrebuie să aibă loc în spații deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învățământul secundar, în prezent, orele de educație fizică sunt suspendate. Ele pot fi înlocuite prin activități organizate în aer liber. În acest caz, dacă distanța fizică este respectată, nu este necesară purtarea măștilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educația fizică reprezintă o parte importantă a programului lorde studii (de ex., școli cu program sportiv) li se permite să aibă orede educație fizică numai în aer liber,fără mască. Singura activitate permisă în spații închise este înotul. In Regiunea flamanda purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Croația: Școlilor li s-a recomandat organizarea orelor de educație fizică cât mai mult posibil în aer liber. În cazul în care acest lucru nu este posibil, profesorii sunt sfătuiți să faciliteze exercițiile individuale și să evite activități sportive în echipă. Dacă distanța fizică poate fi menținută, măștile nu sunt obligatorii.

Cehia: Întrucât situația epidemiologică în Cehia este gravă, este instituită carantină la nivel național în perioada 1 -28 martie, toate școlile sunt închise și procesul educațional este organizat în format online.

Cipru: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 2 metri.

Danemarca: Purtarea măștilor nu este obligatorie în școlile din Danemarca. Măsurile de prevenție utilizate sunt: ventilația (deschiderea ferestrelor), igiena suplimentară și spălarea mâinilor, precum și testarea.

Estonia: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Finlanda: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Franța: Organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, nefiind obligatorie purtarea măștii.

Germania: Reglementările variază de la un land la altul și pot varia, de asemenea, între diferite regiuni, în funcție de rata de infectare.

Grecia
: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă purtarea acesteia este obligatorie în școli.

Irlanda
: Începând cu 1 martie, procesul educațional în format fizic va fi organizat pentru învățământul preșcolar, învățământul primar (clasa a 1-ași a 2-a) și clasele terminale din învățământul secundar (elevii care vor susține examenele de absolvire).

În preșcolar și primar, purtarea măștilor nu este obligatorie. În învățământul secundar superior (clasele terminale), elevii sunt obligați să poarte măști în permanență. (inclusiv pentru orele de educație fizică). Trebuie remarcat însă faptul că, în ultimul an de liceu, doar un număr mic de elevi urmează ore de educație fizică.

Italia
: Purtarea măștilor nu este obligatorie pentru elevii care efectuează activități de educație fizică și sport în aer liber, cu obligația menținerii distanței interpersonale de cel puțin doi metri; purtarea măștilor nu este obligatorie pentru elevii care efectuează activități didactice de educație fizică și sport în interior, cu obligația menținerii distanței interpersonale de cel puțin doi metri și a unei ventilări adecvate, fiind recomandate activitățile fizice și sportive individuale; purtarea măștilor este obligatorie pe durata activităților de educație fizică și sport, organizate în spații alternative, situate în afara clădirilor școlii, fiind obligatorie și respectarea distanței de siguranță interpersonală de cel puțin un metru.

Letonia
: În prezent, procesul educațional în format fizic se desfășoară doar în învățământul primar, într-un număr limitat de municipalități, cu obligativitatea purtării măștilor pe parcursul orelor de clasă (nu se organizează însă ore de educație fizică).

Lituania
: În condițiile înrăutățirii situației epidemiologice, carantina la nivel național este instituită până la data de 31 martie, fapt pentru care procesul educațional va fi organizat online.

Luxemburg
: Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică. În învățământul primar și secundar regulile privind purtarea măștilor sunt următoarele: purtarea măștilor (sau a oricărui alt dispozitiv care acoperă nasul și gura) este interzisă în cazul copiilor cu vârsta sub 2 ani și nerecomandată copiilor care participă la ciclul 1 (copii cu vârsta sub 6 ani, în general). Începând cu ciclul 2 (copii cu vârsta peste 6 ani,în general), purtarea măștilor este obligatorie în transportul public și școlar, în incinta școlii și la deplasarea către locul de joacă. Purtarea măștii nu este necesară în cantine, unii dintre elevii cu cerințe educaționale speciale fiind, de asemenea, scutiți de la purtarea măștilor.

Malta
: Conform ghidurilor emise de Ministerul Sănătății, purtarea măștilor nu este obligatorie. Ghidurile prevăd purtarea măștilor de către copiii cu vârsta mai mare de 3 ani atunci când se află în spațiile comune și în mijloacele de transport, dar nu și sălile de clasă.

Olanda
: Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică. Purtarea măștilor este obligatorie în învățământul secundar și profesional și tehnic, precum și în cazul în care elevii și personalul didactic și nedidactic se deplasează prin clădire. În timpul orelor, dacă elevii au un loc fix, li se permite să scoată masca.

Polonia
: Purtarea măștii nu este obligatorie pe durata orelor de educație fizică. În general, purtarea măștilor nu este obligatorie în școli. Directorii pot decide însă purtarea obligatorie în spațiile comune ale școlii, dacă situația dintr-o anumită școală face necesar acest lucru. În prezent doar clasele 1-3 din învățământul primar organizează procesul educațional în format fizic.

Portugalia
: procesul educațional este organizat în format online.

Slovacia
: Pentru anul școlar în curs, orele de educație fizică se recomandă a fi axate doar pe teorie, astfel încât nu se desfășoară activități fizice și sportive.

Slovenia
: Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, dar nu și în timpul orelor de educație fizică. În prezent se procesul educațional se organizează în format fizic pentru elevii din clasele 1 –9 și cei din clasele terminale. Purtarea măștilor este obligatorie în afara sălilor de clasă.

Spania:
Legea stabilește excepția de a nu purta mască atunci când orele de educație fizică se practică individual și în aer liber sau când, datorită naturii activităților, utilizarea unei măști este incompatibilă. În exercitarea competențelor lor, Comunitățile autonome pot impune condiții mai restrictive, stabilind propriile reglementări în acest sens.

Suedia
: Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Ungaria
: Ministerul Educației a definit un plan de acțiune care include standarde minime de siguranță. În conformitate cu aceastea: se recomandă organizarea orelor de educație fizică în aer liber, atunci când vremea o permite și cu evitarea contactelor directe. Dacă este necesară organizarea orelor de educație fizicăîn interior, activitățile trebuie realizate cu același partener de antrenament sau îngrupuri mici. Purtarea măștilor în școli reprezintă o posibilitate, nu o obligație, însă toate școlile trebuie să pregătească propriul plan de acțiune și pot decide obligativitatea purtării măștilor. Distanțarea de 1,5 m este regula principală în interiorul școlilor și, dacă acest lucru nu este posibil, măștile sunt recomandate și în planul de acțiune al Ministerului Educatiei.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5158 vizualizari

 • -8 (16 voturi)    
  Campeanu face acuzatii false (Miercuri, 3 martie 2021, 11:32)

  Kivek [utilizator]

  tipic pt un securist, Campeanu il ataca din nou pe Vlad Voiculescu pt ca nu vrea sa lase copiii fara masca dupa ce timp de 1 AN in fiecare zi PNL a facut propaganda gretoasa pt purtat masca.
  • +3 (5 voturi)    
   Adica ce vrei sa spui? (Miercuri, 3 martie 2021, 13:32)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Crezi ca a compus Campeanu comunicatul MS si i-a fortat sa il dea ca fiind din partea lor, sau cum?
   • -2 (6 voturi)    
    A zis ca in maj UE nu se poarta masca la sport (Miercuri, 3 martie 2021, 15:27)

    Kivek [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

    E aberant, pt ca in Germania dupa cum se si arata in unele parti se poarta masca la sport in altele nu.

    in Spania daca faci sport in grup SE POARTA MASCA etc

    Masca daca o porti la scoala in banca de ce nu o porti si cand faci sport in sala ?

    Aici e vorba despre o incercare a PNL de a ataca USR in scop electoral, nu are nici o treaba cui copiii si oricum profesorii pot sa decida sa lase copiii fara masca. e circ degeaba
  • 0 (0 voturi)    
   sustii o (Joi, 4 martie 2021, 12:04)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   tampenie.
   Sa te vad eu facand efort cu masca pe fata. Stii ce risti din cauza insuficientei respiratorii cauzata de purtatul mastii?
 • 0 (28 voturi)    
  sa purtam masca si in somn (Miercuri, 3 martie 2021, 11:36)

  UnOmOarecare [utilizator]

  Zic si eu, poate asa ii mai potolim pe pensionarii paranoici de pe strada care cred ca nu le respecti dreptul la viata daca stai cu masca sub nas.
  • -9 (21 voturi)    
   eu nu sunt la pensie (Miercuri, 3 martie 2021, 12:15)

   clam [utilizator] i-a raspuns lui UnOmOarecare

   si tot cred ca imi incalci dreptul la viata. si mie, si parintilor si bunicilor mei. ca de ai dumitale banuiesc ca nu te intereseaza nici cat negrul sub unghie.
   si-au gasit toti cocalarii o noua expresie hartistica, purtatul mastii sub nas... semn de mare caracter si spirit liber. altfel sunteti toti zero barat, toti prostii si incultii - dar v-ati gasit acum sa pozati in rebeli fara cauza si, chipurile, oameni luminati - nu ca toti medicii si cercetatorii aia, niste tampiti cu scoala. nea gigel taximetristu stie el mai bine.
   • +8 (20 voturi)    
    d-aia nu mai pot eu de paranoia ta (Miercuri, 3 martie 2021, 12:49)

    UnOmOarecare [utilizator] i-a raspuns lui clam

    Eu vreau sa si respir, cand simt nevoia. Ma doare fix in cot de bunicii tai...daca nu vrei sa ii imbolnavesti, stai naibii acasa si inchide-te intr-o plapuma.
 • +2 (18 voturi)    
  stai nu e vv (Miercuri, 3 martie 2021, 11:42)

  Alin Delin [utilizator]

  e Andrea Moldovan, stresata numarul 1. Is curios daca ar copii respectiva.
  • -1 (13 voturi)    
   vai, dar ce curiozitati aveti (Miercuri, 3 martie 2021, 12:08)

   clam [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

   de parca trebuie sa aiba copii, ca de-aia e secretar de stat. eu zic sa punem numai mame eroine cu peste 5 copii in toate functiile importante...
   vorbeste in calitate de medic in primul rand. dar ce sa stii dumneata. oricum medicina e o stiinta supraestimata, nu? si nici nu e pt femei, care trebuie sa faca copii, nu sa se "streseze" ca bantuie o pandemie care a facut deja 2, 5 milioane de morti.
   imi place ca toti neispravitii isi fac un titlu de glorie din faptul ca s-au reprodus - fiindca alte realizari nu vor avea in veci.
   • +5 (17 voturi)    
    Amice (Miercuri, 3 martie 2021, 13:02)

    Alex2016 [utilizator] i-a raspuns lui clam

    2,5 milioane din 8 miliarde mureau și înecați cu salata de bouef într-un an. Voi ăștia psihopații pandemici ginditi de parca aveați garantata nemurirea sau măcar 120 de ani viata înainte de apariția covidului. Stai ascuns în cada cu 3 măști și nu mai pune ipohondria ta asupra vieților altora.
    • -7 (13 voturi)    
     pana una alta (Miercuri, 3 martie 2021, 15:13)

     clam [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

     din fericire nu-mi dictezi tu mie ce sa fac. ca inca n-au ajuns toti prostovanii cu trei clase sa stapaneasca lumea. tu esti obligat sa respecti regulile si legile, daca sa le intelegi nu esti capabil. din fericire in caz de pandemie autoritatile si oamenii de stiinta fac regulile, nu nea dorel macho man.
     • +5 (11 voturi)    
      gogule (Miercuri, 3 martie 2021, 15:25)

      TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui clam

      Daca regulile sunt proaste n-avem de ce sa le respectam. Cum de altfel scrie si n articol toate tarile nu au masca obligatorie la sport. I -ati ipohondria si la cada repede
      • -4 (8 voturi)    
       da, era logic (Miercuri, 3 martie 2021, 15:50)

       clam [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

       ca s-a gasit sa impuna reguli societatii un agramat. ce surpriza surpriza.
   • 0 (8 voturi)    
    dragule (Miercuri, 3 martie 2021, 15:15)

    Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui clam

    mi se pare normal sa stiu daca tipa are copil sau nu.
    Is curios daca si-ar lasa copilul sa alerge cu masca.
    E simplu, nu?
 • +3 (21 voturi)    
  . (Miercuri, 3 martie 2021, 11:44)

  di livio [utilizator]

  aberatio in integrum...așe-i cînd lumea îi condusă de pidemiologi paranoici, se distruge orice rest de imunitate naturală a copiilor...că vine tulăpina pluii din iukei, da așe se-ntîmplă cînd alde pfizerastra „sponsorizează” medicii lu pește...conduc lumea prin intermediari
 • +7 (17 voturi)    
  Trebuie prevazute pauze fara masca pt oxigenare (Miercuri, 3 martie 2021, 11:45)

  D-or [utilizator]

  Din cauza asta a murit baietelul de 9 ani.
  A fost prea constiincios in purtarea etansa a mastii.

  Toti elevii ar trebui sa iasa in pauze in aer liber fara masca, in mod obligatoriu.
 • -6 (24 voturi)    
  Explicație (Miercuri, 3 martie 2021, 11:45)

  Mazeta [utilizator]

  VV povestea într-un interviu că toată copilăria a avut dificultăți de respirație și că devenise dependent de Bixtonim, pe care l-a luat până pe la 20 de ani. Cred că de aici i se trage gândirea confuză și ura față de copiii ce pot respira normal.
 • +2 (22 voturi)    
  ... (Miercuri, 3 martie 2021, 11:49)

  tirolez [utilizator]

  Asta si daca ar fi spitalele coplesite n-ar recunoaste ca are vreo legatura deschiderea fara cap a scolii.
 • -5 (11 voturi)    
  Imi place sa cred... (Miercuri, 3 martie 2021, 12:13)

  ACP [utilizator]

  buna exprimare. Adica isi doreste sa creada desi dovezile sunt inconstestabile. Dupa 3 saptamani de la deschiderea scolilor cand ratele de infectare erau in scadere, numarul de pacienti la fel, acestea s-au dublat in multe localitati, spitalele sunt pline la fel ca sectiile ATI. Acest politruc traseist traieste in lumea lui si nu are absolut nicio consideratie pentru nimeni si nimic.
 • +3 (13 voturi)    
  Eu nu am bani de masti (Miercuri, 3 martie 2021, 12:16)

  UnOmOarecare [utilizator]

  Nu am primit nici o masca de la guvernanti, deci nu am de unde sa cumpar.
 • +11 (13 voturi)    
  prostie (Miercuri, 3 martie 2021, 12:18)

  drago [utilizator]

  Sportul facut purtind masca nu este sport! In timp ce individul face sport respiratia se accelereaza iar organismul are nevoie de aer. Este neplacut si nesanatoe ca atunci respiratia sa fie obstructionata!
  Mai bine se anuleaza orele de sport pina cind se vor putea face fara masca!
 • -1 (25 voturi)    
  oricum discutia e inutila (Miercuri, 3 martie 2021, 12:22)

  clam [utilizator]

  ca unii parinti imbecili isi bat joc de eforturile noastre ale tuturor si de cele ale propriilor copii - si, dupa ore, isi duc copiii la gramada in parculete inghesuite sau ii tin tot asa, la gramada, in fata blocului, in timp ce ei stau pe margine si scuipa seminte in cerc. deci da, copiii stau ore intregi cu masca pe fata si parintii isi bat joc apoi de efortul lor. ca deh, n-ar putea sa-i duca intr-un parc mai mare sau la o plimbare. tre sa stea in haita cu ceilalti parinti, cu masca sub bot, la barfe si scuipat de seminte.
  • +4 (14 voturi)    
   esti fricos (Miercuri, 3 martie 2021, 13:59)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui clam

   stai in casa, lasa-i pe ceilalti"nesimtit" sa-si traiasca viata. Faceti un buncar si stati distantati unii de altii pana la pensie
 • +14 (20 voturi)    
  Aberații psihotice (Miercuri, 3 martie 2021, 12:54)

  Alex2016 [utilizator]

  Copii ar trebui sa aibă inclusa în programa o ora de sport zilnic, și nici aia nu e suficient sa compenseze efectele statului acasă la ecrane în online cu lunile. Creștem o generație de bolnavi cronici încă de la virste fragede. Cocoșati, grași, miopi, alergici, dependenți de ecrane, speriați, psihotici, suicidali, nesocializati, distruși psihic și fizic de masurile aberante ale unor politruci și epidemiologi imbecili și paranoici. Masca la sport este o prostie fără limite, la fel de aberanta ca masca în aer liber pe strada.
  • +1 (13 voturi)    
   bolnavii cronici (Miercuri, 3 martie 2021, 13:59)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

   aduc banii pentru medicamente. Simplu, nu?
 • +4 (6 voturi)    
  Aia de la MS is niste birocrati debili! (Miercuri, 3 martie 2021, 15:28)

  Parzivall [utilizator]

  Auzi la ei, si in aer liber si sport....dar cu masca.
 • +6 (8 voturi)    
  intre timp (Miercuri, 3 martie 2021, 15:34)

  Alin Delin [utilizator]

  VV a facut un pas in spate.
  Masca nu e obligatorie la orele de sport facute in aer liber (Asa cum era firesc).
  Interesant mod de operare: o trimiti pe doaman/domisoara Moldovan la inaintare, vezi ce reactii adverse sunt, daca e nasol iasa sefu sa arate cat de bun.
  Oricum rusine VV, rusine doamna,domnisoara Moldovan.
 • +8 (8 voturi)    
  nțț, nțțț.. (Miercuri, 3 martie 2021, 15:42)

  Mazeta [utilizator]

  „majoritatea, fără mască la orele de sport ”

  De fapt, nu există nici o țară cu măști obligatorii la orele de sport.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by