Programarea cadrelor didactice pentru vaccinarea împotriva COVID trebuie făcută de către angajatori, adică de către directorii școlilor, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, subliniind că programarea nu se face individual, de fiecare cadru dicatic. Reamintim că mai puțin de jumătate dintre angajații din din sistemul de învățământ și-au anaunțat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angajații din sistemul de educație sunt incluși în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID, pentru care programările se fac începând de vineri. Vaccinarea în această etapă va începe de luni.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat duminică, la Ştirile ProTV, că începând de săptămîna viitoare vor fi organizate comunicări online cu cadrele didactice, pentru a le fi furnizate "informaţiile medicale corecte” legate de vaccinarea împotriva COVID-19.

Ea a precizat că programarea pentru vaccinare programate pentru vaccinare de către angajatori, adică de către directorii școlilor.

  • ″Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a spus Andreea Moldovan.

Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit datelor centralizate și anunțate vineri de Ministerul Educației. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul profesori au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze. În total, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de vaccinare.

Consultă și: