​Articol actualizat

Patru zile de la redeschiderea școlilor: Peste 670 de copii și profesori din toată țara confirmați cu COVID-19

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 11 februarie 2021, 9:24 Actualitate | Educatie


Scoala, nebulizare
Foto: Facebook
Numărul cazurilor de coronavirus confirmate la elevi și cadre didactice a ajuns la peste 670 în Capitală și în majoritatea județelor, la doar câteva zile de la redeschiderea școlilor. Potrivit Ministerului Educației, există 8 județe în care nu a fost raportat niciun caz de COVID-19.

Cele mai noi informații despre situația din școli, LIVETEXT pe HotNews.ro:


17.58 Patru elevi din Timiș au mers la școală infectați cu Covid-19. Potrivit inspectorului școlar de Timiș, elevii se aflau în perioada de incubație și au apucat să meargă patru zile la școală, unul dintre ei prezentând simptome în clasă. Doi sunt din Timișoara, scrie tion.ro

16.47 Alba: Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, unitate care îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, au fost testaţi pozitiv, o parte dintre ei fiind preluaţi de familii şi duşi acasă, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa.

Potrivit acesteia, la întoarcerea la şcoală, toţi cei 461 de elevi au fost testaţi pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar cinci dintre ei au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi. În ceea ce îi priveşte pe colegii de clasă, aceştia nu intră la categoria contacţilor direcţi, deoarece la ore s-a purtat mască de protecţie şi s-au respectat regulile de distanţare fizică, a explicat Ioana Popa. În schimb, sunt consideraţi contacţi direcţi câţiva colegi de cameră.

16.45 Brașov: Opt cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate, în ultimele patru zile, în şcolile braşovene, fiind vorba despre patru elevi şi patru persoane din rândul personalului angajat, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost afectate cinci clase, de la unităţi de învăţământ diferite, care au trecut la cursuri online, pentru o perioadă de 14 zile.

16.43: Olt: Un elev de liceu din municipiul Slatina şi un angajat de la o unitate şcolară din mediul rural confirmați pozitiv, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a precizat joi, pentru AGERPRES că aceșstia sunt din localităţi şi unităţi diferite şi nu s-au prezentat în această săptămână la şcoală.

Un alt caz de COVID-19 în rândul elevilor a fost confirmat în urmă cu două zile, la un liceu din municipiul Slatina, pentru clasa din care face parte elevul respectiv fiind luată decizia desfăşurării cursurilor online.

16.19 Inspectoratul Şcolar Cluj a transmis, joi, că au fost suspendate pentru 14 zile cursurile a 17 clase sau grupe de preşcolari, după ce mai mulţi copii au prezentat simptome de coronavirus sau au fost infectaţi cu COVID. De asemenea, 30 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ sunt în izolare sau în carantină, după ce au fost infectaţi sau au intrat în contact cu cazuri confirmate, scrie News.ro.

15.45 Harghita: Doi elevi, cinci cadre didactice şi un angajat din categoria personalului didactic auxiliar au fost confirmaţi cu noul coronavirus în Harghita, transmite Agerpres. De asemenea, se află în carantină 33 de elevi, şase cadre didactice şi câte un angajat din categoriile personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic.

Inspectorul şcolar general adjunct a precizat că aceste infectări nu s-au produs la şcoală, întrucât cursurile au început de câteva zile, în unităţile de învăţământ fiind luate toate măsurile de siguranţă sanitară.

15.03 Președintele Klaus Iohannis va anunța, la ora 17.15, concluziile discuțiilor cu ministrul Educației

14.53 Prefectura Bistrița-Năsăud: Printre persoanele confirmate se află şi doi elevi din cadrul unei unităţi de învăţământ din judeţ

14.23 Ministrul Educației a fost convocat la Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, de la 14.00.


13.45 Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor, testele fiind făcute în afara şcolilor.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că, de la reînceperea şcolii în format fizic, în judeţul Constanţa opt elevi au fost confirmaţi cu Sars-Cov 2. De asemenea, şase persoane angajate în unităţile de învăţământ au fost confirmate cu COVID. “Facem menţiune toate cazurile prezentate mai sus s-au testat în afara unităţilor de învăţământ”, a anunţat DSP Constanţa, conform News.ro.

13.30 Un elev, un student şi un cadru didactic au fost confirmaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore în Dolj. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dolj, citat de News.ro, în ultimele 24 de ore au fost confirmate în judeţ 75 de cazuri noi de COVID-19. Între cazurile confirmate sunt un elev, un cadru didactic şi un student.

-------------------------
Primul caz de COVID-19 după redeschiderea școlilor a fost confirmat la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei, unde a fost testat pozitiv un elev.

Informația a fost confirmată, pentru HotNews, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că s-au luat măsurile necesare, prevăzute în ordinul comun dat de miniștrii Educației și Sănătății pentru redeschiderea școlilor.

