​Rata de infectare pentru care se stabilesc scenariile verde și galben la deschiderea școlilor ar putea fi modificată, la doar o zi după adoptarea unei hotărâri în acest sens și după publicarea unui draft al ordinului comun de ministru pentru deschiderea școlilor în format fizic. Astfel, scenariul verde - în care elevii de la toate clasele participă fizic la ore - să fie considerat până la rata de incidență de 1,5 la mie, în loc de 1 la mie, așa cum se decisese miercuri. Aceasta este deocamdată doar o propunere, a anunțat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Clasa cu distantare intre eleviFoto: Cecilia Fabiano/ Lapresse/ Profimedia Images

Scenariul galben - în care merg la școală preșcolarii, elevii din ciclul primar, cei de clasa a opta, cei de clasa a XII-a și a XIII-a, iar restul fac ore online - ar urma să se încadreze de la 1,5 la mie la 3 la mie rata de infectare.

"În ceea ce privește scenariile stabilite pentru redeschiderea școlilor, pragurile au fost luate din pragurile vechiului ordin comun. În momentul de față, în Hotârarea CNCSU, scenariul verde prevede până la 1 la mie rata de incidență. În alte domenii, se prevede de la pragul de 1,5 la mie. Se dorește armonizarea. Această armonizare ar însemna că mai mulți elevi vor începe școala. În această variantă am estimat 2,4 milioane elevi care ar începe școala teoretic. Este un element important", a declarat Cîmpeanu joi, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari din țară.

Reprezentanții celor două ministere vor mai avea o discuție pentru a finaliza modificările propuse pentru draftul ordinului comun, transmis joi.

Citește aici ghidul propus în draftul de ordin comun

Vezi aici ce probleme au ridicat inspectorii școlari județeni și cum a răspuns ministrul