Ministerul Educației a făcut, marți, noi precizări privind închiderea școlilor, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali. Reprezentanții ministerului le-au spus inspectorilor că se prelungește cu o săptămână, după reînceperea cursurilor, calendarul privind înscrierea în clasa pregătitoare, după cum Hotnews a scris aici. La fel se întâmplă și cu evaluarea psihosomatică, pentru care calendarul se prelungește cu o săptămână după reînceperea cursurilor.

Catalog virtual accesat pe tableteFoto: Hotnews

De asemenea, profesorii pot ține cursuri pe platforme online sau pe grupurile de whatsapp ale elevilor. Ministerul Educației le-a mai spus inspectorilor că juriștii caută temeiuri juridice pentru ca această activitate să fie considerată sau nu activitate de predare.

Cei care vin la școală în perioada în care școlile sunt închise sunt angajații care aparțin personalului didactic auxiliar și nedidactic. Profesorii nu sunt obligați să dea pe la școală.

În cazul în care la consiliul profesoral sunt programate ședințe de acordare a gradațiilor de merit, atunci acestea vor avea loc în mod normal. Profesorii vor fi plătiți normal pentru luna martie, salariile vor fi primite integral.

De asemenea, inspectorii au aflat că simularile pentru evaluarea națională și bacalaureat se suspendă până la o dată ulterioară, așa cum HotNews a scris aici.

Ministerul Educației le-a mai spus inspectorilor școlari că vor primi precizări scrise marți, inclusiv privind posibilitatea de a se solicita și acorda în această perioadă concediu de odihna.