”Da, se confirmă”, a declarat pentru HotNews.ro primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, referitorul la primul caz confirmat, adăugând că a fost făcută o reigienizare, iar cursurile au fost suspendate.

Primul caz confirmat este o fetiță de clasa a II-a, dintr-un colectiv cu 28 de elevi, dintre care doi au ales varianta online, potrivit Digi 24. Bunica fetiței a fost confirmată luni cu Covid-19, iar fetița marți, zi în care ea nu a mai mers la școală.

Ulterior, alți trei elevi de ciclu primar și un cadru didactic, din patru școli diferite din Sectorul 4, au fost confirmați cu COVID-19, a precizat la Digi 24 purtătorul de cuvânt al primăriei Sector 4, Violeta Boerescu.

„Conform noului ordin comun, în cele trei clase, dat fiind faptul că vorbim de ciclul primar, cursurile se suspendă 14 zile”, a precizat Boerescu.

Primăria Sectorului 4 a transmis un comunicat de presă în care menționează că au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unități de învățământ:
Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129, se mai arată în comunicat.
 • Astfel, în total la acest moment, la patru zile după începerea școlilor în format fizic, există cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în 5 școli diferite în Capitală - patru elevi și un profesor.
Ce se întâmplă în cazul apariției unor cazuri de COVID în școală

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune în următoarele situații:
 • a) La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.
 • b) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.
 • c) La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.
 • DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacții direcți ai cazurilor confirmate și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.
 • La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ. Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă/Comitetului Municipiului Bucureşti, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.
 • În aceste situații procesul de învățământ continuă în sistem online.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


32376 vizualizari

 • +11 (43 voturi)    
  ... (Joi, 11 februarie 2021, 9:44)

  tirolez [utilizator]

  Parca ieri se infoia Cimpeanu ca nu e niciun caz. Ori de fetita asta se stia de marti.
  Asta pentru ca e Bucuresti si se testeaza. In mai mult de 50% dintre judete oricum nu se testeaza.
  Ce daca are putina febra copilul , cum scria revoltat un cetatean pe aici.
  Cimpeanu sper ca e mandru ca a desfiintat hibrid/plexi etc, acum in loc sa fie expusi doar 14 copii, au fost expusi 28.
  Sa vezi cum facem noi imunitate de turma natural.
  • -10 (50 voturi)    
   da, și? (Joi, 11 februarie 2021, 11:44)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   hai cu paranoia, închideți și școlile din Suceava și Botoșani pt un caz în Buc...asta ați făcut de un an, paranoia, ați ținut închise școlile de la țară că uite ce-i în Lombardia...acuși apare și paranoicu cu buldozerele, pregătiți buldozerele
   • -7 (31 voturi)    
    Ipocrizie (Joi, 11 februarie 2021, 12:33)

    GAB95 [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    Nu ai ce sa le faci acestor panicati...
    Problema este ca nimeni nu vorbeste despre mall-uri sau hipermarketuri, acolo ce sa vezi, nu se infecteaza nimeni, doar la scoala.
    Educatia poate sa fie lasata deoparte, profitul multinationalelor primeaza.
    Pana sa apara pandemia asta alimentata de frica foastra( mascata in responsabilitate) mergeau unii dintre copii și profesori la scoala raciti si gripati, dar nimeni nu se ambala...
    Acum marea tragedie nationala cu morti, cazuri multe etc..
    Sunteti voi morti pe dinauntru de frica...
   • +13 (23 voturi)    
    Inchiderea scolilor (Joi, 11 februarie 2021, 13:06)

    Teszzt [utilizator] i-a raspuns lui di livio

    A fost una dintre putinele idei firesti la momentul respectiv. Nu se stia mare lucru despre virus, cat de repede se propaga, cum reactioneaza copiii, etc.

    Aaaa, zici ca alte tari mai spre vest (sau est) n-au inchis scolile? Poate pentru ca aia din vest sunt mai bazati in sanatate, spitale... Aia din est... sunt aia din est.

    Ce decizii se iau la un an de cand a inceput nebunia, cand stim un pic mai mult despre virus, e alta poveste...
  • +8 (8 voturi)    
   In Bucuresti se testeaza? (Joi, 11 februarie 2021, 12:01)

   Mihai_P1 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Exista niste indicii ca chiar se testeaza acolo? Faptul ca e Bucuresti pe mine nu ma convinge.

   Oricum era de asteptat. Scoala a inceput de 4 zile, ar fi chiar de mirare sa nu fie copii bolnaviori. Nu e ca si cum ar fi stat intr-o rezervatie pina acum.
  • -2 (10 voturi)    
   sti ca sunt si asimptomatici (Joi, 11 februarie 2021, 13:52)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Lasa paranoia.
   Daca bunica a primit rezultatul luni, si apoi copilul a făcut si el testul (probabil tot luni) desi nu avea simptome si s-a confirmat abia marți. Va dura pana se propaga informația pana la ministru, etc.
   In plus, nu au aparut informatii ca din ceilalți copii/profesori ar fi infectați - deci pana la acest moment se confirma faptul ca un copil /asimptomatic transmite mult mai rar boala. Daca copii si educatorii au purtat masti si au respectat masurile igenico-sanitare probabil infecția s-a oprit acolo.
   • +6 (12 voturi)    
    problema (Joi, 11 februarie 2021, 14:48)

    martel55 [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    ar fi ca bunica a facut testul luni fiind probabil simptomatica, era de bun simt sa crezi ca si ceilalati din familie pto fi infectati si ca trebuie sa se autoizoleze pana aveau rezultatul testarii...pare mai degraba irespnsabilitate, tirmitere constienta a unui posibil infectat in colectivitate
   • +2 (4 voturi)    
    "stii", "copiii"... (Joi, 11 februarie 2021, 17:33)

    festina [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    eu nu cred ca tirrolez e paranoic, da' sunt sigur ca matale esti semi-analfabet .

    Uite ca nu erau inchise scolile pe vremea matale, da' degeaba...
    • +1 (1 vot)    
     autocorectul de pe telefon (Joi, 11 februarie 2021, 22:54)

     AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui festina

     asta e, îmi asum greșelile gramaticale.
     Aștept sa îmi demonstrezi unde/daca greșesc in ce am scris mai sus. Vad ca doar mie mi-ai răspuns si nu ti-ai exprimat nici măcar o părere despre subiect in sine.
     Sănătate si claritate in gândire!
     • 0 (0 voturi)    
      avand in vedere (Vineri, 12 februarie 2021, 8:33)

      Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

      ca folosesti autocorect..nici n-are rost sa-ti mai raspunda. Oricum n-o sa intelegi
  • +1 (13 voturi)    
   Corect! Mai bine prosti decat infectati! (Joi, 11 februarie 2021, 15:14)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Cei care tot spun sa se deschida scolile sunt niste AURisti iresponsabili! Vedeti ce se intampla! Cum au lasat cateva zile scolile deschise, avem explozie de cazuri si sigur (comform procentelor) vom avea oameni in ATI si morti! Din cauza unora care nu mai pot de scoala dintr-o data si vor sa se duca la scoala! Inainte nu stiau cum sa mai fuga de la scoala, acum le-a apucat iubirea de scoala!
   Mai bine sa piarda un an decat sa avem morti!
   Mai bine prosti decat infectati!
 • +22 (34 voturi)    
  forme fara fond (Joi, 11 februarie 2021, 10:13)

  Paul_ [utilizator]

  Domnul ministru al educatiei ne tot spune ca daca s-a putut in Franta se va putea si la noi.
  In Franța elevii vor fi testați săptămânal la școală.

  La noi anchetele DSP-ului sunt o gluma.

  Si eu si sotia lucram in invatamant. In octombrie am avut simptome de COVID. La inceput am crezut ca este o raceala pentru ca am crezut ca ne-am protejat destul de bine.

  Intr-o zi de marti am vorbit cu medicul de familie si ne-a spus ca dam telefon la DSP. Cei de la DSP ne-am spus ca trebuie sa vorbim cu medicul de familie. Le-am spus ca lucram in invatamant si nu au avut nici o reactie. Asa ca miercuri mi-am facut testul pe banii mei iar rezultatele au venit joi dimineata. In concluzie marti si miercuri si eu si sotia am mers la scoala si ne-am intalnit cu aprox 50-60 de elevi pe zi.

  Conform ordinului actual un profesor merge la scoala pana are un rezultat pozitiv.
  • +8 (18 voturi)    
   buna observatie (Joi, 11 februarie 2021, 11:44)

   naenae [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   In detaliile astea marunte sta diferenta! Profesorii (ca si copiii de altfel) ar trebui sa stea acasa la aparitia ORICAROR simptome de raceala/viroza/gripa (ca sunt tot aceleasi ca si la covid) nu DOAR la obtinerea unui rezultat POZITIV.
   Pai si daca dl/dna nu vor sa se testeze (sau pur si simplu sunt indolenti si nu o fac la timp) si vin asa la scoala, ca nu-i pune la pat boala? Niste idioti domnule,...
   • +11 (17 voturi)    
    Corect, toata pandemia este despre detalii (Joi, 11 februarie 2021, 12:43)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    Nu compari Romania cu Suedia. Nu compari oamenii din Germania cu Italia sau Israel.

    Este vorba despre densitate de populatie obiceiuri, despre cum ii place romanului sa se inghesuiasca la cozi, despre tari rurale ca Romania, Grecia si altele care inseamna cateva orase supra-populate gen Israel.
    Dar este si despre sistemul de sanatate cat si cel de invatamant, la noi supra-incarcat si cu o infrastructura precara.

    Insa apar mereu indivizi Sosoaca-like, in primul rand foarte intepati, satui de atatia prosti in jurul lor incat uita de bunele maniere, uita sa asculte, care iti fac paralele din astea de genul "cum s-a putut in Franta sa se deschida scolile si la noi nu?".

