Noul an școlar va începe, cel mai probabil, după "scenariul hibrid", în care, prin rotație, unii elevi vor merge la șacoală, ia alții vor face cursuri online, a declarat miercuri, la RFI, ministrul Educației, Monica Anisie. Ea spune că totul va depinde însă de evoluția situației epidemiologice.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că, cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că, observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim", a afirmat Anisie.

Reluarea cursurilor în mod clasic, un "scenariu hibrid", care ar însemna ca o parte a elevilor sau studenților să meargă la școală, iar ceilalți să facă ore online, și cursuri exclusiv online sunt cele trei scenarii ale autorităților pentru noul an școlar, în contextul pandemiei de COVID-19.