    Parerea mea e ca vom avea fix ce am avut si in septembrie, cateva saptamani de scoala, apoi le vom inchide, cu valul al 3-lea care va veni mai devreme sau mai tarziu....
   • +6 (10 voturi)    
    ?? (Joi, 11 februarie 2021, 12:44)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    Daca nu vrea sa se testeze este alta problema. Cred ca pot fi luate masuri disciplinare . La fel cand nu se poarta masca.

    Dar daca ai simptome de COVID care nu sunt grave si anunti DSP-ul, cel putin din experienta mea, nu te testeaza.

    Cel putin eu am avut o forma usoara. 2 zile m-am simtit mai rau. In tinut toate orele online. Cu paracetamol cred ca puteam merge sa le tin la scoala.

    Intr-o saptamana, fiind sistem mixt, cred ca ma intalneam cu aproximativ 100 de elevi.
   • +7 (9 voturi)    
    ??? (Joi, 11 februarie 2021, 12:49)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    ... ca o continuare ... este interesant de vazut cate teste vor face cei de la DSP in cazul celor 5 școli in care s-au identificat copiii bolnavi.
  • +8 (14 voturi)    
   Deci (Joi, 11 februarie 2021, 12:02)

   Mihai_P1 [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   nu conteaza ca ai simptome, fara rezultat pozitiv se merge in continuare la lucru? OK, pregatiti-va de focare...
   • +9 (9 voturi)    
    asta am spus si eu (Joi, 11 februarie 2021, 13:29)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Mihai_P1

    ,.. daca nu ma testam pe banii mei, luam un Paracetamol si mergeam la scoala.

    Din fericire am avut o forma usoara. 2 zile a fost mi-a fost mai rau. Intr-o saptamana in regim mixt ma intalneam cu aproximativ 100 de elevi.
  • +2 (6 voturi)    
   "raceala" (Joi, 11 februarie 2021, 13:28)

   hollow [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   "La inceput am crezut ca este o raceala pentru ca am crezut ca ne-am protejat destul de bine." Scuze, dar daca v-ati "protejat destul de bine", de unde ati fi putut lua o raceala, care e o alta infectie respiratorie, dar la care suntem mai putin susceptibili si se transmite mai greu decat noul coronavirus?
   • +4 (4 voturi)    
    :( (Joi, 11 februarie 2021, 14:10)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui hollow

    Din nefericire nu am avut dreptate. A fost COVID. Mai spera si omul.

    Dar cand am dat telefon la DSP si le-am spus ca am sunat la ei la recomandarea medicului de familie si ca am simptome, m-au trimis la plimbare.

    Daca nu ma testam pe banii mei, trebuia sa merg la scoala si sa predau.
  • 0 (12 voturi)    
   Franta a devenit (Joi, 11 februarie 2021, 15:00)

   ALFY [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   cea mai mare dictatura militaro-medicala din Europa!
  • +3 (3 voturi)    
   toti astia care sunt cu (Joi, 11 februarie 2021, 20:47)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   'da in Franta sunt deschise scolile,la noi de ce nu ?' sunt ipocriti.
   ia zi-le : in Franta nu iesi din casa dupa 6 seara,e carantina de seara/noapte. sa vezi cum nu mai conteaza ce e in Franta.
 • +3 (23 voturi)    
  Toata lumea se temea (Joi, 11 februarie 2021, 10:24)

  MAGArusul [utilizator]

  Ca u copil va lua virusul din scoala si il va duce acasa la bunici cand se pare ca de fapt este ... invers.
  • +11 (15 voturi)    
   Ce aveti cu supermarketurile? (Joi, 11 februarie 2021, 13:09)

   Teszzt [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

   La supermarket nu se sta in acelasi grup timp de mai multe ore. In fiecare zi.

   La magazin daca respecti regulile, sunt sanse mici sa iei ceva. Poti sa ai ghinion, bineinteles. Dar la scoala, locul de munca, acasa in familie - nu prea scapi, daca ai pe cineva pozitiv in preajma ta.
  • +1 (5 voturi)    
   Desigur (Joi, 11 februarie 2021, 15:33)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

   Colegii copilului cu pricina sunt foarte liniștiți acum. Și părinții lor la fel. Se temeau să nu cumva să ia virusul de pe clanța ușii de la școală. Dar daca e adus de acasă, nu se mai tem acum.
 • -9 (33 voturi)    
  dar la supermarket sau in alta parte (Joi, 11 februarie 2021, 10:30)

  alfa1 [utilizator]

  de ce nu scrieti de fiecare caz ??? sau aia nu sunt oameni ??
 • -7 (33 voturi)    
  primul caz... (Joi, 11 februarie 2021, 10:57)

  panda_rosu [utilizator]

  extraordinar! pt un caz faceti atata scandal.

  era clar ca o sa fie cazuri, si tot mai multi "experti" ne avertizeaza ca virisul o sa ramana cu noi pt totdeauna, ca va trebui sa ne vaccinam in fiecare an, etc.

  oare ar trebui sa tinem scolile inchise pentru totdeauna? daca virusul nu dispare?
  • +7 (23 voturi)    
   nu ... (Joi, 11 februarie 2021, 11:23)

   Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

   Era normal ca fiecare parinte sa opteze pentru online sau la scoala. Mai ales in orasele mari unde virusul se transmite cel mai usor si unde copiii au in mare parte acces la internet de calitate.

   De asemenea cei 1m-1.5m trebuiau respectati.

   Macar pana profesorii si bolnavii cronici se vor vaccina.

   Din cauza incapatinarii ministrului de a nu accepta invatamantul hibrid scolile se vor inchide iarasi una cate una.
  • +7 (15 voturi)    
   ... (Joi, 11 februarie 2021, 11:37)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

   Nuu, va trebui sa comasam clasele, sa fie cate 50 in clasa, 35 sunt prea putini.
   Daca ramanem pe viata cu virusul atunci sa luam masuri sa modificam sistemul de invatamant, mai putini in clasa, testari in masa.
   Asta daca intr-adevar e asa important si nu e doar o ocazie sa se dea unii si altii salvatori de ocazie.
   Eventual reglementam homeschooling pentru cine vrea, ca in alte tari.
   Ce facem, omoram lumea pentru ca asa vrea cimpeanu si aur?
  • +4 (12 voturi)    
   eu zic ca nu (Joi, 11 februarie 2021, 11:45)

   naenae [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

   doar ca ar fi trebuit ca profesorii sa fi fost vaccinati inainte sa inceapa circul.
   • -2 (10 voturi)    
    mda (Joi, 11 februarie 2021, 12:00)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    profesorii ca multi bugetari sunt membri si simpatizanti PSD si AUR...

    deci slabe sanse sa-i vezi vaccinati vreodata...

    P.S. n-am inalnit niciodata pana acum un bugetar care sa-mi zica ca el e simpatizant sau votant USR sau PLUS...

    toti sunt pusi cu pile, si toti trebuie sa cotizeze la un partid sau altul...
    • -1 (7 voturi)    
     si profesorul de fizica din Sibiu? (Joi, 11 februarie 2021, 14:37)

     kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     si cea de engleza din Sibiu?
   • -5 (11 voturi)    
    daca vaccinul (Joi, 11 februarie 2021, 12:14)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    trebuie refacut in toamna, sau in fiecare an, spune-mi cu ce ajuta ?
   • +1 (9 voturi)    
    mai nou (Joi, 11 februarie 2021, 12:44)

    Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    Pentru unii scoala inseamna circ. Si ne mai miram de rezultatele de la testele PISA.
    Ce sunt alea?
    Nu conteaza, securitatea primeaza. Care securitate, ei aici fiecare cu securitatea lui.
 • -10 (28 voturi)    
  Sa se inchida malluri ! (Joi, 11 februarie 2021, 11:47)

  Socrate2021 [utilizator]

  Cei care comenteaza in favoarea inchiderii scolilor sunt troli fara copii. Nu am auzit vreun hypermarket inchis ca s’ar fi contaminat cineva acolo. Dar profitul multinationalelor e mai important decat educatia copiilor romani. Nu v’am vazut comentand in sensul asta, nici hotnews n’a scris nimic de contaminarile din malluri. Dar ordinu e ordin si unitatea e unitate.
  • +11 (15 voturi)    
   mda (Joi, 11 februarie 2021, 12:01)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   in hypermarket nu stai inchis intr-o camera mica cu 30 de suflete care sufla, respira, tusesc cu geamurile inchise...

   n-ai fost la scoala sau nu stii cum arata clasele noastre din sistemul de invatamant ? niste relicve vechi unde nici geamurile nu se deschid
  • +9 (15 voturi)    
   gresit (Joi, 11 februarie 2021, 12:22)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   la hypermarket nu te obliga un ordind e minsitru sa te duci,, cum au facut la scoala...nu trbeuie sa s eionchida scolile, trebuie sa se ofere varianta online epntur cei care nu au incredere in masurile de preventie luate de autoritati..e clar ca risc 0 nu se paote, insa la noi se emrge pe ideea de a nu face nimic sa diminuam riscul (masurile propuse usnt o gluma): nu exista distantare, clasele sunt foarte aglomerate, anchetele DSP o gluma proasta, profesorii sunt obliugati sa vina cum simptome la scoala daca nu vor sa se testeze sau rezultatul vinew dupa 2-3 zile (si oricum nu esti testat imediat), plus ca sunt multi parinti care nu dau doi bani pe preventie si isi educa si copiii la fel....scolile trebuie sa ramana deschise insa, dar cu varianta de a opta pentru online, si cine vrea sa isi tirmita copilul fizic sa fie liber sa o faca asumandu-si toate consecintele incompetentei autoritatilor
  • +18 (18 voturi)    
   ??? (Joi, 11 februarie 2021, 12:50)

   Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Eu nu vrea sa se inchida scolile.

   Eu vreau sa fiu lasat sa optez daca vreau ca baiatul meu sa faca scoala online sau la scoala.
  • +6 (16 voturi)    
   .... (Joi, 11 februarie 2021, 12:54)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Dpmdv cei care vor deschiderea cu orice pret, copii cat mai inghesuiti, fara masca la sport, aia sunt adevaratii troli. Inteleg ca unii s-au saturat de copii acasa, dar cu putina bunavointa se putea merge in grupuri mai aerisite la scoala , macar in clasele superaglomerate.
   Asa, ce-am rezolvat? Dupa nici 3 zile de scoala avem 4 clase trecute in online, probabil alti copii infectati care isi vor infecta familiile.
   Iar la 129 unde e un cadru didactic, posibil o intreaga scoala trecuta in online.
   Dar , de, avem alergie la plexiglas si nu suportam sistemul hibrid.
  • +14 (18 voturi)    
   Sunteti sigur ? (Joi, 11 februarie 2021, 13:04)

   iv_2015 [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Copilul meu a stat prima zi acasa ... eu fiind bolnav cronic pe lista de asteptare pt vaccin ... amanat deja cu o luna fata de data initiala.

   Pentru binele lui am decis sa il lasam la scoala dar nu si la sport unde se dau mastile jos (!) si totul in spatiu inchis si distantare ZERO.

   In clasa sunt copii care au diverse simptome, in general de raceala, stranuta, tusesc - dar desigur nimic grav, vin in continuare la scoala. Schimba intre ei obiecte stau inghesuiti intr-o clasa cate 30 de persoane.

   teoretic totul e bine.
   practic - e posibil sa luam si noi desi ne-am ferit cat am putut. daca se intampla asta - orice e posibil apoi. As vrea ca in acele cazuri unde se ajunge la chestii cu final tragic mai ales in cazul apartinatorilor in varsta sau cu comorbiditati ... sa nu simpta copilul nici o vina (clar ca nu e cazul, boi suntem tampiti ca acceptam asa impreuna cu ceilalti).

   Teoretic incercam sa ne protejam.
   Teorietic totul suna frumos.

   Practic ?
   Scoala online e o gluma buna acum cand profesorii au revenit in clasa - stai singur in zoom si auzi cate ceva, esti un paria intre colegi si cum ati vrea sa se imparta profesorul intra clasa si online ???

   De ce in localitati cu rata de infectare de 6-9 trebuie sa mearga copiii gradi si clasele 1-4 indiferent ca e scenariu rosu ?? pentru ca ei stiu sa se protejeze cel mai bine ??????????????????????????

   Oare nu ei tocmai au nevoie mai mult de apartinatori gen bunici ???

   Destepti mai suntem.

   De acord sa deschidem scolile dar DUPA ce lumea a reusit sa se vaccineze. Si cu optiuni clare pentru online ... ori prin declaratiile lui ministrul a ingroptat in cateva zile tot ce a fost bun aici (acuma copiii sunt experti in pus teme, sedinte online, prezentari, materiale online ... si si profesorii care au vrut).
  • +5 (11 voturi)    
   E mai periculoasa o dugheana de cartier (Joi, 11 februarie 2021, 13:32)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   In orice magazin mare exista un volum de aer suficient ca sa dilueze concentratia de posibili virusi.

   Intr-un magazin micut si neaerisit, in care abia incap 3 oameni, daca vanzatorul este infectat, riscul e de zeci de ori mai mare sa te contaminezi daca stai 3-5 minute in interior.

   La scoala, intr-o clasa cu 30 de elevi care stau in acelasi spatiu 3-4 ore, riscul de contaminare este tot atat de mare, pentru ca durata de expunere la posibilii virusi creste de zeci de ori.
  • +4 (6 voturi)    
   . (Joi, 11 februarie 2021, 15:38)

   zigzag [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Nu poti manca online.
  • 0 (0 voturi)    
   mai ,mai. (Joi, 11 februarie 2021, 20:50)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   ia explica-ne tu la astia 'troli' ,da in detaliu si folosind logica: cum e diferita in Romania educatia online de cea in care merg copiii fizic la scoala ?
 • +14 (26 voturi)    
  mda (Joi, 11 februarie 2021, 11:56)

  SoulSearcher [utilizator]

  e doar inceputul.... in 10 zile vor fi mai multi

  acum ca nu e bine sa stea copii acasa, asta sincer e mai important decat ca le mor bunicii sau neamurile cu comorbitati... nu ?
  • -10 (20 voturi)    
   Doarmna Turcan , dumneavoastra sunteti? (Joi, 11 februarie 2021, 12:46)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Cea cu 2 verisori morti de covid?
   Acum, serios, pana in 2020 nu erau virusi prin scoli, nu erau scutiri medicale, nu erau copii bolnavi, nu mureau bunicii.
   Pana in 2020 exista viata vesnica si dintr-o data a aparut moartea?
  • +7 (11 voturi)    
   ... (Joi, 11 februarie 2021, 12:56)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Puteau sa mearga pe hibrid, e evident pentru orice om care a calcat intr-o scoala din Bucuresti ca nu se va termina bine cu toti elevii prezenti. Si inca nu fac orele de sport fara masca, mai multe clase simultan.
   • -3 (7 voturi)    
    pana in 2020 (Joi, 11 februarie 2021, 15:44)

    Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    lpana in 2020 la 2 cazuri de gripa(seriosa, nu asimtomatic) intr-o grupa se inchidea grupa , la 5 intr-o unitate se inchidea gradinita pe o perioada mai mica.
    In fine, paranoicilor pentru voi o sa stam acasa pe termen nedefinit pentru ca vaccinurile nu sunt bune, mastile nu sunt conforme, vom fi protejati dar cam atat, asteptam un viitor in care nu stim ce o sa obtinem.
    Ma rog,nici nu stiu dupa ce mama dracului asteptam.
   • +2 (2 voturi)    
    Un an de zile irosit de minister (Joi, 11 februarie 2021, 17:39)

    muvis [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Ar fi fost bine doar cei din ciclul primar să fi început școala, și aceia împărțiți în două, cel puțin în capitală. Angajezi niște institutori și incepi să cauți educatori.
    E o rușine ce face orașul ăsta pentru școală. Stă și așteaptă la.minister. Când vezi cine e acolo și de ce se pot te ocupa oamenii ăia (tablete la.sate a fost singura.lor reușită), ar mai putea și autoritatea locală să se implice să curețe mizeriile făcute până acum de inspectorate și consiliile școlilor.
    • 0 (0 voturi)    
     si unde gasesti educatori (Joi, 11 februarie 2021, 20:57)

     Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui muvis

     Unde gasesti educatori peste noapte, unde gasesti profesori peste noapte, unde gasesti medic peste noapte?
     • +1 (1 vot)    
      Peste noaptea.polara (Vineri, 12 februarie 2021, 18:08)

      muvis [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

      Vreau sa vad un concurs inițiat de inspectoratele din capitală și lista cu posturile neocupate că nu s-au găsit oameni. Și mai apoi ne zbârlim. Până atunci, profesorii care deja se chinuiesc cu 150-170 de copii, și vor asta, pot face orele astea, ore pentru care vor fi plătiți. Acum ei nu sunt plătiți pentru o treime din clasă, treime pe care ei o pregătesc și evalueaza. Nu ca acum, își bat capul cu ei pe gratis. Și vom avea așa și copii dumiriți la.scoala și profesori plătiți pentru munca lor.
 • +1 (3 voturi)    
  nu e de la scoala (Joi, 11 februarie 2021, 12:14)

  mandalau [utilizator]

  Scoala Sf. Andrei este INCHISA!!!
  Ea este un mare SANTIER!!!!
  Din cate stiu nu s-au tinut ore in clase de la deschiderea semestrului. Acum o saptamna au fost aduse niste containere dar nu am vazut picior de copil acolo asa ca presupun ca acest copil s-a imbonavit acasa!!!!
  • +2 (6 voturi)    
   ... (Joi, 11 februarie 2021, 13:29)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui mandalau

   Iar acum a reusit sa-i imbolnaveasca si pe altii, superb. Peste 5 zile se vede.
 • -4 (24 voturi)    
  gata, Domne (Joi, 11 februarie 2021, 12:31)

  cucuveauamov [utilizator]

  inchidem scoala inca un an, au facut destula carte. e, de altfel, riscant cu prea multa carte, s-ar putea sa-si dea seama cine ii conduc
 • +7 (7 voturi)    
  !!! (Joi, 11 februarie 2021, 13:06)

  Paul_ [utilizator]

  Interesant ar fi sa se afle daca domnul profesor a predat ore la scoala stiind ca are simptome.
  • +3 (7 voturi)    
   . (Joi, 11 februarie 2021, 13:30)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   eh, avea doar o raceala. Cum sa dezamageasca elevii si parintii acestora si sa nu vina??
   • +8 (8 voturi)    
    ordin de ministru (Joi, 11 februarie 2021, 14:12)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Conform ordinului de ministru pana nu ai test pozitiv mergi la scoala. Si daca cei de la DSP nu vor sa te testeze, trebuie sa te testezi pe banii tai.
 • +3 (11 voturi)    
  in acord cu .... (Joi, 11 februarie 2021, 13:28)

  costelo999 [utilizator]

  lasati scolile deschise, daca se imbolnavesc asta este, imunitate de turma , parca asa era sloganu ... scapa cine poate ... dar sa fie scolile deschise ca nu mai pot parintii , si copii nu fac scoala ...
  • -2 (8 voturi)    
   si ce ai dori? (Joi, 11 februarie 2021, 15:45)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   Chiar, is curios, care e alternativa? Deja un an e dus, sau asta nu conteaza?
  • -1 (7 voturi)    
   tot imunitate de turmă va fi (Joi, 11 februarie 2021, 16:04)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   că vrea arafat sau nu vrea fauci, cu botnițe sau fără botnițe, cu școli închise sau deschise...dacă virusu-i așa contagios nu-l încetinești nici un gram cu niște cîrpe infecte, dăcît numa distrugi imunitatea naturală a omului...asta va fi, imunitate de turmă și selecție naturală, asta îi de mii de ani, nu va fi altel amu
 • +5 (11 voturi)    
  a pregatit (Joi, 11 februarie 2021, 14:45)

  martel55 [utilizator]

  demisia pe care a promis-o la primele focare din scoli?sau a gasit scuza ca s-au infectat in afara scolii, omitand sa spuna ca au venit totusi infectati in scoala unde cel mai probabil au transmis mai departe?pentru parintii care vor neaparat prezenta fizica nu ar trbeui sa fie o problema, insa ce le spune celor care au tirmis copiii in clase impotirva vointei lor, consitenti de riscuri, doar pentur ca domn ministru nu mai vrea sistem hibrid?
  • -7 (11 voturi)    
   care e alternativa? (Joi, 11 februarie 2021, 15:45)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Ca mai doresti sa stam acasa? Care e solutia? Si in Austria au redeschis scolile.
   • -1 (5 voturi)    
    pentru ca Austria si Romania... (Joi, 11 februarie 2021, 16:08)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    seamana teribil!
   • +1 (7 voturi)    
    astia cu minus (Joi, 11 februarie 2021, 16:12)

    Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    astept raspusuri, propuneri nu minusuri. cum vreti sa va traiti viata ? doar pe whatsapp, signal sau facebook?
   • +3 (7 voturi)    
    Deline! (Joi, 11 februarie 2021, 16:41)

    _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    Nu te obligă nimeni să stai acasă, dar ai fi de acord ca ăia care’și vor copiii proști și sănătoși să învețe online? Ce treabă ai tu cu ei, tu mergi la școală sau trimite’ți copiii (că nu înțeleg clar dacă ești școlar sau părinte de școlar sau nu știi să te exprimi în scris) să deveniti mai deștepti (aveți nevoie, se vede clar) și lasă’i pe alții să rămână proști acasă.
    Care are chef de școală, învață si de acasă, care nu, nici la școală.
    • 0 (2 voturi)    
     dda (Joi, 11 februarie 2021, 20:59)

     Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

     Imi trimit copiii la scoala, toti prietenii mei isi trimit copiii la scoala, toti cunoscuitii si-i trimit la scoala. Imi trimit copilul la gradi desi nu e obligatoriu, la gradi inca nu e masca. Nu pot la nesfarsit sa ii tin departe de educatie. E absurd.
 • -2 (12 voturi)    
  Dar (Joi, 11 februarie 2021, 14:56)

  noi2013 [utilizator]

  la super market cate sunt?! sau la Guvern?!

  Nu numarul conteaza ci focarele, sursa de infectare. Este scoala sau au luat de acasa, din parc, etc?

  Scoala a devenit omul negru..... Lipsa scolii si a unei gandiri sanatoase duc la prostie si panica aiurea
  • +3 (9 voturi)    
   la ce ne mai trebuie scoala (Joi, 11 februarie 2021, 16:13)

   Alin Delin [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Sezonul de sparanghel incepe in curand, dupa el vine sezonul de capsuni,apoi sezonul de rosii si spre toamna sezonul de portocale.
   • 0 (2 voturi)    
    ma omule (Joi, 11 februarie 2021, 20:55)

    Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Alin Delin

    ne-ai terminat pe aici cu reply la fiecare coment
    ia zi tu: cum e diferita educatia online de cea la scoala?sta profesorul langa copilul tau intreaga oara si-i arata ce si cum ?nu !
    e acelasi lucru.
  • +2 (2 voturi)    
   ! (Joi, 11 februarie 2021, 16:42)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   In locul tau, la cum scrii, n-as vorbi de scoala!
 • +3 (7 voturi)    
  mda (Joi, 11 februarie 2021, 15:55)

  SoulSearcher [utilizator]

  INCHIDETI SCOLILE..

  a fost destul 5 zile pe acest semestru :DDDDDD

  le mai deschideti peste o luna pt inca 5 zile...

  si tot asa, pana se termina si anul asta de invatamant :DDD
 • +8 (12 voturi)    
  s-a dat liber la covid.. (Joi, 11 februarie 2021, 16:34)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. cu deschiderea scolilor.
  dar e bine, parintii vor sa scape, ca nu mai rezista cu ei pe cap.
 • +7 (9 voturi)    
  Inca o luna de scoala (Joi, 11 februarie 2021, 17:02)

  mircea112 [utilizator]

  Inca o luna de scoala si inchidem iar Restaurantele :))))


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by